Renault Talisman

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
AdamV
Novice
Novice

Renault Talisman

Príspevok od používateľa AdamV »

Zdravím,
chcel by som sa opýtať, čo si myslíte o tomto aute. Všade na youtube, keď pozerám recenzie to chvália a popravde mne sa ten design auta hrozne páči, ale nikde som sa nedočítal o spoľahlivosti. Keď pošlem auto kamošom iba sa zasmejú, že francúzske auto tak neviem, čo si mám myslieť. Pošlem vám aj link o aké auto ide https://auto.bazos.sk/inzerat/109374899 ... nual-6.php. Alebo pre porovnanie ktoré auto by bolo podlá vás spoľahlivejšie a lepšie Thalisman alebo Superb 1.6 TDI CR 2014.
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Renault Talisman

Príspevok od používateľa melonSVK »

Viezol si sa tym Talismanom? Ja len ze 81kw na strednu triedu je dost podpriemer a pri tazkom sprevodovani to moze byt celkom bieda. Inak renaultacke diesle su celkom v pohode co sa tyka spolahlivosti, horsie je na tom francuzska elektronika.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a teraz si predstav 1.6 v tom tazkom superbe combi :D
vsak 2.0 ma uzasnu spotrebu a je celkom pruzny
AdamV
Novice
Novice

Ako osobne som sa neviezol v tom aute, ale skôr ma teraz zaujíma spoľahlivosť. Viem, že motor 1.6 neni nejaká extra iba som chcel počuť nejaký názor či, keď kúpim renault talisman 130 000 najazdených, či to nebude už nejaké kazové. Osobne superb som šoféroval, ale staršiu generáciu a musím priznať, že sa mi to páčilo automat 2.0, ale keď vidím talisman, ten design proste ma to tam volá a pri superb sa bojím zlodejov, ktorí majú na takéto značky zálusk.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

dizajnovo je na tom ovela lepsie ako superb. z tych dvoch motorov by som nebral za tie peniaze ani jeden. tento motor som mal v megane a tam bol dost na hrane, nehovorim, ze bol extra lenivy, ale v talismane by mi doslova vadil.
neviem aky si narocny jazdec, ci si potrpis alebo nie. idealne ho vyskusat niekde aj v kopcoch ci ti sadne. ak mas rad dynamickejsiu jazdu tak sa poobzeraj po tom 96kw v idealnom pripade 110kw verzii. tam to bude podobne ako v megane "tak akurat"
AdamV
Novice
Novice

Momentálne mám 1.2 HTP 45kw tak sa asi zaraďujem medzi nenáročných.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak to potom ano, budes sa citit ako v rakete..ale tie rozdiely v cenach nie su take velke, urcite by som volil min. 96kw
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

lenze pozor, to je casty problem ze ludia sadaju z tohto, no dobre..nazvem to motora :D do 1.6, ktora sa dava prevazne do tychto peknych francuzskych aut a ten pekny interier vo vnutri ti dava pocit ze to auto pojde, a zrazu pojdes nalozeny obiehat kamion a uvedomis si pravdu ze to vlastne nejde tak ako si cakal a mohol si rovno zobrat silnejsi motor ;)

netreba zabudať že fabia htp ma tak 1 tonu, talisman bude mať tak 1,5 tony
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Jazdil som na Passate b8 1.6 sedane 88kw a išlo to úplne v pohode. Predbiehať sa dalo bezpečne, teraz jazdím na dvojlitry BMW F30 a samozrejme rozdiel v športovom režime je oveľa väčší ale nebál by som sa ani v budúcnosti ísť zas do nižšieho obsahu a kw.
88 síce nie je 81 ale veľký rozdiel tam byť nemôže. Dvojlitre aj tak stoja o 2 tisíc viac takže ak sa ti nechce priplatiť tak by som sa výkonu moc nebál, po Fabii sa ti to aj tak bude zdať dosť výkonné.

Tiež som ale pozeral po týchto talismanoch, dizajn je fakt pekný a za tie peniaze by som nad minulou generáciou Superbu ani nerozmýšlal. Superb má dokonca iba 77kw a 5 rýchlostí, na dialnici musí mať aj vysokú spotrebu.
Každé auto môže mať problémy so servisom či Francúz alebo Nemec, aj tak sú to iba kecy a stále je nižšia pravdepodobnosť na častejší servis kúpiť 4 ročný 130 tisíc najazdeného Renaulta ako 6 ročnú vyjazdenú Škodu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je to o zvyku aj o style soferovania. dnes asi kazde auto na trhu ma dostatocny vykon na bezne jazdenie.
a co mam skusenost tak vacsina ludi co ma pocit ze potrebuje vacsi vykon nikdy nesli nad 2 tisic otacok a myslia si ze ak to netaha tak riesenie je vykonnejsi motor.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

spotreba tam vysoka nie je, ale zvukovy diskomfort je vacsi ako pri 6st. vela zalezi aj na tocaku
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

mal som Golf 7 1.6 77kw 5st a oproti passat b8 6st alebo BMW F30 8st automat, bol rozdiel na dialnici o pol litra. Jasne nie je to veľa ale poteší menšia :D.
A k spolahlivosti s elektronikou na VW Golf sa mi minulý rok pri ceste na dovolenku kompletne pokazila Riadiaca jednotka GPS. Jazdil som 4 mesiace bez rádia, auto nemalo najazdených ani 100k no bolo po záruke, v servise chceli 800-1000 za novú RJ a nikde som nemohol zohnať z búraného. Takže pokiaľ nemáš auto v záruke tak sa ti môže pokaziť u akejkoľvek značky niečo.
Kúp si hlavne auto ktoré sa ti páči a pri najhoršom tie peniaze za servis za to stoja. Než si kúpiť niečo s čoho nebudeš mať radosť.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

ono nieje 81kw,ako 81kw.Zalezi aky je to motor. Je rozdiel dci,cize CR,alebo napriklad PD. Kazdy ma iny krutak. Napriklad taká Laguna2 74kw dci na ochcavku 74kw PD nemala ani po chipnutí.
Napísať odpoveď