Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa baldorex »

Hainburg je bližšie ako Trnava. Hranice sú vymyslené čiary na mape.

Hensym - rovnako východniari čo sú týždeň doma sa môžu kdekoľvek nakaziť a potom to zase týždeň roznášať po BA. A potom to zase doniesť domov. Chcem testy každý týždeň, bez týždeň starého trestu ich nesmieme pustiť do ba. Dobré riešenie nie?
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Otázka za zlatého bludištáka: Má vláda SR kontrolu nad opatreniami v Hainburgu?
baldorex
Addict
Addict

Mám lepšiu otázku. Sú opatrenia v Rakúsku naozaj také zlé? Že musíme robiť takéto opatrenia....a Košice a Martin budú ukážkové, Pezinok tiež...jujuuuu
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

No DEVZY napísal 8 slovami to, čo sa ti snažím povedať v 3 príspevkoch. :D

EDIT: Medzitým si postol ďalší post. Odpoveď: Dnes nie sú, v stredu či piatok byť môžu.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

baldorex napísal:Mám lepšiu otázku. Sú opatrenia v Rakúsku naozaj také zlé? Že musíme robiť takéto opatrenia....a Košice a Martin budú ukážkové, Pezinok tiež...jujuuuu
Ja nehodnotím opatrenia - narozdiel od zlyhania v napríklad tebou spomínanom Pezinku vieme z neho vyvodiť zodpovednosť, ak sa takéto zlyhanie stane v Rakúsku a výsledok budú zbytočne nakazení ľudia na Slovensku, nevieme s tým spraviť nič. Preto prevencia.

Okrem iného, ľudia si zvolili stranu v ktorej sú náboženskí fundamentalisti ktorých dlhodobá stratégia a priorita je absolútna ochrana života. Prečo sa teraz čudujeme, že ekonomika ide bokom?
baldorex
Addict
Addict

Hensym napísal:Dnes nie sú, v stredu či piatok byť môžu.
Tak to riešme v piatok a nie teraz, keď problémom sme my sami....
Hensym
VIP
VIP

To je to, že toto sa zo dňa na deň riešiť veľmi nedá. Aj teraz to riešime v niekoľkodňovom predstihu, a to situácia kritická nie je.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

chlapci proste si musite uvedomit ze stat nemoze riesit problemy na urovni jednotlivcov. cim je zakon/opatrenie jednoduchsie tym je vacsia sanca ze ho budu ludia dodrzovat.

ano, ty si povies ze ved predsa v hainburgu to nie je o nic horsie ako banskej bystrici, ale ako je to napriklad na ukrajine? potom by si musel specifikovat ze z AT, CZ a PL je to ok, ale z UA a HU uz nie. potom by sa ludia zacali stazovat a zavidiet ze henten moze volne prechadzat do rakuska ale ja na ukrainu nie a to neni fer a bla bla bla.
to je proste ako s detmi, ja viem ze moj 5 rocny moze skakat po gauci lebo si bude davat pozor, ale ked ho uvidi 2 rocny tak to bude chciet robit tiez a najskor si rozbije hlavu. tak to zakazem obom a vybavene. mozno bude 5 rocny chvilu trucovat ale nakoniec to prezije.

k 30 dnovemu intervalu? pacilo by sa tym ludom viac keby za test museli platit kazdych 7 dni?
ti ludia co isli zit za hranice vedeli ze to so sebou prinasa aj vyhody aj nevyhody. teraz zial treba znasat tie nevyhody. btw moja mama byva v madarsku za hranicami.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Vláda bude zmierňovať opatrenia v štyroch fázach. Všetko záleží od denných počtov nakazených. Hygienické opatrenia (povinné rúška, 2m rozostupy, dezinfikovanie, obmedzený počet zákazníkov, povinná karanténa pre ľudí ktorí prišli na Slovensko) zostanú v platnosti aj po postupnom otvorení všetkých prevádzok. Skrátili aj "nakupovací čas" pre seniorov. Viac tu:
https://www.aktuality.sk/clanok/783924/ ... t-obchody/
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a nespominal Igorovic, kedy sa planuje otvorit medzinarodna doprava? to bude asi az medzi poslednymi, ci? lebo na tom obrazku to nevidim vobec.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Na poste skratili otvaracie hodiny, a co som pocul, ze vsade na postach su fronty aj na hodinu, tak dnes som si to vyskusal na vlastnej kozi... posta normalne byva otvorena do siestej, skratili ju iba do stvrtej, musel som si to zariadit v praci tak, aby som to stihol. O pol stvrtej som bol asi 25. v poradi, a za mnou potom prislo este dalsich 15 ludi, rad sa tiahol az von z budovy ako ludia drzali rozostupy. Moj cas cakania bol 45min. Ak chceli dosiahnut, aby sa nezgrupovali ludia, tak gratulujem, skratenim otvaracich hodin dosiahli pravy opak. Naviac ked je vsetko zatvorene, ludia asi castejsie kupuju z roznych e-shopov, predavaju a kupuju na inzerat cez postu (logicky...). Tak som im napisal na zakaznicke centrum, co si o tom myslim, nech vedia, ako to u nas funguje. Co by na to povedal Matovic? Asi by zatvoril posty uplne :D
Ale som ich aj pochvalil, ze namiesto aby o stvrtej zatvorili, tak makali dalej az kym nevybavili vsetkych.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Normálne som teraz rád, že som sa presťahoval do zaprdenej dediny. Tu poštu dokonca chceli zrušiť (ešte pred Coronou). Keď som videl tú frontu v mojom okresnom meste, tak som bol úprimne rád, že bývam v takej diere. Prišiel som a bol som druhý na rade.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Veru, mne na tom celom asi najviac vadi nepouzitelna posta a zatvorene kadernictva :D Posta preto, lebo u nas maju malu vymeru a podla predpisu im to vychadza tak ze moze byt otverene iba jedno okienko. Pocas beznych otvaracich hodin tam boli rady aj ked boli otvorene 2 okienka, teraz ked idem okolo tak je rad vzdy az von. Nastastie som teraz potreboval poslat iba jednu vec ale boli casy ked som na postu chodil aj 2x tyzdenne a to by som teraz asi nedal. Suhlasim s tym ze skratenie otvaracich hodin prispelo akurat k tomu ze sa ludia stretavaju viac a nie menej. Pri nakupoch cez internet som si vzdy radsej priplatil za kuriera a balik na postu som nevyuzial presne kvoli tomu ze rady boli u nas aj skor, teraz to plati dvojnasobne.
Hensym
VIP
VIP

Ja som tiež bol tiež na pošte po 3 listy, ktoré som kvôli korone odkladal na poslednú chvíľu. Tiež otváračky skrátené z 18 na 16, a tiež fronta až von z budovy (odhadol okolo 25 ľudí predo mnou). Ale odsýpali to pekne. Ide len o menšiu poštu na sídlisku, tak išli len 2 okienka, bol som tam asi 15 minút všeho všudy. Čiže ja mám dobrú skúsenosť, pred koronou som čakával dlhšie keď som šiel takto poobede. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mek napísal:Na poste skratili otvaracie hodiny, a co som pocul, ze vsade na postach su fronty aj na hodinu, tak dnes som si to vyskusal na vlastnej kozi... posta normalne byva otvorena do siestej, skratili ju iba do stvrtej, musel som si to zariadit v praci tak, aby som to stihol. O pol stvrtej som bol asi 25. v poradi, a za mnou potom prislo este dalsich 15 ludi, rad sa tiahol az von z budovy ako ludia drzali rozostupy. Moj cas cakania bol 45min. Ak chceli dosiahnut, aby sa nezgrupovali ludia, tak gratulujem, skratenim otvaracich hodin dosiahli pravy opak. Naviac ked je vsetko zatvorene, ludia asi castejsie kupuju z roznych e-shopov, predavaju a kupuju na inzerat cez postu (logicky...). Tak som im napisal na zakaznicke centrum, co si o tom myslim, nech vedia, ako to u nas funguje. Co by na to povedal Matovic? Asi by zatvoril posty uplne :D
Ale som ich aj pochvalil, ze namiesto aby o stvrtej zatvorili, tak makali dalej az kym nevybavili vsetkych.
Pošta je komunistický monopol financovaný z našich daní. Politicky dosadený manažment z vysoka serie na to, aké majú recenzie a aké "kvalitné" poskytujú služby. Oni dostanú odmeny za výborné výsledky tak či tak... Na google majú niektoré pobočky okolo 1 hviezdičky. Keď tam prídeš osobne, tak zistíš, že recenzie staré niekoľko rokov neklamali a na danej pobočke majú stále problémy, na ktoré sa ľudia sťažovali už pred rokmi. Plus na pošte robia najmä ženy a tie sa teraz hodili na OČR s deťmi. A nových zamestnancov pošta zohnať nevie, keďže u nás na pobočke im svieti na obrazovke stále inzerát na prácu s "motivujúcim pracovným ohodnotením" 650€ brutto.

Keď som vo februári podával reklamáciu, lebo debilná poštárka nezvládla nájsť adresu/poštovú schránku a namiesto toho, aby doporučený list uložila na pošte na 14 dní, tak ako som si zaplatil, tak mi zásielku ešte v ten istý deň poslala späť s poznámkou "adresát neexistuje". Reklamácia zamietnutá. Podal som reklamáciu znova, či mi fakt nevedia vrátiť tých poondiatych 1,60€, keď spravili chybu. A či bol fakt taký problém uložiť zásielku na 14 dní, veď ak by adresát naozaj neexistoval, tak by sa mi ten list tiež vrátil po 14 dňoch. A reklamácia bola zrazu už uznaná, ale vraj bez nároku na náhradu škody. Obe reklamácie som podal elektronicky, oni mi na obe odpovedali doporučeným listom do vlastných rúk. Pre ktoré som si jak debil musel ísť na poštu. Náklady pošty na vybavenie oboch reklamácii boli ďaleko vyššie ako tých 1,60€... Toľko k ich efektivite.

Cieľom ich oddelenia služieb zákazníkom je ľudí akurát tak ešte viac nasrať a znechutiť, aby pošta nemusela niesť zodpovednosť za svoje chyby. Majú monopol, oni o zákazníka bojovať nemusia. Samostatnou kapitolou sú poistené zásielky, za ktoré pošta zoberie drahé poistné, potom zásielku stratí a odmietne zaplatiť škodu, lebo "odosielatel nevie vierohodne preukázať, že v tom balíku bolo naozaj niečo také cenné". Ak niekto sníva o tom, ako za komunistov skvele fungovali služby, tak by som mu doprial, aby mal takú prácu, že by každý deň musel niečo riešiť na pošte.

Tiež neviem na čo zaviedli elektronické podacie lístky, keď človek tak či tak musí stáť v rade so všetkými ľuďmi. Každá pobočka by mala mať okienka, ktoré by prijímali výlučne zásielky podané elektronicky.
*****HERO***** napísal:a nespominal Igorovic, kedy sa planuje otvorit medzinarodna doprava? to bude asi az medzi poslednymi, ci? lebo na tom obrazku to nevidim vobec.
Myslíš akože turizmus? Letecké spojenia a podobne? To teraz ešte nikto na svete netuší...ani Matovič. Si zober aké veľké % Slovákov, ktorí pracovali v Alpách, sa odtiaľ vrátilo aj s koronavírusom. A medzinárodná doprava v zmysle preprava tovaru, to stále funguje. Inak by sme už obhrýzali kôru stromov a lovili mestské holuby (teda okrem ľudí, čo nakupovali múku, ryžu a cestoviny po stovkách kilogramov).
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

skúste využiť zásielkovňu, minule som cez ňu posielal balík do CZ, vyšiel ma na 3.40€ a na druhý deň si ho adresát mohol ísť vyzdvihnúť. Poštou by ma 3kg balík do CZ vyšiel na 13€ s tým, že doručenie bolo 3-5 dní.
Človek nikde nečaká, platí sa kartou v appke, len nadiktujem kód a oni aj nalepia adresné štítky
Hensym
VIP
VIP

Robí teraz zásielkovňa aj priame doručenie (resp. robila aj pred koronou) ? Lebo teraz som si niečo objednával z e-shopu, ale kuriérom na adresu, a maily s doručovaním mi prišli od Zásielkovne (ale nevšimol som si aké auto má kuriér).
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

čo sa týka eshopov,tak si to môžeš vyzdvihnúť iba na konkrétnom mieste,ale ak ideš poslať balík,tak za malý príplatok je doručenie na adresu
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

som zvedavy na nosenie rusok ked udru 30+ teploty...uz teraz sa mi poti ksicht po mensej fyzickej namahe
Hensym
VIP
VIP

V Taliansku prvý krát od vzniku epidémie klesol počet aktívne nakazených voči predošlému dňu (108 237 voči 108 257). Ak to neposerú, tak už sú konečne za vrcholom krivky.
Prílohy
itacorona.jpg
Napísať odpoveď