Laserová tlačiareň - "zmývanie" farby
Laserová tlačiareň - "zmývanie" farby
Zdravím,
takže dnes som si kúpil 200gsm papier (niečo ako tenký kartón) a chcel som naň niečo vytlačiť, papier dovnútra nešiel, keď som ho tam však na začiatku tlače trocha postrčil tak ho to vzalo a vytlačilo... všetko vyzeralo ok a tak som ho šiel vyrezať a pozerám, písmo sa jednoducho rukou zmazuje, netreba ani pritlačiť a ide to dole.
Moja otázka znie, je chyba medzi tlačiarňou a stoličkou a viem niečo nastaviť alebo to tlačiareň jednoducho nezvládne? Na klasickom kancelárskom papieri je to bez problémov. Včera som skúšal najprv. 300gsm papier ale ten nebol šanca a tak som dnes kúpil niečo ľahšie.
Jedná sa o tlačiareň "Samsung SL-M2070" a tak uvažujem, či sa poobzerať po inej alebo sa dá niečo nastaviť, fakt netuším... jediné čo som skúšal bolo nastavenie typu papiera a to som skúšal nastaviť "kartónový papier, hrubý papier, recyklovaný papier" ale buď to nestiahlo vôbec alebo sa to rozmazávalo.
Samozrejme skúšal som to aj nechať asi hodinku tak ale aj tak to nepomohlo.
Vopred vďaka za nejaké rady a názory
(nižšie zasielam foto ako to vyzeralo po tlači a ako po pretretí rukou)
https://imgur.com/a/j56nlSX
takže dnes som si kúpil 200gsm papier (niečo ako tenký kartón) a chcel som naň niečo vytlačiť, papier dovnútra nešiel, keď som ho tam však na začiatku tlače trocha postrčil tak ho to vzalo a vytlačilo... všetko vyzeralo ok a tak som ho šiel vyrezať a pozerám, písmo sa jednoducho rukou zmazuje, netreba ani pritlačiť a ide to dole.
Moja otázka znie, je chyba medzi tlačiarňou a stoličkou a viem niečo nastaviť alebo to tlačiareň jednoducho nezvládne? Na klasickom kancelárskom papieri je to bez problémov. Včera som skúšal najprv. 300gsm papier ale ten nebol šanca a tak som dnes kúpil niečo ľahšie.
Jedná sa o tlačiareň "Samsung SL-M2070" a tak uvažujem, či sa poobzerať po inej alebo sa dá niečo nastaviť, fakt netuším... jediné čo som skúšal bolo nastavenie typu papiera a to som skúšal nastaviť "kartónový papier, hrubý papier, recyklovaný papier" ale buď to nestiahlo vôbec alebo sa to rozmazávalo.
Samozrejme skúšal som to aj nechať asi hodinku tak ale aj tak to nepomohlo.
Vopred vďaka za nejaké rady a názory
(nižšie zasielam foto ako to vyzeralo po tlači a ako po pretretí rukou)
https://imgur.com/a/j56nlSX
Re: Laserová tlačiareň - "zmývanie" farby
Nie je to kriedovy papier?
Myslím, že nie. Vzadu na balení píše len "kraft paper" a "paper for sketches".
Avšak našiel som na net manuál k mojej tlačiarni a podľa toho v tabuľke bola maximálna hmotnosť papiere uvedené "163gsm" tak uvažujem, či to nemohlo spôsobiť toto, že tlačiareň to jednoducho nedá
Avšak našiel som na net manuál k mojej tlačiarni a podľa toho v tabuľke bola maximálna hmotnosť papiere uvedené "163gsm" tak uvažujem, či to nemohlo spôsobiť toto, že tlačiareň to jednoducho nedá
Ci je kriedovy papier alebo nie, na to sa netreba pozerat na obal od papiera. Staci ho chytit do ruky. Kriedovy papier je hladsi, lesklejsi, nieco ako papier v casopisoch, napriklad obalka casopisu Plus 7dni.
V tom prípade nie, je to drsný papier... ako kartón len je tenší, prirovnal by som to krabičke od liekov (vnútorná strana bez potlače)
To moze byt problem zapekacej jednotky. Ta hreje prasok toneru od 100 do 200 stupnov a ten sa potom prilepi na papier (to co vytlacis). Ak nepracuje spravne, dava zlu teplotu a pismenka sa neprilepia. To sa moze stat aj pri pouziti neoriginalneho toneru, ak je tam nekvalitny prasok s inou teplotou zapekania. Problemom moze byt aj ta hrubka papiere, ze zapeka s nedostatocnou teplotou. Alebo aj samotne sposkodenie membrany na zapekacej jednotke pri tlaceni 300g papiera.
Vďaka za radu, vidím to buď na ten neoriginálny toner alebo ťažší papier... 300g papier to nemyslím, že poškodil nakoľko ho to nestiahlo dovnútra vôbec, ostal v podávači bez pohnutia
Využijem len túto tému na otázku, ak sa obzerám po ďalšej tlačiarni ktorá by to zvládla, je nejaká nevýhoda (čo sa kvality tlače týka) pri atramentovej tlačiarni? Myslené na tento konkrétny druh papiera.
Očividne sa vyznáš do tlačiarní oveľa viac než ja, tak sa radšej opýtam
Využijem len túto tému na otázku, ak sa obzerám po ďalšej tlačiarni ktorá by to zvládla, je nejaká nevýhoda (čo sa kvality tlače týka) pri atramentovej tlačiarni? Myslené na tento konkrétny druh papiera.
Očividne sa vyznáš do tlačiarní oveľa viac než ja, tak sa radšej opýtam
Neda sa ti odpovedat. Kazda tlaciaren moze mat ine parametre - aky papier vezme, aky toner vezme, teplotu pri tlaceni. Dokonca aj atramentova tlaciaren hreje a chladi, na chladenie sa pouziva atrament, ktory tecie cez trysky na papier. Ja preferujem laser, pretoze tlacim viac a len v ciernej farbe. Mam aj farebnu atramentovu tlaciaren za 50 eur, pretoze 5x za rok chcem tlacit vo farbe, ale pravudelne mi zaschne farba. Niekedy ju uzivim nad parou, inokedy musum kupit novu. Aj si poviem, ze aspin 1x za mesiac dam nieco vytlacit, aj tak zabudnem na to.
Preco si to nejdes na 300g papier dat vytlacit niekde kde tlacia, napriklad firmy ako FaxCopy a podobne?
Preco si to nejdes na 300g papier dat vytlacit niekde kde tlacia, napriklad firmy ako FaxCopy a podobne?
Samozrejme by som si to vytlačiť šiel, no moc sa mi to neoplatí, keďže potrebujem tlačiť toho viac (všetko na tvrdý papier/kartón) a pri cene cca 1,5€ za stranu je to otázne. Potrebujem vytlačiť takých 30 - 50 strán mesačne a to sa mi už neoplatí, samozrejme keby potrebujem jednu dve stránky a koniec tak to neriešim. Len ma zradilo to, že sa do toho nevyznám a teda som nakúpil papier a čakal, že to len dám tlačiť a pohoda.