Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

uplne najlepsie (pre slovensko) bude ak sa bude fico drzat pri moci v ramci strani zubami nechtami, a to idealne az tak ze zacne vytahovat spinu na svojich vlastnych
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pomerna znama kauza ale v clanku je par premna novych skutocnosti:

https://dennikn.sk/1904839/hlina-o-kauz ... e/?ref=suv
Spoiler
Denník N
Moje konto
BratislavaRozhovory24. mája 2020 12:32
Hlina o kauze Pečnianskeho lesa: Taký podvod si nedovolí ani náčelník v rovníkovej Afrike
Lucia OsvaldováLUCIA OSVALDOVÁ

Pečniansky les. Foto: tasr
Pečniansky les. Foto: tasr
Kauza Pečniansky les sa ťahá od roku 2008, keď štátny podnik Lesy SR so súhlasom ministerstva pôdohospodárstva zamenili 24 hektárov pozemkov v tomto lese na začiatku Petržalky za pozemky v lučeneckom okrese pri Šiatorskej Bukovinke. Išlo o zámenu medzi štátom a neznámym občianskym združením Človek a strom, ktoré vzniklo len pár týždňov pred zámenou. Predseda KDH Alojz Hlina kauzu sleduje roky. V rozhovore hovorí aj o tom:

kto v kauze Pečnianskeho lesa pochybil;
čo by na pozemkoch oproti Národnej rade mohlo vzniknúť;
čo robí po neúspechu KDH v parlamentných voľbách;
ako vníma spoluprácu časti Smeru s poslancami za ĽSNS.
Prečo by mal štát vôbec záujem zameniť pozemky v blízkosti centra Bratislavy za pozemky v okrese Lučenec? Sú pozemky pri Šiatorskej Bukovinke niečím zvláštne?

[ TIP: Odoberajte nové články v rubrike Bratislava e-mailom. ]
Určite nie sú ničím zaujímavé, ani z hospodárskeho hľadiska. Celé je to od začiatku do konca jeden veľký podvod. „Ekologické” združenie Človek a strom vzniklo 14. mája 2008 a už dva týždne po svojom vzniku požiadali o zámenu pozemkov. Pri žiadosti museli uviesť, čo chcú zameniť za čo, a zaujímavé je, že požiadali o zámenu pozemkov, ktoré ešte ani nevlastnili. Vlastníkom pozemkov v Šiatorskej Bukovinke sa stali až 11. augusta. Išlo o 24 hektárov pozemkov v centre Bratislavy oproti parlamentu, ktoré sa zamenili za pozemky v okrese Lučenec. Taký drzý podvod si nedovolia ani v rovníkovej Afrike – ani tamojší lokálny náčelník by si nepopudil svoj kmeň takýmto drzým spôsobom.

Ako si vysvetľujete, že k takejto zámene pozemkov vôbec došlo?

Celé to bolo prichystané – hospodársky, ekonomický a ekologický podvod.

Okrem toho, že to považujete za podvod, v čom vidíte najväčší problém? V tom, že pozemky nie sú rovnako hodnotné, alebo v tom, že by sa Pečniansky les stal záujmom developerských skupín?

Štátne lesy obhospodarujú obrovské množstvo územia. Je to taká naša „ropa”. V zákone je uvedené, ako môže s touto „ropou” podnik nakladať – v prípade zámen pozemkov sú tam jasne nastavené parametre, kedy zámena môže nastať. Je to možné len vtedy, keď rozdiel v cene nie je väčší ako desať percent. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale v tomto prípade musí každý príčetný človek uznať, že pozemky oproti Bratislavskému hradu majú inú hodnotu ako pozemky v obci Šiatorská Bukovinka.

Vieme približne povedať, koľko stojí 24 hektárov lesa oproti parlamentu a pozemky v Šiatorskej Bukovinke?

Práve v tom je tá absurdita – skúste si tipnúť, ako ohodnotil štvorcový meter lesa oproti parlamentu znalec.

Netrúfam si, povedzte…

Sedem centov. Koľko stojí biely rožok? Približne osem – deväť centov. Rožok je teda drahší ako štvorcový meter pozemku oproti Bratislavskému hradu. Je to absurdné. Znalec ohodnotil 24-hektárový pozemok na sumu 16 580 eur a porast, čo tam rastie, na 149-tisíc eur.

Čiže ak by sme to prerátali na ceny bratislavských bytov, tak pozemky sú lacnejšie ako napríklad trojizbový byt v Bratislave.

Celková cena bola 166-tisíc. Pri súčasných cenách je to koľko – jednoizbový? Dvojizbový byt?

Foto N – Tomáš Benedikovič
A ako ohodnotil znalec pozemok v Šiatorskej Bukovinke?

Na 25-tisíc eur. V Šiatorskej Bukovinke sú teda drahšie pozemky ako v centre Bratislavy, to je veľký paradox. Podľa posudku teda pozemky v okrese Lučenec mali vyššiu hodnotu ako v Pečnianskom lese, rozdiel bol približne sedemtisíc eur. „Ekologické” združenie Človek a strom však rozdiel „veľkoryso” nechcelo doplatiť.

Odkiaľ bol znalec, ktorý tieto posudky vypracoval?

Človek a strom si nechal vypracovať súdnoznalecký posudok od súdneho znalca Cubineka, ktorý by mal podľa mňa sedieť v Leopoldove. On urobil podvod. Skutok je však už premlčaný, ale keby súdy a prokuratúra fungovali, tak tento človek nahrádza škody.

Rozumiem, ale aj keď znalec urobí diskutabilný posudok, niekto musel zámenu schváliť. Ako sa stalo, že na ministerstve pôdohospodárstva zámenu pozemkov podpísali?

Udialo sa to za éry ministra za HZDS Vladimíra Chovana. V čase podpisu už z ministerstva odchádzali a súhlas podpísal vedúci služobného úradu. Je rozpor, či mal na takýto úkon oprávnenie. V tom čase však nedisponoval oprávnením na uzatvorenie takejto vážnej zmluvy. Zjednodušene to poviem – tom čase mohol mať oprávnenie len na presun dobytka. Tento rozpor sa má dokazovať na súde, no Okresný súd ho nechcel vykonať. Súd teda teraz musí vykonať dokazovanie v dvoch veciach – či ten, čo to podpísal, to mohol podpísať a prečo v prípade, keď je zrejmý rozdiel v cene pozemkov, nechce súd pripustiť druhý súdnoznalecký posudok.

Čo hovorí ten druhý posudok?

Že cena pozemkov oproti parlamentu je niekde na úrovni 2,5 milióna eur. Okresný súd takéto dokazovanie urobiť nechce, hoci bol vyzvaný krajským súdom.

Ako je to možné?

Okresný súd prvýkrát zamietol sťažnosť Lesov SR, uznal združeniu Človek a strom, že pozemky sú ich. Krajský súd rozhodnutie vrátil a pýtal sa, prečo okresný súd nedokazoval, či zmluvy podpísal ten, kto mal, a či bola splnená podmienka, že rozdiel hodnoty zamieňaných pozemkov nesmie byť väčší ako desať percent. Krajský súd nariadil, aby takéto dokazovanie okresný súd urobil. Viete, čo urobila sudkyňa Sobolovská na okresnom súde?

Čo?

Nedokazovala nič, obišla to. Nerešpektovala nariadenia krajského súdu.

Prečo?

To si môžeme domyslieť, neviem to dokázať. Bola to jej posledná kauza, teraz je už na dôchodku. Strašne sa ponáhľala, veľmi chcela túto kauzu ukončiť – ak by tak nespravila, pokračoval by v nej niekto iný, kto by nariadil dokazovanie. Druhé konanie na okresnom súde bolo pitoreskné: neveril som, že niečo takéto je na súdoch možné. Okrem toho, že nechcela dokazovať, chcela vyhlásiť rozsudok tak rýchlo, že aj zabudla dať priestor pre záverečné reči.

Teóriu, že sudkyňa chcela prirýchlo vyniesť rozsudok, dokazuje aj kauza lesoochranárskeho združenia VLK, ktorý sa o prípad zaujímal a chcel byť v súdnom procese intervenient, teda účastník súdneho pojednávania.

Keď sa Dunaj rozvodní, Pečniansky les je pod vodou, takto to vyzeralo v roku 2013. Foto – TASR
Čo sa stalo?

Sudkyňa ich do konania nepripustila, na čo sa VLK odvolal ústavnou sťažnosťou. Ústavný súd nariadil pozastavenie rozhodnutia sudkyne. Do rozhodnutia Ústavného súdu by teda sudkyňa nemala konať, lenže ona chcela kauzu ukončiť, a tak združenie VLK na ďalšom pojednávaní pripustila, len aby mohla pokračovať. Aj tak však rozhodla tak, ako chcela. Mimochodom, pred dvomi týždňami prišlo VLKu aj rozhodnutie Ústavného súdu, že sudkyňa porušila ich ústavné práva. Po správnosti mala v rozhodovaní čakať až doteraz. Aj toto navodzuje takú pachuť, prečo sudkyňa konala tak, ako konala. Pozrite sa – je tu 24 scelených hektárov pozemkov lesa, developersky pripravených – na internete už koluje nejaká štúdia, ktorá ukazuje, čo by tam mohlo byť, to je proste neodolateľné a aj zákon musí „ustúpiť.”

Čo by tam teda mohlo podľa vás byť?

Čo len chcete. V tejto krajine je všetko možné – keď 50 metrov odtiaľ môže byť Incheba, prečo ďalších 50 metrov odtiaľ nemôže byť niečo iné, keď sa s niekým dohodnete? Takýto pozemok už nekúpite nikde, ani v tej rovníkovej Afrike (smiech). Je to lákavé. Hovoríme tu o desiatkach, stovkách miliónov eur. Už dávno by to bolo „spláchnuté”, keby Hlina a VLK nerobili okolo toho cirkus.

Kedy ste sa o kauzu začali prvýkrát zaujímať?

V roku 2008, vtedy som nebol ani poslanec. Niekto z aktivistov sa ma spýtal či som videl, ako sa zamenil Pečniansky les. Protestovali sme potom proti rozhodnutiu Chovanovho ministerstva. Ďalší minister Zsolt Simon v kauze zabojoval.

Svoj odpor voči zámene pozemkov ste demonštrovali aj hliadkovaním na hranici lesa – na stožiar v lese ste natiahli aj štátnu vlajku s tým, že v prípade definitívnej prehry so súdmi ju spustíte na pol žrde. Visí táto vlajka ešte?

Stožiar tam ešte je, ale teraz sme ho trošku adaptovali (smiech).

Vy ste tam dali ten kríž?

Áno, ale len počas koronavírusu. Keď odoznie, opäť tam zavesíme vlajku, ktorá bude čakať na rozsudok.

Predseda združenia Človek a strom Andrej Šošoka v minulosti hovoril, že v práve v tejto časti Petržalky chce vytvoriť relaxačnú zónu pre Bratislavčanov, niečo na štýl newyorského Central parku – v tom by ste videli problém?

Nevidel by som problém v parku, ale…. Pokiaľ viem, Šošoka už v združení Človek a strom nie je a ani nevie, čo podpísal. Keď je niekto predstaviteľom združenia Človek a strom a má 24-hektárov v centre mesta, nepotrebuje predávať kávu SaS-károm. V minulosti som sa preto pochytil so Sulíkom, lebo Šošoka mal kaviarničku v Liberálnom dome, predával tam kávu a popritom riešil „Central park” v Bratislave. S parkom ako takým by som nemal problém, pozemky však patria štátu a ja už neviem, čo si chce štát udržať – keď sa štát rozhodne, že sa na tomto mieste pomestia bobry a ľudia s lavičkami, nech sa pomestia, ale nech to niekto kontroluje. Pokiaľ to bude mať súkromný investor, neverím, že to bude dobré. Neverím, že združenie Človek a strom s elitnými právnikmi chce urobiť Central park v centre Bratislavy.

Pečniansky les. foto: tasr
Neviete, kde je pán Šošoka teraz? Kto vlastne teraz vystupuje za združením Človek a strom?

Nie. Neviem, čo všetko podpísal-nepodpísal, ale toto je podnikanie, pri ktorom máte deviatku pri hlave.

Andreja Šošoku ste v minulosti označili za bieleho koňa. Kto je teda podľa vás v pozadí kauzy? Čím bielym koňom by mal byť?

Určite nie Ferka Mrkvičku z Čremošného. Taký veľký zákusok si nedovolí hocikto. Nie som na reči typu „jedna baba povedala”, ale kauza je veľká a taká silná, že to nie je hocikto.

Sú to nejakí silní bratislavskí developeri alebo finančné skupiny?

Sú to silní ľudia, ktorí sú za tým. A áno, aj z Bratislavy.

Už sme hovorili o tom, čo by si na pozemkoch Pečnianskeho lesa predstavovalo združenie Človek a strom, ale čo by ste si tam vedeli predstaviť vy?

Les, ktorý tam je, je tam roky rokúce a ďalšie roky môže byť naďalej. Zadržiava vlahu, má klimatickú funkciu, sú to zelené pľúca Bratislavy. Prečo by tam za každú cenu malo niečo byť? Teraz zisťujeme, že lesy potrebujeme, tak nech tam je. Ale ak sa ideme nechať opiť rožkom a uveríme niekomu, že je taký altruista a ide urobiť bohumilú činnosť, že tam dá štyri lavičky…. Takto kupovali Španieli Indiánov – za farebné sklíčka. Myslím, že sme sa už o niečo posunuli.

Súdny spor sa naťahuje už niekoľko rokov, momentálne kauzu posudzuje Krajský súd v Bratislave po tom, ako nižší súd vyniesol v júni 2019 v poradí už druhý neprávoplatný verdikt. Veríte v „dobrý rozsudok”?

Verím v právo. Politik by nemal hodnotiť súdy, ale po tom, čo sme sa o niektorých sudcoch dozvedeli, pokojne môže. Sudcovia si tu vytvorili štát v štáte, niektorí z nich sú pomaly väčší gauneri ako ani neviem kde. Bývalá sudkyňa Sobolovská sa podľa môjho názoru spreneverila svojmu taláru. Bol som zhrozený z toho, ako konala, ako súd prebiehal. Ak túto kauzu štát prehrá, tak prehralo Slovensko. V kauze nesedí nič, ani fakt, že na to, aby Lesy SR mohli pozemky zameniť, museli mať súhlas – zmluva bola podpísaná 23. novembra, ale súhlas bol udelený až o deň neskôr.

Za tie roky sa v Bratislave vymenilo niekoľko primátorov aj starostov Petržalky. Zareagovalo hlavné mesto a mestská časť Petržalka na kauzu podľa vás dostatočne?

Pri poslednom pojednávaní na okrese sme už boli zúfalí a vyzývali sme mesto aj mestskú časť, aby sa taktiež stali intervenientom. Petržalka svojho zástupcu poslala, mesto nad tým uvažovalo.

Hovoríme teraz o súčasnom vedení mesta, teda Matúšovi Vallovi a v prípade Petržalky Jánovi Hrčkovi?

Áno, klobúk dole pred Hrčkom, zástupca Petržalky prišiel aj na pojednávanie. Mesto malo v tom tiež snahu konať a verím, že sa ešte aktívne zapojí.

Pohľad z kaviarne UFO na Moste SNP : diaľničný obchvat a Pečniansky les. Foto -TASR
Keď sa pozrieme do minulosti, čo predchodcovia Hrčku a Valla? Cítili ste od nich podporu?

Vôbec žiadnu. Na tie súdy chodím 10 rokov, nikdy na nich nebol nikto z mesta. Pri prvom rozhodnutí okresného súdu však bolo 10 – 12 parlamentných poslancov, napríklad Ján Mičovský, Peter Osuský… podarilo sa okolo kauzy vytvoriť takú spoločenskú atmosféru, no napriek tomu sa sudkyňa zachovala ako z filmu Pelíšky: „Nesmí projet.” (smiech)

Čo ste si pomysleli, keď sa bývalý minister pôdohospodárstva za HZDS Vladimír Chovan, za ktorého bola zámena pozemkov odsúhlasená, ocitol na kandidátke ĽSNS so svojou stranou Doma dobre?

Že vrana k vrane sadá.

Chovan bol predtým aj v SNS a Andrej Danko ho krátko pred parlamentnými voľbami vyškrtol z kandidátky.

Neviem to overiť, ale bolo jedno stretnutie, kde som povedal, či Dankovi naozaj úplne nešibe, keď si dal Chovana na kandidátku. Povedal som tiež, že urobím všetko pre to, aby sa to, čo Chovan v Bratislave a Slovákom urobil, dozvedel každý. Následne Danko Chovana z kandidátky vyškrtol.

Vy ste sa niekedy s pánom Chovanom o tejto kauze rozprávali?

Nie.

Ani s pánom Šošokom?

S ním som sa raz náhodne stretol a spýtal som sa ho, či mu to za to stojí. S Chovanom sme sa tiež len náhodne stretli na nejakej diskusii a spýtal som sa ho, či sa nehanbí tam sedieť.

Do parlamentu sa mu napokon nepodarilo dostať, rovnako ako ani vám. Čo momentálne robíte?

Snažím sa podnikateľsky prežiť.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Ide vám to?

Podnikateľský svet je taký, raz ste hore, raz ste dole.

Na politiku ste nezanevreli?

V slovenskej politike je strašne veľa ľudí, ktorí sa nemajú kam vrátiť, a na to, aby tam ostali, sú ochotní zo seba urobiť somárov. To si myslím, že nie je správne. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale mali by tam byť ľudia, ktorí majú svoju hrdosť a česť, pod niečo sú ochotní ísť a pod niečo už nie. V parlamente sú ľudia, ktorí sú ochotní sa z večera do rána zmeniť, lebo sa nemajú kam vrátiť. A na plat 5-tisíc eur mesačne si rýchlo zvyknete. Bohužiaľ, veľa ľudí, ktorí nie sú odkázaní na to, aby boli v politike, sa do parlamentu nedostali.

Napríklad?

Od nás z KDH, ale aj Beblavý, Truban a spol.

Ani nie o mesiac by KDH malo mať mimoriadny snem, kde hnutie bude voliť nového predsedu. Snem pre koronakrízu bude zrejme koncom leta. Kandidatúru zatiaľ ohlásil podpredseda a prešovský župan Milan Majerský, vy svoju možnú kandidatúru nekomentujete. S čím na snem pôjdete?

Vnútrostranícke veci nebudem v tomto štádiu komentovať.

Ako vnímate vznik hodnotovej platformy medzi časťou poslancov Smeru a kuffovcami, ktorí kandidovali na kandidátke ĽSNS? Prekvapilo vás to?

Osoby a obsadenie ma neprekvapili, skôr to, že sa to udialo tak rýchlo. Keď sa loď topí, viete, kto prvý uteká (smiech).

Vy by ste išli do takejto platformy?

S kým, preboha?

S kuffovcami a poslancami Smeru za hodnotové Slovensko.

Nie.

Anna Záborská z klubu OĽaNO vyzvala poslancov, aby v parlamente sprísnili interrupcie. Je teraz podľa vás na to vhodný čas?

Som konzervatívec a aj budem. Nehnevajte sa teda na nás pre to, že máme na ochranu života iný názor. Som za zvýšenú ochranu počatého života, no uvedomujem si, že je jedna vec tá, ktorú chcem ja a druhá, že žijeme v krajine, ktorá je riadená demokraticky. Ako sa teda k zvýšenej ochrane života dostaneme, či to vôbec bude a za akú cenu… To je presne to, za čo som platil v KDH – nebol som ochotný hlasovať s kotlebovcami. Bolo mi to vyčítané, že je jedno, kto ten návrh predostrie, že hlasovať o tejto otázke sa má „aj s diablom“.

Nemáte obavu, že otváranie týchto otázok v parlamente spôsobí ešte väčší vzájomný odpor medzi veriacimi a neveriacimi v celej spoločnosti?

Bojím sa toho. Pozrite sa, kto všetko je tu kresťan – od kotlebovcov cez Kollára až Vašečku. Naša viera stráca akúsi dôstojnosť, čo mi je ľúto. Myslím však, že ju nakoniec nestratí, predsa len už prežila veľa, len je ťažko skúšaná.

Zákopy medzi jednotlivými tábormi sa však podľa mňa prehĺbia. My tu máme takzvané politické kresťanstvo – sú tu ľudia, ktorí zistili, že nemusia vedieť rozdiel medzi DPH a HDP, stačí že budú vykrikovať, že sú proti interrupciám, a tým majú politickú agendu vybavenú. Nemusia sa vzdelávať, nemusia nič v živote dokázať, táto agenda im stačí. Kresťanstvo a vieru tak vťahujú do politického zápasu, ktorý bude podľa mňa tvrdý a utrpí práve naša viera. Toto zmilitantnievanie a výrazový slovník, ktorý sa používa teraz v parlamente, ma zaráža.

Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte prosím na [email protected].

Copyright © N Press s.r.o.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pele pritvrdzuje, to bude este zaujimave.

Pellegrini vyzval Fica na odchod. Inak ho čaká osud Mečiara či Dzurindu, tvrdí | Aktuality.sk

„Ak chce pán predseda pomôcť Smeru a sociálnej demokracii, dozrel čas na jeho odchod zo strany. Tak pomôže Smeru stať sa silnejším, dá priestor novej generácii politikov,“ tvrdí Pellegrini.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Fico odíde a Pelle ho nahradí. Ľudia čapkajú, aká je to zodpovedná zmena. Pritom sa nič nezmení a stále to riadia tí istí zločinci.

Ja mám dejavu...a niektorí ľudia zjavne amnéziu v trvaní posledných 2 rokov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Skor nevedomost. Uz 31r
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Este uvidime, ake "kompro" vytiahne Fico na Pamprliniho. Cim dlhsie sa Fico bude drzat, tym lepsie, lebo tym hlbsie spadne Smer s.r.o. s preferenciami.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Zatiaľ má Fico v strane na vrch a keby som mal parafrázovať jeho poslednú tlačovku, tak v podstate ľuďom zo SMERu odkázal, že sú nekompetentní debili a funkcie mali len a len vďaka nemu. Inak by z nich nikdy nič nebolo. Tak teraz majú držať hubu, lebo mu to dĺžia. Proste klasická zločinecká organizovaná skupina. Kmotrovia do dôchodku neodchádzajú, ich cesta sa končí len v base alebo pod fialkami.

Už mi to na FB vyhadzuje reklamu od Pellého. Vidieť, že na to ide inteligentne - cez média. Pretože tam má nad Ficom jednoznačne náskok. Ficov xicht sa stal symbolom korupcie a mafie v štáte. Väčšine ľuďom sa z neho robí zle a dnes už je úplne jedno, čo hovorí. Navyše od roku 2018 začal byť úplne toxický - vyjadrenia na úrovni ožrana niekde na dedine. S takým mediálnym imageom sa ťažko dosiahne politický comeback. A naopak Pelle je ten sexy chlapčisko s jamkami, čo vie tak pekne rozprávať a prinesie lepšie zajtrašky. Pritom sa osobne podielal na smeráckych zlodejinách vyše 10 rokov a vždy odviedol "kus dobrej roboty" tam, kam ho Fico posadil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ako obvykle si to zhodnotil presne. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prílohy
JrtK.pelle1_jpg.jpg
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

nič nevypovedajúce čísla, podobne ako to bolo pri Kiskovi a Trubanovi
DEVZYO1G
Addict
Addict

mna dnes zarazila informacia ze medzi volicmi sucasnej vladnej koalicie sa ma vraj nachadzat viac ludi ktori sa sebaidentifikuju ako liberali

to bude asi nejaky typ podkarpatskeho liberalizmu, teda konzervativizmus :lol:
Prílohy
konz-lib-obrazok.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa tiez povazujem za liberala a volil som olano.
nevolil som ich kvoli ich politickemu kompasu ale preto lebo som veril ze matovic dokaze spravit aspon trochu poriadok. verim tomu stale. je utopia si mysliet ze sa vsetky problemy daju vyriesit lusknutim prsta.
matovic vyriesi problemy ktore sme tu mali niekolko vladnych obdobi a narobi pri tom hromadu inych. o 4 alebo 8 rokov mozme potom ako volici riesit tieto nove problemy.

na komunitstov a mafianov potrebujes inkviziciu. dalsie volebne obdobie mozme riesit ako sa zbavit inkvizicie.
DEVZYO1G
Addict
Addict

zas a znovu, antikorupcie NIE je politicky program ... a tak to dnes aj vyzera
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ani stredovek...by nemal byť.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

aacid napísal:na komunitstov a mafianov potrebujes inkviziciu. dalsie volebne obdobie mozme riesit ako sa zbavit inkvizicie.
  • Nie, na to potrebujes fungujuci pravny stat. Bohuzial v OLaNO je prilis vela inkvizitorov, ktori si neuvedomuju, ze zvrchovany stat nepodlieha pod ziadne nabozenstvo.
  • Sme rodina uz zo svojich rezortov vystvala dost ludi, ktori by im pozerali na prsty. Stale som si myslel, ze Matovic sa chce zbavit praktik ako "Nasi ludia", ale zjavne je ochotny to prehliadat pokial sa moze drzat pri moci.
  • Ako sa zbavuje mafie a ich praktik, ked pri okresnych prednostoch chce OLaNO vsetkych nahradit vlastnimi nominantmi? Pritom pred volbami hovorili o odbornikoch?

Na zaver: ako sam vravis, vela ludi ich volilo aby sa zbavili mafie, ALE NIE preto, aby tu priviedli stredovek a inkviziciu..
DEVZYO1G
Addict
Addict

AllGoneDead napísal:pri okresnych prednostoch chce OLaNO vsetkych nahradit vlastnimi nominantmi
predpokladam ale ze ti nominanti su krestania, teda ich hodnoty a úmysly sú lepšie, vyššie, hodnotnejšie, čistejšie (...) ako tie svetské, jednoducho sú to kategoricky lepší ľudia, lebo majú boha - toho, ktorý má špeciálne so slovenskom veľké plány ... :roll:

zdroj: https://www.facebook.com/nebudedobre/vi ... __tn__=H-R
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Rád by som v tejto súvislosti rád odkázal Matovičovi, že aj Fico má birmovku. :lol:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

DEVZYO1G napísal:mna dnes zarazila informacia ze medzi volicmi sucasnej vladnej koalicie sa ma vraj nachadzat viac ludi ktori sa sebaidentifikuju ako liberali
Tiez by ma zaujimalo, do akej miery koreluje taketo hodnotenie seba sameho s realnymi hodnotami tych ludi. Lebo na Slovensku aj clovek co by najradsej vsetkych homosexualov utopil v lyzicke o sebe povie, ze v kulturnych otazkach sa citi skor "stredovo". Inak zaujimave je aj pravicove PS z toho isteho prieskumu. Aj napriek tomu, ze ich program je do velkej miery lavicovy a ludia co ho podporuju su teda tiez asi laviciari. Na Slovensku sa s touto nalepkou nestotoznuju. U nas sa lavica spaja s HZDS a Smer, a teda ked volim PS, tak nemozem byt laviciar.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

AllGoneDead napísal:Nie, na to potrebujes fungujuci pravny stat.
absolutne suhlasim, tiez by som to chcel, ale realita je ina, neni to take jednoduche, ze hura dnes zvolime vsetci PS a zajtra je su vsetky problemy fuc. aj keby PS vyhralo volby (co bolo uplne nerealne, to hadam kazdy chape) tak si nemozme blahovo mysliet ze by spravili vsetko idealne, ze by sa vsetko dalo spravit idealne. skratka vzdy treba robit kompromisy, ja som sa rozhodol za kompromis vo forme olano. cakal som ze to bude taketo zle? necakal. lutujem ze som volil ako som volil? zatial nie. mohlo to dopadnut podstatne horsie.
Napísať odpoveď