Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa jackb »

co to je za zdroj? web vo wordpresse, kde niekto ani nezmenil favicon? titulky clankov bez velkeho pociatocneho pismena?
existuje na tie tvrdenia aj skutocny spravodajsky web?

rovnaku spravu som nasiel len na dalsom este obskurnejsie vyzerajucom webe, na ktorom je to dokonca ako 'life style'. rad si o tom precitam zo spravodajskeho zdroja a utvorim si nazor.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

napriklad:
https://www.faz.net/aktuell/attacke-auf ... 93224.html

ale gogo mas to nejak popletene, podla toho co citam, tak policia tam prisla zobrat 200 ukradnutych bicyklov. Celkova skoda po roztrzke bola 150k €.
jackb
Redeemer
Redeemer

Danke schön! Od Franfurter Allgemeine Zeitung nevidim nic co by naznacovalo zapojenie osob inej ako "europskej (tm)" kultury. pokojne to mohli aj ekonomicki migranti aki prednasaju kotlebam cez vlogisek toho dievcatka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

DEVZYO1G napísal:napriklad:
https://www.faz.net/aktuell/attacke-auf ... 93224.html

ale gogo mas to nejak popletene, podla toho co citam, tak policia tam prisla zobrat 200 ukradnutych bicyklov. Celkova skoda po roztrzke bola 150k €.
-najprv nasli tie ukradnute bicykle a zalozenie poziaru s utokom bol az nasledne. co nesedi?
Je to oblast kde domaci prakticky neziju, je to pristahovalecka stvrt.
150K€ bola skoda po utoku na policajtov/hasica. Kde je nejake zasadny problem s povodnou informaciou?
DEVZYO1G
Addict
Addict

nesedi to ze vo svojom prispevku pises ze akemusi gangu policia zadrzala kradnute veci za 150 tisic eur, co nie je pravda
gogo956
Redeemer
Redeemer

Myslis ze 200 bajkov ukradol jeden čorkar? Naviac- 200bajkov bolo pravdepodobne vo vyssej sume ako 150K€.
DEVZYO1G
Addict
Addict

to je uplne nepodstatne
ja hovorim ze tych 150tisic eur ktore ty spominas nie je hodnota zadrazaneho majetku akehosi gangu, ale vycislenie skod sposobene roztrzkou, podpalili tam nejaky bager, rozmontovali stavenisko atd ..

hodnoty zadrzanych bajkov su tvoje domienky ktorymi sa snazis vyskladat si svoj obraz nejakeho gangu
gogo956
Redeemer
Redeemer

Znovu: 200bajkov ukradol jeden clovek?
Jeden clovek zautocil na 50 policajtov/hasicov?
Priemerna cena predaneho bicykla v Nemecku je podla statistiky 640€ za rok 2016. Aktualne ta cena bude yrcite vyrazne vyssia, takze je viac nez pravdepodobne ze skoda na bajkoch ako celok je viac ako 150K €
DEVZYO1G
Addict
Addict

ja mam pocit ze ty tie clanky ktore sem davas ani necitas

- 150k eur ktore spominas vo svojom prispevku nie je hodnota zadrzaneho majetku, ale vycislenie skod sposobene roztrzkou (bager, hasicske auto atd)
- 50 osob ktore sa v clanku spomina = 50 utocnikov, nie 50 clenov zachrannych zloziek
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ano, cele to necitam, pretoze je to banalita. Ale aky je principialny rozdiel v tom co som napisal a to co je v clanku? Podstata je stale ta ista.
jackb
Redeemer
Redeemer

nikto nerozporuje gang, nemusis sa k nemu vracat. ide len o preklad toho, na com vznikla ta suma.
no a sme OT lebo nikde sa nic o Neeuropanoch nepise.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Offenbach ma pocetnu komunitu pristahovalcov a konkretne oblast kde sa stal incident patri medzi najlacnejsie byvanie a take osidluju spravidla nikdy nie domaci. Konkretne v clanku sa pise ze tam ziju ludia povodom z 80krajín.
DEVZYO1G
Addict
Addict

ano, a ako nemecki obcania tam ziju uz vyse 40 rokov ...

inak nad takymto rozdelovanim na "domacich" a "ludi s povodom ..." by neskutocne vela nemcov krutilo ocami.

poznam XY ludi, Nemcov ktorych by si ty oznacil za "nemcom s povodom z ..." ktory vyrastali v Nemecku a okrem odtienu pokozky na nich nie je nic "ne-nemecke" ...

to samozrejme nemeni nic na tom, ze v nemecku su oblasti, ako Offenbach, ktore su problematicke ... pricinu by som vsak nehladal v povode obyvatelov, ale skor v socialnej a ekonomickej situacii ..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemecky socialny system je velmi stedry preto sa ludom bez vzdelania ci s nizkym vzdelanim castokrat neoplati pracovat.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ako vnimate tuto BLM frasku? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Váham medzi AllLivesMatter a NoLivesMatter
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nechapem o co vlastne v skutocnosti ide, jedine co som videl je ze sa rozbijaju a drancuju obchody. Apropo ten Floyd bola obycajna fetka a mal dva druhy drog v tele aj v case incidentu tomu samozrejme vobec neprekazalo viest motorove vozidlo. Kombinacia fentanylu s metom je zivot ohrozujuca kombinacia pre srdce. Toho policajta lutujem, znicil zivot sebe a svojej rodine kvoli vypatlanemu narkomanovi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Pozrel som si video od new york times na danu temu.
Ten policajt (pripadne aj skupina) sa spraval totalne neprofesionalne a nemal co robit v policajnych zlozkach. Ked je cloveka schopny jeden policajt schopny vytiahnut z auta (ked sa Floyd branil), nasadit puta, pritlacit k stene a vypocuvat tak to nie je situacia aby nanom stali pomaly 4ria (ked sa uz nebranil) a ked chces dostat do auta tak mu nestojis na krku 8 minut. To nie je len neprimerane nasilie ale aj neodovodnene nasilie. Policajt je len dalsi priklad nedostatocneho vycviku policajtov v USA a urovne rasizmu v spolocnoti (kedze taketo nieco sa nestalo prvy krat)

Ohladom rabovania - je to samozrejme kontraproduktivna forma protestu na ktorej sa prizivuju rozne individua ktore "neprotestuju". Psychologia davu je ale ina ako psychologia jednotlivcov a vzhladom na vseobecnu situaciu cernochov v USA ich chapem aj ked racionalne samozrejme s danou formou nesuhlasim.

Aj ked - aby bol protest ucinny tak potrebuje byt viditelny a pre autority neprijemny. Rabovanie nie je optimalne kedze odvadza pozornost od problemu. Ale co by v takomto pripade bol dobry sposob protestu?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Spravil som si názor nie len na základe pár niekoľkomunútových videí (možno vytrhnutých z kontextu), ale celkom ma to zaujíma, a videl som už niekoľko hodín nezostrihaného obsahu od rôznych autorov z ulíc USA v rôznych mestách, v rôznych časoch.

Prekvapuje ma, koľko ne-černochov je v radoch tých BLM dementov. Ale ak nerátam pár (zanedbateľné percento) výnimiek, tak absolútne gro ľudí, čo "protestujú" sú teda:
1. černoši
2. antifa dementi (farebné vlasy, drsný vohoz, feťáci, proste doslova anti-nacisti, čo sa správajú ako náckovia)
3. extrémni liberáli (napr. LGBT, ktorí prišli podporiť menšinu už len z princípu, rôzne feministky a pod.)

Osobne zastávam názor, že tie opice (a prosím neasociujte to hneď z černochmi - tými opicami nazývam aj zvyšných ľudí, čo rabujú, napr. aj tých, čo som vymenoval vyššie) ani z ďaleka nerabujú pre nejakého černocha, ktorého zabil policajt. Ten policajt je rasista a vrah a pôjde pred súd. Mali význam protesty za rýchejšie súdne jednanie a vyšší trest - to beriem všetkými desiatimi. No tieto "protesty" sa z 90% pretransformovali na protesty proti fízlom, proti bohatým. Je to fraška. Počas protestoval bolo naozaj veľmi vážne zranených niekoľko ľudí (áno, gro bieli, napadnutí čiernymi), bol dokonca zastrlený čierny vyslúžený policajt (paradox, že?), ničí sa biznis aj ľuďom z nižšej vrstvy, ktorí ho X rokov budovali.

Najväčší gól, je keď si potom pozriete videá z doobedia a z dňa. Tisíce dobrovoľníkov v uliciach, ktorí pomáhajú majiteľom opravovať obchody, zametať sklo, nosiť bordel, čistiť fasády či nabíjať OSB dosky, aby sa pripravili na ďalší večer. Černoši, antifa a podobní hrdinovia sú zalezení vo svojích izbičkách ako šváby, neni po nich ani smrad. Doslova, je tam 1 pomáhajúci černoch na 100 bielych - a ľutujem ho, že sa musí tak hanbiť pred všetkými tými ľuďmi, ktorí sú v existenčných sračkách kvôli (najmä) jeho vlastnej rase, ktorá pustošením a zabíjaním dokazuje to, že sú takí istí, a že sú dobrí.

Je to proste cirkus. Ja som skôr racionálny, ako emocionálny človek, len tak niečo ma nerozhodí (najmä ak je to len z videa a priamo sa ma to netýka), ale všetkých tých poškodených ľudí mi príde tak ľúto, že to vo mne vrie. Ja osobne by som bol rád, ak by sa v tých uliciach prekvapením objavila armáda, a strieľalo by sa ostrými. Jednoducho to zašlo priďaleko, dovidenia. Viem, že je to utopistická a extrémna myšlienka, ale mám v pi*i, určite je menej extrémna ako to, čo sa tam deje. Tie škody sú v miliardách.

Fakt najväčší gól je, že vidíš na nejakom bulvári v LA, alebo inom veľkom meste každý jeden obchod rozbitý na maderu, vybrakovaný, prípadne úplne zhorený. A potom vidíš výklad, ktorý má na sebe nálepky "Black owned", a ten je nedotknutý, ako nový. Naozaj sa tu ideme baviť o rasizme? OK, bavme sa, len je to tuším celé trošku otočené. Čo im dáva právo pustošiť, a ešte k tomu byť v práve? Potom ideš na Facebook či Instagram, a všetky značky, herci, korporácie zdieľajú čierne vlajočky s hashtagmi BLM a ako sú strašne poškodení tí černosi.

A ešte väčšie terno potom je, keď niekto argumentuje, že "Pred 50 rokmi boli neskutočne utláčaní, pred 100 rokmi to boli regulérni otroci". Boli, a? Ich predkovia boli rasistické prasatá, o tom vie celý svet. To im dáva právo na nejaký "kriminalistický kredit", či čo? To teraz môžme ísť pozabíjať zopár ľudí do nemecka, znásilniť pár báb a podpáliť pár nemeckých obchodov, lebo ich praprastarký bol nacista? To isté, ako teraz v USA. Jeden rasistický policajt -> hopa, tak zjavne všetkých 300 miliónov ľudí sú rasisti! Poďme im zničiť celý majetok. A policajti sú sku*vení rasisti na celom kontinente, nie?! Veď logicky musia byť, keď ten jeden z Minnesoty bol.

Často počúvam, že tých prípadov bolo niekoľko. Bolo, no a? Ale koľko? Koľko bolo naozaj neoprávnených umrtí policajtom voči čiernemu (myslím neoprávnených), za posledných 20 rokov? Treba mi 2 ruky, či mi stačí jedna? Na 300 miliónovú krajinu asi cekom zanedbateľné číslo, že? A skôr to nie je pravidlo, ale anomália jednotlivca. Potom sa môžme baviť o štatistikách kriminality na margo rasy, a o tom, o koľko černoši vedú aj napriek tomu, že ich je percentuálne tak málo a sú iba menšina. Ale vlastne, to nemôžme rozoberať, lebo je to rasistické.

Ak chcú černoši v USA dosiahnuť zmenu, tak ju dosiahli. O 15 rokov skokom vzad, gratulujem.
Vopred upozorňujem pred argumentom na baterky iných diskutujúcich, čo by chceli moje názory nazývať rasistickými. Mám kamošov cigáňov (aj medzi najlepšími, mám kamošov gayov (zase jedni z najbližších ľudí) a aj známych černochov). Farba pokožky u mňa nehrá rolu.

Apropo, títo dvaja z USA rozobrali verejne dostupné údaje z FBI z roku tuším 2018, a obkecali na pekných infografikách:
https://www.mojevideo.sk/video/325ba/ra ... stiky.html
Video je zostrih, plné video je v popise toho videa na MV. Ale kto chce si tie grafy dohľadá a naštuduje za pár minút, a nemusí počúvať. Len je to trošku smutná realita.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

A black man was killed I must go steal a TV! :roll:

Cize uz teraz je to shithole a rabovanim a podpalovanim z toho spravia este vacsiu shithole. To je ako keby si zapalil US Steel lebo slabo platia, to ze su na to naviazane zivoty deseticoch ludi ta nezaujima, lebo ty si opressed :roll:

Vsak pripomenme si video z roku 1992:

Nasilnostami akurat na seba privolaju armadu. Dokonca hlasaju, ze sa chystaju do bielych suburbs, co myslis ako tam dopadnu? Uplne mi to pripomina afriku, kde cernoske gangy utocia na biele farmy.A vacsinou su z toho jatky, ale nie na strane bielych ale na strane ciernych.

Na druhej strane 24% zo vsetkych zastrelenych boli cierny, 27% zo vsetkych zatknuti boli zatknuti prave cierny. Ja tam vidim jasnu korelaciu a nie nejaky rasizmu.

A inak je zaujimave, ze media operuju so statistikami z roku 2015, co je vlastne posledny rok, odkedy neboli body cams atd. Od toho roku je to klesajuce tendencia.

Pocet zabitych podla rasy, ktori boli unarmed alebo unclear:
Cierny:
2015 - 87
2016 - 73
2017 - 60
2018 - 53
2019 - 37

Biely:
2015 - 113
2016 - 120
2017 - 80
2018 - 101
2019 - 89

(tieto data su z excelu na tej stranke co spominam vyssie)

Podla stranky https://mappingpoliceviolence.org/ je o 3x vyssia sanca, ze vas policajt zastreli, ALE to plati v pripade pokial ste ozbrojeny. Pokial cernoch nie je ozbrojeny, tak sanca je len o 1.3x vyssia oproti belochom. Na druhej strane nehovoriac o tom, ze u cernochov je 5x vacsia pravdepodobnost, ze je nelegalne drzitelom strelnej zbrane: https://bjs.gov/content/pub/pdf/woofccj.pdf

Fakt su biely ti rasisti? :smt006 To je ako s ciganmi u nas, kriminalita voci bielym je extramna opacne ba az ziadna.
50e84488-interracialviolentcrime.jpg
Napísať odpoveď