Poistenie (zivotne, urazove)
Poistenie (zivotne, urazove)
ma niekto skusenost zo zivotnym, resp. urazovym poistenim? Co povazujete za vyhodne, a co nie?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Poistenie (zivotne, urazove)
Skusenost mam, ale este som nemal moznost si to uplatnit.
Co povazujem za nevyhodne, tak to je kupa poistenia cez takzvanych financnych poradcov, teda ludi, ktori pracuju pre OVB, Partners Group atd..., pretoze tam je cena poistneho podstatne predrazena - musi na tom zarobit firma, predavajuci, predavajuceho nadriadeny atd... Pisal som tusim aj o tom v teme o OVB, ako sme v rodine menili poistky, ktore boli cez nejakeho trula z OVB. Ked sme vynechali OVB a obratili sa priamo na poistovnu, tak v pohode uznali rovnake podmienky, vsetky odoslane peniaze..., ibaze vystavili zmluvu priamo medzi nami a poistovnov, kde platba za poistnenie bola skoro o polovicu nizsia. Takze ak si chces uzatvorit poistenie, tak rozhodne chod priamo do poistovne.
A ci sa chces rozhodnut pre zivotne alebo urazove, tak si pohladaj na nete co a ako, pripadne sa opytaj v poistovni co to vsetko zahrna, ake su poplatky, podmienky atd...
Co povazujem za nevyhodne, tak to je kupa poistenia cez takzvanych financnych poradcov, teda ludi, ktori pracuju pre OVB, Partners Group atd..., pretoze tam je cena poistneho podstatne predrazena - musi na tom zarobit firma, predavajuci, predavajuceho nadriadeny atd... Pisal som tusim aj o tom v teme o OVB, ako sme v rodine menili poistky, ktore boli cez nejakeho trula z OVB. Ked sme vynechali OVB a obratili sa priamo na poistovnu, tak v pohode uznali rovnake podmienky, vsetky odoslane peniaze..., ibaze vystavili zmluvu priamo medzi nami a poistovnov, kde platba za poistnenie bola skoro o polovicu nizsia. Takze ak si chces uzatvorit poistenie, tak rozhodne chod priamo do poistovne.
A ci sa chces rozhodnut pre zivotne alebo urazove, tak si pohladaj na nete co a ako, pripadne sa opytaj v poistovni co to vsetko zahrna, ake su poplatky, podmienky atd...
a uz mas vybranu poistovnu?
mozem ti troska ozrejmit ako je to allianz: minimalne poistne na mesiac je 20E, samozrejme pri rocnej platbe to vyjde v konecnom dosledku menej - 150E. to je najmensia ponuka a zahrna len Zivotne poistenie bez urazu..samozrejme obcas su aj nejake zlavy.
dalej rizikove zivotne poistenie: je podobne ako pripoistenie smrti nas.urazu ibaze je to forma akejkolvek smrti
dalej urazove: moznosti: pripoistenie smrti nasledkom urazu
trvale nasledky urazu bez progresie
trvale nasledky urazu s progresiou
denne odskodne pocas nevyhnutneho liecenia nasledkov urazu
denne odskodne pri pobyte v nemocnici z dovodu urazu
pripoistenie kritickych chorob
pripoist. oslobodenia od platenia v pripade invalidity
staci si vybrat co sa ti paci alebo co by si chcel aby tvoje poistenie obsahovalo....potom napis a kludne ti to vypocitam
pripajam sa k hojkovi financny agenti z pochybnych institucii to je najhorsia volba poistenia
mozem ti troska ozrejmit ako je to allianz: minimalne poistne na mesiac je 20E, samozrejme pri rocnej platbe to vyjde v konecnom dosledku menej - 150E. to je najmensia ponuka a zahrna len Zivotne poistenie bez urazu..samozrejme obcas su aj nejake zlavy.
dalej rizikove zivotne poistenie: je podobne ako pripoistenie smrti nas.urazu ibaze je to forma akejkolvek smrti
dalej urazove: moznosti: pripoistenie smrti nasledkom urazu
trvale nasledky urazu bez progresie
trvale nasledky urazu s progresiou
denne odskodne pocas nevyhnutneho liecenia nasledkov urazu
denne odskodne pri pobyte v nemocnici z dovodu urazu
pripoistenie kritickych chorob
pripoist. oslobodenia od platenia v pripade invalidity
staci si vybrat co sa ti paci alebo co by si chcel aby tvoje poistenie obsahovalo....potom napis a kludne ti to vypocitam
pripajam sa k hojkovi financny agenti z pochybnych institucii to je najhorsia volba poistenia
Rozmyslam dal union alebo axa, musim si prejst ich ponuky.
-
PhYs0c
King
dnes ma agent (salve finance) nahovaral na urazove cez allianz, povedal som ze dobre moze vystavit zmluvu ale este som nepodpisal, mesacne by ma to vyslo 15€ bol dost presvedcivy, neviem ci to je teda vyhodne alebo nie, a hlavne ci sa mi to oplati ak sa mi naozaj nieco stane ci dostanem take peniaze aby sa mi oplatilo dat mesacne 15€
Spytaj sa ho kolko dostanes pri podvrtnutom clenku alebo zlomenej ruke s liecenim 6 tyzdnov a potom zvaz, ci sa ti to oplati.
-
PhYs0c
King
10€ za kazdy den pri lieceni nad 14 tyzdnov zevraj
14 tyzdnov sa lieci mozno tak fraktura lebky, nic ine ma nenapada alebo po tazkej autonehode a to ti da mesacne len 300, trochu biedne nie? Pri podvrtnutom clenku s dobou liecenia dva tyzdne ti kolko potom zaplatia, 30 eur?
-
PhYs0c
King
preklep, 14 dní 
dnes jedna "prijemna" situacia: chlapik zrusil investicne zivotne (po cca 4 rokoch). dostal polovicu vlozenej sumy + zmluvnu pokutu 190€.
.
a kedze to bol skor janosikovsky typ, zacal na pobocke robit bordel, rozhadzovat papiere, kopat do veci, odhodil pani za prepazkou klavesnicu... a taketo incitenty sa budu len mnozit, ked ludia prestanu kvoli krize vediet splacat a budu poistky rusit.
.
nechcel by som byt v kozi tej poistovacky (prevdepodobne jeho zmamej), ktora mu tento uzasny produkt predala
.
a kedze to bol skor janosikovsky typ, zacal na pobocke robit bordel, rozhadzovat papiere, kopat do veci, odhodil pani za prepazkou klavesnicu... a taketo incitenty sa budu len mnozit, ked ludia prestanu kvoli krize vediet splacat a budu poistky rusit.
.
nechcel by som byt v kozi tej poistovacky (prevdepodobne jeho zmamej), ktora mu tento uzasny produkt predala
-skoro vzdy je to vyhodne iba pre poistovnu. Ze Ti aj naozaj raz priznaju poistne plnenie je na urovniLA napísal:ma niekto skusenost zo zivotnym, resp. urazovym poistenim? Co povazujete za vyhodne, a co nie?
loterie, pretoze musis ratat s kopcom zmluvnych výluk. V danej oblasti som sa profesionalne urcitu dobu v minulosti aj pohyboval. Ak ma niekto este nejake otazky z danej oblasti, kludne sa pytajte.
ze je poistenie vyhodne iba pre poistovnu je jasne uz z toho ked si uvedomis, ze poistovna je schopna z platieb svojich klientov platit prenajom budovy, kopec ludi, prevadzku sluzobnych aut, kopec drahych pravnikov a este drahsich riaditelov, takze je logicke ze na poistne plnenia moze zostat len uplne minimum.
-
DanielDevil
Addict
Oživím túto tému. Máte niekto uzatvorené životné poistenie? Som trochu skeptický voči tomuto produktu, ale keďže podnikám, rozmýšľam nad nejakou poistkou, napríklad pre prípad trvalej invalidity, trvalých následkov úrazu, prípadne smrti.
Máte niekto niečo podobné uzatvorené? Čo všetko tam máte zahrnuté? Koľko vás to mesačne stoji? Ďakujem za postrehy.
Máte niekto niečo podobné uzatvorené? Čo všetko tam máte zahrnuté? Koľko vás to mesačne stoji? Ďakujem za postrehy.
Mam zivotne investicne poistenie asi 18r v Allianz a akurat to idem rusit. Aj som premyslal ci si daco nedat, aspon nejaky zaklad ale drahe to je ako kokain. Radsej tie peniaze budem posielat na setrenie a v pripade potreby ich pouzijem.
tento rok mi konci zivotne investicne v allianz, nove uz nezakladam,
este mi tam ostane plynut poistenie chirurgickych zakrokov to budem tiez rusit
este mi tam ostane plynut poistenie chirurgickych zakrokov to budem tiez rusit
Rizikové životné má zmysel, ale lacné to nie je.
Ja mám v Uniqe také priemerné sumy krytia + poistenie kritických chorôb a platím asi 27€/mesiac.
Ja mám v Uniqe také priemerné sumy krytia + poistenie kritických chorôb a platím asi 27€/mesiac.
Mam zivotne poistenie v Alianz. Mam to ako poistku k hypoteke, ze ak by sa mi nieco stalo, poistka pokryje komplet hypoteku + nejake drobne. Taktiez je tam zahrnuty uraz s trvalymi nasledkami s nasledkom znizenej pracovnej uplatnitelnosti. Mesacne platim 32e. Docela dost cestujem v praci autom a to riziko tu stale je. Poistku mam postavenu tak, ze ak sa so mnou nieco stane, hypoteka sa vysporiada sama.
a to mas kolko hypo? ja som to pozeral, ale na pokrytie mojej hypo taka poistka nie je.. pokrylo by mi tam max 1/5 celej hypoteky. a stalo to dost viacej, nez tych 32e mesacne
ako, pozeral som to len tak zbezne zatial, ale hned taketo veci ma odradili, ze by mi to v principe prd pomohlo.
Hypo som bral 70k (2015) s tym, ze poistne plnenie mam 77k a to v pripade smrti. Poistku som vybavoval cez banku, kedze mi to ponukli ako sluzbu "VIP" clientovi. Ja som len zadefinoval svoje podmienky.
Cize len v pripade umrtia a zahlen bitte 384€ rocne. Ako zadarmo