May update a gamepad
-
Daniel9911
Professional
May update a gamepad
Ahojte, dal som nainštalovať najnovšiu aktualizáciu na Windows 10 May Update, a od vtedy mi nerozpozná gamepad Logitech F710. Pred tým som to robil vždy tak, že som to dal identifikovať ako xbox controller ale teraz ani to nefunguje, robí to aj s inými značkami alebo to bude prúser Logitechu ? Ďakujem
Re: May update a gamepad
Nemáš tam možnosť vrátiť zmeny ovládača?Máš na disku ešte zložku windows.old ?
Skus pravy klik mysou na toto wireless gamepad zariadenie a tam si vyber moznost odinstalovat zariadenie. Potom restart pocitaca. Je sanca ze po restarte si tam windows natiahne povodny korektne fungujuci driver a nie tento s otaznikom, ktory asi prisiel s updatom windows. Resp. po tejto procedure a restarte pocitaca vyskusaj ten svoj sposob "identifikovat ako xbox controller" ak by tam bol stale otaznik.
-
Daniel9911
Professional
Napísal som na support Logitechu teraz čakám na odpoveď.
Original ovládače Logitechu nefungovali z neviem akého dôvodu na Win 8 a 10, tam som zvykol stále nastavovať Xbox 360 ovládač a tak to fungovalo, až po Majovej aktualizácie. Windows.old ešte mam na disku takže reálne by som vedel vrátiť starú verziu, ale ovládač nefunguje nikomu aspoň čo som našiel na logitech fore, tak dúfam, že to vyrieši bud Microsoft alebo Logitech.4040 napísal:Nemáš tam možnosť vrátiť zmeny ovládača?Máš na disku ešte zložku windows.old ?
tak som to mal nastavené aby system ho indentifikoval ako xbox controller ale to teraz nefunguje, už som stiahol aj xbox one controller doplnkové certifikáty ale ani tak. Dal som odinštalovať a reset PC, hláška ostala tak isto len s výkričníkomPepo79 napísal:Skus pravy klik mysou na toto wireless gamepad zariadenie a tam si vyber moznost odinstalovat zariadenie. Potom restart pocitaca. Je sanca ze po restarte si tam windows natiahne povodny korektne fungujuci driver a nie tento s otaznikom, ktory asi prisiel s updatom windows. Resp. po tejto procedure a restarte pocitaca vyskusaj ten svoj sposob "identifikovat ako xbox controller" ak by tam bol stale otaznik.
Nemyslel som windows.old , kvôli vráteniu sa späť.Skús si z toho .old - c:\windows\system32\DriverStore\ skopírovať zložku FileRepository niekde na plochu alebo priamo do C , aby si sa nemusel preklikávať.Klik PTM na ovládač-Aktualizovať ovládač-Vyhľadať ovládače v tomto počítači a ukáž cestu na danú zložku, či nájde ovládač.Alebo nekopíruj nič a iba sa preklikaj na zložku.
-
Daniel9911
Professional
Skúsil som to tak a nič vyhodilo hlášku : Windowsu sa nepodarilo nájsť ovládač pre zariadenie.
Tak skús použiť program https://www.drivereasy.com alebo sprav sken cez http://www.driveridentifier.com/scan/de ... EA4F7F7AA2 , či ponúkne niečo.Ak ponúkne , tak si to pohľadaj podľa čísla verzie.
-
Daniel9911
Professional
Na YT som našiel jedno riešenie, ale k tomu treba vypnúť driver signature, a to sa mi moc nechce. Logitech naposledy aktualizoval svoj softvér ešte v roku 2010, takže asi to majú na háku. Ja v tých programoch ktoré hľadajú ovládače moc neverím, mal som zlé skúsenosti, takže asi počkám možno príde ďalšia aktualizácia alebo novy driver od logitechu. Ale veľmi pekne ďakujem a rady a pomoc.
Noveho drivra sa asi nedockas. Ja som riesil to iste pri Logitech G27, od nejakeho casu vo Windows 10 nefunguje spojka a MS spolu s Logitechom na to kaslu.
V programe driveridentifier si spravíš sken, kvôli info a žiadná inštalácia ovládača.Drivereasy to isté.Spravíš sken.Môžeš potom aj nainštalovať samotný ovládač ale ak nechceš nespraví nič.
-
Daniel9911
Professional
Takže prakticky človek vyhodil cca 50 euro za niečo čo nebude fungovať, škoda mohol som zobrať radšej Xbox Controller. Človek by si myslel že, tieto veľké firmy sa budú aspoň čiastočne starať o svoje produkty ktoré sú ešte stále v predaji.Gothar napísal:Noveho drivra sa asi nedockas. Ja som riesil to iste pri Logitech G27, od nejakeho casu vo Windows 10 nefunguje spojka a MS spolu s Logitechom na to kaslu.
Este mozes skusit napisat na support Logitechu. Ale presne kvoli tymto dovodom som si kupil original Xbox ovladac a ten funguje bezproblemovo. Predtym som mal nejaky kablovy Logitech gamepad a vzdy s tym boli problemy. S originalom len zapnem hru a nemusim nic nastavovat, vsetko funguje.
-
Daniel9911
Professional
skúsil som cez ten program našlo mi len verziu ktorú mam nainštalovanú takže, musím počkať nato, či to v microsofte alebo v logitechu dajú dokopy, alebo si kúpim potom Xbox ovládač4040 napísal:V programe driveridentifier si spravíš sken, kvôli info a žiadná inštalácia ovládača.Drivereasy to isté.Spravíš sken.Môžeš potom aj nainštalovať samotný ovládač ale ak nechceš nespraví nič.
Písal som na support Logitechu, takže počkám na odpoveď, ale fakt sa poobzerám bezdrôtovom Xbox One ovládači na nete.Gothar napísal:Este mozes skusit napisat na support Logitechu. Ale presne kvoli tymto dovodom som si kupil original Xbox ovladac a ten funguje bezproblemovo. Predtym som mal nejaky kablovy Logitech gamepad a vzdy s tym boli problemy. S originalom len zapnem hru a nemusim nic nastavovat, vsetko funguje.
Program ponúkol alebo máš tam iba info o ovládači.
-
Daniel9911
Professional
Program neponúkol aktualizáciu Logitech ovládačov, ale našiel tú verziu ovládača.
To píšeš o programe Drivereasy.
Ak by si mal pred tým Win7 a prešiel na Win10, tak by to aj šlo, že je problém s ovládačom.Ale takto mi to príde iba o chybu OS.
Ak by si mal pred tým Win7 a prešiel na Win10, tak by to aj šlo, že je problém s ovládačom.Ale takto mi to príde iba o chybu OS.
-
Daniel9911
Professional
Dnes som skúsil vypnúť digitálný podpis ovládačov a natiahol som tam ovládač, ale po resete mi zase hlásilo chybu, tak som cez ccleaner dal prečistiť registre a znova inštalovať ako xbox ovládač, a pekne mi to nainštalovalo. Takže ešte raz ďakujem za pomoc .