Repro na domace pocuvanie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Repro na domace pocuvanie

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

gogo956 napísal:precitaj co tu pisu ti presviedcaju ze Microlabi su lepsie, .
Nikto tu nič take nepisal, tak neklam.
gogo956 napísal:Ryan Giggs
z basoveho reproduktoru maleho priemeru /typicky male aktivne repro k pc/ nedostanes dostatok frekvencii najnizsieho zvukoveho spektra. Samozrejme existuju aj dalsie dovody.
Predtym si ale napisal niečo ine. A sice že maly objem duni, veľky nie. A to je nezmysel.

Ale aj to čo pišeš teraz ma hačik. Ano, je pravdepodobne, že väčši reproduktor zahra hlbšie basy. Len to neznamena že kvalitnejšie. To su rozdielne veci.
gogo956 napísal: Na jeho mieste by som uvazoval skor nad tymi spomenutymi Logitech Z-623 tiez to nebude ziaden zazrak ale basova linka by mohla byt o chlp lepsia.
Prave ten lacny subwoofer v Logitechoch (a im podobnych) nebasuje ale duni.

Aj male bedne môžu zahrať basy kvalitne. Opak je lož. Zasadny problem je, že je treba rozlišovať kvalitu basu, objem a frekvenciu. To su rozlične veci, ktore ty miešaš jedno cez druhe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tie Jvc su parametrovo ina liga ako tie hrkálky Microlabi ci Logitechy a to je podstata.

Logitechi su vykonovo minimalne 4x silnejsie a maju samostatny Sub takze je tu predpoklad ze budu na ucely elektronickej hudby vhodnejsie ako Microlabi. Pokial ide o kvalitu zvuku, tak v tejto cenovej kategorii nema zmysel nad tym velmi spekulovat to bude prast ako uhod.

Rozdiel je aj v tom, ze tym ze tie Logitechi maju samostatny sub, tak sa da efektivne pracovat so s bassrefexovym otvorom. Tj zmenou jeho priepustnosti sic znizit mierne vykon ale za cenu lepsieho prednesu v nizkych frekvenciach a k tomu posluzi prave ten vyrazne vyssi vykon ako tuningova rezerva.
Tak si kazdy moze zvuk mierne upravit podla svojich preferencii ci akustickych vlastnosti miestnosti, staci napr kus molitanovej peny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Udavany vykon su nezmyselne čisla. Aj keby boli realne, tak vykon nijako nesuvisi s kvalitou a ani samostatny subwoofer neznamena lepšiu kvalitu.

Baviš sa tu o kvalite a odporučaš lacny, duniaci subwoofer, v ktorom všetko rezonuje. O nezmyselnosti riešenia nejakej akustiky a "tuningu" pri takto lacnych reprakoch sa radšej nevyjadrujem.

Podstata nie je že su JVC "ina liga" (logicky kedže su podstatne drahšie), ale že si uplne mimo toho čo sa tu rieši. Chlapec ma 100 eurovy rozpočet, aj to nechce očividne minuť cely a ty mu tu radiš nezmysly za trojnasobok.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aj to je pravda. No...pred časom som si riešil kvalitné reprobedne na počúvanie hudby.
Pokúpil - a popredal - som nejaké hovadiny. So sťastím som sa dostal k špičkovo REPRODUKUJÚCIM (hrať majú herci, bedne majú čím presnejšie reprodukovať to, čo im pošle zosilňovač) bedniam za 200 a vežičke s rádiom, dvojkazeťákom atd s vynikajúcimi parametrami za 16 !!! eur na inzerát.
Pán možno bude spokojný s akýmkoľvek pokrokom. A možno bude hľadať a hľadať a hľadať - a v konečnom dôsledku preplatí viac, nevieme :)
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Wow, necakal som, ze sa tu rozprudi taka diskusia.
Dakujem vsetkym za prispevky. Vsetko znie ako fajn rady, no uprimne, od Ryana uz som dostal 2 ci 3 rady ohladom sluchadiel a vzdy to boli dobre rady. Necham si to este prejst hlavou, snad vyberiem dobre.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Keby si bol z okolia PO tak ti strelím moje SOLO 7C za kilo. Ako nové.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Teoreticky, ak by pockal a nieco malo nasetril, co by sa dalo odporucit povedzme do 200 eur? (nie som nejaky extra audiophile, takze v super detailoch rozdiel asi nepocitim)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To že sa niekto označi za neaudiofila, neznamena že je hluchy a že nezačuje rozdiely. Za 200€ napr. Mackie CR5-X, Fluid Audio F5, Presonus Eris E5.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Denco - ujasni si, či to majú byť regálovky, stĺpové bedne alebo "štúdiové monitory".
"Basovejšie" - čo si pod tým predstavuješ? Dunenie bez ohľadu na kvalitu, alebo presnejšie "odovzdanie" toho, čo je v nahrávke?
Napíšem rovno - za tú cenu "dobre hrajúce" ak za "dobre" dosadím správne - nekúpiš z nových komerčných nič.
Z bazárových sa občas niečo zaujímavé objaví - niečo takéto:
https://elektro.bazos.sk/inzerat/111964 ... x-660a.php
Prípadne s vyšším číslom v typovom označení...
K tomu nejaký starý poctivý bazárový zosilňovač. Dá sa občas natrafiť aj okolo 100 eur.

Sám mám AKAI AM-69 a jedným človekom navrhnuté a vyrobené stĺpové bedne s vynikajúcou vyrovnanou frekvenčnou charakteristikou no cena zosiku+bední je dvojnásobok Tvojej predstavy.
Ale - znie na tom všetko vynikajúco od folkovej hudby cez "moderné", rock, (symgfonický)metal až po filmovú hudbu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su zase "zarucene mudra"...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja zase za seba mozem odporucit Klipsch R-15M
gogo956
Redeemer
Redeemer

celkovo je to problem miestnosti. Pretoze inak zneju tie iste repraky v jednej izbe inac v druhej a dokonca aj vtedy ked v ramci tej istej ich posunies na ine miesto. Najlepsie je si zobrat take ktoremozes vyskusat bezplatne a keby sa ti zvuk nepacil, tak ich vratit ci vymenit za ine.
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. Akustika sa da vzdy upravit
2. riesit toto pri takto lacnych repro je nezmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

akustika sa da riesit, ale nie vzdy/napr nesuhlas manzelky :D . Je jasne ze pri lacnych repro to az taky vyznam nema ale zle umiestnenie vec vie pokazit nekvalitny zvuk este viacej.. Pri hifi a high end je to cela veda, meraju sa odrazy zvuku v danej miestnosti pristrojmi a pod., akusticke prvky panely umiestnuju a pod.
Preto je vzdy najjednoduchsim riesenim si zaobstarat kvalitne sluchadla.
Napísať odpoveď