Law of Attraction / zákon príťažlivosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Law of Attraction / zákon príťažlivosti

Príspevok od používateľa maiikY »

Pekný deň všetkým,

Zakladám túto tému (dúfam tu taká už nie je, hľadal som, no nenašiel som ale možno som niečo prehliadol) lebo ma zaujíma čo si o tomto celom myslíš iný ľudia. Spoznal som to len nedávno, keď mi na YouTube vyskočil nejaký kanál čo sa venuje zákonu príťažlivosti , pozrel som pár videí a dosť má to zaujalo. Zistil som, že som vlastne tento zákon už pár krát využil nevedomky :)
Našiel som takú formu manifestácie, že si dokážete pritiahnuť aj nejakú správu alebo hovor od niekoho. Skúsil som, skúsil som si pritiahnuť správu od osoby, s ktorou som nebol v kontakte už pár rokov a o deň na to mi tá osoba napísala a povedala že mal potrebu sa mi ozvať. Hovorím si fajn mohla sto byť náhoda, skúsim ešte raz a znova to fungovalo, na inú osobu.

No ja som ostal úplne ako obarený z toho. Čo si myslite vy o zákone príťažlivosti a aký je váš postoj k nemu?

Som zvedavý na odpovede :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Law of Attraction / zákon príťažlivosti

Príspevok od používateľa beardie »

Želanie je otcom myšlienky
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

maiikY

skus taky pokus, ze si polozis klasicky kompas na stol a snaz sa pohladom a silou vôle zmenit smer strelky
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

maiikY napísal:ľadal som, no nenašiel som ale možno som niečo prehliadol
keby si si sa viac sustredil, tak Machine Spirit serveru, ti vysledok da:
sila-mysle-sila-pritazlivosti-a-pozitiv ... lit=Secret

ked som pred 10 rokmi videl ten film, The Secret, tak to bolo hlavne kvoli zenskej, ktora si na tom frcala. odisla na leto prec a ja som myslel ako budeme spolu ked sa vrati. nasla si tam ineho. okrem toho som myslel na to, ako by mohli niektori ludia z rodiny vstat z hrobov a nic. ostavam skepticky. ale ked to ludom pomaha a hlavne v tejto dobe, tak preco niec. nikomu to neublizuje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Keby nieco take funguje, tak sme vsetci velmi bohati, mame sexy zeny, dobru pracu a jachtu. Vyzera to tu tak?
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre zasa treba to brať kúsok s nadhľadom. Jasné že mi to neprinesie miliardy a podobne. Ale je to zaujímavá úvaha a celkovo to je zaujímavé že niečo takéto aspoň do istej miery funguje. Využil som to napríklad aj nevedomky, keď som si ako stredoškolák predstavoval ako sa vozím v mojom aute a proste som to precítil, dal k tomu emócie a splnilo sa mi to. Tak isto povýšenie v práci, predstavoval som si že budem mať pod sebou nejakých ľudí, budem “niečo znamenať” a jedného dňa mi zavolal šéf a povýšil ma. Jasne, mohla za to aj moja ťažká práca a odhodlanosť. Ale istým spôsobom je pravda to že kam smerujú naše myšlienky to si do života priťahujeme, či to je pozitívne alebo negatívne. :)
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

To, na čo myslíš, čo si predstavuješ, podľa toho sa potom nejak cítiš. To, ako sa cítiš, ovplyvňuje tvoje správanie, konanie. A keď máš v hlave nejakú tú predstavu (sebavedomú), potom sa cítiš sebavedomejšie, potom aj konáš sebavedomejšie. Ale áno, začína to tou predstavou, myšlienkou, emóciou... Všetko sa to prepája a súvisí.

Myslím, že tie nepochopenia vznikajú, keď to ľudia vnímajú moc zjednodušene.

//autoeditácia príspevku (03 Máj 2020, 20:50)
Harrison, tam ale ten cieľ nie sú vyslovene iba peniaze, ale to, čo si za ne chceš kúpiť. Takže v tom prípade si skôr človek má predstavovať dovolenky, a tie sa ti môžu splniť aj napr. darom, výhrou...
gogo956
Redeemer
Redeemer

maiikY

to ze sa vozis v aute, alebo ze ta v praci povysili, myslis ze to vsetko ludia okolo teba nedosahuju bez tej metody? V kazdom pripade je skvele ked ma clovek pozitivny pristup k zivotu ale to je iba o tom ze potom aktivnejsie vyuzivas prilezitosti ktore zivot poskytuje. Vsetko je iba v nasich hlavach a vsetko je realtivne a subjektivne.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zuzanuska napísal:Harrison, tam ale ten cieľ nie sú vyslovene iba peniaze, ale to, čo si za ne chceš kúpiť. Takže v tom prípade si skôr človek má predstavovať dovolenky, a tie sa ti môžu splniť aj napr. darom, výhrou...
Chcel som tym povedat, ze "zakon pritzlivosti" dal zarobit, len koucom a ezoterickym prenasatelom. Ostatnim ludom funguje len ako sebaklam.

Vies ako by to asi dopadlo, keby si clovek svoje myslienky zapisuje a potom spocita co sa vyplnilo?
zuzanuska
Professional
Professional

Ono to zase nefunguje tak, ako to niektorí lacno predávajú. Pomyslíš si a máš.
Ak niečo chceš, musíš sa cítiť, akoby si to už mal. A ťažko sa niekto cíti ako milionár, ak je realita niekde inde.

Podľa mňa to aj tak súvisí hlavne s tou psychikou.
To je, ako keď si chorý. No, ak budeš myslieť celý čas na to, že si chorý, bude ti ešte horšie. Ak začneš myslieť na veci, ktoré chceš robiť, keď sa vyzdravieš, budeš si v hlave premávať samé pekné spomienky, príjemné pocity, tak vieme, že psychika, emócie... ovplyvňujú imunitu atd...

Veď je staré známe, že na čo sa sústredíš (kam ide tvoja energia, myšlienky..), to posilňuješ.
A ak niečo chceš, znamená to, že stále cítiš, že to nemáš. Takže myslíš na to, že to nemáš a teda to nemáš.

Ešte tu máme veci s kvantovou fyzikou, ale tak ja nie som fyzik, to mal môj priateľ na škole pár semestrov.

Myslím si, že je veľa toho, čo ešte nevieme. Ako sa vraví, treba si v sebe zachovať tú detskú zvedavosť a chuť objavovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

S tymi chorobami velky pozor. Ked ma niekto rakovinu, alebo mu covid zozral pluca a zacneme mu hovorit, ze bude mysliet pozitivne a nepotrebuje chemoterapiu ci plucny ventilator tym mu nepomozeme a moze to byt aj na hrane zakona. Takze vsetko s mierou :)
zuzanuska
Professional
Professional

Nikto predsa nevraví, že má odmietnuť liečbu.
Toto je ale dôležitý doplnok. Ja, keď som bola v nemocnici (áno, nemusela som to vtedy dotiahnuť tak "ďaleko") a zostávala som kľudná, tak mi to prebiehalo lepšie, než keď bola jedna žena vystrašená, a potom jej mali problém vziať aj krv atď...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zuzanuska napísal:Ono to zase nefunguje tak, ako to niektorí lacno predávajú. Pomyslíš si a máš.
Ak niečo chceš, musíš sa cítiť, akoby si to už mal. A ťažko sa niekto cíti ako milionár, ak je realita niekde inde.
Hej, nikdy nie je chyba v ezo metode, vzdy za jej neuspech mozu ludia co ju pouzivaju.
zuzanuska napísal:Veď je staré známe, že na čo sa sústredíš (kam ide tvoja energia, myšlienky..), to posilňuješ.
Nie je :lol:
zuzanuska napísal:A ak niečo chceš, znamená to, že stále cítiš, že to nemáš. Takže myslíš na to, že to nemáš a teda to nemáš.
Co podla realnych psychologov vedie skor k flustracii a depresiach, hlavne po konfrontovani z realitou. https://invivomagazin.sk/lesk-a-bieda-p ... e_445.html
zuzanuska napísal:Ešte tu máme veci s kvantovou fyzikou, ale tak ja nie som fyzik, to mal môj priateľ na škole pár semestrov.
Ano "kvantova ***" je velmi oblubene slovo ezoterikov, no nic to nemeni na tom, ze su v tom vedla, uplne. Tu odporucam videa na youtube kanali Maxwlovi demoni, zasmejes sa aj sa nieco naucis o fyzike.
zuzanuska napísal:Toto je ale dôležitý doplnok. Ja, keď som bola v nemocnici (áno, nemusela som to vtedy dotiahnuť tak "ďaleko") a zostávala som kľudná, tak mi to prebiehalo lepšie, než keď bola jedna žena vystrašená, a potom jej mali problém vziať aj krv atď...
Ono mat normalny psychicky stav a kontakt z relitou je dolezity, no to nema nic z domnelym zakonom pritazlivosti. Je to rovnake ako keby sa modlis.
zuzanuska
Professional
Professional

Veď tu podľa mňa ide najmä o to, čo si kto pod tým predstavuje. Netreba zase úplne "ulietavať". Ale mať nejaké sny, predstavy, niečo, za čím pôjdeš, je vcelku dôležité.

Vždy treba tú zdravú mieru, čítala som pre to označenie - optimistický realista.

Len tak pre zaujímavosť, čítala som knihu jedného neurovedca, o mozgu.
Robili rôzne pokusy, kde skúmali, ako reaguje telo, mozog... na situácie, ktoré reálne prežívaš, alebo ich prežívaš len v hlave.
Rozdelili ľudí do 3 skupín, tuším na nejaký mesiac. Jedna skupina necvičila, ďalšia cvičila v hlave (nejak 20 minút denne si to predstavovala, že cvičí, prežívala) a 3. skupina cvičila reálne.
Samozrejme, že tá, čo cvičila reálne, tam boli zmeny najvyššie. Ale aj tá skupina, čo cvičila len v hlave, aj tam boli zmeny svalstva dosť výrazné. A teda, tí, čo necvičili, tam zmeny neboli vôbec.

To je ako s tým stresom, nezáleží, či ťa naozaj niečo ohrozuje, alebo si myslíš, že ťa niečo ohrozuje, prežívaš to rovnako. Emócie sú reálne; to, čo ich spôsobilo byť reálne nemusí.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Všetko čo tu píšeme o tomto zákone treba brať s nadhľadom. Sila myšlienok je naozaj zaujíma vec, pozitívny prístup dokáže robiť divy :) ešte určite budem skúšať nejaké formy manifestácie drobností či to naozaj nebola len zhoda okolnosti :)
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Pozor na confirmation bias.

Stavím sa, že si sa pokúsil za tie roky "pritiahnuť" kopec osôb kopec krát, ale samozrejme, že si pamätáš len tých dvakrát, kedy to naozaj "fungovalo".

Tak tiež snov a želaní si musel mať za tie roky mrte, ale pamätáš si len to, že ťa povýšili a že si sa povozil na fajnom fáre.

Že myšlienky majú silu je rovnako, ako tvrdiť, že horoskopy fungujú, alebo že autori simpsonovcov vedia predpovedať budúcnosť, lebo vedeli roky dozadu, že Trump sa stane prezidentom.

No nie. Ak urobíš dostatočne veľa predpovedí, nejaká ti niekedy vyjde. Ale to neznamená, že vieš predpovedať budúcnosť.

Ad zuzanuska: keď sa bavíme o vplyve myšlienok na vlastné telo, tak áno, duševná pohoda pomáha, keďže mentálna stránka človeka je vlastne len endokrinno-neurologická stránka človeka a samozrejme, že má aj fyziologické prejavy (aj keď tu štúdiu z tej knihy o svaloch by som si rád prečítal).

Naše myšlienky však určite nemajú vplyv na nič externého charakteru, ani žiadne osoby, to je len wishful thinking
jackb
Redeemer
Redeemer

Zuzka, ja som narazal na ludi, ktori to pozitivne myslenie beru az prilis. Je jasne, ze lepsie ked je pacient pozitvne naladeny a dufa, ze dobre dopadne. Netvrdim, ze tu taki ludia su, no stretol som sa s "liecitelmi", ktori proti pokrocilej rakovine odporucali vysadit terapiu, dat si cajik a pozitivne mysliet. Su aj pacienti, ktori vedia, ze je to s nimi zle a do poslednej moznej chvile su oni ti, ktori posielaju vtipy a to je podla mna ukazka obrovskej sily osobnosti.
Urcite ma prezivanie stresu dopad na fyzicky stav a potom sestricka pri odbere povie: "Prestavala vam tiect krv". Takze asi vsetko s mierou. Mozno verit v modernu medicinu, skusnosti a znalosti personalu a byt vdaka tomu v pohode.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Môžeš pozitívnym myslením zmeniť svoj pohľad na svet? Áno.
Môžeš pozitívnym myslením (vedome aj podvedome) filtrovať negatívne veci a všímať si pozitívne? Áno.
Môžeš pozitívnym myslením reálne zlepšiť život okolo seba, tým že ti to dodá sebavedomie, budeš viac interagovať s ľuďmi a ľudia s tebou nadviažu kontakt, lebo z teba ide optimizmus? Áno.
Môžeš pozitívnym myslením dosiahnuť lepšie kariérne výsledky, alebo doslova zbohatnúť? Postupne určite áno.

Môžeš pozitívnym myslením reálne zmeniť myšlienky ľudí okolo seba na telepatickej úrovni (že s tebou pred tým neprídu do kontaktu), nejako čarovne cez vesmír? Nie, nemôžeš.

...

Všetko navyše je zbytočná diskusia, sorry. Pozitívne myslenie bez debaty, a rob čokoľvek vďaka čomu ho dosiahneš. Nech je to aj ezoterika, ak ti to pomáha, ale mágiu za tým neľadaj. Pred asi 10 rokmi toto strašne presadzovala rodinná známa, tlačila to do svojho okolia ako nejakú MLM pyramídu. Cuduj sa svet, stále nemá ten milión, vysnívané deti, dom, ani auto (tým samozrejme nič proti nej, minimálne jej to pomohlo v uprataní myšlienok a tak, len je niekedy fajn zostať v realite).
gogo956
Redeemer
Redeemer

maiikY

aby si mohol povedat ze ta metoda je vynimocna, tak by musela prinasat aj vynimocne vysledky.
Dokazat to mozes napr tak, ze vymyslis vakcinu proti Covidu, vytvoris svetovy rekord v sprinte, alebo nakodis soft ktory nasledne kupi Oracle za tazke miliony.. Vlastne to posledne by sa neratalo, to uz urobil jeden moj znamy, to nie je az take vynimocne. Priipadne skus to s tym kompasom co som ti napisal predtym.
Chapes kam mierim. To co si dokazal doteraz je uplne banalne a denne to dosahuju miliony ludi bez toho aby vedeli nieco o "zakone pritazlivosti" :)
Alebo skus "zariadit" aby ti niekto kto ti nezvykne casto volat,zavolal napr 5x po sebe. Lebo take, ze tyzden na niekoho myslim a on potom zavola, to nema ziadnu vypovednu hodnotu. Mozno mas naozaj nejake vyniocne schopnosti, ale musis na ich testovanie pouzit vacsie vyzvy-tam ale riskujes stret s realitou.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zuzanuska napísal:Ale aj tá skupina, čo cvičila len v hlave, aj tam boli zmeny svalstva dosť výrazné.
:lol: seriozne? zaujimave, ze tu mame vynimocnu metodu rastu svalstva iba s pomocou stimulacie mozgu, ale nikto ju nevyuziva.
Napísať odpoveď