Ahojte,
premyslam, ci si nejake svoje mensie uspory /120 tisíc czk/ nepreviest na eurovy ucet, vzhladom na kurz czk/€, ktory je momentalne dost nevyhodny a je otazne ci koruna este viac nepadne. Taktiez by som tym chcel obmedzit moznu inflaciu, ak by nastala. Co myslite ??
Pracujem v Cesku.
previest peniaze na eurovy ucet ?
Re: previest peniaze na eurovy ucet ?
To, či česká koruna ešte bude v dlhodobom horizonte oslabovať alebo nie, ti asi s určitosťou nepovie nikto. Špekulovať s prevodom môžeš skúsiť, ale za mňa je istejšie tie peniaze vraziť do nejakého akciového fondu vedeného v USD alebo v EUR a tým budeš mať peniaze trochu diverzifikované v rôznych menách a je pravdepodobné, že ak ich tam necháš aspoň niekoľko rokov, hodnota napr. nejakého S&P500 fondu porastie.
Ja mám nejakú železnú rezervu v českých korunách na sporiacom účte, ale veľkú väčšinu svojich peňazí mám zainvestovaných práve vo fondoch vedených v EUR, prípadne individuálnych akciách vedených v USD. Takže ak by aj nastala nejaká hyperinflácia v Česku (čo je dosť nepravdepodobné, ale vôbec by som sa nehneval
), mal by som byť v suchu.
Ja mám nejakú železnú rezervu v českých korunách na sporiacom účte, ale veľkú väčšinu svojich peňazí mám zainvestovaných práve vo fondoch vedených v EUR, prípadne individuálnych akciách vedených v USD. Takže ak by aj nastala nejaká hyperinflácia v Česku (čo je dosť nepravdepodobné, ale vôbec by som sa nehneval
jo jasne, to mi tiez napadlo, ale ja potrebujem s tymi peniazmi byt schopny v pripade potreby manipulovat prakticky ihned...preto to skusam riesit takto 
Tak potom je asi najistejšie to hodiť na sporiaci účet vedený v EUR.
To musis mat az tolko prachov ihned pouzitelnych? V tych fondoch to je kludne uz za den vyplatene (aj skor), zalezi od poskytovatela.