Neustale reštartovanie PC (Win10)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
robinko93
Medium Star
Medium Star

Neustale reštartovanie PC (Win10)

Príspevok od používateľa robinko93 »

Dobrý deň, mám taký problém že NB s windows 10 sa neustale nepravidelne reštartuje sam o seba. Ked je zapnuty a nič sa na nom nerobi tak ide v pohode ale akoanahle niečo začnem na nom robiť, nenaročna praca - prehliadanie internetu, suborov a podobne. Po čase, niekedy vydrží 2 minuty niekedy 10 minut no dlhšie nie, sa počitať reštartne a to takým sposobom ze stmavne obrazovka na čierno (žiadna modra obrazovka) a počitač sa reštartuje a takto to ide stale dookola. Skusal som počitať preinstalovať, obnoviť, vymazať cely disk a spraviť čistu inštalaciu wind 10 (Home aj pro) aj win 7 dokonca dnes som skušal aj ubuntu ktore som nainštaloval no vysledok bol ten isty. Ked som pozeral chybové hlášky tak viac menej boli vzdy rovnake avšak moc sa v tom nevyznam a uz neviem čo s tym mam robiť. Myslim ze chyba uz bude niekde v hardware. Môže byt chyba v tom ze v NB nie je žiadna bateria ? NB funguje čisto iba cez kabel. V prílohe vam posielam aj par foto o modeli PC či chybových hláškach. Spravil som dnes aj test RAM a všetko vyzera byt fajn. PRosim o akekoľve rady. Dakujem pekne
Prílohy
IMG_1702.jpg
IMG_0746.jpg
IMG_0819.jpg
IMG_0981.jpg
IMG_1226.jpg
IMG_3941.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Neustale reštartovanie PC (Win10)

Príspevok od používateľa hojko »

RAMku si cez co testoval, cez MemTest86??? Podla erroru na prvom screene s kodom 0x00000116 to vyzera na graficku kartu, ci uz problem s ovladacmi (pod Ubuntu by to ale nemalo blbnut), s prehrievanim grafiky alebo rovno uz poskodena graficka karta. Aj ked na druhom screene sa pise o neocakavanom vypnuti a o tom, ze to moze byt sposobene nahlym odpojenim el. prudu.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ahoj,
prve co by som skusil pozriet v tvojom pripade je, aku ma teplotu procesor ked je v klude a aku ma ked sa na nom zacne robit nenarocna praca, napis nam tieto udaje sem. Je mozne ze teplota procesora CPU je privysoka a to sposobuje tie restarty.
Ak nie, dalsie co by som skusil je test RAM napr. cez spominany MemTest86, test grafiky napr. cez FurMark a test povrchu disku napr. cez Hard Disk Sentinel. Podla vysledkov by sme potom mohli zhodnotit, ci by to mohol byt HW problem danych komponentov, alebo treba hladat dalej.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Skus znizit jas obrazovky na minimum, odpoj vsetky USB, pripadne aj externy monitor a vyskusaj ci notebook vydrzi dlhsie bez restartu.
Podla mna je to spominanou chybajucou bateriou. Notebook nema dost stavy, tak sa restartuje.
robinko93
Medium Star
Medium Star

Takže spravil som testy ktoré ste mi odporúčili. Memtest86 som nedokazal spraviť pretoze mi nechcelo nabootokba usb ktore som spravil presne podla navodu, robil som ho inym programom a všetko ukazalo v poriadku čo sa tyka ram. Čo sa týka teploty procesora tak tie boli uplne v norme 50-55 stupnov priblizne vyššie to nešlo. Pri kontrole disku našlo veľa chyb a zdravie hdd je len 15% čo som šokovany a preto sa chcem spytat ako ho opravit alebo čo s tym robiť ? Pri teste grafiky to zo začiatku vyzeralo fajn, prvy test vydržal asi minuty a potom prišiel reštart, potom druhy test robil asi 3-4 minuty a potom reštart. Teplota bola sice v norme asi ale vyzera to asi bud na tu graficku kartu alebo pri teste nemalo dosť štavy a reštartol sa kvoli chybajucej baterke. V priebehu týždna skusim pracovať na NB s najnižšim jasom či sa niečo zmeni. Baterku budem mať k dispozícií až buducí tyžden tak potom uvidime či to bude nou alebo grafikou. V prilohe vam posielam aj nejake screenshoty.
Prílohy
cpu.jpg
disk.jpg
grafika.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Daj vypis SMART toho disku v tom programe.
robinko93
Medium Star
Medium Star

heker napísal:Daj vypis SMART toho disku v tom programe.
Prílohy
651C08CC-DEE8-41B8-A3E6-9273C16CFF21.jpeg
09AC60A1-9CFB-4BE8-B6E7-AB4E5F51C9F8.jpeg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skus tam dat hd tune najnovsiu verziu a tam spusti health
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak, tak, cez HD Tune spravit error scan (ale plny, mozno to pojde aj par hodin) a potom sem hod screen z toho (zelene policka, resp. doplnene o dake cervene policko v pripade chyby).
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja osobne by som hdd vybral dal do pc a tak to testoval.samozrejme ze treba spravit plny test ako spominal hojko
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

typek61: Je uplne jedno ci ten disk testuje na tom pocitaci alebo na inom, teda za predpokladu, ze mu ho nevypne.
robinko93
Medium Star
Medium Star

Tak error scan aj health som spravil posielam Vám výsledky. Btw error scan robilo vyše 3 hodín a nb to vydržal a nereštartoval sa :)
Prílohy
1AB232CB-3591-4688-B777-34FC81CB76A4.jpeg
CF416D68-BD2A-4941-BD21-48972B9BA297.jpeg
heker
Redeemer
Redeemer

Disk v cudu. Zalohuj si data, kym to funguje a potom ho mozes rovno hodit do kosa.
Pepo79
Star
Star

Podla vysledkov scanu disku je dost mozne, ze nejaka cast windows suboru/suborov je ulozena v sektoroch na disku v casti, ktora je poskodena. Windows potom pri potrebe citat/zapisovat data z daneho suboru/ov to nevie spravit kvoli poskodeniu disku a reaguje restartom. Riesenim by bolo zohnat si iny disk (odporucam SSD), stary vybrat, novy dat do laptopu a na ten novy naistalovat cisty windows. Je tam dost slusna sanca, ze tymto tie restarty prestanu, ak je zdrojom restartov tento vadny HDD. Zaroven s diskom SSD by laptop ziskal novy "dych" a ovela sviznejsie reakcie a lepsiu pracu na nom celkovo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Presne tak.
heker
Redeemer
Redeemer

Ten notebook je stary, notebooky s tym procesorom sa predavali asi tak mozno aj 10 rokov dozadu. Obavam sa, ze tu uz ani SSD moc nepomoze. Ak tam kupi za 30 eur dake SSD, tak dajme tomu. Ale na vacsiu investiciu by som to nevidel.
robinko93
Medium Star
Medium Star

Ano je to starši NB takze velke investicie do neho určite nebudu. Každopadne som vymenil disk (Mal som doma jeden zo stareho NB ktory vyuzivam ako externy), naformatoval som ho nainštaloval som čisty win 10 cez bootovacie usb. A vysledok ? Problem je stale rovnaky. Aj s inym diskom problem stale pretrvava a počitač sa reštartuje ked sa na nom začne niečo robiť. Fakt uz teraz neviem čo s nim asi ho len vyhodiť von oknom :D :D
Pepo79
Star
Star

Zaujimave, skus aj na tento disk otestovat - ci je vypis SMART dat ok a tiez test povrchu disku. Ak by boli vysledky ok, tak restarty su kvoli niecomu inemu. Teoreticky by to mohlo byt velmi starymi a prevdepodobne uz dlho neupdatovanymi ovladacmi na tento laptop, ktore by mohli mat problem s kompatibilitou s najnovsimi W10 a vysledkom by mohli byt taketo restarty.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lenze jemu sa vypina aj pod Ubuntu. A to bude teda zrejme HW problem, mozno doska/grafika/napajanie.
Pepo79
Star
Star

Ah ok, pozabudol som na to Ubuntu ze sa skusalo, tak potom ano, pravdepodobne nieco v HW blbne. Vylucovacou metodou ak by testy RAM, grafiky a disku prebehli ok, bez nejakych chyb, tak potom ostava to napajanie resp. doska. Otazka sa moze polozit ci to cele zistovanie stoji za ten cas a energiu ked aj tak nakoniec to moze byt pravdepodobne neopravitelna chyba (doska, napajanie) a nepodari sa to odstranit. Ci nie je lepsie predat takyto laptop na suciastky resp. s takouto chybou a poobzerat sa po laptope bezproblemovo fungujucom.
Napísať odpoveď