1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
argument "vynimocna situacia" nefunguje, preco? Lebo ako som spominal vyssie, ak by im islo naozaj o ochranu zien pred nebezpecenstvom zakroku (nebezpecnenstvo ktore ma vraj plynut z momentalnej situacie,tak im pomozu hladat ine formy interrupcie, a nie ich de facto nutit si nechcene dieta ponechat
takisto argument "..ale ved sa zbavil fica a kapitana" nebude fungovat velmi dlho
ja nehovorim, ze z toho automaticky plynie ze v obmedziovanii reprodukcnych prav zien bude vlada pokracovat, len poukazujem na to ze je to zaujimavy indikator toho ako sa k tejto problematike moze vlada stavat v buducnosti - bud ideologicky, alebo neodborne
takisto argument "..ale ved sa zbavil fica a kapitana" nebude fungovat velmi dlho
ja nehovorim, ze z toho automaticky plynie ze v obmedziovanii reprodukcnych prav zien bude vlada pokracovat, len poukazujem na to ze je to zaujimavy indikator toho ako sa k tejto problematike moze vlada stavat v buducnosti - bud ideologicky, alebo neodborne
-
starysomar
Hardcore addict
Veď ženy nerodia v humne, ale v nemocnici. Aký rozdiel rizika je potrat a rodenie?
Medzitým si potichu pretlačili aj ďalšie katolibanské opatrenie - zatvorené obchody v nedeľu. Pritom sa o tom u nás diskutuje asi 20 rokov, vraj to treba zaviesť, aby predavačky mohli byť s rodinami (a ísť do kostola). Pritom časť ľudí pracujúcich v obchode práve s týmto opatrením nesúhlasí, keďže v nedeľu býva väčšinou v obchode pomenej ľudí a zamestnanci majú 100% príplatok. Teraz to pretlačili akože aby sa v nedeľu mohla dezinfikovať predajňa a stavím sa, že to tak nechajú aj po epidémii. U nás sa ale neosvedčilo ani katolibanské opatrenie "zatvorené obchody cez sviatky" a pravidelne sú cez sviatky veľké kolóny smer Rakúsko, Maďarsko, Poľsko...
Slováci osobnú slobodu vnímajú veľmi citlivo (máme na to historické dôvody). Keď je niekto veriaci, tak osobná sloboda je aj o tom, že sa ten človek sám môže rozhodnúť, že v nedeľu nepôjde po nákupoch, ale do kostola. Len katoliban to akosi stále nedokáže pochopiť. Si myslia, že keď nám zakážu chodiť po obchodných centrách, tak nás to akože naženie do kostolov...
Slováci osobnú slobodu vnímajú veľmi citlivo (máme na to historické dôvody). Keď je niekto veriaci, tak osobná sloboda je aj o tom, že sa ten človek sám môže rozhodnúť, že v nedeľu nepôjde po nákupoch, ale do kostola. Len katoliban to akosi stále nedokáže pochopiť. Si myslia, že keď nám zakážu chodiť po obchodných centrách, tak nás to akože naženie do kostolov...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nech ich nechaju zatvorene, ale s podmienkou, ze zostanu zatvorene aj kostoly.ephramko napísal:Medzitým si potichu pretlačili aj ďalšie katolibanské opatrenie - zatvorené obchody v nedeľu. Pritom sa o tom u nás diskutuje asi 20 rokov, vraj to treba zaviesť, aby predavačky mohli byť s rodinami (a ísť do kostola). Pritom časť ľudí pracujúcich v obchode práve s týmto opatrením nesúhlasí, keďže v nedeľu býva väčšinou v obchode pomenej ľudí a zamestnanci majú 100% príplatok. Teraz to pretlačili akože aby sa v nedeľu mohla dezinfikovať predajňa a stavím sa, že to tak nechajú aj po epidémii. U nás sa ale neosvedčilo ani katolibanské opatrenie "zatvorené obchody cez sviatky" a pravidelne sú cez sviatky veľké kolóny smer Rakúsko, Maďarsko, Poľsko...
ja som Matovica nikdy nemal extra v laske ani som ho nevolil. Ale jedno sa mu musi uznat- cisti politiku a sudnictvo od smerackych uplatkarskych koní? cistí. Vysetruju Kičuru? vysetruju a dalsi uz stoja v rade a zda sa ze ich bude este hodne, riesia sa aj pochybne Sns obchody? riesia. Podstatne je to ze co slubil pred volbami to aj robi, co nie je casta vlastnost u politikov.. Aj u tych proti virusovych opatreni-tiez som tvrdil ze su prehnane, ale vdaka tomu mame minimum nakazenych oproti okolitym statom.
Akoby tu poniektori zabudli aka mafia tu este pred dvoma mesiacmi vladla a ake velke usilie stalo sa jej aspon ciastocne zbavit. Ti ktori kritizuju Matovica, iba nahravaju smerakom ktori sa boja co vsetko vyjde este na povrch.
Akoby tu poniektori zabudli aka mafia tu este pred dvoma mesiacmi vladla a ake velke usilie stalo sa jej aspon ciastocne zbavit. Ti ktori kritizuju Matovica, iba nahravaju smerakom ktori sa boja co vsetko vyjde este na povrch.
Sa mi páči,ak pochybí nejaký Smerák,vždy povedia,že je to individuálne zlyhanie a oni za to nemôžu.
Súhlasím za Matoviča sa to začína pekne čistiť a to tam je pár týždňov aj s cestou + ten koronavírus to trošku pribrzdil a odvrátil pozornosť.
Súhlasím za Matoviča sa to začína pekne čistiť a to tam je pár týždňov aj s cestou + ten koronavírus to trošku pribrzdil a odvrátil pozornosť.
gogo956 napísal:ja som Matovica nikdy nemal extra v laske ani som ho nevolil. Ale jedno sa mu musi uznat- cisti politiku a sudnictvo od smerackych uplatkarskych koní? cistí. Vysetruju Kičuru? vysetruju a dalsi uz stoja v rade a zda sa ze ich bude este hodne, riesia sa aj pochybne Sns obchody? riesia. Podstatne je to ze co slubil pred volbami to aj robi, co nie je casta vlastnost u politikov.. Aj u tych proti virusovych opatreni-tiez som tvrdil ze su prehnane, ale vdaka tomu mame minimum nakazenych oproti okolitym statom.
ved to vsetko je v poriadku, za to som rad a drzim mu palce .. znamena to ale, ze mu to garantuje imunitu voci akejkolvek kritike? ak ano, na ako dlho?
ci kazdy preslap budeme donekonecne ospravednovat faktom ze sa zbavil fica?
hovorim to uz dlho, antikorupcia nie je politický program a tieto katolibanske tendencie su pekny indikator toho co nas moze cakat
kazda nova vlada ma 100dni aby sa vôbec "rozkukala" a dovtedy nema velky zmysel ju kritizovat, hlavne za tejto situacie. To ze je v Olane dost vela silne katolicky orientovanych poslancov predsa vieme uz davno nie je to nic nove.
ja kritizujem jednu konkretnu vec, a ako som ti uz vysvetlil, v tejto veci argument "momentalna situacia" jednoducho nefunguje
ale dobre, pockam este 60 nieco dni, potom bude uz kritika dovolená
ale dobre, pockam este 60 nieco dni, potom bude uz kritika dovolená
Ale teraz je to nariadené len na základe mimoriadneho opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Ak budú chcieť ponechať zavretie obchodov v nedeľu aj po skončení krízy, tak na to bude treba schváliť zákon v riadnom legislatívnom procese. To nejaký čas (aspoň 2 mesiace) trvá a navyše SaS bude určite proti, možno aj Za ľudí.ephramko napísal:Teraz to pretlačili akože aby sa v nedeľu mohla dezinfikovať predajňa a stavím sa, že to tak nechajú aj po epidémii.
Opäť by absolútna väčšina ľudí bola asi proti. V obchodoch sú skoro spravidla mizerné platy, a tých 100% v nedeľu vie celkom pekne navýšiť výplatu. Osobne by som radšej 1-2 víkendy v mesiaci robil (a voľno mal samozrejme vykompenzované cez prac. dni), ako mal všetky nedele voľné, a mal pravidelne o to horšie soboty (dobre vieme ako sa ľudia správajú deň pred sviatkom). Nehovoriac o tom, že reálne bude obchod o cca 48 hod. v mesiaci kratšie otvorený, čo sa môže prejaviť aj na nejakom prepúšťaní/znížení platov.
A stále sa bavíme len o obchodoch. Čo tých ďalších 145 zamestnaní, ktoré v nedeľu fungujú?
A stále sa bavíme len o obchodoch. Čo tých ďalších 145 zamestnaní, ktoré v nedeľu fungujú?
-
AllGoneDead
Medium Star
Ak nieco nie je v poriadku, tak to kritizovat treba a je uplne jedno kolko dni od volieb preslo.gogo956 napísal:kazda nova vlada ma 100dni aby sa vôbec "rozkukala" a dovtedy nema velky zmysel ju kritizovat, hlavne za tejto situacie. To ze je v Olane dost vela silne katolicky orientovanych poslancov predsa vieme uz davno nie je to nic nove.
-----------------
gogo956 & tyler91:
K tomu Matovicovmu cisteniu mozem povedat len tolko, ze som rad, ze tu nemame Fica a jeho partu. Ale uprimne radim Kollara do rovnakej skupiny ludi a mam dojem, ze v Matovicovej vlade si bude moct robit co chce, s kym chce.
Matovic asi pred tyzdnom na Markize chvalil Kollara, ze drzi basu, pricom sa viditelne jeho vztah so SaSkou zhorsil.
No ale spat ku Kollarovi a jeho ludom. Stacil necely mesiac, aby z pozicie statneho tajomnika v rezortoch ktore dostali vysankovali 2 ludi. Podla mna si aj to zasluzi kritiku a minimalne u mna to vzbudilo neprijemny pocit, co bude neskor.
súhlasím, týmto ma Matovič veru nepotešil ako voliča SaS, že má momentálne bližšie ku Kollarovi ako k Sulíkovi a to že Kollar patrí do tej skupiny so SMEROM, zvolili si ho tam ľudia, nie Matovič.
a áno, na doprave sa zbavili Jána Marosza z Oľana, ktorý vyzeral byť ako slušný človek s kopou dobrých nápadoch v doprave, škoda ho.Týmto krokom som si potvrdil , že Kollarovci nemajú najčastejšie úmysly, ale tak vybrali si ho ľudia, treba to rešpektovať
a áno, na doprave sa zbavili Jána Marosza z Oľana, ktorý vyzeral byť ako slušný človek s kopou dobrých nápadoch v doprave, škoda ho.Týmto krokom som si potvrdil , že Kollarovci nemajú najčastejšie úmysly, ale tak vybrali si ho ľudia, treba to rešpektovať
-
AllGoneDead
Medium Star
To fakt ides argumentovat ze ludia si ho zvolili? Lebo zvolili aj Kotlebu, Fica atd. V minulosti takeho Meciara, alebo aktualne prepieraneho Ruska. Takze sorry ale to fakt neberiem(alebo celosvetovo sa pozri, koho si zvolili nemci pred 90 rokmi).tyler91 napísal:súhlasím, týmto ma Matovič veru nepotešil ako voliča SaS, že má momentálne bližšie ku Kollarovi ako k Sulíkovi a to že Kollar patrí do tej skupiny so SMEROM, zvolili si ho tam ľudia, nie Matovič.
Plus sice tesnu, ale nadpolovicnu vacsinu by mali aj bez Kollara.
Proste mam taky zly pocit, ze Matovic bude odvracat zrak od Kollara a jeho ludi, pokial mu budu kryt chrbat.
Matovic ma problem s egom a chce mat z celej politiky svoju one-man show. Kollar toto dobre chape a bude mu v tom ulisne asistovat, pokial si tym ziska pokoj na svojich ministerstvach. V tomto to hra vyborne, k nicomu sa nevyjadruje, za nic neprebera zodpovednost, len nech si moze dohadovat kseftiky. Na druhu stranu Sulik so svojimi vlastnymi (casto omnoho viac racionalnymi) napadmi je pre Matovica ako cervene sukno, lebo zrazu musi znasat kritiku a ine nazory, co on ocividne nedokaze.
bože ty všetko zhejtuješ čo ja napíšem....s 78 mandátmi sa 4 roky vládnuť nedáAllGoneDead napísal: To fakt ides argumentovat ze ludia si ho zvolili? Lebo zvolili aj Kotlebu, Fica atd. V minulosti takeho Meciara, alebo aktualne prepieraneho Ruska. Takze sorry ale to fakt neberiem(alebo celosvetovo sa pozri, koho si zvolili nemci pred 90 rokmi).
Plus sice tesnu, ale nadpolovicnu vacsinu by mali aj bez Kollara.
Proste mam taky zly pocit, ze Matovic bude odvracat zrak od Kollara a jeho ludi, pokial mu budu kryt chrbat.
-
AllGoneDead
Medium Star
Prepac, nie je to osobne, proste mam iny pohlad ako ty. Nebudem slepo suhlasit s vacsinou a tvarit sa ako je vsetko super, ked to tak podla mna nie je.tyler91 napísal: bože ty všetko zhejtuješ čo ja napíšem....s 78 mandátmi sa 4 roky vládnuť nedá
K tomu, ze sa neda vladnut so 78 mandatmi si myslim, ze @eMPiko vystihol vzthay v koalicii dost presne. A hlavne si nemyslim, ze by tam bol problem kvoli ludom so SaS alebo Za ludi. Skor ocakavam, ze niekto odide od Matovica.
Chlapci, 100 dni! Inak ste Smeráci.
ver mi,že takisto Sme Rodina absolútne nemusím,ale bolo by to veľmi veľmi krehké bez nich.AllGoneDead napísal: Prepac, nie je to osobne, proste mam iny pohlad ako ty. Nebudem slepo suhlasit s vacsinou a tvarit sa ako je vsetko super, ked to tak podla mna nie je.
K tomu, ze sa neda vladnut so 78 mandatmi si myslim, ze @eMPiko vystihol vzthay v koalicii dost presne. A hlavne si nemyslim, ze by tam bol problem kvoli ludom so SaS alebo Za ludi. Skor ocakavam, ze niekto odide od Matovica.
Logické,že niekto odíde od Matoviča,keďže má najviac poslancov a s niektorými sa pred voľbami ani nepoznal
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Matovic a dalsi z novej "konzervativnej platformy" sa vyjadruju, ze navrhnu trvaly zakaz nedelneho predaja.
Vo stvrtok v relacii Na hrane bol hostom Sulik a hovoril, ze ma od Matovica slub, ze k tomu nedojde, a je to vraj aj v koalicnej zmluve. Tak som zvedavy, co z toho bude. Jedno je ale jasne, ona "konzervativna platforma" bude sluzit iba na rozbijanie uz tak krehkej koalicie.
Vo stvrtok v relacii Na hrane bol hostom Sulik a hovoril, ze ma od Matovica slub, ze k tomu nedojde, a je to vraj aj v koalicnej zmluve. Tak som zvedavy, co z toho bude. Jedno je ale jasne, ona "konzervativna platforma" bude sluzit iba na rozbijanie uz tak krehkej koalicie.