Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
baldorex
Addict
Addict

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa baldorex »

Ryan Giggs napísal:V tomto rozpočte nema zmysel riešiť HDR. Jedine, že by si vzal ten Sony odkazovany nižšie. Je za 730€, takže nad tvoj rozpočet, ale je to 2 triedy inde ako tie vyššie spominane. A už tam je aj nejake relevantne HDR.

Nič lepšie za tie prachy nevymysliš. Ber kym su.
No, obávam sa že som dostal vystavený kus čo bežal na predajni 2 roky v demo režime na plné pecky :).
Už balenie bolo podozrivé, polystyrén miestami polámaný. Na tv sú stále nalepené fólie a vypadá ako nová... Ale stojan, tie 2 nožičky, boli vhodné do roztrhanej fólie. Vidno na nich stopy že boli namontované na tv - odtlačky šróbov. Gumy zo spodu mali silnú vrstvu prachu.
To naznačuje že to nie je tovar vrátený v 14 dennej lehote, ale že stál na mieste dosť dlho.

Idem to zabaliť a vrátiť.
Dá sa niekde zistiť ako dlho bežala tv a urobiť test obrazu tak na Android mobile?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na vlastne riziko!!! https://www.reddit.com/r/bravia/comment ... vice_menu/

Inak ho maju aj v inych obchodoch za rovnaku cenu. Napr. datart piše skladom veľa kusov.
baldorex
Addict
Addict

Viem, v 5 obchodoch rovnaká cena len alza mala cenu cez 800, ale pozerám že už tiež dali cenu dole. Tak zoberiem to asi tam.

Inak po nejakej dobe sa mi vždy menilo nastavenie obrazu... Tí blázni tam nechali aktívny režim pre maloobchod, trvalo mi kým som to našiel v nastavení :)

To servisné menu neviem spustiť, neviem ktoré tlačidlo je display button, skúšal som toho viac čo by to mohlo byť a ani jedna kombinácia nevyšla :).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Dufam ze si im ho poriadne otrepal o hlavu. Cista drzost a strata tvojho casu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

baldorex napísal:
To servisné menu neviem spustiť, neviem ktoré tlačidlo je display button, skúšal som toho viac čo by to mohlo byť a ani jedna kombinácia nevyšla :).
Na youtube si kukal? Nejake videa tam určite budu. Display tlačidlo bude asi "i".
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

asi boli taky radi ze sa ho konecne zbavili ze ho ledabolo zabalili a vobec sa nesrali s nastaveniami, ten tam musel svietit pekne kur*a dlho :)

ak si ho bral fyzicky z predajne a vedel si ze je to posledny kus tak nie su povinny ti ho vziat spat, samozrejme mali by ti vyjst pro zakaznicky v ustrety a vymenit ti ju za inu tv podla svojho vyberu

ked budes chciet vratit peniaze a nic nekupis tak sa mozu ošívať
baldorex
Addict
Addict

Nákup cez internet a doniesol to kuriér, takže mám 14 dní na vrátenie, zajtra nemám čas to vracať, takže to nechám na budúci týždeň.

Odteraz už len alza :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čo sa zmeni v alze? Praktiky použivaju rovnake.
baldorex
Addict
Addict

Ryan Giggs napísal: Na youtube si kukal? Nejake videa tam určite budu. Display tlačidlo bude asi "i".
Nekukal, stlačil som všetky tlačidlá kde bol displej vrátane toho s "i" a nešlo to, skúsil som ešte raz a už to išlo. :)
Pribudlo mi po reštarte v menu "nastavenie pro", no nikde tam údaj o dĺžke behu zariadenia nie je.

Ale nevadí, už len z princípu to idem vrátiť, toto sa nerobí. Chápem že chcú predať aj vystavený kus, ale nech tomu adekvátnu zľavu resp nech o tom zákazníka informujú že to je takýto kus.

Edit - Alza uvádza či ide o tovar nový alebo rozbalený, majú cez 35 kusov takže mám väčšiu pravdepodobnosť, že kúpim nový kus a nie vystavený
Ryan Giggs
VIP
VIP

To uvadza aj nay. A predsa ti poslali taky. U alzy to nie je tiez nic vynimocne.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aha eshop, tak možno zlyhal ludsky faktor a nič iné za tým nehľadaj :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mozno to len vtedy nestihli hodit do systemu, ze maju uz len vystavene. Lebo teraz uz to tam je.
https://www.nay.sk/sony-kd55xf9005
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak celkom blbosť podľa mňa predávať vystavenú vysvietenú telku za rovnako ako relevantná konkurencia predáva zabalenú novú

možno na predajni vedia s cenou hýbať
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

na toto si treba davat bacha, nic v zlom ale vzdy sa najde blbec ktory kupi, casto je cena rozbalenej a pouzitej tv rovnaka ako new, su to hajzli, dokonca oni casto tvrdia ze tv bola iba vystavena ale nikdy pod prudom, nie som si isty ale napr na samsungoch by sa v servis menu dalo zistit aky cas bola v prevadzke, takze aj na inych tv, dalsia vec ze tento parameter sa da najskor resetovat
CheZteR
Redeemer
Redeemer

na kazdej telke sa to v servise da zistit

nam v LG nechceli uznavat predpredajne reklamacie ked sa objavila vada na paneli, ze ako je mozne ze to je predpredajna reklamacia ked ma nabehane XYZ hodin :D
nevedeli pochopit ze na predajni je TV zapnuta a bezi 12 hodin 7 dní v týždni
Ryan Giggs
VIP
VIP

CheZteR napísal:tak celkom blbosť podľa mňa predávať vystavenú vysvietenú telku za rovnako ako relevantná konkurencia predáva zabalenú novú

možno na predajni vedia s cenou hýbať
Oni to ale predavali za tolko ako jediny. Az potom zlacnela aj konkurencia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak to je dovod preco to dopisali do nazvu na eshope :)
dorovnala to konkurencia tak sa potrebovali odlisit

teraz sa caka ze to eshopy co maju zabalenu tak daju späť hore tak objednavaj kym je cena aka je
baldorex
Addict
Addict

Ryan Giggs napísal: Oni to ale predavali za tolko ako jediny. Az potom zlacnela aj konkurencia.
určite nie, čo som pozeral tak za tú cenu to predávali všetci okrem alzy, zároveň bez poznámky že je to vystavený kus. To začali uvádzať možno posledné 2 dni, asi po tom čo im to ľudia začali vracať. Už mali viackrát uvedené že predaj skončil a 0 ks a zrazu majú zase 3 kusy na predajniach.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nemyslim ze by sa tak hufne vracali televizory,
naozaj si skor myslim ze sa do toho obul distributor ked to vsetci zacali davat nizsie a dorovnavat aby to takto na webe uvadzali a mali cistu cenovu politiku napriec trhom
baldorex
Addict
Addict

Netvrdím že húfne, ale včera mali zrazu na 3 predajniach posledné kusy. Predvčerom mali všetko vypredané.
Napísať odpoveď