Smartfon do 400€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Smartfon do 400€

Príspevok od používateľa Mek »

Caute, potreboval by som uz vymenit stary mobil za novy, teraz mam Samsung Galaxy S4 Mini a uz rychlostne nestiha.
Potrebujem, aby mal:
- Android
- root od vyroby, alebo aby sa dal lahko rootnut - musi mat kvoli blokovaniu reklam na systemovej urovni
- jack 3,5"
- bezny displej, nie displej "poza rohy"
Vyhodou je:
- lahko vymenitelna bateria aj v terene, bez pouzitia specialnych nastrojov
- nevykrojeny displej
- uhlopriecka displeja 4,3"
Zatial som si nerobil research, ake su moznosti, odpichnem sa od toho, co mi miestni odbornici poradia :) Vopred diky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Smartfon do 400€

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna ani nemusis hladat :D
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

chlape, Ty si sa asi zasekol v dobe vydania svojej s4 mini [emoji16]
Telefón [emoji336] s Tvojimi požiadavkami na DNEŠNOM trhu neexistuje
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Veru, musíš ubrať z tých požiadaviek.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Skus pozriet link nizsie, mozno tam nieco bude podla tvojho gusta aj ked to vyzera ze tym poziadavkam vyhovuju iba starsie modely telefonov.
https://www.gsmarena.com/results.php3?f ... ed&sOSes=2
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

To mi pripomenulo moje hladanie a poziadavky, aj ked ja som uz vedel, ze o lahko vymenitelnej baterii mozem len snivat, ale rozpocet a displej bez vyrezu su spolocne poziadavky.

post2340021.html#p2340021

Teraz je uz viac modelov bez vyrezu v displeji, stale sa asi daju spocitat na prstoch oboch ruk, mozno aj na jednej, teda ak ide o nove mobily, no vsetky su to velke "lopaty" okolo 6.5".

Keby si trval na vymenitelnej baterii, tak mozno Samsung Galaxy Xcover Pro, cena mierne nad, displej 6,3" a otvor na kameru, jack, ale iny novy mobil s vymenitelnou bateriu uz asi nie je, prip. starsi Xcover 4S, ziadny otvor na displeji, velkost 5", jack.

Tvoje poziadavky urcite splni nejaky stary model, vlastne vykon v poziadavkach nie je, takze je dolezite, ako stary moze byt, resp. ako budu vyzerat aktualizovane poziadavky, mozno podla dolezitosti, ak nechces v displeji ani vyrez ani otvor a zaroven pod 5", tak nic aktualne zrejme nenajdes a ked nechces ziadny Xcover, alebo starsi LG, tak asi zostanu len velmi stare modely.
tyler91
King
King

trošku nechápem niektorým požiadavkám... vymeniteľná batéria v teréne ti je načo? čo to chceš meniť za nabitú? či čo? veď máme powerbanky.
Root kvôli pár reklamam? kde? do prehliadačoch stiahnem adblock, originál youtube nahradí youtube vanced.. prísť kvôli rootu napr o bankové funkcie? platenie a vyberanie mobilom z bankomatu?
4.3" displej? v dnešnej bezramčekovej dobe? veď ak je natiahnutý na celú plochu, tak 6" môžem pohodlne ovládať jednou rukou
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

root z vyroby ma dostal, kamo uber a ak chces zostat pri samsungu tak toto, ide o starsie ale stale dobre fony

http://www.nejlevnejsimobil.com/mobilni ... ntId=21660

https://najmobily.sk/samsung-galaxy-a5- ... lack#15189

este novsi model

https://mobilne-telefony.heureka.sk/sam ... -dual-sim/

vsetko ostatne je bud cez 400 alebo lopata alebo ina znacka
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Problem je velkost displeja, potom root a nakoniec baterka.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dik za prispevky,
nuz ako som pisal, nerobil som si este research, tak dobre vediet, ze nieco s mojimi poziadavkami ani neexistuje. Svet ide do sr....
Ano, baterku som zvykol na turistike menit za nabitu, zaznam trasy cez GPS dost zerie. Asi to budem musiet riesit tou powerbankou ako vsetci ostatni.
Velkost displeja nie je az taka kriticka, ani jeho nevykrojenost, vsak preto to pisem v casti "vyhodou je", su to veci na ktore si zvyknem. Ale ten displej "poza rohy" by mi vadil. Kamos taky telefon ma, a stazuje sa, ze ked potrebuje dvihnut hovor, musi si davat velky pozor, aby nesiahol niekam kde nema a napriklad hovor nezrusil. Ja si tiez uz teraz na to davam pozor a ked mobil zvoni, chytam ho len za okraje, no a to pri displeji "za rohy" uz by neslo.
O ten root mi ide preto, lebo si nechcem uz z principu nechat tlacit reklamy do telefonu za ktory som vysolil stovky eur. To skratka nema byt reklamna platforma, reklamy nech si pozeraju ti, ktorym sa chce. Naviac zeru vykon a data. Platenie mobilom a internetbanking v mobile kludne ozeliem. Adblock v prehliadaci a alternativna youtube appka to neriesia, lebo vsetky ostatne appky ma budu spamovat reklamami, preto to chcem blokovat cez system - hosts subor (appka AdAway). Na zalohu celeho mobilu se vsim vsudy pouzivam TWRP, to sa dobre hodi, a to bez rootu tiez nejde. Pre necakane situacie ako napr. zalohu wifi hesiel, sa hodi root explorer.
Nad upgradom uvazujem prave kvoli vykonu, staci ze mam dve aplikacie medzi ktorymi sa potrebujem prepinat, a hrozne dlho to trva, este aj obycajny google mi mrzne (v opera prehliadaci). Moze to byt aj tym, ze tam mam Android P (lineage os), coz je na ten telefon uz prilis, ale slo mi hlavne o bezpecnostne zaplaty. Ked uz mam investovat do noveho telefonu, chcel by som, aby mi zase par rokov vydrzal, aj ked viem, ze to dnes nie je v mode, ze telefon sa kupuje na 1,5 roka a potom sa zahodi a kupi novy, ekonomika sa musi tocit, vsakze...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

... prísť kvôli rootu napr o bankové funkcie? To fakt? Mám rootnutý mobil a banking mám.

Samsung androidový som mal raz - ako prvý - a posledný....
Po ňom dva Xiaomi. V oboch LineageOS po rootnutí. Terajší Redmi Note4 Global dva a pol roka.
Nevymeniteľná "baterka" - Powerbanka.
TWRP používam často.
Záznam trasy (Locusom PRO, občas Osmand+, občas inými). Trvale mám zapnutý Real-Time GPS Tracker 2 - skrz rodinu.
Aplikácií na pozadí mám hodne, inštalovaných (okrem systémových) 147.
Pokiaľ do toho moc nečumím, akumulátor vydrží deň a pol. Mám trvale zapnuté GPS, WiFi, DATA.Najviac žerie rozsvietený displej.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k reklamam,
ty si zaplatil za zariadenie, v nom ziadne reklamy nie su. potom si ale stiahnes aplikaciu, za ktoru neplatis, lebo jej tvorca ziskava peniaze z reklamy. on investoval cas to tvorby aplikacie, do podpory, do kontinualneho vyvoja. predstav si ze aj on musi z niecoho zit. ty si rootnes telefon a zablokujes reklamy, veselo pouzivas jeho aplikaciu ale nedavas mu ziadne peniaze. okradas ho.
vacsina free aplikacii s reklamami ma moznost zaplatit jednorazovu ciastku aby sa ti reklamy nezobrazovali. preco im nezaplatis aspon to ked uz ta tie reklamy tak velmi seru?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Mek napísal:Dik za prispevky,
nuz ako som pisal, nerobil som si este research, tak dobre vediet, ze nieco s mojimi poziadavkami ani neexistuje. Svet ide do sr....
Ano, baterku som zvykol na turistike menit za nabitu, zaznam trasy cez GPS dost zerie. Asi to budem musiet riesit tou powerbankou ako vsetci ostatni.
Velkost displeja nie je az taka kriticka, ani jeho nevykrojenost, vsak preto to pisem v casti "vyhodou je", su to veci na ktore si zvyknem. Ale ten displej "poza rohy" by mi vadil. Kamos taky telefon ma, a stazuje sa, ze ked potrebuje dvihnut hovor, musi si davat velky pozor, aby nesiahol niekam kde nema a napriklad hovor nezrusil. Ja si tiez uz teraz na to davam pozor a ked mobil zvoni, chytam ho len za okraje, no a to pri displeji "za rohy" uz by neslo.
O ten root mi ide preto, lebo si nechcem uz z principu nechat tlacit reklamy do telefonu za ktory som vysolil stovky eur. To skratka nema byt reklamna platforma, reklamy nech si pozeraju ti, ktorym sa chce. Naviac zeru vykon a data. Platenie mobilom a internetbanking v mobile kludne ozeliem. Adblock v prehliadaci a alternativna youtube appka to neriesia, lebo vsetky ostatne appky ma budu spamovat reklamami, preto to chcem blokovat cez system - hosts subor (appka AdAway). Na zalohu celeho mobilu se vsim vsudy pouzivam TWRP, to sa dobre hodi, a to bez rootu tiez nejde. Pre necakane situacie ako napr. zalohu wifi hesiel, sa hodi root explorer.
Nad upgradom uvazujem prave kvoli vykonu, staci ze mam dve aplikacie medzi ktorymi sa potrebujem prepinat, a hrozne dlho to trva, este aj obycajny google mi mrzne (v opera prehliadaci). Moze to byt aj tym, ze tam mam Android P (lineage os), coz je na ten telefon uz prilis, ale slo mi hlavne o bezpecnostne zaplaty. Ked uz mam investovat do noveho telefonu, chcel by som, aby mi zase par rokov vydrzal, aj ked viem, ze to dnes nie je v mode, ze telefon sa kupuje na 1,5 roka a potom sa zahodi a kupi novy, ekonomika sa musi tocit, vsakze...
Nehnevaj sa, ale príde mi to divné :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek: Turisti skor pouzivaju hodinky s GPS, nieco ako Garmin Forerunner, Garmin Fenix, Xiaomi Amazfit, Samsung Galaxy Active, Apple Watch ci nieco od Polaru alebo Suunto.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

aacid napísal:k reklamam,
ty si zaplatil za zariadenie, v nom ziadne reklamy nie su. potom si ale stiahnes aplikaciu, za ktoru neplatis, lebo jej tvorca ziskava peniaze z reklamy. on investoval cas to tvorby aplikacie, do podpory, do kontinualneho vyvoja. predstav si ze aj on musi z niecoho zit. ty si rootnes telefon a zablokujes reklamy, veselo pouzivas jeho aplikaciu ale nedavas mu ziadne peniaze. okradas ho.
vacsina free aplikacii s reklamami ma moznost zaplatit jednorazovu ciastku aby sa ti reklamy nezobrazovali. preco im nezaplatis aspon to ked uz ta tie reklamy tak velmi seru?
Tak, este by som to blokovanie pochopil v pripade ked nie je moznost si zaplatit za verziu bez reklam... Inak je to chrapunstvo.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

K reklamam - zbytocne moralizujete. Aj ja som vyvojar a viem kolko usilia to stoji nieco naprogramovat. Vacsinu veci davam zadarmo a bez reklam, na par som dal cenu dobrovolnu a myslite ze si niekto zaplatil? Ani nahodou.
Dnes som zbadal, ze Samsung A51 je za dobru cenu v akcii, tak som ho kupil. Budem si zvykat na "placku", ale raz to asi muselo prist. Dufam, ze mi zase par rokov vydrzi.
Tymto povazujem temu za uzavretu a moze sa zamknut.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

No za tú cenu si veru mohol mať veru aj lepšiu možnosť...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Kolega menil Honor 10 za tento samsung A51 a hovori ze ten honor bol oproti tomu raketa. Ten samsung je neskutocne pomaly sunt...
tyler91
King
King

Samsung má dosť tragické zastúpenie v strednej triede... dávajú tam svoju náročnú nadstavbu a šetria na procesore.+ má veľké problémy so svojími Exynosmi vo vlajkových modeloch, nejde im karta v poslednom období

Na Planeo je výpredaj telefónov a mi 9 lite som si uchmatol za 149€[emoji33]
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pytas si radu s nerealnymi poziadavkami a nakoniec kupis aj tak podla seba, este k tomu kupis celkom sprostost. Zasluzis si Nobelovu cenu za hlupost.
Zamknuté