Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
zuzanuska
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Heker, mne napadlo to isté. Že už budú peniaze, takže "trh so ženami" bude pre Terepina otvorený.

Teraz sú možno trochu sťažené podmienky. Zatiaľ sa môžeš pripravovať, a keď sa to uvoľní, budeš ready ;)
kulox
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kulox »

Aký postup plánuješ aby si sa dostal k novým známostiam?
zuzanuska
Professional
Professional

Ako povedal raz jeden tréner- vyhrá ten, kto je v lepšej psychickej pohode.

Možno by teda nebolo zlé začať s mentálnym tréningom.
Môžeš si na začiatok zaspomínať na rôzne rande a popremýšľať, čo si mohol urobiť inak.
Potom sa trochu pohrať v hlave a predstavovať si rôzne situácie, aby si potom v praxi nebol zaskočený.
Napr. ak ťa nejaká odmietne, tak ok, asi by sme sa nehodili k sebe /zrejme máme iné preferencie... aby si to nebral ako útok na svoju hodnotu.

Potom opačná situácia, ak pozvanie prijme, kam by ste išli, premyslieť si témy na rozhovor.
Prvý dojem je síce dôležitý, ale ak sa stane, že to 1. rande bude trochu spackané, nič sa nedeje, ženy vedia dať aj 2. šancu.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Terepin napísal:To nie je seniorská pozícia. Stále budem Junior. Plat mi ponúkli 1070 základ.
V hrubom, ci cistom?

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2020, 11:15)
kulox napísal:Aký postup plánuješ aby si sa dostal k novým známostiam?
Tinder a badoo je istota :D A teraz pocas karanteny to fici neskutocne :D Tam si moze trenovat aspon pisanie
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

zuzanuska napísal:Môžeš si na začiatok zaspomínať na rôzne rande a popremýšľať, čo si mohol urobiť inak.
Za rande by sa dalo označiť možno minuloročná prechádzka, ale to je asi tak všetko.
zuzanuska napísal:Potom sa trochu pohrať v hlave a predstavovať si rôzne situácie, aby si potom v praxi nebol zaskočený.
V mojom prípade je to veľmi zlý nápad. Ja nad takýmito vecami rozmýšľam až príliš a len sa zbytočne takto stresujem. Je to to isté, ako s novu prácou. Snažím sa nad ňou nerozmýšľať, inak by som sa zbláznil.
zuzanuska napísal:Napr. ak ťa nejaká odmietne, tak ok, asi by sme sa nehodili k sebe /zrejme máme iné preferencie... aby si to nebral ako útok na svoju hodnotu.
Ja som na odmietnutia zvyknutý a aj ich očakávam. Mňa by zaskočila kladná odpoveď.
zuzanuska napísal:Potom opačná situácia, ak pozvanie prijme, kam by ste išli, premyslieť si témy na rozhovor.
Pozval by som ju do nejakej reštiky. A čo sa tém týka - čo príde, to príde. Nikdy si neviem predstaviť, o čom sa budem baviť s kamarátmi a vždy sa nejako dopracujeme k hodinovým rozhovorom.
zuzanuska napísal:Prvý dojem je síce dôležitý, ale ak sa stane, že to 1. rande bude trochu spackané, nič sa nedeje, ženy vedia dať aj 2. šancu.
Neviem, do akej miery hovorila pravdu, ale jedno takéto stretnutie som si vyskúšal pred rokmi s jednou známou z FB. Nikdy predtým som na žiadnom posedení so ženou nebol a ani som nemal pripravené žiadne témy na rozhovor, no napriek tomu bola zo mňa nadšená (jej slová). Ale keďže som vedel, že má priateľa, tak o nič nešlo; bol som uvoľnený a rozhovor plynul bez nejakých väčších zádrhov. Tie dve hodiny mi prešli ako voda.

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2020, 12:22)
CrazyJerry napísal: V hrubom, ci cistom?
Neuviedli, ale podľa mňa určite v hrubom.
CrazyJerry napísal:Tinder a badoo je istota :D A teraz pocas karanteny to fici neskutocne :D Tam si moze trenovat aspon pisanie
Na Tindery som mal zhodu len s jednou, ktorej profil bol čistý bait a na Badoo som mal dohromady 5 lajkov za celý mesiac. I keď možno teraz by som ich mal až 10...

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2020, 12:25)
kulox napísal:Aký postup plánuješ aby si sa dostal k novým známostiam?
Nebyť doma, alebo "any social app is dating app if you are brave enough". Vskutku, známosti som si našiel na Facebooku, Steame, Discorde, fórach, v hre...
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Terepin napísal: Nebyť doma, alebo "any social app is dating app if you are brave enough". Vskutku, známosti som si našiel na Facebooku, Steame, Discorde, fórach, v hre...
Ale tak aka je sanca ze na steame, discorde, forach alebo v hre najdes babu z tvojho okolia s ktorou by sa teoreticky dalo ist von?
Terepin
Addict
Addict

Takmer nulová. Ale za pokus nič nedám.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Skus tinder alebo badoo teraz cez karantenu, kopec bab sa nudi a chce si aspon popisat.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tragéd je späť, aj s rovnakými odpoveďami :)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Gothar napísal:Jedine oncall, ale to je len cca 130 mesacne v hrubom. Kazdopadne je tam priestor pre velke zvysovanie platu a bude zalezat len od jeho vykonu a ochoty teamleadra ci aj pojde hore.
Shamway napísal:Na Tcko luxusny plat...dokonca by som az povedal ze vysmech ludom co su vo firme dlhsie...ale to je na inu temu :D
kedze som v tecku robil nedal mi sa na tuto temu nevyjadrit....
áno na pomery tecka to nieje málo. Ale ja som zacinal ako ict admin II a mal som 950e samozrejme hrube. a niektory ludia ti uz len to ze zacinas ako dvojka v jeho pripade trojka daju poriadne vyzrat.... DOLEZITA vec ktoru mi neda nespomenut v tecku nieje absolutne dolezite a podstatne co si vedel robit doteraz ale ako zapadnes do kolektivu a naucis sa drzat hubu a krok.
chalan co prisiel na SAP z FPT dostal v tecku pomaly dvojnasobok toho co mal tam a blizilo sa mu to k dvom litrom pomaly cize aj take sa deje.

gothar neviem ci robis v tecku alebo kedy si robil ale oncall su uz priplatky max tak 100e a podla mna je team leader uz uplne zbytocna pozicia v tecku co len podpisuje dochadzku. vsetky dolezite veci schvaluje head of department. vsetko zvysenie platu pripadne viac home office dni a pod. cize team leader je defacto len repre funkcia pre team ktora ked pridu nemci organizuje spolocne vecerne pivo.

ja som mal tu smolu ze mne dali na mentoring chalana ktory prisiel mesiac a pol predomnou.

viem offtopic trosku dost ale verim ze terapinovi sa zidu aj tieto info :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Tuto temu registrujem uz par mesiacov, nikdy som za nezapojil do diskusie, kedze mi je pravdupovediac suma fuk Terepinova neschopnost resp. vyhovorky, len sa cudujem, ze tolko ludi sa tu pokusa v kuse najst nejake riesenie na jeho problemy a v kuse to konci jeho vyhovorkou a napriek tomu sa tato tema rozvija a rozvija.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

taky isty pohlad som mal nato aj ja preto sa znim velmi rad stretnem a pokusim sa znim podiskutovat osobne :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

mozte ist spolu do bordelu :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kompi: ano robim tam a pisal som to asi aj v teme o T-Systems. Ano, head of department v konecnom dosledku schvaluje zvysenie platu, ale na zvysenie ta navrhuje tvoj teamleader. A na nom zalezi ake argumenty poskytne. Vacsina TL tam len potvrdzuje dochadzku ale ja som po rokoch natrafil na takeho co sa aj vie za svojich ludi postavit a obhajit ci uz zvysenie platu alebo pozicie. Predtym som sa dost napocuval ze neda sa, ti nadomnou mi to nechcu schvalit, o pol roka uvidime...teraz vsak vidim ze sa da. Nie je to zo dna na den ale urcite sa da. A to vidim aj u ineho kolegu ktory tiez zmenil tim a tiez sa mu teraz dari.
Oncall sa plati pausalne 1.10 €/h pohotovosti, za tyzden to je 125.5 h pohotovosti = 138 € v hrubom + pripadne nadcasy. Ostatne priplatky ako benefity a targety su v sucasnej ekonomickej situacii ohrozene a nikto nevie ako to bude o rok. Ako ICT Admin III ma narok na vyssie benefity co je teraz tusim 700 na rok.
zuzanuska
Professional
Professional

deszka3 napísal:Tuto temu registrujem uz par mesiacov, nikdy som za nezapojil do diskusie, kedze mi je pravdupovediac suma fuk Terepinova neschopnost resp. vyhovorky, len sa cudujem, ze tolko ludi sa tu pokusa v kuse najst nejake riesenie na jeho problemy a v kuse to konci jeho vyhovorkou a napriek tomu sa tato tema rozvija a rozvija.

- niektoré rady si treba pripomínať, pretože ak to človek nevie aplikovať hneď, skôr či neskôr na ne zabudne, vytesní ich. A navyše, niekedy človek nevie v danej chvíli tie rady prijať, sú mu úplne cudzie (takže im neverí). Alebo sú podané spôsobom, ktorý je človeku neuchopiteľný. (napr. vety podané čistou buzeráciou v človeku vyvolajú skôr odpor, obranu, obrnenie sa... takže si ťažko z nich bude vedieť vybrať nejaký možno dobre mienený obsah)

To máš, ako keď ti niekto povie, áno, je veľa úžasných dievčat, nejakú fajn si nájdeš. A hoci si to môžeš povedať nahlas, podvedome tomu neveríš, takže to hneď "sepalíš".
Čo síce Terepin urobil "očakávam, že ma odmietnu, čudoval by som sa opaku".
Ale aj toto nastavenie sa dá časom zmeniť.
Gratulujem tým, ktorí vedia nastavenie mysle zmeniť zo dňa na deň :) Myslím, že väčšina z nás tak rýchlo nefunguje.
Nemyslím si, že má niekto právo súdiť, či to Terepinovi trvá dlho alebo nie. Každý má svoje tempo, stále si myslím, že čo má prísť, príde.

- keďže aj pomalý pokrok je pokrok (teraz teda v tej pracovnej sfére, nie ešte vzťahovej), je lepšie povzbudiť než buzerovať

Myslím si, že úspech v jednej oblasti v človeku zdvihne sebadôveru, a postupne si začne veriť aj v iných veciach.
Terepin
Addict
Addict

A o to presne sa snažím. [emoji846]

Mimochodom, keď každé jedno pozvanie bolo odmietnuté, mám očakávať, že ďalšie už nebude? Štatistická pravdepodobnosť jednoducho nepustí. Ja sa držím zásady:
Očakávam to najhoršie, dúfam v to najlepšie.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Nemam nic proti Terepinovi, nelezie mi na nervy ako uz niektorym z tejto diskusie, len sa pytam, ci ma vyznam jeho problemy rozpisovat na sedemdesiatich stranach a este k tomu sa to nikam nehne. Do tejto temy sa kuknem mozno kazde 3 mesiace raz a stale vidim iba jeho meno a nasledne ostatnych uzivatelov ako mu uz pomaly nadavaju za jeho neschopnost :D.
zuzanuska
Professional
Professional

Deszka, niekto si píše denník, niekto píše na hojko. :)
Navyše, aj terapeuti odporúčajú vypísať sa z emócií atd...Aby si sa mohol potom na to pozrieť z odstupu. Myslím, že zrovna v tejto dobe je to dosť užitočné.

Terepin, nemyslím si, že zrovna teraz, keď je chaos, budú ženy chodiť s cudzími mužmi na rande.
Môžem sa aj mýliť, ale skôr si myslím, že v lete budú na to lepšie podmienky.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

v tomto uplne suhlasim zuzka :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »