Virtual box+windows server 2012
Virtual box+windows server 2012
Ahojte.
Skusam si doma spusit cez VB windows server , ale po stlaceni zeleneh sipky start mi vyhodi error hlasku Failed to open session for the virtual machine Test server
Este pridam detail:
Failed to load R0 module F:\/VMMR0.r0: The path is not clean of leading double slashes: 'F:\/VMMR0.r0' (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CLEAN).
Result Code:
E_FAIL (0x80004005)
Component:
ConsoleWrap
Interface:
IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}
Failed to load VMMR0.r0 (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CLEAN)
Skusal som youtube a siel podla rad tohto manika zadal som do prikazoveho riadku ten text, restartol pc a nic sa nestalo.
Viete mi poradit?
Skusam si doma spusit cez VB windows server , ale po stlaceni zeleneh sipky start mi vyhodi error hlasku Failed to open session for the virtual machine Test server
Este pridam detail:
Failed to load R0 module F:\/VMMR0.r0: The path is not clean of leading double slashes: 'F:\/VMMR0.r0' (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CLEAN).
Result Code:
E_FAIL (0x80004005)
Component:
ConsoleWrap
Interface:
IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}
Failed to load VMMR0.r0 (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CLEAN)
Skusal som youtube a siel podla rad tohto manika zadal som do prikazoveho riadku ten text, restartol pc a nic sa nestalo.
Viete mi poradit?
Re: Virtual box+windows server 2012
To je nejaka chyba virtualboxu. Ak ho nepotrebujes kvoli nejakej specialnej funkcii tak skus VMware Workstation player. Na bezne veci posluzi uplne rovnako: https://www.vmware.com/products/worksta ... ation.html
Moze to byt tym ze vb je na C disku a server na D?
Asi ho potrebujem, isiel som podla navodu kvoli udemy kurzu.
Asi ho potrebujem, isiel som podla navodu kvoli udemy kurzu.
to je nejaka ich virtualka ktoru si mas rozbehat u seba?
predpokladam ze si za ten kurz platil, tak napis im ze mas problem. inak nic v zlom ale udemy je bieda, vacsinou su tie kurzy celkom zastarale (uz len to ze sa snazis si rozbehat starucky windows server 2012)
predpokladam ze si za ten kurz platil, tak napis im ze mas problem. inak nic v zlom ale udemy je bieda, vacsinou su tie kurzy celkom zastarale (uz len to ze sa snazis si rozbehat starucky windows server 2012)
Je to mozne, podla toho co som nasiel tak je to kvoli pristupovym pravam k suborom virtual boxu. To moze byt problem ak ho mas nainstalovany v Program FIles. Skusil by som reinstall na D.
Ale ak mas kurz iba na Windows Server tak to mozes rozbehat aj vo VMware Workstation.
Ale ak mas kurz iba na Windows Server tak to mozes rozbehat aj vo VMware Workstation.
aacid normalne som to stiahol z oficialnej stranky vbcko. Tak ako inak sa to da ucit, chcel som to vyskusat. Stalo ma to 10 dolarov, tak ma to nebude mrziet.
No ja to zajtra vyskusam, ci to musim preinstalovat do disku D. Dufam ale ze mi ten prikaz v v prikazovom riadku nic v pc nespravil. Niektori mu tam na youtube pisali, ze to pomohlo.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2020, 13:01)
nic, reinstal nepomohol.ja neviem ci to musim dat na C. mam disk rozdeleny na C a F, nie D ako som vyssie pisal.
Na cku mam len 30 gb volneho, preto som to chcel na F.
VMware si budem vediet sam nastavit?
No ja to zajtra vyskusam, ci to musim preinstalovat do disku D. Dufam ale ze mi ten prikaz v v prikazovom riadku nic v pc nespravil. Niektori mu tam na youtube pisali, ze to pomohlo.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2020, 13:01)
nic, reinstal nepomohol.ja neviem ci to musim dat na C. mam disk rozdeleny na C a F, nie D ako som vyssie pisal.
Na cku mam len 30 gb volneho, preto som to chcel na F.
VMware si budem vediet sam nastavit?
Ano, to len nainstalujes, das vytvorit novu virtualku a pripojis instalacne ISO.
na co instaloval vmware ked mas hyper-v priamo vo windowsoch uz?
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2020, 17:46)
najnovsie uz ma aj wizarda co ti spravi windowsovu virtualku viac menej sam.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2020, 17:46)
najnovsie uz ma aj wizarda co ti spravi windowsovu virtualku viac menej sam.
do toho sa velmi nevyznam, musim proste spojazdnit nejako windows server.
Skus dat ten wserver priamo na d:/
Netreba to komplikovat, cez VMware Workstation Player to musi fungovat a je to zalezitost par klikov.
Nechapem co robim zle,az teraz som sa ktomu dostal a skusam to gothar co si mi poradil.
Unable to create a new virtual machine: Cannot open configuration file "F:\Windows Server 2016.vmx": Access is denied.
Unable to create a new virtual machine: Cannot open configuration file "F:\Windows Server 2016.vmx": Access is denied.