1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa ropman »

To je tak ked sa k moci dostanu klerofasisti.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Zákaz nedeľného predaja by som bral.
Argumenty o nižších tržbách (mzdách) sú debilina.
Ak raz ľudia potrebujú kúpiť napríklad 300 hektolitrov mileka - aký je rozdiel v tržbách (podielu zisku pre výplaty) či ich kúpia počas 7-6-5 dní v týždni ???
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Vsetci co chcu zakaz predaja mozu prestat chodit nakupovat v nedelu a ked nikto nakupovat nebude tak obchody same zavru.
Nizsie platy budu lebo ludia nebudu dostavat priplatky za pracu v nedelu a nizsie trzby budu tiez lebo ludia budu v nedelu chodit nakupovat do ceska alebo madarska. Okrem toho je to uplny nezmysel ani tym predavackam to nepomoze lebo pred dnami ked je zavrete maju taky chaos ze to volno fakt potrebuju potom... A nech sa potom uz zatvori uplne vsetko vratane cerpaciek, ved aj natakovat si mozte v sobotu...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Podľa mňa sa koaličná dohoda dodrží, po vrátení stavu do normálu sa obchody vrátia do stavu pred covid opatreniami. No zároveň v parlamente pristane návrh na zmenu zákona...

A bude veselo, príde postupné ničenie slobôd.
Pekne pre ženy interrupcie, potom obchody a môžeme sa tešiť čo príde ďalšie.

Som za slobodu.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Pozeral som včera rozhovor na SME s Vašečkom, on to tam okrem iného obhajoval tým, že ľudia si uz počas tohto obdobia zvykli na zavreté obchody v nedeľu a prežijú aj bez toho, tak potom prečo nechce aplikovať túto rétoriku na všetko? Veď ludia si zvykli aj na zatvorené kostoly, tak prečo ich nenechať zavreté aspoň v nedelu? Nech si môže farár oddýchnuť...

Odoslané z SM-N960F pomocou Tapatalku
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Je priam fascinujúce ako ste stále niektorí prekvapení, že sa toto deje, resp. bude diať :lol:

//autoeditácia príspevku (16 Máj 2020, 13:27)
Je priam fascinujúce ako ste stále niektorí prekvapení, že sa toto deje, resp. bude diať :lol:
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

starysomar napísal:Zákaz nedeľného predaja by som bral.
Argumenty o nižších tržbách (mzdách) sú debilina.
Ak raz ľudia potrebujú kúpiť napríklad 300 hektolitrov mileka - aký je rozdiel v tržbách (podielu zisku pre výplaty) či ich kúpia počas 7-6-5 dní v týždni ???
Ano, trzby budu rovnake lebo ludia kvoli zatvorenym obchodom nebudu nakupovat menej. Problem je, ze zanikne cca 1/7 pracovnych miest, kedze klesne pocet potrebnych zamestnancov...
Takze skvele opatrenie - retazcom prijmy zostanu, klesnu vydavky a pre zamestnancov z toho vyplynie len nevyhoda, ze cast z nich si bude musiet hladat zamestnanie inde, co bude v tomto krizovom obdobi celkom problem.
Argument o volne je totalna hlupost - to, ze je otvorene v nedelu neznamena, ze ti ludia doteraz pracovali 7 dni v tyzdni a potom budu len 6... Okrem toho, podla coho si vybrali zrovna nedelu a nie napriklad utorok?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pre čo by malo zaniknúť 1/7 pracovných miest?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pretoze obchody budu otvorene len 6 dni miesto 7
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

starysomar napísal:Pre čo by malo zaniknúť 1/7 pracovných miest?
No schvalne skus porozmyslat preco asi... :roll:
Je to prachsprosta priama umera - znizi sa objem prace o 1/7 => znizi sa pocet ludi, ktori budu potrebni na jej vykonanie...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Nehovoriac o tom ze v sobotu bude v obchodoch taky natresk ze nebudu mat cas ist ani na wc.

//autoeditácia príspevku (16 Máj 2020, 15:29)
V skratke bude v obchodoch robit menej ludi a ti co zostanu budu robit v horsich podmienkach a za menej penazi (lebo nebudu ani priplatky za nedelu). Ale hlavne ze budu mat volno v nedelu a nie v pondelok. A kto z toho bude profitovat? Akurat tak cirkevna mafia. No ale nie som prekvapeny to sa dalo cakat, matovic mal vzdy velmi rad nabozenskych fanatikov, ved nemal problem zobrat do strany ani kuffu a podobne individua.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

este by mohla existovat moznost ze pojde len o zakaz predaja a pocas nedele sa jednoducho budu robit sanitacne prace, dokladat tovar atd, ale v tom pripade ide argument ze predavacky si zasluzia oddych uplne cez palubu

ale uprimne by ma to neprekvapilo, je jasne ze nikdy o predavacky neslo, islo o to len uspokojit bigotov, vyslat populisticky signal ze aspon v nedelu si treba bakany konzum odpustit a travit cas s rodinou :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja si myslim, ze katoliban na Slovensku sa snazi byt v niecom inym ako katolici nikde ine. ked som 18 pracoval som v Irsku ako dokladac tovaru. normalne som mal nedelu volnu, ale tym padom som mal "vikend" rozdeleny na nedelu a stredu. ked som raz za mesiac musel robit v nedelu, dostal som den navyse k volnu, lebo za nedelu sa platil dvojnasobok. ale v tak silne katolickej krajine, v ktorej cirkev pokojne prelozila Den sv Patrika, aby v ten konkretny rok nebol v rovnaky tyzden ako Velka noc, nebola ziadna vyhrada voci nedlenemu predaju, ziadny krik o traveni casu s rodinou v lese sa podobne.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

neviem pripadam si ako v retro dobe s tou nedelou ked to tak ostane navzdy
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Akože ja som z tých, čo som na toto nemal vyhranený názor, čím ale hlbšie do debaty idem, tak katolibansky zákaz natvrdo je úplná kravina. Nie som zásadne proti ak by to bolo na dobrovolnej báze (rozumej práca v nedelu by bola pre zamestnávatela velmi nákladná), ale toto?

Na čo im bude to voľno v nedeľu, ked budú moct akurat do plafonu pozerať...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ved ale pojdu do kostola a poobede do prirody. Ci?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mne osobne je to tiez jedno, som zvyknuty nakupovat na par dni. Ale mali by sa pytat hlavne zamestnancov lebo ako bolo spomenute, bud im klesne mzda alebo rovno pride cast z nich o pracu. ked doteraz predavacky nechceli robit v nedelu, mohli sa zamestnat v Jednote.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mne je to totalne jedno z pohladu zakaznika, viem ze nedela je posledny den v tyzdni a ked budem vediet ze v nedelu je zatvorene tak sa tomu prisposobim.

vadi mi to z pohladu umeleho ovplivnovania trhu, uplne zbytocneho. teraz nie je ziadny obchod nuteny byt otvoreny v nedelu, ked nechce, nech je zatvoreny. ani ten predavac nie je nuteny pracovat v nedelu, ked nechce, nech nepracuje, pokial ho do toho nuti zamestnavatel, nech si najde inu robotu.
naopak nikto nemysli na tych ludi co tie peniaze potrebuju a su radi ze maju robotu a ze mozu pracovat v nedelu a dostat zvyzenu mzdu za taku pracu.

dalsia vec je ze nechapem preco je to problem prave v obchodoch, preco toto neni problem pri restauraciach a krcmach? v com je rozdiel?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Celkom by ma zaujímal názor ľudí na celkom veľkej vzorke, že ako sa k tomu stavajú. Osobitne verejnosť, a osobitne ľudia pracujúci v obchode.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Podla mna je to taktiez uplny nezmysel. Hlavne v dnesnej dobe ked treba podporovat ekonomiku.
A co bude dalej? Zakazeme aj internet na nedelu? Alebo nejaka cenzura?
Napísať odpoveď