Bezdrotove sluchadla ku PC (AUDIO)
Bezdrotove sluchadla ku PC (AUDIO)
Zdravim Vas ludia. Potreboval by som poradit ohladom bezdrotovych sluchadiel ku PC. Nemam zaujem o nic z tej nizsej triedy. Mam zaujem skor o nieco lepsie.
teda aspon myslim, ze je to lepsie.
strasne pozeram po SENNHEISER RS 185 alebo SENNHEISER RS 195
na 185tkach ma tahaju len tie nausniky..
Ma niekto tieto sluchadla? Ak ano, vyhody a nevyhody poprosim.
Popripade viete o niecom lepsom v tejto cenovej realcii? Nebranim sa ani inej znacke.. Len tieto mi pridu ako slusna volba..
Pre mna hlavne atributy: kvalitny a silnejsi zvuk, pohodlie a nech su bezdrotove.
Dakujem za akukolvek odpoved alebo radu.
teda aspon myslim, ze je to lepsie.
strasne pozeram po SENNHEISER RS 185 alebo SENNHEISER RS 195
na 185tkach ma tahaju len tie nausniky..
Ma niekto tieto sluchadla? Ak ano, vyhody a nevyhody poprosim.
Popripade viete o niecom lepsom v tejto cenovej realcii? Nebranim sa ani inej znacke.. Len tieto mi pridu ako slusna volba..
Pre mna hlavne atributy: kvalitny a silnejsi zvuk, pohodlie a nech su bezdrotove.
Dakujem za akukolvek odpoved alebo radu.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Bezdrotove sluchadla ku PC (AUDIo)
Podľa toho čo od toho chceš. Na hranie to veľmi nie je. Skôr sa poobzeraj po niečom ako napr. Audio-Technica ATH-G1WL
Re: Bezdrotove sluchadla ku PC (AUDIo)
sorry, ale nikde nespominam, ze chcem sluchadla s mikrofonom a ze to chcem na hranie...Ryan Giggs napísal:Podľa toho čo od toho chceš. Na hranie to veľmi nie je. Skôr sa poobzeraj po niečom ako napr. Audio-Technica ATH-G1WL
chcem sluchadla na posluch audia a pozeranie filmov...
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Bezdrotove sluchadla ku PC (AUDIO)
To si ja ale z prsta nevycucam, keď to nenapišeš. Preto som tam dal aj tu prvu vetu, že zaleži na použiti. Mimochodom na tych Audio-Technica sa da mikrofon odpojiť a hraju lepšie ako RS195.
Ak to chceš len na hudbu a filmy, tak by bolo rozumnejšie pouvažovať o nejakych bluetooth sluchadlach. Tam vieš pripojiť aj telefon atd. A zvukovo to bude uplne niekde inde ako RS 195.
Zaleži kam si až schopny/ochotny zajsť cenou a či potrebuješ izolovať.
Za cenu RS 195 napr. Beoplay H4, Sony wh-1000xm3 (trochu krehkejšie), Audio-Technica ATH-M50XBT. Ak nepotrebuješ uzavrete sluchadla, a vieš trochu priplatiť, tak by som počkal na HiFiMAN Deva. O par tyždňov by mali prisť na trh. Prve ohlasy su veľmi pozitivne.
Ak to chceš len na hudbu a filmy, tak by bolo rozumnejšie pouvažovať o nejakych bluetooth sluchadlach. Tam vieš pripojiť aj telefon atd. A zvukovo to bude uplne niekde inde ako RS 195.
Zaleži kam si až schopny/ochotny zajsť cenou a či potrebuješ izolovať.
Za cenu RS 195 napr. Beoplay H4, Sony wh-1000xm3 (trochu krehkejšie), Audio-Technica ATH-M50XBT. Ak nepotrebuješ uzavrete sluchadla, a vieš trochu priplatiť, tak by som počkal na HiFiMAN Deva. O par tyždňov by mali prisť na trh. Prve ohlasy su veľmi pozitivne.
poriadne som to nespecifikoval v uvode temy, moja chyba, ospravedlnujem sa.
Co sa tyka pripojitelnosti, chcem bezdrotove. Urcite ich nebudem pripajat ku telefonu ani k nicomu inemu. Budu ako stacionar pri desktope. Cize len na hudbu a film.
co sa tyka tvaru, urcite uzavrete. som zvyknuty na uzavrete (tvar ako RS 195). filtrovat okolite zvuky nepotrebujem vobec, nakolko planujem pouzivat len doma v izbe.
s cenou sa da hybat, aj ked cena za 195ky je v celku dost.
To co si mi poslal, z toho by mi vychadzali len tie posledne. K sluchadlam audio-technica mam odpor, nepytaj sa ma preco, neviem. Ku Sony sluchadlam, urcite nie, nic krehke nechcem ale nehovorim, ze so sluchadlami hadzem alebo nieco podobne... to urcite nie..
Chcelo by to nejaky obchod, kde sa daju taketo veci vyskusat, vypocut. Nahodou v BB a okoli take nieco nie je? Tam sa viem dostat...
Co sa tyka pripojitelnosti, chcem bezdrotove. Urcite ich nebudem pripajat ku telefonu ani k nicomu inemu. Budu ako stacionar pri desktope. Cize len na hudbu a film.
co sa tyka tvaru, urcite uzavrete. som zvyknuty na uzavrete (tvar ako RS 195). filtrovat okolite zvuky nepotrebujem vobec, nakolko planujem pouzivat len doma v izbe.
s cenou sa da hybat, aj ked cena za 195ky je v celku dost.
To co si mi poslal, z toho by mi vychadzali len tie posledne. K sluchadlam audio-technica mam odpor, nepytaj sa ma preco, neviem. Ku Sony sluchadlam, urcite nie, nic krehke nechcem ale nehovorim, ze so sluchadlami hadzem alebo nieco podobne... to urcite nie..
Chcelo by to nejaky obchod, kde sa daju taketo veci vyskusat, vypocut. Nahodou v BB a okoli take nieco nie je? Tam sa viem dostat...
-
Ryan Giggs
VIP
Trochu si mylis pojmy. Uzavrete sluchadla neznamena ich tvar, ale ze musla je z pevneho materialu, neprepusta zvuk. Otvorene maju mriezku a hraju ciastocne aj smerom von, nielen do ucha. Tu je foto pre predstavu.
https://www.google.com/search?q=otvoren ... D6zgThrFwM
Tomu tvaru sa hovori cirkumauralne (okolo ucha), su to velke sluchadla, musla obklopuje cele ucho. Tie Hifimany su tiez cirkumauralne, ale su otvorene (maju mriezku zozadu), ostatne odporucane su cirkumauralne uzavrete. Rozdiel je ze otvorene neizoluju (hraju aj smerom von, aj viac pocujes okolie), zas to ma ale ine prednosti ako uzavrete.
Pripajat k telefonu bolo myslene samozrejme bezdrotovo cez BT. Nikdy nevies kedy sa to moze hodit.
Audio-Technica je top japonska firma s dlhou tradiciou a spickove audio produkty. Tvoje pocity su iracionalne.
Radiove sluchadla typu RS 195 sa hodia fakt len k televizoru. Na hudbu to velmi nie je. Ten zvuk je hlboko podpriemerny (vzhladom k cene). Vyhodu maju jedine v nabijani, ze to drbnes na stojan, a netreba k PC dokupovat ziadny usb prijmac ako pri BT (ak teda nemas bt uz v kompe). Ale ten zvuk za to nestoji.
https://www.google.com/search?q=otvoren ... D6zgThrFwM
Tomu tvaru sa hovori cirkumauralne (okolo ucha), su to velke sluchadla, musla obklopuje cele ucho. Tie Hifimany su tiez cirkumauralne, ale su otvorene (maju mriezku zozadu), ostatne odporucane su cirkumauralne uzavrete. Rozdiel je ze otvorene neizoluju (hraju aj smerom von, aj viac pocujes okolie), zas to ma ale ine prednosti ako uzavrete.
Pripajat k telefonu bolo myslene samozrejme bezdrotovo cez BT. Nikdy nevies kedy sa to moze hodit.
Audio-Technica je top japonska firma s dlhou tradiciou a spickove audio produkty. Tvoje pocity su iracionalne.
Radiove sluchadla typu RS 195 sa hodia fakt len k televizoru. Na hudbu to velmi nie je. Ten zvuk je hlboko podpriemerny (vzhladom k cene). Vyhodu maju jedine v nabijani, ze to drbnes na stojan, a netreba k PC dokupovat ziadny usb prijmac ako pri BT (ak teda nemas bt uz v kompe). Ale ten zvuk za to nestoji.
OK, takze urcite uzavrete, cirkumauralne. Ako ja si v pohode poradit necham.
ale hovorim, najlepsie je ist si to niekde ohmatat, vyskusat a hlavne asi vypocut...
ked sa budeme bavit o cene cca 350€ +- nejake drobne, co dobre sa da v tej cenovej relacii? povedzme, ze by som prezil aj kablove vedenie...
ale hovorim, najlepsie je ist si to niekde ohmatat, vyskusat a hlavne asi vypocut...
ked sa budeme bavit o cene cca 350€ +- nejake drobne, co dobre sa da v tej cenovej relacii? povedzme, ze by som prezil aj kablove vedenie...
Ja som nedavno kupoval, bola to ina cenova hladina, ale tiez uzavrete, circumauralne, par postrehov, ktore ti mozno pomozu.
- Ak skutocne nepotrebujes bezdrotove, tak ber kablove.
- Chces "kvalitny a silnejsi zvuk", co to znamena, silnejsie basy? To bola aj moja poziadavka, urcite si to ujasni, niektore maju silnejsie basy a niektore vobec, ja som davnejsie kupoval velmi odporucane, ale basy mi tam velmi chybali.
- Skusat sa teraz asi neda nikde, ja som skusal, vobec ma netlacili, ani naznakom, ale doma po par hodinach ma tlacili extremne.
- Pokial nevies zobrat PC do obchodu, tak ani zvuk prilis nevyskusas, na PC mozu hrat inak, skreslene, alebo potichu, zalezi na zvukovke.
- Zabudni na predsudky, tiez som robil kompromisy, skusal som aj Audio-Technica a hrali velmi dobre, vracal som ich kvoli tlaceniu.
- Hladaj a citaj si recenzie, aj reakcie uzivatelov mozu pomoct.
- Ak skutocne nepotrebujes bezdrotove, tak ber kablove.
- Chces "kvalitny a silnejsi zvuk", co to znamena, silnejsie basy? To bola aj moja poziadavka, urcite si to ujasni, niektore maju silnejsie basy a niektore vobec, ja som davnejsie kupoval velmi odporucane, ale basy mi tam velmi chybali.
- Skusat sa teraz asi neda nikde, ja som skusal, vobec ma netlacili, ani naznakom, ale doma po par hodinach ma tlacili extremne.
- Pokial nevies zobrat PC do obchodu, tak ani zvuk prilis nevyskusas, na PC mozu hrat inak, skreslene, alebo potichu, zalezi na zvukovke.
- Zabudni na predsudky, tiez som robil kompromisy, skusal som aj Audio-Technica a hrali velmi dobre, vracal som ich kvoli tlaceniu.
- Hladaj a citaj si recenzie, aj reakcie uzivatelov mozu pomoct.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak to maju/mozu byt kablove, tak to uplne meni situaciu. Ten zvuk bude samozrejme o galaxiu inde, len sluchadla v tejto cenovke uz vyzaduju nejaky lepsi zdroj ako je integrovana zvukovka na doske. Ta bude tie sluchadla kvalitativne brzdit.Fuxxo napísal:
ale hovorim, najlepsie je ist si to niekde ohmatat, vyskusat a hlavne asi vypocut..
V dnesnej situacii sa samozrejme sluchadla nikde vyskusat nedaju, kedze je vsetko zavrete. Inak v beznej situacii v BB snad jedine nejake hudobniny. Ale ten vyber bude samozrejme tristny.
Inak jedine objednat a vratit. Resp. ak to dovoluju financie, objednat viac modelov, jeden si ponechat a zvysok vratit.
V takej cenovke uz treba rozpocet rozdelit aj na DAC ako pise Ryan
ospravedlnujem sa ludia, mal som nejake casove nedostatky..
okej, teda, ked by mse teda vyberali nieco kabloveho... kam namocit fantaziu?
okej, teda, ked by mse teda vyberali nieco kabloveho... kam namocit fantaziu?
-
Ryan Giggs
VIP
Beyerdynamic DT 1770 Pro, Meze 99, (ano zase) Audio-Technica ATH-A990Z
Dakujem za rady.. pojdem asi do tych Beyerdynamic DT 1770 Pro.. uz len najst odvahu utratit tolko penazi 
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2020, 5:48)
Aj tak sa sem vraciam
Spominali ste zvukovku.. Potrebujem ju ku tym DT1770pro? Ak ano, tak co bude najvhodnejsie? Respektive co este potrebujem?
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2020, 5:48)
Aj tak sa sem vraciam
Spominali ste zvukovku.. Potrebujem ju ku tym DT1770pro? Ak ano, tak co bude najvhodnejsie? Respektive co este potrebujem?
-
Ryan Giggs
VIP
Otazka je, co znamena potrebujem. Ak chces dostat z tych sluchadiel to najlepsie, tak potrebujes.
Dedikovana zvukovka nie je sice zivotne nutna takmer k nicomu (teoreticky sa da zit aj na integrovanej), len to velmi nedava zmysel mat drahe sluchadla, a krmit to mizernou zvukovkou na maticnej doske. To velky vyznam nema. Bude kvalitativne vyrazne brzdit potencial sluchadiel. Nie je to adekvatny zdroj pre take sluchadla. Preto je nejaka lepsia zvukovka viac nez ziaduca.
Idealne nejaky externy dac/amp. Aky, to je otazka kolko za to mozes/chces dat.
Dedikovana zvukovka nie je sice zivotne nutna takmer k nicomu (teoreticky sa da zit aj na integrovanej), len to velmi nedava zmysel mat drahe sluchadla, a krmit to mizernou zvukovkou na maticnej doske. To velky vyznam nema. Bude kvalitativne vyrazne brzdit potencial sluchadiel. Nie je to adekvatny zdroj pre take sluchadla. Preto je nejaka lepsia zvukovka viac nez ziaduca.
Idealne nejaky externy dac/amp. Aky, to je otazka kolko za to mozes/chces dat.
Nemam paru v akej cenovke sa pohybujeme a ani o. Co ide.. Vies mi ponuknut nejake moznosti? 
-
Ryan Giggs
VIP
Pohybujeme sa v cenovke od 50-50000 €.
Vzhladom na kvalitu tych sluchadiel, by som vsak nerozmyslal o lacnejsom rieseni ako povedzme 200€. Pri velkej skromnosti 130-150€.
Ale vzhladom na to, ze vnasich obchodoch (aj ČR) je vyber uplne mizerny, je lepsie obzerat sa vonku.
Okolo tych 200€ je fajn napr. TOPPING DX3 PRO V2, Yulong DAART Canary II.
Vzhladom na kvalitu tych sluchadiel, by som vsak nerozmyslal o lacnejsom rieseni ako povedzme 200€. Pri velkej skromnosti 130-150€.
Ale vzhladom na to, ze vnasich obchodoch (aj ČR) je vyber uplne mizerny, je lepsie obzerat sa vonku.
Okolo tych 200€ je fajn napr. TOPPING DX3 PRO V2, Yulong DAART Canary II.
Sluchadla objednane, v piatok by mali prist. zosik objednam neskor.. musim predychat tuto investiciu