Robotický vysávač prosím o radu pri kúpe

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa billctu »

Ahoj viete mi prosím poradiť nejaký dobrý robotický vysávač do trojizbového bytu s poschodím, bez kobercov, iba dlažby a podlaha ? Byt je celkom členitý .. hľadám niečo čo nie je moc drahé cca v 200 eurovej relácii .. vďaka :)
Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Filip87 »

Kúpili sme si do 3 izbového bytu Roomba 606. Stojí 199€ a je to základný model.

Je síce hlučnejší ale povysáva. Robí to chaoticky niekedy a vysáva ten byt stále iným spôsobom. Púšťame každý deň a svoju robotu si spraví, samozrejme že treba pobehať byt aj normálnym vysávačom raz za týždeň.

A možno by som skúsil robotický vysávač od Xiaomi, ale to už je asi cez tvoj rozpočet. Cenná od 250€.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Robotický vysávač prosím o radu pri kúpe

Príspevok od používateľa hojko »

cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ja by som siel do xiaomi.. za tu cenu je omnoho lepsi nez tesla.. tesla je taky smejdik docela..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Xiaomi Roborock S55 - máme, (alebo S5) - no cena kus vyššia. Jazdí inteligentne, nepomýli ho ak sa mu vtrepem do cesty (alebo naše mačky).
Nemá podľa mňa zmysel kúpiť robotický vysávač, ktorý jazdí zmätene, hoci pohľad naň môže byť zábavný.
Ono je fakt otázka, či vôbec robotický. Moje poznanie v byte, ktorý nebol projektovaný na "robota" je, že s klasickým vysávačom vysajem rýchlejšie a kus lepšie - lebo:
- veci, ktoré musím robotovi poodkladať pri klasickom vysávaní len posuniem.
- robot nevie vymiesť kúty, úzke priestory, vytiahnuť prach (u nás aj mačaciu srsť) spoza skríň a tak.
- robot z princípu rozfúkava trocha najjemnejší prach
- "mopovanie" je tak trocha pre radosť, no jeho reálny výsledok nič moc.
- nie všade, kde sa dostanem rúrou od vysávača alebo príslušným nadstavcom sa dostane robot.
- fotelky, gauče atd robot proste "nedá".
- atd

Použijem ho dva-tri krát no potom vytiahnem klasický vysávač, hoci trocha iný - s vysávaním do litra vody a keď som raz skúsil po robotovi ten - dosť som bol prekvapený, čo všetko ešte vysal.

Robotický je super do priestorov, kde bolo počítané s jeho použitím alebo na také to povysávanie "kade farári tancujú" ...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Hmm a to je original z ceska, ci OEM z ciny? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak to netusim. Vyraba to Tesla Electronics, tj. ceska firma. Predpokladam vsak, ze ako drviva vacsina vyrobcov, tak kopa suciastok bude z Ciny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

robot sa zda zabavny ale je neefektivny, ja som ho uplne prestal pouzivat. Nakoniec aj tak musis vytiahnut klasicky takze zbytocnost.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

My máme Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro (síce drahší cca 300€, ale to preto, že je to verzia aj s mopom) a odporúčam. Pozeral som viacero testov, kde reálne skúšali vysávače aj rôzne recenzie a vyšiel mi ako najlepšia voľba. Výhodou je, že sa dá v appke nastaviť no-go zóna, čo väčšina robotov nezvláda a tiež majú dobre poriešený senzor. Nevýhodou je na druhú stranu aplikácia, ktorá ešte nie je vyladená a mrzne a tiež sa občas pozabudne a nepovysáva nejakú izbu, ale potom ho vyšleme na druhý krát, keďže sa dá v apke priestor podeliť, čiže to máme rozčlenené podľa izieb. Akurát čo by reálne mohol byť problém (a nielen u tohto modelu) sú poschodia, lebo nedá sa to zatiaľ navoliť tak, aby mal dve mapy (zvlášť pre každé poschodie), takže toto hlavne pozeraj pri recenziách, ktorá značka a model to vedia.

Podľa môjho názoru to nie je zbytočnosť. Je vidieť koľko toho pozbiera keď čistíš nádobku a je to vidieť aj na oko. Samozrejme, nikdy to nebude také dokonalé ako s ručným vysávačom, ale komu by sa chcelo 3x do týždňa vyťahovať ručný.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak ako pise DanielDevil - uz dlhsie som mal Xiaomi 1.generaciu, najskor na byte, neskor aj na poschodovom dome. Nikto tu nehovori ze je to plna nahrada za rucny vysavac. Ale do tyzdna to povysavalo ak nie kazdy, tak kazdy druhy den mnozstvo spiny a prachu co som nemusel vysavat rucnym.
Teraz som si kupil aj s mopovanim tiez od Xiaomi, a znova tu nik netvrdi ze to uplne nahradi klasicke zmyvanie podlahy, ale urcite je to aspon u nas vitana pomoc.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no my ho mame tiez ale pri dvoch detoch v byte je casto efektivnejsie povysavat rucne ako vsetko poodkladat, pockat kym nie su doma deti a potom vysavat. je to o tom ako ho chces vyuzivat. kazdemu nemusi sadnut
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mne vzdy na tom vadilo to vysypanie a potom na tie kefy sa zvykli navinut chuchvalce vlasov ktore bol problem odstranit. Ale mozno tieto najnovsie typy to maju nejako rozumne poriesene.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Roborock S55 nezabúda vysať nič.
Prenášam ho do viac miestností.
no-go zóna sa dá vytvoriť hoci čiernou izolačkou.
2-3 vysávania ním, potom jedno "poriadne" klasickým.
Ako som písal - robotu treba poodkladať veci a trocha práši voči klasickému, vysávajúcemu do vody (som astmatik).
Súhlasím s tým, že vezme hodne - máme dlhosrsté mačky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

yoggy: Videl som nieco taketo u dakeho kamarata a prislo mi to ako blbost. Na tom mope je taky lepiaci povrch, ako keby papierova handra, ktora tym cisti a zachytava necistoty. Ked som videl ake to bolo spinave a ze to akurat tak roznasalo spinu, tak dakujem pekne.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak obcas tu handru treba aj vymenit/vyprat...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

je to vírič prachu
Napísať odpoveď