Eset blokovanie adresy
Eset blokovanie adresy
Dobrý deň,
vždy pri zapnutí pc mi eset zobrazí toto hlásenie. Urobí to len raz a pc beží úplne v poriadku. Spustila som aj kontrolu a zavírený nie je. Vie mi niekto poradiť, ako sa zbaviť tohto pravidelného hlásenia?
Viď obrázok v nasledujúcom linku.
Ďakujem
//obrazky vkladaj do prilohy
vždy pri zapnutí pc mi eset zobrazí toto hlásenie. Urobí to len raz a pc beží úplne v poriadku. Spustila som aj kontrolu a zavírený nie je. Vie mi niekto poradiť, ako sa zbaviť tohto pravidelného hlásenia?
Viď obrázok v nasledujúcom linku.
Ďakujem
//obrazky vkladaj do prilohy
Re: Eset blokovanie adresy
Blokovanie adresu s varovnym oknom vpravo dole nastava vtedy, ak sa nieco z pocitaca pokusa pripojit na adresu/obrazok, ktory je nahlaseny ako skodlivy, ako virus alebo je blokovana cela domena. Pises, ze to spravi len raz po zapnuti pc a to teda znamena, ze po nabehnuti Windowsu sa nieco pokusa pripojit na zakazanu adresu. Nebude teda vsetko v poriadku, pretoze to bezne nie je. Predpokladam, ze po starte sa nieco spusti alebo otvara ten odkaz, popripade to moze sposobovat virus/malware/spyware. Nepises aky mas Windows, ale pomohol by obrazok zo spravcu co sa ti vsetko spusta po spusteni.
-
starysomar
Hardcore addict
"Spustila som aj kontrolu a zavírený nie je" - kontrolu čím? Úplnú?
Zišlo by sa ich viac:
TDSSKiller - Rootkit Removal
Kaspersky Virus Removal Tool
Malwarebytes Anti-Rootkit BETA
Dr.Web CureIt!
Niečo z toho to na 99,9% "odchytí"
Zišlo by sa ich viac:
TDSSKiller - Rootkit Removal
Kaspersky Virus Removal Tool
Malwarebytes Anti-Rootkit BETA
Dr.Web CureIt!
Niečo z toho to na 99,9% "odchytí"
-
starysomar
Hardcore addict
V prvom rade by som odinštaloval ten HDDHEALTH a také srajdy už nikdy do kompu nedával.
Ako druhý Ccleaner (...detto)
Eset je antivírus - ten je OK
Skús.
Ako druhý Ccleaner (...detto)
Eset je antivírus - ten je OK
Skús.
Vyskúšam. A čo je potom lepšie na čistenie PC keď ccleaner nie?
-
starysomar
Hardcore addict
Win10 je najlepšie nebabrať ak si človek neche pripraviť nejaký problém.
Obdobne Win8.1
Ccleaner som roky používal na WinXP no desiny ním možno pomerne ľahko poškodiť.
Otázka je, čo si predstavuješ pod pojmom čistenie PC.
Do Registrov je najmúdrejšie nezasahovať vôbec ničím.
HDD - windowsovým nástrojom "Čistenie disku".
Je fajn mať systémový disk čím menej zaprataný nepotrebným - teda svoje dáta, stiahnuté súbory, pesničky, filmy - mať na inej partícii (D).
Na C patrí, čo je Windowsovo - na D čo je moje
Neraz vídavam plochu zapratanú súbormi, priečinkami. Tam to nemá čo hľadať.
Zopakujem - rôzne "čističe, vylepšovače, zrýchľovače" spravia viac škody, než úžitku. Mali zmysel v dobe Win98, WinXP.
Obdobne Win8.1
Ccleaner som roky používal na WinXP no desiny ním možno pomerne ľahko poškodiť.
Otázka je, čo si predstavuješ pod pojmom čistenie PC.
Do Registrov je najmúdrejšie nezasahovať vôbec ničím.
HDD - windowsovým nástrojom "Čistenie disku".
Je fajn mať systémový disk čím menej zaprataný nepotrebným - teda svoje dáta, stiahnuté súbory, pesničky, filmy - mať na inej partícii (D).
Na C patrí, čo je Windowsovo - na D čo je moje
Zopakujem - rôzne "čističe, vylepšovače, zrýchľovače" spravia viac škody, než úžitku. Mali zmysel v dobe Win98, WinXP.
Ďakujem za odpoveď,
momentálne už cítim, že "nejdem s dobou". Keď sa mi s tým bude chcieť hrať, tak preinštalujem windows, ale to asi až po štátniciach.
Vidím, že sa mám stále čo učiť.
Pekný deň
momentálne už cítim, že "nejdem s dobou". Keď sa mi s tým bude chcieť hrať, tak preinštalujem windows, ale to asi až po štátniciach.
Vidím, že sa mám stále čo učiť.
Pekný deň
-
starysomar
Hardcore addict
Držím palce, nech dopadnú na výbornú 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To co pise starysomar vyssie tie 4 programy, tak tie povazujem za zbytocne. Kludne postaci NOD32 a dodatocne este free verzia Malwarebytes Antimalware. A absolutne nesuhlasim s tym co pise v pripade CCleaneru, ze by to do pocitaca nedaval, ze su to srajdy, ci ako to tam napisal. Tie dristy co pise ohladom poskodenia registrov a neviem co dalsie, to nema vyznam ani citat, ani komentovat. Predpokladam, ze mi cez ruky preslo 10x, mozno aj 100x viac pocitacov ako jemu a tak si dovolim tvrdit nieco ine na zaklade vlastnych skusenosti, nie len nejakych dojmov ci jednej zlej skusenosti.
Ten blud, ze Windows ma byt na systemovom disku C a ostatne veci na dalsom disku D uz podla mna roky neplati, najma od cias SSD diskov, ked ma clovek castokrat len jeden disk. Nema ziadny vyznam ho delit, dnes Windows nepada ako v casoch XP a mnoho ludi neformatovalo pocitac aj niekolko rokov, pretoze to pri stabilite dnesnych Windows nie je vobec potrebne. Kto chce mat dokumenty v dokumentoch, tak ich tam ma. Kto ich chce mat na ploche, pretoze sa mu to tam lepsie hlada, tak nech to tam ma. Kto to chce mat na USB kluci, tak nech si to dava na USB. Je to o pohodli a zvyku kazdeho cloveka, ze co uprednosti a co mu vyhovuje najviac. Netreba vsak zabudat na zalohovanie dolezitych veci ako su dokumenty, fotky, pre niekoho moze byt dolezita aj hudba ci filmy.
Suhlasim len v jednej veci, ten HDD Health odinstaluj, nie je vobec potrebny, je tam vlastne zbytocny. Zoznam, ktory si dala na screene, tak neobsahuje vsetko co sa spusta. Co napriklad najdes v CCleaneri, ked vlavo v menu kliknes na Nastroje - Po starte a tam je zoznam program. Roztiahni stlpec Program a tiez stlpec Subor, aby bolo vidiet nazov a aj celu cestu. Podla toho by sa tam nieco mohlo najst. A tiez to iste potom ked hore prepnes zalozku na Naplanovane ulohy, tak roztiahni Program a hlavne Subor, aby bolo vidiet celu cestu co sa spusta. Este by pomohlo, ak by si otvorila NOD32, klikla na Nastroje - Protokoly. Tam v prvom riadku by mohol byt protokol co sa filtrovalo, pripadne to preklikni hore z Detekcie na Filtrovane stranky. A hod sem pripadne screen.
Na laicke cistenie je CCleaner vyborny, pretoze je zadarmo, je v slovenskom/ceskom jazyku, je pravidelne aktualizovany a nie je vobec narocny. Pravidelne vychadzaju aktualizovane verzie, ktore sa prisposobuju pripadnym zmenam, resp. novym funkciam, ktore pridu nie len s Windowsom, ale aj dalsimi 3rd aplikaciami, ktore su podporovane.
Ten blud, ze Windows ma byt na systemovom disku C a ostatne veci na dalsom disku D uz podla mna roky neplati, najma od cias SSD diskov, ked ma clovek castokrat len jeden disk. Nema ziadny vyznam ho delit, dnes Windows nepada ako v casoch XP a mnoho ludi neformatovalo pocitac aj niekolko rokov, pretoze to pri stabilite dnesnych Windows nie je vobec potrebne. Kto chce mat dokumenty v dokumentoch, tak ich tam ma. Kto ich chce mat na ploche, pretoze sa mu to tam lepsie hlada, tak nech to tam ma. Kto to chce mat na USB kluci, tak nech si to dava na USB. Je to o pohodli a zvyku kazdeho cloveka, ze co uprednosti a co mu vyhovuje najviac. Netreba vsak zabudat na zalohovanie dolezitych veci ako su dokumenty, fotky, pre niekoho moze byt dolezita aj hudba ci filmy.
Suhlasim len v jednej veci, ten HDD Health odinstaluj, nie je vobec potrebny, je tam vlastne zbytocny. Zoznam, ktory si dala na screene, tak neobsahuje vsetko co sa spusta. Co napriklad najdes v CCleaneri, ked vlavo v menu kliknes na Nastroje - Po starte a tam je zoznam program. Roztiahni stlpec Program a tiez stlpec Subor, aby bolo vidiet nazov a aj celu cestu. Podla toho by sa tam nieco mohlo najst. A tiez to iste potom ked hore prepnes zalozku na Naplanovane ulohy, tak roztiahni Program a hlavne Subor, aby bolo vidiet celu cestu co sa spusta. Este by pomohlo, ak by si otvorila NOD32, klikla na Nastroje - Protokoly. Tam v prvom riadku by mohol byt protokol co sa filtrovalo, pripadne to preklikni hore z Detekcie na Filtrovane stranky. A hod sem pripadne screen.
Na laicke cistenie je CCleaner vyborny, pretoze je zadarmo, je v slovenskom/ceskom jazyku, je pravidelne aktualizovany a nie je vobec narocny. Pravidelne vychadzaju aktualizovane verzie, ktore sa prisposobuju pripadnym zmenam, resp. novym funkciam, ktore pridu nie len s Windowsom, ale aj dalsimi 3rd aplikaciami, ktore su podporovane.
Velmi dobre si to napisal. Presne od cias SSD a stabilite Windowsu vela pravidiel neplati. Ak by si mal v laptope SSD 256gb tak sa logicky neoplati delit na C a D lebo kolko bude mat Dcko? 100gb? Dnes je uz doba inde a systemy sa tak casto uz nepreinstalovavajuhojko napísal:To co pise starysomar vyssie tie 4 programy, tak tie povazujem za zbytocne. Kludne postaci NOD32 a dodatocne este free verzia Malwarebytes Antimalware. A absolutne nesuhlasim s tym co pise v pripade CCleaneru, ze by to do pocitaca nedaval, ze su to srajdy, ci ako to tam napisal. Tie dristy co pise ohladom poskodenia registrov a neviem co dalsie, to nema vyznam ani citat, ani komentovat. Predpokladam, ze mi cez ruky preslo 10x, mozno aj 100x viac pocitacov ako jemu a tak si dovolim tvrdit nieco ine na zaklade vlastnych skusenosti, nie len nejakych dojmov ci jednej zlej skusenosti.
-
starysomar
Hardcore addict
SSD nedeliť - áno.
Ccleaner v defaulte - áno. No ak niekto usilovný...použije aj CCenhancer a napríklad "vyčistí" Cortanu - je zle.
V tých kompoch, čo som robil, som viackrát narazil na to, že NOD "nevidel" množiaci sa polymorfný vírus alebo si neporadil s vírusmi, ktoré šli odstrániť aj ručne. Ešte v dobe XP, možno je už výborný. Teda nie je od veci občas pustiť jednorazovo aj iný overený, napríklad MalwareBytes.
Hojko - gratulujem k tým desiatkam tisíc počítačov, čo Ti prešli rukami, ja som riešil len do dvoch-troch stovák keď bol na to čas. Prevažne nápravu-vyčistenie Windows, odchytanie malvéru, zmenu konfigurácie Win. Občas to už nešlo zachrániť, vtedy novú inštaláciu.
Ak je cieľ zrýchlenie PC, najviac pomôže zmena (systémových) nastavení.
Na okraj jeden dríst:
https://touchit.sk/tragedia-nazvana-ccleaner/44844
Aj názory pod článkom.
Pekný deň aj Tebe
Ccleaner v defaulte - áno. No ak niekto usilovný...použije aj CCenhancer a napríklad "vyčistí" Cortanu - je zle.
V tých kompoch, čo som robil, som viackrát narazil na to, že NOD "nevidel" množiaci sa polymorfný vírus alebo si neporadil s vírusmi, ktoré šli odstrániť aj ručne. Ešte v dobe XP, možno je už výborný. Teda nie je od veci občas pustiť jednorazovo aj iný overený, napríklad MalwareBytes.
Hojko - gratulujem k tým desiatkam tisíc počítačov, čo Ti prešli rukami, ja som riešil len do dvoch-troch stovák keď bol na to čas. Prevažne nápravu-vyčistenie Windows, odchytanie malvéru, zmenu konfigurácie Win. Občas to už nešlo zachrániť, vtedy novú inštaláciu.
Ak je cieľ zrýchlenie PC, najviac pomôže zmena (systémových) nastavení.
Na okraj jeden dríst:
https://touchit.sk/tragedia-nazvana-ccleaner/44844
Aj názory pod článkom.
Pekný deň aj Tebe
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ten clanok som si precital, aj diskusiu. Beriem, ze to co opisal autor clanku, tak v urcitych veciach plati. Nikto nemoze cakat, ze sa mu zazracne bude po pouzivani zrychlovat pocitac. Ccleaner je program, kde ma 5 klikov dokazes precitit prehliadace, temp, cache obrazkov, logy a udalosti systemu, no aj rozne nepotrebne subory inych programov. Okrem toho mozes odinstalovat program, dokonca aj tie, ktore sa nahadzuju cez Windows Update, je tam jednoduchy zoznam programov spustanych po starte, zoznam naplanovanych uloh... Obsahuje tiez wipe format, resp. wipe delete diskov a USB klucov, ktory pouzijem, ak napriklad som mal dokumenty na USB kluci a potom ten kluc davam niekoho s par fotkami ci dakym filmom. To je vsetko v jednom programe a netreba pouzivat ine ci hladat tieto funkcie vo Windowse, v prehliadacoch...
A ktory polymorfny virus si nevedel odstanit??? Pretoze tento typ sa uz ani nevyskytuje.
A ktory polymorfny virus si nevedel odstanit??? Pretoze tento typ sa uz ani nevyskytuje.
-
starysomar
Hardcore addict
Ten vírus. Bolo to dávnejšie. Posledné roky už nerobím ľuďom kompy, nechce sa mi robiť opakovane to isté dokola, aj nemám už tak čas ako prv - z pracovných dôvodov.
Nemám printscreen ani názov si nepamätám. No dám iný, čo mám uložený. Bol to pracovný PC automechanika, ktorý nechal syna aby sa na kompe hral. To bola silná káva aj na mňa, nikdy prv ani potom som tak zavšivené disky nevidel (F disk je pre to, že som ho mal pripojený na mojom kompe cez USB redukciu). To nešlo riešiť inak, než odkopírovaním všetkých jeho dôležitých súborov, formátovaním a čistou inštaláciou. (Bol tam oficiálny, platený AV, ktorého meno neuvediem)
Samozrejme máš pravdu v tom, že CCleaner môže byť veľmi užitočný v rukách "rozumného" používateľa. Z toho pohľadu je asi najlepší "all in one".
Win10 sa až tak nezasierajú, ako staré Win (nie darmo písavali ľudia že to je jediný technický systém, ktorý má tendenciu k samodeštrukcii, respektíve "TAMAGOTCHI" - ak sa o to nestaráš, zdochne to)
Ja mám proste iný pohľad, podmienený poznaním za tie roky - odinštalovávam Revouninstallerom (free), USB zariadenia, ktoré si "očuchal" Windows odinštalovávam USBdeviewom Nirsoftu (lebo ak má v pamäti stovky, občas blbne), zbytočne zabraté miesto pozriem pomocou Windirstat - cache browserov neriešim (alebo občas máznem ručne - aj Temp Windowsu) a tak. Naozaj som za tie roky narazil na viacero neštandardných správaní sa systému a prakticky vždy za tým bolo používanie nejakých "vylepšovadiel" Tak som prijal tézu: "Ak to slušne funguje, nerýp do toho"
Ono sa niektoré veci (chyby v systéme) prejavia až časom.
Ľuďom som aj menil systémové nastavenia podľa mojich overených, tak boli spokojní ako PC/Laptop zrýchlil. A mňa potešilo ak niekto po pár rokoch zahlásil že mu to stále ide bez problémov
Už spravím len v rodine alebo naozaj dobrým známym.
Nemám printscreen ani názov si nepamätám. No dám iný, čo mám uložený. Bol to pracovný PC automechanika, ktorý nechal syna aby sa na kompe hral. To bola silná káva aj na mňa, nikdy prv ani potom som tak zavšivené disky nevidel (F disk je pre to, že som ho mal pripojený na mojom kompe cez USB redukciu). To nešlo riešiť inak, než odkopírovaním všetkých jeho dôležitých súborov, formátovaním a čistou inštaláciou. (Bol tam oficiálny, platený AV, ktorého meno neuvediem)
Samozrejme máš pravdu v tom, že CCleaner môže byť veľmi užitočný v rukách "rozumného" používateľa. Z toho pohľadu je asi najlepší "all in one".
Win10 sa až tak nezasierajú, ako staré Win (nie darmo písavali ľudia že to je jediný technický systém, ktorý má tendenciu k samodeštrukcii, respektíve "TAMAGOTCHI" - ak sa o to nestaráš, zdochne to)
Ja mám proste iný pohľad, podmienený poznaním za tie roky - odinštalovávam Revouninstallerom (free), USB zariadenia, ktoré si "očuchal" Windows odinštalovávam USBdeviewom Nirsoftu (lebo ak má v pamäti stovky, občas blbne), zbytočne zabraté miesto pozriem pomocou Windirstat - cache browserov neriešim (alebo občas máznem ručne - aj Temp Windowsu) a tak. Naozaj som za tie roky narazil na viacero neštandardných správaní sa systému a prakticky vždy za tým bolo používanie nejakých "vylepšovadiel" Tak som prijal tézu: "Ak to slušne funguje, nerýp do toho"
Ono sa niektoré veci (chyby v systéme) prejavia až časom.
Ľuďom som aj menil systémové nastavenia podľa mojich overených, tak boli spokojní ako PC/Laptop zrýchlil. A mňa potešilo ak niekto po pár rokoch zahlásil že mu to stále ide bez problémov
Už spravím len v rodine alebo naozaj dobrým známym.
- Prílohy
-
- viry3.jpg (20.36 KiB) 2437 zobrazení
Páni ďakujem za všetko, ale nakoniec som preinštalovala windows. Pravdepodobne tam bol vírus, ktorý ESET nezachytil, pretože mi včera nešiel vôbec internet, 2 dni pred tým ma odpájalo od wifi a na iných zariadeniach (mobil, tablet) išiel bez problémov. Všetko fičí v pohode.