Komunikacia s byvalym
Komunikacia s byvalym
Ahojte, mam taky mensi problem, a neviem uplne aky postoj k tomu zaujat. Som strasne zamilovany, nasiel som si asi tu najuzasnejsiu priatelku, ktorej doverujem, no je tu jedna vec, ktora mi nie je uplne prijemna a neviem, co s tym robit. Ide o jej byvaleho, s ktorym sa ona rozisla (iniciovala to viackrat, ale vzdy bolo z jeho strany, ze uz to bude inak, ale nebolo). Myslim, ze je to nieco cez rok, co sa definitivne rozisli, a kedy sme sa dali dokopy my. Jej byvaly ma vsak stale fotku s nou na profilovke, a v popisku aj jej inicialy so srdieckom. Vsimol som si to uz skor, no nejak som to neriesil, hovoril som si, ze no co, asi prisiel na to, o co prisiel, mozno by ju stale chcel, ale uz je neskoro. Raz sme sa o tom bavili, vraj su v pohode, a ze dokaze sa s nim normalne bavit, ked sa stretnu atd. Co som si ale tak vsimol v poslednu dobu, asi si s nim casto pise. Vsimol som si to, ked mi podavala telefon, aby som jej nieco pozrel, a po odomknuti, otvorene spravy instagramu a neprecitana sprava od neho, minule, ked sme sa zobudili, som si vsimol ako maze upozornenia, a medzi nimi aj sprava od neho. Vcera som si zas vsimol, ze ked si odomkla telefon, tak otovrena konverzacia s nim. Co ma este tak napadlo spatne (je to mozno moja konspiracna teoria), ked mi raz ukazovala nieco na instagrame, tak jej hovorim, ze mas tam spravu, kto ti pise, neignoruj to(robil som si len srandu, vobec ma to nezaujimalo), a ona, ze len kamaratka jej zas posiela hluposti, ale neviem, myslim si, ze uz vtedy tam mala spravu od neho. Pisu si len na instagrame, co som odsledoval, a nikdy inokedy nema problem si predomnou otvorit messenger alebo nieco ine a pisat si s niekym. Ale mozno len konspirujem. Nemam problem, ak si s niekym pise, verim jej, len s jej byvalym mi to pride trochu take neprijemne (hlavne, ked som videl vela smejucich sa smajlikov), a tak trochu ma to trapi a mrzi, co evidentne na mne priatelka pozna. Neviem, ci jej nestacim, nejak si nepotrebujem vypisovat s inymi zenami. Keby to bolo raz tak mi to je asi uplne jedno, ale vsimam si to uz niekolko dni. Neviem, ci sa s nou mam o tom porozpravat, pride mi to dementne, nechcem robit nejake ziarlivostne sceny obrazne povedane. Co by ste si o tom mysleli vy, a co by ste mi odporucili spravit?
Re: Komunikacia s byvalym
To, čo si sem napísal jej povedz. Komunikácia je vo vzťahu kľúčová, musíte sa vedieť baviť aj o veciach, ktoré nie sú príjemne.
je komunikacia klucova ale nemyslim si ze je ok ak sa rozisla a byvali ma jej fotku zo srdieckom ako profilovku a normalne si pisu minimalne on by to urcite chcel vratit nazad.
uprimne narovinu sa jej spytaj preco znim je v pravidelnom kontakte a povec ze ti to nieje prijemne.....
uprimne narovinu sa jej spytaj preco znim je v pravidelnom kontakte a povec ze ti to nieje prijemne.....
Kompi - Ani on a ani jeho priatelka neovplyvnia to, ze co ma jej byvaly na pozadi. Kopa ludi neriesi fotky na internete alebo v mobile. Tiez som mal dalsie 2 roky fotky s byvalou na FB a vobec mi to nevadilo, ani som sa nad tym nezamyslal. Az ked mi potom nova priatelka par krat k tomu povedala svoj nazor, tak som to radsej zmazal.
tak...a teraz ruku na srdce...mne by to ku*va vadilo a uz davno by som sa s nou porozpraval
No nevedel som, ci to nie je prehnane riesit. Inak je medzi nami vsetko v poriadku, len ako vravim, tato skutocnost mi nie je uplne najprijemnejsia, aj ked viem, ze by s nim uz nic nemala. Pamatam ako sme sa raz bavili o rozchodoch, a jej nazor je na to taky, ze ak sa clovek raz s niekym rozide, tak bol na to nejaky dovod, preco to nefungovalo, a fungovat uz ani nebude. Takze pre nu je to uzavreta kapitola. Ale... 
treba si to vyjasniť a porozpravat sa, takto sa iba trapis a domyslas si
Nechapem tu babu že načo je v kontakte s bývalým, to nikdy nerobí dobrotu ak už má iného frajera. Rozhodne sa s nou porozprávať že ti vadí že je s ním v kontakte a ak ona niečo povie v tom zmysle že je to jej vec alebo niečo skrátka že s ním chce byt v kontakte tak to radšej ukončiť ak by kvoli tebe neurobila normálny ústupok, že si to skrátka nepraješ aby si vypisovala s ex.
Ja mám s bývalými frajerkami dobré vzťahy, vzdy sme sa rozišli korektne. Jedna mi robí papiere a právne poradenstvo do roboty. Takže tak.
V tomto smere som nikdy neriešil kto si s kým píše a s kým sa stretáva.
To, že si spolu píšu nemusí absolútne nič znamenať.
V tomto smere som nikdy neriešil kto si s kým píše a s kým sa stretáva.
To, že si spolu píšu nemusí absolútne nič znamenať.
Pocuvam a citam rozne nazory aj na inde, niekto vravi riesit, niekto neriesit. Tak som nevedel, ci to nejak mam riesit, alebo nie, nechcem robit "sceny". Akoze uprimne na jednu stranu som si isty, ze z jej strany tam nic nie je. Zas nesedi na telefone a nepise si s nim, neviem aka intenzita tam je. Na druhu stranu ako vravim, nie je mi to uplne prijemne. Ked som to zacal registrovat, tak som to vobec neriesil, lenze zacal som si to vsimat castejsie, a cim viac to vidim, tym mi to je neprijemnejsie. Okrem tejto drobnosti vsak nemozem nasmu vztahu vytknut ani jednu jedinu vec. 
Lenže sú rozdiely medzi tým kedy je normálne ostať s bývalou frajerkou alebo s bývalým frajerom v kontakte po rozchode a kedy to už je cez čiaru.
Kedy to je viacmenej normálne
1.rozišli sa síce v dobrom ale obaja majú už nových partnerov a napíšu si len občas kamarátsky
2. obaja sú už zadaný s niekym iným, ale majú spoločné dieťa a kvoli nemu či chcú či nie musia byť v nejakom kontakte
Kedy to nie je normálne
1. jeden z rozídených už má partnera/ku a ten druhý z nich je slobodný a stále dúfa že toho druhého "zlomí" tak si vypisujú.
Stačí pozrieť ako dopadla prechádzajúca téma od užívatela maiikyho, chcel babu ktorá bola po rozchode, lenže jej bývalý ju stále chcel a nejako ju zlomil až sa znovu dali dohromady a maiiky ostal na ocot aj ked ešte nechodil stou babou ktorá sa mu páčila.Ale aj tak toto je jasný príklad kedy sa aj bývalý partneri možu dat znovu dokopy.
Cize ak ti možem poradit musíš snou hodiť reč pretože skor či neskor jej začneš tie scény robiť lebo ti tá situácia začne tak liesť na nervy a tá tvoja frajerka to potom nemusí vyriešiť najlepšie. Ty musíš byť pán tejto situácie skrátka jej to zatrhni tie jej vypisovačky s jej bývalým kedže on je zrejme stále slobodný a skúša to na ňu. Samozrejme nehovoriť jej to nejako podráždene ale rozumne s kludnou hlavou. Ak jej záleží na vašom vztahu tak pochopí čo chceš od nej. Tiež by sa jej asi nepáčilo kebyže si ty píšeš so svojou nezadanou bývalou.
Moze ju zlomiť aj nemusí ale je to kurevský risk to nechať len tak, čo ak jej to začne opäť nejako imponovať že sa o nu jej bývalý snaží a ona začne mať z toho mišung a aj ked máte síce bezproblemový vztah tak tento problem s jej bývalým to všetko doserie. Skrátka tá tvoja frajerka by najlepšie urobila keby za ním urobí hrubú čiaru.
Kedy to je viacmenej normálne
1.rozišli sa síce v dobrom ale obaja majú už nových partnerov a napíšu si len občas kamarátsky
2. obaja sú už zadaný s niekym iným, ale majú spoločné dieťa a kvoli nemu či chcú či nie musia byť v nejakom kontakte
Kedy to nie je normálne
1. jeden z rozídených už má partnera/ku a ten druhý z nich je slobodný a stále dúfa že toho druhého "zlomí" tak si vypisujú.
Stačí pozrieť ako dopadla prechádzajúca téma od užívatela maiikyho, chcel babu ktorá bola po rozchode, lenže jej bývalý ju stále chcel a nejako ju zlomil až sa znovu dali dohromady a maiiky ostal na ocot aj ked ešte nechodil stou babou ktorá sa mu páčila.Ale aj tak toto je jasný príklad kedy sa aj bývalý partneri možu dat znovu dokopy.
Cize ak ti možem poradit musíš snou hodiť reč pretože skor či neskor jej začneš tie scény robiť lebo ti tá situácia začne tak liesť na nervy a tá tvoja frajerka to potom nemusí vyriešiť najlepšie. Ty musíš byť pán tejto situácie skrátka jej to zatrhni tie jej vypisovačky s jej bývalým kedže on je zrejme stále slobodný a skúša to na ňu. Samozrejme nehovoriť jej to nejako podráždene ale rozumne s kludnou hlavou. Ak jej záleží na vašom vztahu tak pochopí čo chceš od nej. Tiež by sa jej asi nepáčilo kebyže si ty píšeš so svojou nezadanou bývalou.
Moze ju zlomiť aj nemusí ale je to kurevský risk to nechať len tak, čo ak jej to začne opäť nejako imponovať že sa o nu jej bývalý snaží a ona začne mať z toho mišung a aj ked máte síce bezproblemový vztah tak tento problem s jej bývalým to všetko doserie. Skrátka tá tvoja frajerka by najlepšie urobila keby za ním urobí hrubú čiaru.
Blastbit to zhrnul perfektne je to mega risk to nechat tak lebo teraz su to vypisovacky o dva tri mesiace to budu kavicky a zrazu sa to moze preklopit presne tam kam nechces. ono jasne v prilezitostnom kontakte natom nic nieje ale ked si proste casto vypisuju tak je to proste risk to nechat tak. uplne najhorsie bude ked budete mat konflikt vo vztahu a jej prve co napadne to riesit a rozoberat snim to uz je len krocit k tomu aby sa spolu vyspali. Taze kamo sekni to cim skor!!!
Tak sa o tom porozprávajte, ako dospelí ľudia. A skôr sa vyhni tomu, čo píše Blastbit "musíš jej to hneď zatrhnúť".robert656 napísal:Pocuvam a citam rozne nazory aj na inde, niekto vravi riesit, niekto neriesit. Tak som nevedel, ci to nejak mam riesit, alebo nie, nechcem robit "sceny". Akoze uprimne na jednu stranu som si isty, ze z jej strany tam nic nie je. Zas nesedi na telefone a nepise si s nim, neviem aka intenzita tam je. Na druhu stranu ako vravim, nie je mi to uplne prijemne. Ked som to zacal registrovat, tak som to vobec neriesil, lenze zacal som si to vsimat castejsie, a cim viac to vidim, tym mi to je neprijemnejsie. Okrem tejto drobnosti vsak nemozem nasmu vztahu vytknut ani jednu jedinu vec.
Dakujem za reakcie. Zatrhavat jej rozhodne nic nebudem, o tom vztah si myslim, ze nie je. Poviem jej na to svoj nazor, ako to citim, a uz je na nej, co s tym spravi. 
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Tiež som toho názoru že sa treba porozprávať. V podstate nemáš čo stratiť, aspoň budeš vedieť o čo tam ide. Ak bude reagovať podráždene a bude si ho silou mocou brániť, asi jej na tom extrémne záleží, ak však nebude mať problém obmedziť kontakt, tak jej na tebe s tvojích pocitoch záleží viac ako na písaní si s ex.
Držím palce
Držím palce