PC boot

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mnichovcan
Medium Expert
Medium Expert

PC boot

Príspevok od používateľa mnichovcan »

Zdravim,

Mám problem s bootovanim PC na ktorom je Win7. Po zapnuti sa ukaze Logo zakladnej dosky dole v pravo sa ukaze (9C,A2)

Potom uz nasleduje len blikajuci _ v lavo hore.

Co som skusal:
  • Odpojil som vsetky USB
    Prehadzoval som SATA porty
    Vybral tu baterku
    Prehadzoval RAM v slotoch
    Pripojil som stare HDD kde bol nainstalovany UBUNTU - toto islo nabootovat normalne
    Vytvoril som z druheho PC ten zachrany disk - Ale nejde ho nacitat dostanem sa len k tomu blikaniu
    Skusil som tam dat aj disk z XP ci nabehne - nic zas len po blikanie
    Odpojil som aj to HDD kde je ten Win7 a skusal bootovat len z pripojenou DVD mechanikou ani tak nic
Na zaver este dodam ze obcas to nabehne , napr. ked je vypnuty dlhsie a zapnem ho tak nabehne ale po restarte zas len to blikanie , potom napr 30(toto je nahodne )restartov :D a nabehne .

Cize ked nahodu nabehol skusil som aj ten CHDSK spustit ale nic nepomohlo.

Zevraj to zacalo nieco pisat ohladom ovladacov ked sa pripojila stara USB kamera. Ked som sa dostal do PC tak som tam v zozname tych portov nezname veci odinstaloval ale to nepomohlo.

Uz neviem co dalej . Keby aspon spusti boot z disku tak to skusim preinstalovat.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: PC boot

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

moze byt milion dovodov, ale napr. ja som sa nedavno dostal k poskodenemu sata hdd (asi nejaka mechanicka vada, odmietal sa poriadne roztocit, ale data boli v poriadku) a ked bol zapojeny pri boote, tak to tiez niekedy seklo bud uz pri boote alebo pri nacitani windows. pritom sa nebootovalo z neho, stacilo ho mat zapjeny.

skus popocuvat pipanie pri starte a checkni manual dosky. vola sa to POST check.

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2020, 5:06)
aha ale hdd si odpojit skusal a aj tak nic tak nic, plati len to s tym pipanim.

btw ten chybovy kod si skusal googlit? https://forums.tomshardware.com/threads ... r.2119615/
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Moj tip je RAM alebo doska.
mnichovcan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mnichovcan »

Pipanie nieje ziadne.

Podarilo sa raz pri zapnuti dostat na tu obrazovku kde je ten Memory test tak som to pustil , potom sa zapol ale ukazalo ze ziadne problemy s pametou neboli neviem ci ten test ma nejaky vyznam.
Dal som aj na USB nejaky memtest ale to treba aby sa z USB nabootoval co nejde. Aj ked vsetky ostatne moznosti bootovania v biose vypnem.

Kody som googlil , preto som to aj vsetko odpajal aj som USB vypol priamo v biose. Ale aj ked nahodou neukazalo tie kody tak to neslo a niekedy to nabehne aj ked ich ukaze,

Este jedna vec ked tam dam DVD s Ubuntu tak sa dostanem na tu obrazovku taku uvodnu kde je ten GRUB. Ked vyberiem prvu moznost tak zacne nacitavat Ubuntu ale trva to dlho tak to vzdy zrusim cize do ubuntu som sa takto nedostal.

Ked som pripojil disk kde uz Ubuntu je nainstalovane tak to normalne nabehlo. Aj som videl ten druhy disk s win7.
Napísať odpoveď