Nemoznost zapojit RAM - velky CPU chladic - riesenie?
Nemoznost zapojit RAM - velky CPU chladic - riesenie?
Ahojte,
nedavno som kupil od znameho na ucely ubuntu servera. Bol za dobru cenu, tak som ho zobral.
Povodne mal 8GB RAM, kupoval som teraz Kingston HyperX 4x8GB za bazosu.
Problem je, ze do prvej pozicie nemozem zapojit RAM, lebo je tam velky CPU chladic. Takze aktualne su RAM zapojene do 2 a 4. Rad by som zapojil aj zvysne ram do 1 a 3.
Viete mi poradit co s tym? Ci mam kupit iny, mensi chladic alebo? V pripade, ze iny chladic, aky odporucate? Nechce sa mi davat 70 eur za Noctua..
Je tam Intel Core i5-8400, chladic SilentiumPC Fera 3, doska GIGABYTE B360M-DS3H
Ako som pisal, PC je vyuzivany ako linuxovy server (plex, unifi atd).
Nejake fotky v prilohe
nedavno som kupil od znameho na ucely ubuntu servera. Bol za dobru cenu, tak som ho zobral.
Povodne mal 8GB RAM, kupoval som teraz Kingston HyperX 4x8GB za bazosu.
Problem je, ze do prvej pozicie nemozem zapojit RAM, lebo je tam velky CPU chladic. Takze aktualne su RAM zapojene do 2 a 4. Rad by som zapojil aj zvysne ram do 1 a 3.
Viete mi poradit co s tym? Ci mam kupit iny, mensi chladic alebo? V pripade, ze iny chladic, aky odporucate? Nechce sa mi davat 70 eur za Noctua..
Je tam Intel Core i5-8400, chladic SilentiumPC Fera 3, doska GIGABYTE B360M-DS3H
Ako som pisal, PC je vyuzivany ako linuxovy server (plex, unifi atd).
Nejake fotky v prilohe
Re: Nemoznost zapojit RAM - velky CPU chladic - riesenie?
Ak dáš dole ventilátor ,založíš ram a zapojíš ventilátor.Nedá sa ani tak ?
skusal som, nejde to. Na druhej fotke vidno, ze ak zapojim RAM, tak ventilator sa nezmesti az na koniec chladica ako ma
To nevadi, ventilator moze byt trochu vyssie. Na chladenie to bude mat minimalny vplyv. S takymto malym presahom by sa este mal dat normalne pripevnit. Ak je to iba server kde CPU nejde naplno, mozes skusit prehodit ventilator na druhu stranu do "pull" pozicie. Inak ostava uz iba vymena chladica alebo RAM.
Ono ho upevnit velmi neviem ked precnieva. Cize ostava asi fakt len vymena chladica.
Viete mi prosim poradit nieco normalne za normalnu cenu?
Viete mi prosim poradit nieco normalne za normalnu cenu?
Skus dat este ventilator na druhu stranu k tomu Noctua. Tam to vyzera ze by mohlo byt dost miesta.
Vyskusam a dam vediet, vdaka zatial
//autoeditácia príspevku (29 Apr 2020, 13:40)
Chlapi, doriesene. Nakoniec som nemusel prehadzovat vetrak na opacnu stranu. Stacilo otocit chladic a hned sa uvolnilo miesto. Vdaka
//autoeditácia príspevku (29 Apr 2020, 13:40)
Chlapi, doriesene. Nakoniec som nemusel prehadzovat vetrak na opacnu stranu. Stacilo otocit chladic a hned sa uvolnilo miesto. Vdaka
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
No ale teraz mas blby airflow v skrinke 
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku
Tak potom este otocit ventilator samotny na chladici, ak sa da, aby bol airflow spravny smerom.Bad.boy napísal:No ale teraz mas blby airflow v skrinke
Btw. mozno aj nasadene nespravnym smerom to uchladi, aj ked asi nie az na take teploty ako predtym.
29.aprila dal prispevok, ze to vyriesil otocenim chladica. Ty sem prides o 10 dni a napises tu hlupost.
Ak otocil iba chladic o 180 stupnov, tak ventilator sa presunul na opacnu stranu chladica a bude robit opacny airflow, tak som to ja pochopil. Tak som reagoval nato.heker napísal:29.aprila dal prispevok, ze to vyriesil otocenim chladica. Ty sem prides o 10 dni a napises tu hlupost.
Ty si to pochopil inak?
Je jedno ako som to pochopil, kedze problem je vyrieseny a to jasne napisal 29.aprila v jeho prispevku vyssie.