Neustale reštartovanie PC (Win10)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
robinko93
Medium Star
Medium Star

Re: Neustale reštartovanie PC (Win10)

Príspevok od používateľa robinko93 »

No posielam Vám výsledky testov druhého disku. Asi by som mal kúpiť čisto nový a tak to skúsiť....

Neviem či sa to vôbec aj oplatí predávať na časti keďže neviem
Čo z toho má akú hodnotu :D
Prílohy
B8B78E95-0F68-4E68-8CDB-F9A7BFC293A4.jpeg
59E26B06-0309-4AFC-B447-DA6075BD5DA5.jpeg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako je vidiet, je tam opat poskodeny disk. Treba tam dat normalny disk, ktory bude mat v poriadku SMART a aj v poriadku povrch disku bez chybnych sektorov.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Stale je tam sanca, ze tie restarty su kvoli tomuto druhemu chybnemu disku. Bezchybny/novy disk by objasnil, ci laptop bude ficat ok s takym diskom.
robinko93
Medium Star
Medium Star

Ahojte, takže operacia reštartovanie pokračuje. Skusil som treti disk hdd 320GB. Najskor som ho otestoval cez HD tune len tak ze som ho pripojil cez usb. Test bol maximalne úspešný. Error test na vynikajucu, žiadny chybny sektor tak isto Smart scan bol bez chyb. Potešil som sa tak som disk vložil do NB a nainštaloval nan windows 10. Inštalacia prebehla bez problémov. Avšak reštarty pokračuju tak isto ako ked tam boli aj ine disky. Takze problem nebude v disku ale niekde inde. Chýbove hlášky v event viewier su stale tie iste ako som vam sem uz na začiatku posielal. Takze to asi bude bud tou chybajucou baterkou alebo grafika odchada si uz ja myslim :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Chcelo by to skusit baterku, ze ci dochadza k preruseniu napajania cez kabel alebo co. Vsak objednaj cez net daku baterku a ak tak, potom ju vratis spat.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Vyber disk a spusť na ňom nejaký live Linux cez USB.
robinko93
Medium Star
Medium Star

4040 napísal:Vyber disk a spusť na ňom nejaký live Linux cez USB.
Písal som to už v jednom príspevku, reštarty boli aj keď som nainštaloval Ubuntu
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

robinko93 napísal:
Písal som to už v jednom príspevku, reštarty boli aj keď som nainštaloval Ubuntu
On hovori o live verzii, teda bez instalovania na HDD..
Cize odpojis vsetky disky a pustis Live Ubuntu z USB kluca.
robinko93
Medium Star
Medium Star

Tak sa mi dnes konečne poradilo spravit ten live linux (Ubuntu). System nabehol pekne rychlo a hned som mohol začať použivať ten OS. ZO začiatku to vyzeralo slubne surfoval som po internete, mal som otvorených viac okien proste aby som to nejako zaťazil. Celkom dlho to bežalo az sa nakoniec stalo to čo vzdy avšak s jednou vynimkou. Počitač sa tento krat nereštartoval ale iba zhasol celu monitor na čierno nič nereaguje a musim ho vypnuť na tvrdo. Takže problem s diskom asi uz ozaj môžeme vylučiť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To co vies otestovat a teda RAM a disk, to si spravil. Problem je teda niekde inde a to uz asi tazko najdes. Pretoze moznosti vymeny procesoru, dosky ci napajania su v tomto pripade viacmenej nemozne. Mozes skusit este pouzit iny adapter na napajanie, ale to je asi tak vsetko.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús sa pozrieť, či nevyšiel novší bios.
robinko93
Medium Star
Medium Star

4040 napísal:Skús sa pozrieť, či nevyšiel novší bios.
To som uz pozeral ale bohužial mi pisalo stale hlašky ze bez baterie nedokaze aktualizovať bios. Bateriu by som mal mat buduci tyzden tak to skusim a uvidime ako to pojde/nepojde.

Každopádne vam patri všetkým veľka vdaka za pomoc ktoru ste mi poskytli. Ďakujem :) :) :)
CharlesWrell
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Neustale reštartovanie PC Win10

Príspevok od používateľa CharlesWrell »

robiłem tak jak mówiłeś.... niewiem co robić może ktoś ma z was taki sam problem laptopa z win 7 i tak samo mu tibia 7.6 przycina kto wie niech pisze
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ja nie wiem ale szukasz v zlom jezyku, hojko.pl jest wiedla
robinko93
Medium Star
Medium Star

Dobrý deň, tak po dlhšej dobe som sa znova pokusil tento NB nejako rozbehať. Zo začiatku robilo to čo sa pise v tomto prispevku avšak zistil som v čom je problem a to je grafika avšak neviem si to celkom vysvetliť. Ked som mal nainštalovany windows 7 tak ovládať na grafiku bol Standard VGA Graphics Adapter Drivers čo bolo hned po novej inštalaci windows bez nejakej aktualizacie. NB fičal uplne v pohode žiadny restarty, cierna ci modra obrazovka proste išiel normálne. Akonahle si tam aktualizacia, ci uz windows alebo driver booster, nainštaloval ovladač na grafiku Nvidia GeForce 315M tak nb začal mat problem a začal sa reštarovať tak ako to bolo predtym ako sme riešili tento problem pred par mesiacmi. Akonahle ten ovladať na grafiku odinšalujem a je tam ten original tak nb ide v pohode. Samozrejme že to nie je bohvie aka rychlosť vzľadom na konfiguraciu nb ale na bezne použivanie stači. Ked som nainštaloval windows 10 tak to je uplne to iste. Akurat že ovladať, ktorý tam je hned po nainštalovani win 10 sa vola Microsoft Basic Display Adapter. Ked si aktualizacia stiahne ten ovaldač Nvidia Geforce 315m tak znova sa vyskutuj restarty. Moja otazka teda znie, bude mat vplyv na vykon ked tam bude ovladač na grafiku zakladny ? Pretoze ked tam tam nvidia tak je nb nepoužitelny.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Grafika ,ktorá robí problém po nainštalovaní ovládača je zvyčajne chybná.Bez ovládača funguje iba v základnom režime,tak preto žiadný problém.Tak ,ak ho chceš používať budeš sa musieť zmieriť s obmedzeným režimom,čo sa týka rozlíšenia ...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Disk s vadnými sektormi na začiatku - robieval som kolegom také noťasy.
Linuxom som disk rozdelil, zmenšil-posunul partíciu, aby sa časť z vadnými sektormi dostala "mimo" a zaslepil ju.
Dodnes im fungujú, len pri boote zapindá o vadnom-odchádzajúcom harddisku.
Je mi záhadou, že to spravilo viacerým ľuďom po inštalácii Win7 na noťasoch, kde predtým bežal WinXP...
Napísať odpoveď