Tlaciaren
Re: Tlaciaren
Skener je absolútna zbytočnosť, stačí mobil.
A pri nepravidelnej tlači by som tiež radšej volil toner a nie atrament. Otázka teda je, ako často sa bude tlačiť.
A pri nepravidelnej tlači by som tiež radšej volil toner a nie atrament. Otázka teda je, ako často sa bude tlačiť.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ako student predpokladam, ze dost casto. Skener nie je vobec zbytocnost ked potrebujes skenovat zmluvy, uradne dokumenty alebo veci pre projekty do skoly a pod. Iba kvoli tomu, ze to ty nepotrebujes to neznamena, ze to nikto nevyuzije
Už niekoľko rokov skenujem úradné dokumenty, účtovné dokumenty aj školské, resp univerzitné práce mobilom cez adekvátnu aplikáciu.
Aj niekoľko stranové zmluvy sa mi lepšie spracúvajú mobilom, ako skenerom. Automatická úprava a orez funguje fajn, v prípade potreby viem urobiť úpravy ručne. K tomu export do PDF či JPG, automatický upload na cloud, čo viac?
Aj vďaka tomu som minule riešil problém s tlačiarňou, keďže zaschol atrament, za 10 rokov sa mi to nestalo...
Ale tak ste určite múdrejší a máte viac skúseností, chlapec nech sa zariadi podľa uváženia.
Aj niekoľko stranové zmluvy sa mi lepšie spracúvajú mobilom, ako skenerom. Automatická úprava a orez funguje fajn, v prípade potreby viem urobiť úpravy ručne. K tomu export do PDF či JPG, automatický upload na cloud, čo viac?
Aj vďaka tomu som minule riešil problém s tlačiarňou, keďže zaschol atrament, za 10 rokov sa mi to nestalo...
Ale tak ste určite múdrejší a máte viac skúseností, chlapec nech sa zariadi podľa uváženia.
-
Daniel9911
Professional
Ja som teraz kupoval tlačiareň napokon od Epson L3150 to je tiež inktank verzia zatiaľ v pohode neviem ako to bude za rok uvidím. Skener je podla mňa dobrá vec ak už kupuješ tlačiareň tak prečo nie multifunkčnú ? mobilom sa dá už všetko nafotiť orezať a upraviť a podobne ale nie vždy je to ono a hlavne to veľmi závisí aj natom aký foťák má ten mobil, lebo darmo ti tam pišu megapixle a neviem čo keď to fotí ako stará žehlička. Zaschol atrament,o všetky zariadenia sa treba starať a ak s nim budeš tlačiť intervaloch nech to je aj skúšobná strana a uroveň farieb tak by ti nemal zaschnúť. Aj o auto sa staráš, že tam vymienaš oleje, filtre aby fungoval ako má.
-
hojko
Site Admin
Ak zaschne atrament, tak treba dat vodu do rychlovarnej konvice, ked zacne vriet a pojde z nej para, tak otvorit vrchnak konvice a nad tu paru dat napln na dake 3 sekundy, potom utriet toaletnym papierom alebo co. Para by mala trysku uvolnit a mal by sa z toho pustit atrament, ktory bude vidiet na toaletnom papieri.
-
starysomar
Hardcore addict
Áno - ak je vyberateľná celá "kazeta" aj s tryskami.
Ak nie - smola.
Ak nie - smola.
-
DanielDevil
Addict
Ahojte,
vie niekto poradiť farebnú tlačiareň do domácnosti? Využitie najmä dokumenty, občas nejaké obrázky na školské projekty. Nebude využívaná príliš často, párkrát do mesiaca. Z tohto mi vychádza, že bude vhodnejší laser, hlavne je s ním menej práce, čo bude pre ženu výhoda. Potrebujem aby mala skener a kompaktné rozmery, čiže žiadne veľké krabice, aké bývajú v kanceláriách, aj keď ako pozerám ponuku, pri laserových takú asi nenájdem. A tiež aby sa dalo tlačiť cez wifi. Je to pre kamošku, cenový rozpočet nemám, vraj nie niečo úplne najlacnejšie čo nevydrží, ale zasa ani nič prehnané drahé, keďže to využitie tam nebude každodenné. Ďakujem.
čo som zatiaľ našiel:
HP Laser 178NW https://www.alza.sk/hp-color-laser-178nw-d5632552.htm (rozmery 406 x 363 x 288,7 mm)
vie niekto poradiť farebnú tlačiareň do domácnosti? Využitie najmä dokumenty, občas nejaké obrázky na školské projekty. Nebude využívaná príliš často, párkrát do mesiaca. Z tohto mi vychádza, že bude vhodnejší laser, hlavne je s ním menej práce, čo bude pre ženu výhoda. Potrebujem aby mala skener a kompaktné rozmery, čiže žiadne veľké krabice, aké bývajú v kanceláriách, aj keď ako pozerám ponuku, pri laserových takú asi nenájdem. A tiež aby sa dalo tlačiť cez wifi. Je to pre kamošku, cenový rozpočet nemám, vraj nie niečo úplne najlacnejšie čo nevydrží, ale zasa ani nič prehnané drahé, keďže to využitie tam nebude každodenné. Ďakujem.
čo som zatiaľ našiel:
HP Laser 178NW https://www.alza.sk/hp-color-laser-178nw-d5632552.htm (rozmery 406 x 363 x 288,7 mm)
-
hojko
Site Admin
Na to vyuzitie moze kupit aj nieco lacnejsie, napriklad: https://www.alza.sk/hp-color-laser-150nw-d5649943.htm alebo https://www.alza.sk/brother-hl-l3210cw-d5458989.htm
-
DanielDevil
Addict
hojko, ak dobre pozerám, tie čo si poslal nemajú skener 
-
hojko
Site Admin
LOL, skener som prehliadol. Potom mas pravdu a tvoj vyber postaci. U nej nema vyznam riesit naklady na tlac pri tych par stranach, proste kupit nieco lacnejsie, kto vie kedy by sa jej to vlastne splatilo tym co by znizila naklady na tlac.
-
DanielDevil
Addict
presne tak som aj uvažoval, atrament by bol problematický na údržbu a pozerať na náklady na tlač nemá zmysel pri takom minimálnom zaťažení, navyše tá čo som poslal je ešte pomerne malá, nato že má aj skener, vďaka