ahojte, celkom by ma zaujimalo,ako je mozne, ze Mbank dokaze dlhodobo fungovat tolko rokov bez toho aby spoplatnovala osobny ucet. Jasne ze nieco ziskaju cez poplatky kreditky, urocenie osobnych poziciek, hypotek, poistenie, ale aj tak, urcite je vela klientov ktori ziaden iny produkt ako osobny ucet nemaju takze su topre banku len naklady a napriek tomu funguju.. Ked si porovnate v ostatnymi bankami Slsp,Vub Tatra ktore uctuju pomerne znacne mesacne poplatky. Akook beriem ze to su kamen a mbank je netova ale aj tak.
Ja mam napriklad mbank a reiffeisen a ani za jeden neplatim nic a ked potrebujem vlozit na mbank nahodou peniaze tak sa to da cez rajfku a prevediem. V podstate nechapem preco su ludia schopny platiti povedzme 7€ v inych bankach, pretoze silno pochybujem ze by ten servis bol znatelne lepsi ako v mbank ci rajfke. Nejde o 7€ ale o princip.
Účet v banke
Re: Účet v banke
Za platby debetnou kartou dostávajú províziu (interchange) 0,2%, za platbu kreditnou kartou 0,3% a v zahraničí majú 2% conversion fee. Neprevádzkujú veľa pobočiek, nemajú vlastné bankomaty a nepracujú s hotovosťou čo stojí banky najväčšie peniaze.
Najväčšie výnosy bánk sú aj tak z úrokov a napríklad na kreditkách a spotrebákoch majú relatívne vysoké úroky. Mnoho iných bánk má nižšie...
Najväčšie výnosy bánk sú aj tak z úrokov a napríklad na kreditkách a spotrebákoch majú relatívne vysoké úroky. Mnoho iných bánk má nižšie...
takýto klient ich predsa nič nestojí a má do budúcna potenciál mať u nich platobnú kartu. Tí čo platobnú kartu majú, sú "motivovaní" ju aj používať, lebo inak si účtujú poplatok za kartu tuším 0.70€.gogo956 napísal:urcite je vela klientov ktori ziaden iny produkt ako osobny ucet nemaju takze su topre banku len naklady a napriek tomu funguju..
Ako už bolo písané hore, majú minimálne náklady na pobočky a personál, majú iba pár kioskov s 1-2 ľuďmi. Všetko online.
Príjmy z kariet a úverov.
Akurát tie% sa mi zdajú nízke, ja mám za platby kartou cez internet 1% cashback, tak pochybujem že oni z toho majú menej...
Majú, v EU sú tieto poplatky (interchange fee) regulované na 0,2% DK a 0,3% KK, neregulované (zatiaľ) sú len business karty.
To, že máš 1% cashback dotujú výnosy z úrokov a iných poplatkov.
To, že máš 1% cashback dotujú výnosy z úrokov a iných poplatkov.