vodoinstalaterske prace

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: vodoinstalaterske prace

Príspevok od používateľa gogo956 »

Takze teoreticky moze tam chybat hydroizolacia a tym padom by sa museli sekat kachlicky- dobre tomu chapem? Da sa inac zistit ci tam ta izolacia je alebo nie?
Kupelna bola kompletne rekonstruovana pred 10rokmi ale neviem ako- uz som ju taku kupil.

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2020, 9:48)
Mam eate jednu otazku, mozno je to nezmysel: co tak tam dat sprchovaci box? Taky co je cely samostatny.Len ci by sa zmestil.. Ale tym padom by som nemusel riesit nejaku izolaciu. Prosim o nazor kto sa aspon trochu vyzna, dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dobre tomu rozumies. Vzdy by tam mala ist hydroizolacia. Boxom by sa dalo vyhnut zatekaniu, pokial ti zateka cez sprchovy kut.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Uz som rozhodnuty pre box. Pretoze silikon medzi vanickou a dlazdicami bude mat vzdy iba urcitu zivotnost, zatial co pri boxe predpokladam ze to tesnenie bude trvanlivejsie a havne ak by nastal unik vody tak to najprv uvidim v miestnosti a tym padom viem hned konat. Je to tak?

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2020, 19:56)
tak som odstranil cely sprchovy kut a pod vanickou prekvapenie- igelit a na nom mlaky vody. Zjavne to robil niekto svojpomocne a odflakol, ziadnu hydroizolaciu som nenasiel.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neviem ako by si ju chcel najst. Je to nieco ako farba, nanesie sa stetkou/valcekom 2x (povacsine 2x) na stenu a podlahu. Tym vznikne nieco ako ked malujes steny, proste tenky nater, ktory neprepusti vodu. Cize na prvy pohlad sa moze zdat, ze tam nie je. Niekolko vyrobcov ho dava v cervenej farbe, aby bolo viditelne, ze tam hydroizolacia je. Moze vsak byt aj v sedej farbe a tak vyzera ako cementova omietka, respektive vapenno-cementova omietka. Kedze si tam nasiel igelit, tak je dost mozne, ze tam skutocne ziadna hydroizolacia nebude. Mozes si kupit taky maly kyblik za 10-12 eur (asi 2kg), stetku, valcek a naniest to. V dakych stavebninach ti urcite poradia co a ako, bude na krabici aj navod, tiez nebude problem o tom nieco vygooglit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Heker
dakujem za radu, ale dodatocne to tam davat podla mna nema zmysel, pretoze to znamena ze ak nie je pod podlahou tak nie je ani na stenach a obijat kachlicky nechcem. Som rozhodnuty ist do toho sprchovacieho boxu ktory je izolovany sam o sebe zo vsetkych stran.
Napísať odpoveď