Problem s display portom
Problem s display portom
Zdravim, kamos si kupil display port kabel a ked prepojil monitor robi mu nieco take na ploche...
ked prejde po ikonach alebo klikne lavym a taha, nevie nahodou niekto co s tym ? dik
btw 2 monitor cez hdmi mu ide v pohode
Grafika MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G
Monitor Monitor 32" Philips 328E9FJAB
// ovladace na grafiku su najnovsie
ked prejde po ikonach alebo klikne lavym a taha, nevie nahodou niekto co s tym ? dik
btw 2 monitor cez hdmi mu ide v pohode
Grafika MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G
Monitor Monitor 32" Philips 328E9FJAB
// ovladace na grafiku su najnovsie
- Prílohy
-
- pali.GIF
- (475 KiB) 838 stiahnutí
Re: Problem s display portom
To mi nepride ako problem kabla, skor ako problem grafickej karty. Kabel len prenasa vystup signalu na monitor a ten ho zobrazi.
ale cez hdmi islo vsetko ok... zeby bol teda display port na grafike chybny ?
-
starysomar
Hardcore addict
Možné to je - alebo DP vstup na monitore.
Mám osobne problém s DP v monitore - z niektorých grafík buď má po prvom boote roztrhnutý obraz, alebo po chvíli zhasne (po reštarte už ide trvale), s inej nezapne vôbec obraz (vidno, že podsvietenie ide no neskôr sa monitor vypne).
Mám osobne problém s DP v monitore - z niektorých grafík buď má po prvom boote roztrhnutý obraz, alebo po chvíli zhasne (po reštarte už ide trvale), s inej nezapne vôbec obraz (vidno, že podsvietenie ide no neskôr sa monitor vypne).
Tento display port (DP) kabel nech kamos vyskusa napojit na monitor #2 a ten monitor #1 nech napoji cez HDMI. Robi sa tato "smuha" na obrazovke aj na monitore #2? Ak ano, pozicat si niekde iny DP kabel a urobit znova tieto testy. Nebude sa toto diat s DP#2 kablom? Potom to vyzera byt na vadny DP#1 kabel. Bude sa toto diat s DP#2 kablom na oboch monitoroch? Potom by som vyskusal downgrade Nvidia driverov na nejaku starsiu verziu, ale pouzit nie MSI ovladace na grafiku, ale priamo starsie ovladace na grafiku od Nvidie a po ich nainstalovani to zas cele otestovat s tym DP kablom na oboch monitoroch. Mne to z toho screenshotu skor pripada ako bug v ovladacoch grafiky ako sahnuty DP port na grafike ci monitore.
tak na 2 monitore pouzival redukciu VGA >> HDMI kedze to bol starsi monitor a ked ju odpojil uz je vsetko OK.
ono sa neda takto prepojit a pouzivat 2 monitory ? alebo to len treba nejako nastavit
ono sa neda takto prepojit a pouzivat 2 monitory ? alebo to len treba nejako nastavit
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
VGA je analog, HDMI digital. Cize tam muselo byt prevodnik z analogoveho na digitalny signal.
jo redukcia - prevodnik, ale ze to kvoli tomu robilo toto nejake blbost nie ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nemyslim. Ja by som to videl na poskodenu graficku kartu.
Ta redukcia VGA >> HDMI potom vyzera byt nie 100% kompatibilna s danym monitorom, kedze robi tu graficku anomaliu na tom monitore. U niektorych redukcii v kombinacii s urcitymi monitormi sa to obcas stava.
na redukcii VGA >> HDMI to islo prave ako, to robilo na monitore kde bol displayport ak boli zapojene sucasne 2 monitory...
a ked zase zapoji len jeden monitor na display port tak to ide v pohode...
a ked zase zapoji len jeden monitor na display port tak to ide v pohode...
Skus nam tu napisat ake vsetky graficke porty/vstupy ma monitor#1 a monitor#2 a ake vsetky porty/vystupy ma graficka karta a aka bola presna schema prepojenia vstupov (monitory) a vystupov (grafika) vratane redukcii ak boli pouzite a mozme pouvazovat na dalsimi moznymi kombinaciami, kde by sa tento "bug" nemusel prejavovat.
no stary monitor ma VGA port preto typek kupil redukciu HDMI >>> VGA (https://www.alza.sk/akasa-hdmi-vga-d445 ... SOF-dLnrpk) kedze grafika ma 1x hdmi port a potom 3x dispaly port, takze stary prepojil tou redikciou cez hdmi, tam islo vsetko OK
akurat ten novy monitor ktory mal napojeny cez display port tam to proste neslo... teraz ma uz len ten novy monitor na display port a vsetko je OK...
akurat ten novy monitor ktory mal napojeny cez display port tam to proste neslo... teraz ma uz len ten novy monitor na display port a vsetko je OK...
Hmm, cele je to nejake zvlastne. Ako keby grafika nevedela 100% pracovat s oboma monitormi, len na 99% kvoli tomu vyskytujucemu sa grafickemu bugu v screenshote. Ako pises, jednotlivo tie monitory s grafikou funguju ok, len ked su spolu zapojene, tak to robi. Este ma napada, keby potreboval mat zapojene obidve monitory, zohnat redukciu VGA >> DP a stary monitor pripojit takouto redukciou do DP portu, ci by sa dana graficka chyba opat vyskytla.