PlayStation 5
Re: PlayStation 5
no ale teraz sa bavime o tzv. ekosysteme od microsoftu, co spominal begbeee. to prave teraz hladam co tym presne myslel..
Ako, ja pocitam s tym, ze ked sa budem chciet nieco hrat, tak budem sediet uz doma v obyvacke, co sa teda tyka tych konzoli.. ktore budu cenovo 500e, + dalsie love za hry.. Takze streamovacie sluzby porovnavat s konzolami nema zmysel.. s PC ano, ale o tom ta debata nie je..
Ako, ja pocitam s tym, ze ked sa budem chciet nieco hrat, tak budem sediet uz doma v obyvacke, co sa teda tyka tych konzoli.. ktore budu cenovo 500e, + dalsie love za hry.. Takze streamovacie sluzby porovnavat s konzolami nema zmysel.. s PC ano, ale o tom ta debata nie je..
Úplne sa stotožňujem s názorom, že v dnešnej dobe sa Xbox neoplatí kupovať vôbec, a to práve kvôli strate exkluzivity ich hier. Aj Xbox360 máme zaobstarané iba kvôli Kinectu, ktorá sa už na plnej čiare zanedbáva - žiaľ.
Ekosystém je všetko. Xbox vo veľkom tlačí crossbuy, crossplatform, cloud riešienia, predplatné a to je budúcnosť. To, že je jediný v tejto generácii, kto dal na trh All-digital konzolu ukazuje ako si verí a kam smeruje.cinges napísal:no ale teraz sa bavime o tzv. ekosysteme od microsoftu, co spominal begbeee. to prave teraz hladam co tym presne myslel..
V podstate všetci tu operujete exkluzivitami Sony, úplne luxusné exkluzivity má aj Nintendo, predpokladám, že to pre mnohýh z vás nie je dôvod kupovať si Switch, že?
V dnešnej dobe nie, ale už o rok môže byť všetko inak, o tri ani nehovorím.Leslie10 napísal:Úplne sa stotožňujem s názorom, že v dnešnej dobe sa Xbox neoplatí kupovať vôbec, a to práve kvôli strate exkluzivity ich hier. Aj Xbox360 máme zaobstarané iba kvôli Kinectu, ktorá sa už na plnej čiare zanedbáva - žiaľ.
ale stale cakam na ten ekosystem.. Ty si tu popisal jeden cloud a cross-platform games, cross-buy. to nie je ziaden ekosystem. Co je podla teba akoze all-digital konzola?? (to ze si nemusis kupovat blue-ray disky? ci co?)
v MS v prvom rade nic nefunguje. Absolutne nefunkcne produkty, absolutna neistota v podpore zariadeni - zober si napr. windows phony, kolko ludi za ne utratiilo kolko penazi a su z toho tazitka. Alebo kinect.. krasna vec, ale ked sa na to vsetci vyseru, tak je z toho dalsie tazitko.. System deravy ako zaclony.
Cross-platform hry sposobia to, ze hry na xbox budu niekolkorokov pozadu co sa tyka grafiky.. vyvojari nedokazu vyuzit plny potencial xbox, kedze to budu musiet optimalizovat pre kazde blbe zariadenie. A ako desatrocia ukazali, s posranym windows sa im to este nepodarilo ani raz a je z toho najvacsi sowftwarovy fail tisicrocia a drzi sa to len zo zotrvacnosti. bohuzial.
Skusme sa este teda bavit o tej konzole. Ked si kupis novy Xbox alebo PS5. Ake vyhody (a skus uz byt konkretny s prikladmi, ako pre blbcov - mna - to skus napisat, aby som to pochopil), ti prinesie xbox, oproti PS? ked si zoberieme, ze si priemerny uzivatel, a mas doma este wifi, slaby notebook, mobil a telku.
v MS v prvom rade nic nefunguje. Absolutne nefunkcne produkty, absolutna neistota v podpore zariadeni - zober si napr. windows phony, kolko ludi za ne utratiilo kolko penazi a su z toho tazitka. Alebo kinect.. krasna vec, ale ked sa na to vsetci vyseru, tak je z toho dalsie tazitko.. System deravy ako zaclony.
Cross-platform hry sposobia to, ze hry na xbox budu niekolkorokov pozadu co sa tyka grafiky.. vyvojari nedokazu vyuzit plny potencial xbox, kedze to budu musiet optimalizovat pre kazde blbe zariadenie. A ako desatrocia ukazali, s posranym windows sa im to este nepodarilo ani raz a je z toho najvacsi sowftwarovy fail tisicrocia a drzi sa to len zo zotrvacnosti. bohuzial.
Skusme sa este teda bavit o tej konzole. Ked si kupis novy Xbox alebo PS5. Ake vyhody (a skus uz byt konkretny s prikladmi, ako pre blbcov - mna - to skus napisat, aby som to pochopil), ti prinesie xbox, oproti PS? ked si zoberieme, ze si priemerny uzivatel, a mas doma este wifi, slaby notebook, mobil a telku.
Nerozumiem do čoho ma tlačíš, ved si vygoogli služby, ktoré ponuka Xbox, Playstation a porovnaj si:cinges napísal:ale stale cakam na ten ekosystem.. Ty si tu popisal jeden cloud a cross-platform games, cross-buy. to nie je ziaden ekosystem. Co je podla teba akoze all-digital konzola?? (to ze si nemusis kupovat blue-ray disky? ci co?)
*Cloud saves - prihlásiš sa na svoj save z ktorejkoľvek konzoly, ktorá podporuje xbox konto alebo PC
*Play anywhere - kúpenú kopiu hry (tú istú) možeš hrať na xboxe aj PC
*Backward compatibility - katalóg sa rozširuje spôsobom, že hry budú remastrované, tj. je tam upgrade grafiky na 4K a lepšie FPS
*Controllers accessibility - original xbox one, series s sú akokoľvek kombinovateľné, očakáva sa aj podpora Nintendo Pro Controllera.
*Game pass služba (xbox , PC hry)
*Remote play - možeš hrať hry z boxu na Androide, iOS aj PC ako remote
poznámka pod čiarou, maximalne sa mi páčia ich snaha pomocou technologie znižovať latenciu/lag.
Teraz si ideš pesničku, že xbox je síce silnejší, ale nemá exkluzivity. Za poslendú dobu - rok-dva kupili cca 10 studii, jedno zalozili. Prejaví sa to. Ak si myslíš opak, tak asi nema vyznam dalej sa baviť, lebo sa nezhodneme na úplne zakladnej úrovni príčina-následok.
Pobavilo. Ešte ani cena nebola stanovená, nie to ešte predstavená konzola, ale Alzáci na to už dávajú 5% zľavu 
ja si nemyslim opak, ja som bol prave na to zvedavy.. nikdy som predtym konzolu nemal, a tych par veci co viem je akurat z poslednych par mesiacov, co porovnavali ps5 s xbox.begbeee napísal: Teraz si ideš pesničku, že xbox je síce silnejší, ale nemá exkluzivity. Za poslendú dobu - rok-dva kupili cca 10 studii, jedno zalozili. Prejaví sa to. Ak si myslíš opak, tak asi nema vyznam dalej sa baviť, lebo sa nezhodneme na úplne zakladnej úrovni príčina-následok.
Myslim si, ze sa to realne ukaze aj tak koncom roka, ked konzoly vyjdu.. Lebo, jedna vec su naslubovane veci, druha vec je ci to v reale bude fungovat.
Ako som teraz kukal prezentaciu microsoftu o tom project xcloud, tak som teda zvedavy strasne.. Akoze, ak by to realne fungovalo, bolo by to asi pre par mladych ludi super.. (za predpokladu, ze hry budu cross-platform a budu nainstalovane a nebudu sa streamovat z tvojho xbox) ze sa mozu hrat xbox v skole na mobile a tak..
Ak by slo o stream z tvojho xbox doma, tak inde ako doma je to prakticky nepouzitelne, kvoli latencii. A kvoli tomu, ze vacsina ludi proste nema dokonaly opticky internet so super uploadom. Cez mobilny internet by to bolo tiez nepouzitelne. A ak by sa to malo streamovat z microsoft serverov, tak je to zbytocne, na to je uz ta Stadia od googlu. Ktoru tiez inde ako doma pri super internete nevyuzijes.
Streamovat si xbox do mobilu, tabletu, PC, ked mas doma 65" TV tiez nevidim ako nejaky zasadny benefit..
Ale samozrejme uvidime realne skusenosti a potom sa budeme moct hadat, co je lepsie
Ja som momentalne nakloneny k PS, hlavne kvoli tomu, ze kazdy koho poznam a ma konzolu, tak ma PS.. takze kvoli multiplayeru, by som siel prave do toho. project xCloud napr. pre mna nema prakticky ziadnu pridanu hodnotu. + ovladac od PS vyzera, ze na tom bude lepsie, ale to tiez clovek uvidi az na zivo..
Pod ekosystémom si predstavujem Apple riešenie.
Mám doma Xbox aj playstation a popravde naozaj neviem o akom ekosystéme to hovoríš.
Mám doma Xbox aj playstation a popravde naozaj neviem o akom ekosystéme to hovoríš.
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ze neutres dlho prach z policky alebo ked nieco vylejes a potom za par dni si tam davas nejaku tu ploskacku a zase to kvapne ... tak tam nieco rastie ! jak v avatari uplne iny ekosystem
Koho by zaujímalo, dnes o 22:00 predstavenie hier ns PS (a dúfam aj nejaký ten leak dizajnu)
https://www.letemsvetemapplem.eu/2020/0 ... station-5/
https://www.letemsvetemapplem.eu/2020/0 ... station-5/
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
No neviem... pre mna prilis futuristicky dizajn. Mam radsej klasiku, ale napriek tomu budem silne uvazovat nad kupou
vyzera ako router a kym ju niekde neschovam bude v celej obyvacke kricat, a to nechcem, a to je skoda 
-
lekoklatik
VIP
Ja si neviem pomoct, ale keby to bolo aj v tesco taske tak je mi to fuk. Ja som zvedavy ako budu vyzerat hry 
Este teraz dohravam Spidermana DLC a strasne sa mi to paci takze sa tesim na dalsieho spidermana a dalej som moc nepozeral.
Ale nemyslim si ze to kupim hned. 4ka mi staci ajajaj
Som skor zvedavy na feautures konzoli. Ci bude plna spatna kompatibilita s ps4 hrami, dufam ze nebudu vymyslat s 500gb HD a daju 1 ci 2TB a neviem este co.
Este teraz dohravam Spidermana DLC a strasne sa mi to paci takze sa tesim na dalsieho spidermana a dalej som moc nepozeral.
Ale nemyslim si ze to kupim hned. 4ka mi staci ajajaj
Som skor zvedavy na feautures konzoli. Ci bude plna spatna kompatibilita s ps4 hrami, dufam ze nebudu vymyslat s 500gb HD a daju 1 ci 2TB a neviem este co.
uf priserne, design jak zo zaciatku storocia. clovek chce teraz nieco co bude vyzerat decentne v obyvacke, nie toto. a este ta velkost..
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Mne to je tiez v podstate jedno ako to vyzera , hlavne nech to ma dobre chladenie aby sa to neprehrievalo a nehucalo to. To je pre mna dolezitejsie ako dizajn
Konzolu vieš skryť, no ten ovládač budeš držať v kuse v ruke, vypadá ako Xbox ovládač, čo na to fanatici? 
no kazdy ma izbu inak...
ja ovladac skryjem ovela lahsie ako konzolu,
teraz mam ps4 slim za telkou ale toto mi tam veru nevojde
ja ovladac skryjem ovela lahsie ako konzolu,
teraz mam ps4 slim za telkou ale toto mi tam veru nevojde
Spätná kompatibilita je podľa mňa na 99,9% istá (dokonca neviem či to už náhodou aj nepotvrdili) a konzola bez mechaniky je zaujímavý koncept. Ale keď už, tak beriem klasickú 5 aj s mechanikou. Už sa na to teším, budem mať čo doháňať 
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zatial je ista tusim len pre 100 najvacsich hitov. Full kompatibilitu nikdy este nepotvrdili (ale dufam v nu, idealne vratane PS3 ale to uz by som asi chcel moc).
Konzola je kazdopadne riadny kolos a u mna bude moct len lezat.
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku
Konzola je kazdopadne riadny kolos a u mna bude moct len lezat.
Odoslané z Mi MIX 2S pomocou Tapatalku