Komunikácia s ľuďmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Komunikácia s ľuďmi

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, mám taký zaujímavý "problém"(?). Aj keď rozmýšľam, že to asi úplne není problém ale je to jednoducho môj charakter ktorý asi nezmením. Každopádne idem k veci a snáď to bude zrozumiteľne a nie moc dlhé.
Denno denne pracujem s 10-tkami ľudí. No posledné mesiace na sebe vidím, že vlastne neviem s nimi komunikovať. Veľa krát sa mám problém kontrolovať a inokedy som až veľmi mäkký (ľahko ma z manipuluju?) (?). Napríklad na ľudi podomnou prípadne na ľudi čo osobne moc nemusím som až zbytočne agresívny a naopak pri komunikácii s nadriadenymi prikyvnem na kadejaké blbosti. Najhoršie je, že si to uvedomujem ale väčšinou je už neskoro to zmeniť. Toto je len jeden malý príklad, aby som sa tu moc nerozpisoval.

Zaujíma ma, či sa s tým da niečo robiť? Viem sa naučiť lepšie(?) komunikovať či lepšie reagovať a nevybuchovať hneď? Existuje nejaký spôsob? Nejaká odborná literatúra, kurz, niečo???
Hensym
VIP
VIP

Re: Komunikácia s ľuďmi

Príspevok od používateľa Hensym »

Toto nie je problém. Problém by bol, ak by si bol prehnane hanblivý, a extrémny introvert. Ak máš problém len ten, že nevieš byť dostatočne asertívny, tak je to v pohode.
Ak si na pozícii, kde sú reálne pod tebou ľudia, tak takéto firmy (aj keď asi len väčšie) robia školenia a kurzy, na komunikáciu, správanie, asertivitu. A nie je to len kec, ale naozaj je to často veľmi veľmi hodnotné.

Ak to v rámci práce nemáš, stále sú také kurzy aj na vlastnú päsť. Čo sa týka toho, že si ľahko manipulovateľný, aj toto sa na podobných školeniach rieši, ale toto musíš hlavne prekonať v hlave. Ja som bol taký niekedy tiež, u mňa sa to prejavovalo najmä tým, že som v rámci práce sľúbil aj niečo, čo som buď nevedel spraviť, alebo som vedel, že to nestihnem. Dnes už ale viem povedať nie, alebo proste argumentovať nejakým schodnejším riešením.
lukas9206
Addict
Addict

Komunikácia s ľuďmi

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Hensym napísal:Ja som bol taký niekedy tiež, u mňa sa to prejavovalo najmä tým, že som v rámci práce sľúbil aj niečo, čo som buď nevedel spraviť, alebo som vedel, že to nestihnem. Dnes už ale viem povedať nie, alebo proste argumentovať nejakým schodnejším riešením.
Presne si to teraz trafil. A o 10 sekúnd sa bijem po hlave [emoji23].

A takéto kurzy bohužiaľ v rámci práce nemáme.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skus si precitat tuto knihu. Hodi sa hlavne na to, aby si sa vedel branit manipulacii. Neda sa z nej velmi vycitat ako ludi zmanipulovat, skor ide o odhalenie toho ked sa ta niekto snazi do niecoho dotlacit a ty ho potrebujes asertivne odbit.
https://www.martinus.sk/?uItem=81635
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla mna nie je az taky problem ze hned suhlasis s kazdym navrhom nadriadeneho.
Pretoze vacsina sefov nechce mat pod sebou ludi ktori su hned na vsetko "prilis mudry".
Riesenim je pokial to nie je uplny nezmysel suhlasit, vyskusat ten ich napad a priebezne
sa snazit sefa informovat ako sa jeho napad v praxi vyvija. Toto nadriadeny ocenia ovela
viacej ako to ze budes hned dopredu hovorit preco co nemoze ist a ze s tym nesuhlasis.
Kazdy napad, projekt sa v case vyvija, takze sa da upravit aby bol realnejsi pre prax.

Na podriadenych nebud prilis prisny, pretoze to nerobi dobru krv a raz pride chvila ked ti to budu
moct vratit aj s urokami a aj to urobia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zvykol som (aj doteraz to občas používam) svojim šéfom v rôznych zamestnaniach podsunúť myšlienku, ako niečo spraviť jednoduchšie, lepšie, rýchlejšie - tak, aby si mysleli, že na to prišli oni.
Celkom to funguje.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Tento "problém" máš od začiatku alebo si ho spozoroval len nedávno? Prejavuje sa to len zoči-voči alebo aj cez e-komunikáciu? Mne sa dialo niečo podobné a končilo to vyhorením po 8 rokoch na tej istej stoličke... Po zmene zamestnania a troche mentálneho resetu tento "problém" už nemám.

Ak o tom vieš, je to dobré pre Teba, lebo to vieš včas podchytiť. Sú mentálni kouči na trhu, manažérske školenia a kurzy, kurzy sebaovládania, xy možností. Vieš to absolvovať za 20€ ale aj za 200€. Je na Tebe, ako veľmi Ťa to obmedzuje a ako akútne to potrebuješ riešiť. Svojho času som absolvoval niekoľko pracovných stretnutí so svetovo uznávaným krízovým manažérom, ktorý dával dokopy veľké medzinárodné firmy a poviem Ti, že mi to dalo viac ako všetky kurzy sveta. Tým chcem povedať, že Ti možno stačí nájsť vhodného mentora. :)
Napísať odpoveď