Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa baldorex »

O podmienkach v nemocniciach vo švédsku hovoril doktor čo tam priamo pracuje. Zvládnuté to nemajú vôbec. Nebolo to príjemné počúvanie. Štatistiky sú fajn, sme verím len tým, ktoré sú sám upravím :).

Viď naše čísla, ktoré sú úplne mimo reality.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

zuzanuska napísal:Ale toto je asi prvýkrát, čo sú ľudia na strane policajtov. Ešte aby sa museli na fb obhajovať policajti, že len plnili príkazy..(fb: "Polícia Slovenskej republiky").
Zaujímavé. Pretože sa teraz vynárajú informácie, že Matovič dodal policajnému prezídiu úplne iné pokyny (kontrolovanie len námatkové, a určite nie pri vstupe do BA, ale skôr v opačnom smere), a celé to bolo sabotované schválne prezidentom polície Lučanským (pravá ruka Kaliňáka).

Nejdem veriť prvým informáciám a vyjadreniam, ale na praktiky Smeru mi to celkom sedí a vôbec (zdôrazňujem Vôbec) by som sa tomu nečudoval.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď to vo Švédsku je tak ružové, tak by potom tak isto dobre by mali mať všetko v Taliansku a Španielsku alebo USA, tam sa vírus šíril voľne ale nevyzerajú že všetko je v pohode. Samozrejme, keby každého chorého poslali kade ľahšie tak by boli iné čísla a starých a chronicky chorých by si tam dali do iných štatistík, lebo veď mali niečo iné a boli starí ale že im na druhý svet dopomohol akurát korona vírus to je detail, ktorý sa nikde neuvádza.

Lepšie je umelo upraviť štatistiky, zamlčať veci a sa robiť, že všetko je v pohode. Podobne ako s migrantmi. A možno o 2 týždne budú mať situáciu ako v Taliansku ale hlavne že sa dnes tvária, že to nič, nič sa nedeje.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Rozdiel je v kulture. Svedsko je Skandinavia. Ludia si prirodzene drzia odstup a nebozkavaju sa a neobijmaju ako na juhu.

Zvysok je offtopic halucinacia ukazujuca, ze si zacyklil ako pri 70% a Merkelovej
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ja som to tu už písala Hensym, ale zhrniem ti to.
Ide o to, aký postoj k danej veci kto zaujal (a podľa toho si získal sympatie či antipatie ľudí).

Matovič si ako prvý kopol do polície, že sa to "hliadkam vymklo z rúk a nehaňme ich za to". (v diskukusiách sa na to ohradili aj policajti, že to je teda pekné "poďakovanie" za ich prácu, a nech si on skúsi stáť 12 hodín v nahnevanom dave). Po silnej kritike status vymazal.

Na čo sa ohradil policajtný prezident, že oni si len plnia svoju prácu a plnia nariadenia ministra vnútra.
Na to sa ohradil Matovič videom, že on povedal námatkové.
K čomu sa vyjadril policajný prezident, že oni sa riadia písomnými príkazmi ministerstva vnútra, on nesedí doma a nemá čas sledovať hodinové tlačovky, kde si vyjadrenia často odporujú.
Potom Matovič rovno obvinil naše ozbrojené zložky z pokusu o "sabotáž vlády" atd atd... (za toto by ho mohli aj žalovať, nie? že im ničí dobré meno)
Minister vnútra natočil video, kde sa ospravedlnil za vzniknuté kolóny.

Vezmi si, že keď v iných témach Terepin vraví, ako je "celý svet proti nemu", tak mu ľudia vynadajú, že stále vyplakáva, a to nikoho život neohrozuje.
Keď sa tak správa Matovič, už to ovplyvňuje život ľudí, necítia k nemu dôveru, nejde z neho istota, rozhodnosť, sila (a sila spočíva aj v tom priznať si chybu, aj keď mohla nastať nevedomky, omylom a nepresnou komunikáciou s ostatnými zložkami vlády)...
Ľudia chcú počuť vecné riešenia, a nie počúvať, ako si navzájom do seba politici "kopú" (ešte aj cez facebook).

Ja nemám nič proti citlivým chlapom, nech si aj chlap poplače. OK. Ale nech vie byť oporou, obranou, ochranou :)

Takže preto ľudia zaujali taký postoj, akí zaujali. Bez ohľadu na to kto je teraz na vine, ide o to, aký postoj k tomu každý zo zúčastnených zaujal.
Hensym
VIP
VIP

S týmto ja nesúhlasím. Podľa mňa o to, kto aký postoj zaujme ide až v druhom rade. V tom prvom ide o tú príčinu. Ak za to naozaj môže Matovič, tak nech sa samozrejme ospravedlní. Ak ale naozaj ide o sabotáž zo strany Smeru, tak sa ospravedlňovať nemôže a neospravedlnil by som sa ani ja.

Druhá vec, píšeš, že v prvom rade treba vecné riešenia a tak. Hmm, no na posledných stranách sa tu práve rozoberali veci, že sme v nejakom rebríčku na 3. mieste, čo sa týka opatrení, a môže nám ich (aspoň zatiaľ) závidieť aj silný západ EU, či napr. škandinávia (teda krajiny, ktoré sú inak o 30 rokov pred nami). Tak ako to teda je? Lebo ja tie vecné riešenia totiž vidím.

Ešte raz ale opakujem, kým to nebude potvrdené, tak nejdem robiť žiadne závery. Matoviča som nevolil, mám voči nemu veľa výhrad (aj keď určite o tonu menej ako k Pellegrinimu a smeru), a vyjadrím sa až keď sa to potvrdí. Ak za to ale naozaj môže policajný prezident, tak by sa mal ospravedlňovať ľuďom on.

Ďalšia vec - trošku ma štvú názory, že počas koronakrízy nemôže byť čas na politiku. Podľa mňa nie len že môže, ale aj musí. Nemusím byť žiadny stratég, aby som pochopil že to budú všetci využívať. Sabotovať aktuálnu vládu a využívať to, že na to aktuálna vláda nemôže ani reagovať, lebo sa má venovať len jednej veci a politiku neriešiť. Kvôli takýmto názorom tu možno bude Smer ďalších 4, 8, či 12 rokov, a prepáč, ale to by som naozaj nechcel.

To sme ale odbočili. :) Ako vravím, vyjadrím sa, keď to bude uzavretý prípad. Ak to bola zbrklosť Matoviča, nebude mi robiť problém uznať to.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

No neber to... :lol:
Prílohy
IMG_20200409_110305_355.JPG
zuzanuska
Professional
Professional

Ešte naposledy k tomu postoju ti dám jeden príklad, Hensym.

Predstav si, že si manažérom/riaditeľom/prevádzkovateľom reštaurácie. Máš kuchárov, šéfkuchára... Teraz sa stane nejaký prúser, čo ja viem, je nejaká oslava a mali zarezervované vegetariánske jedlo a ty im podávaš mäso. Tak asi neprídeš pred nich a nepovieš "to my máme neschopných kuchárov, zle to pochopili. Alebo je šéfkuchár idiot ". V prvom rade, ty riadiš reštauráciu, takže ty sa ospravedlníš za vzniknuté problémy, za vzniknuté nedorozumenie a ubezpečíš ľudí, že urobíš nápravu a už sa to viac nestane. A so svojimi zamestnancami si to vydiskutuješ v súkromí, nebudeš predsa "svojich" (aj keď si si ich možno nevyberal sám) zhadzovať pred ostatnými.
Lebo ako správny líder vieš, že pochvala je verejná (aby motivovala zamestnancov a udržala ti ich rešpekt, loajalitu) a kritika je súkromná (veď nám nejde o verejné ponižovanie).

// Tiež to poznám, Luky. Ale tak tu nejde o hotely, ale o riadenie krajiny. A neobstojí výhovorka "oni tiež nevedia riadiť tú svoju".
lukas9206
Addict
Addict

Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ku konkrétnemu príkladu. Pracoval som už v pár hoteloch či reštikach a poviem ti pravdu. Nefunguje to tak. Áno, výnimky sa nájdu, ale je ich minimum. To len tak na margo [emoji3]. Takže príklad to vôbec nebol dobrý.
Hensym
VIP
VIP

Trošku nešťastný príklad. Reštaurácia je apolitická. Do reštaurácie si staff nevolia demokraticky ľudia (aj napriek tomu, že Lučanského priamo nevolili, ale zvolili Smer, ktorý ho nominoval a je to ich človek). A je rozdiel, keď niečo poserie "podriadený" premiéra, a je rozdiel keď ho niekto sabotuje, aby sa jeho ľudia dostali opäť k moci. Ak oni z toho politicky ťažia, tak obrana svojich ľudí nz Matovičovej pozície je naozaj na mieste. OK, mohol sa (v ich mene) aj ospravedlniť, to ti neberiem (aj keď práve toto naťahovanie o prepáč neprepáč považujem za absolútne nepodstatné v tejto situácii, paradoxne), avšak ak si je istý, že to bolo sabotovanie, tak sa tým vášňam nečudujem.

Možno som trochu ovplyvnený tým, ako jednobunkovci vychvalujú Pelleho až do nebies a ako prosia Smer aby sa vrátil po všetkých sociálnych sieťach (dokonca aj mladí ľudia), a štve ma že sme tam kde sme hlavne kvôli smeru (nemyslím Koronu - za tú ako jedinú nemôžu), a fakt nechcem, aby to pokračovalo. Čiže ak si je ten chlap fakt istý, že ho niekto sabotuje, tak by som sa na jeho mieste zachoval rovnako. Určite by som sa za takýchto ľudí neospravedlňoval, ale snažil by som sa dať veci na pravú mieru. Koniec koncov, Matovič na tomto staval celú jeho politiku a ľudia ho za to zvolili, neviem prečo by sa mal zrazu chovať inak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zuzanuska
Professional
Professional

Veď práve, ľudí baví nadávať na všetko a všetkých, a preto sa im páčili jeho excesy. Lenže to nemal moc. Teraz sa od neho vyžaduje niečo iné.
Ak by troška potlačil svoje ego a napriek všetkej neznášanlivosti sa zamyslel, mohol by si vziať z Pelleho vystupovania príklad. Podotýkam, vystupovania. Trochu viac kultivovaný prejav, snaha o súdržnosť, pustiť k slovu aj ostatných ministrov (Pelle aj včera pustil k slovu ex ministerku vnútra), snaha o upokojenie atd atd a možno by ho ľudia aj začali viac rešpektovať.

Tiež nemusím mať každého v láske, ale ak ten človek robí niečo lepšie ako ja, môžem si vziať z toho príklad a pri troche snahy byť v tom dokonca lepšia.

"Fajn, hejteri, užite si ma ... a vlastne, úprimne, mám vás na háku." (I.M. dnes)

Chápeš, čo mám na mysli?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

svedska wiki ma neaktualne data, preto tie rozdiely
swe2.jpg
taki7
Professional
Professional

Slovenskí „vedci“ z Pentagonu vynašli liek na koronavírus:

https://www.topkomenty.sk/slovenski-ved ... ronavirus/
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tak už sme v europe naplnili ročnu kvotu na chripku.
During the winter months, seasonal influenza can infect up to 20% of the population, depending on which viruses are circulating, and can cause substantial mortality. A recent study found that worldwide up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal influenza each year, and up to 72 000 of these deaths occur in the WHO European Region.
http://www.euro.who.int/en/health-topic ... -influenza
taki7
Professional
Professional

USA sa stali 1. krajinou, kde za deň zomrelo na koronu vyše 2 tis. ľudí.
Prílohy
Screenshot_20200411-085146.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No len ked to preratas na pocet obyvatelov, tak je to stale menej ako ma v sucasnej dobe Spanielsko alebo Taliansko. Pri tychto mnozstvach nakazenych by sa uz malo prejst aj na informovanie v prepoctoch na milion obyvatelov. Tak by bolo hned jasnejsie ktora krajina je v akom stave.
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Tie štatistiky treba brať s rezervou a nedá sa úplne porovnávať krajiny na základe počtu infikovaných či mŕtvych.

Viď Čína, ktorá dlho nezapočítavala do počtu infikovaných pozitívne testovaných bez príznakov.
Niektoré krajiny napr. započítavajú do úmrtí COVID-19 všetkých mŕtvych, ktorí mali posledných 30 dní pozitívny test, aj keď medzitým dostali negatívny výsledok a dôvod smrti môže byť iný. Iné krajiny môžu započítavať do štatistík len tých, ktorí testujú pozitívne okolo času smrti.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

@gothar take udaje aj s prepoctom na mil ob. su k dispozici
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
najhorsie tam stale vychadza NY, ale je pravda, ze v europe zomreli viac nez 2/3 zo vsetkych pripadov, ale statistiky su aj tak skreslene, lebo sa do toho nezaratavaju ludia mimo nemocnic, aspon v ny nie, tam moze byt cislo aj 2x vyssie.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

retkvic napísal: v europe zomreli viac nez 2/3 zo vsetkych pripadov
toto si sa musel pomylit, keby umiera 2/3 zo vsetkych nakazenych v europe, tak to by sme uz na slovensku mali cez 400 mrtvych
Napísať odpoveď