Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja som to vhodil do schránky na ulici a aj tak to prešlo. Akurát zásielku načítali až na pobočke v meste adresáta.

Podľa mňa by mali na pošty namontovať nejaký automat, kam by sa dali 24/7 vhodiť aj väčšie zásielky ako len veľkosť obálky a automat by si ich vcucol na pobočku. Podobne ako to majú niektoré supermarkety s vratnými flaškami alebo knižnice.

Možno za ďalšie 2 roky sa dočkáme. :lol: Asi toľko im trvalo od zavedenia elektronického podaja, že spustili konečne aj vyhradené okienka pre zásielky podané cez net, aby človek nemusel čakať spolu so všetkými ľuďmi.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kde na poste je podaj zasielok s vyplnenym EPH? Este som to nevidel. Aj tak to ale komplikuju pri EPH, ze ak mas 3 listy, tak ku kazdemu musi pracovnicka vypisat hmotnost a odkliknut to, hoci uz naskenovala kod.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Pri EPH je zľava len 20 centov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal:Kde na poste je podaj zasielok s vyplnenym EPH? Este som to nevidel. Aj tak to ale komplikuju pri EPH, ze ak mas 3 listy, tak ku kazdemu musi pracovnicka vypisat hmotnost a odkliknut to, hoci uz naskenovala kod.
Väčšinou pri vchode majú napísané, ktoré okienko slúži na podaj zásielok cez EPH, ktoré si zaplatil online. Keď platíš online, tak máš možnosť zaplatiť viac pre prípad, že si nesprávne vážil. Ale ak to máš navážené a zaplatené správne, dodržané rozmery pre zásielky podľa cenníka, vytlačený a nalepený lístok na zásielke, tak ťa to nemusí zaujímať a môžeš sa kľudne predbehnúť. Pošta má všade vypísané, že zaplatené zásielky cez EPH sa podávajú "prednostne a bez čakania". Osobne som už mentálne pripravený, že budem musieť nejakej pracovníčke vypičovať, ak sa ozve niečo v štýle, či nevidím, že má na okienku človeka a čo jej to sem dávam...
heker
Redeemer
Redeemer

Este som to nevidel. Popozeram teda na dakej vacsej pobocke posty.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Videl som to aj na obyčajnej malej sídliskovej pošte
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

EDIT: Aliexpress mi dal full refund na všetky zásielky, lebo nedodržali 60 a ani 90 dní na doručenie. A to aj napriek tomu, že systém už hlási, že zásielky sú na Slovensku.
:smt059
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

wladas napísal:od 2 dni do 3 tyzdnov, mozes si hodit kockou :smt059
Prišlo to dnes :D
Trvalo to len 3,5 mesiaca :lol:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

heker napísal:Este som to nevidel. Popozeram teda na dakej vacsej pobocke posty.
Dane okienko je oznacene tymto logom (a schranka pri poste tiez)
Prílohy
Capture.JPG
Capture.JPG (8.01 KiB) 2533 zobrazení
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Pri jednej zasielke, ktora putuje od zaciatku maja, mi na Cainiao/17track pise 5x "Arrive at destination country" s roznymi datumami od 01. 06. do 15. 06. Ale ked som to prehnal cez track-chinapost.com tak tam pise toto:
2020-05-09 17:03:49 Beijing Handed over to Airlines
2020-06-01 18:20:27 Chongqing Railway Station
2020-06-05 17:28:42 China/Kazakhstan border
2020-06-08 17:13:53 Druzhba ,Kazakhstan
2020-06-10 14:40:12 Iletsk ,Russia
2020-06-15 14:12:37 Vilnius,Lithuania

Ono to sem snad ide vlakom. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak si spomínate, tak pár rokov dozadu Fico slávnostne oznamoval, ako k nám z Číny pôjdu ich megavlaky a pri Senci malo vyrásť činske mestečko vo veľkosti druhého Senca. Prišli k nám 2 vlaky a potom bolo ticho... Nečudujem sa, že sa Číňania na to vyprdli a nechcelo sa im čakať ďalších 20 rokov, pokiaľ Fico vybuduje infraštruktúru, ktorá by to zvládla. A radšej kúpili sklady v Litve...oni asi majú aj kompatibilné kolaje.
heker
Redeemer
Redeemer

To bolo pred volbami? Investicia z Ciny, dake platobne karty ci nieco take a tovaren na vychode? Nic z toho nebolo a podla mna ani nemalo byt, len reci pred volbami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ono to zakapalo hlavne kvoli neochote cinskej strany, Cesi dopadli rovnako, tiez im slubili obrovske investicie a nakoniec nic z toho.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Vlakmi sem chodia ebajky a kolobežky, doba dodania 30-50 pracovných dní, clo a DPH vybavené.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Toto je fakt sila s nasou postou, nielen ze som doteraz nedostal baliky z aprila z Ciny, Uk, Usa ale zistil som ze mi neprisiel ani list zo Slovenska ktory bol poslany pred dvoma tyzdnami..

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2020, 15:01)
mam pocit ze colnica sa rozhodla totalne znechutit ludi od nakupovania v zahranici.
Minimalne 3tyzdne mi zadrziavaju balik kde su iba dva vyzivove doplnky ktore dokopy stali 10Usd a aj ked som im zaslal uz asi vsetky mozne doklady tak im to nie je dost a este chcu aj cestne vyhlasenie ze to nechcem na obchodne ucely! Pritom su to dva kusy! nic ine sa v baliku nenachadza..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To je normalne. Objednaval som tiez vyrobok z Japonska (jediny kus) asi pred rokom a pol, a tiez som musel napisat "Ucel pouzitia: Osobna potreba". Ziadali to napisat uz aj spolu s poslanim vypisov z paypalu, uctu, atd... a tak som to vybavil naraz a zasielku som mal o par dni v rukach. Cele to zastresovala Slovenska posta. Ale je mozne, ze odvtedy sa postupy zmenili.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mne najprv napisali ze mam zdokladovat fakturu + doklady z bu o zaplateni. To som poslal. Dva tyzdne ziadna reakcia. Volal som-vraj toho maju vela. Po par dnoch odpisali ze im to je malo, a chcu este nejaky iny doklad. Tak som poslal vsetko co sa da. Odpisali ze treba aj cele cestne prehlasenie vyplnit co je v prilohe. Poslal som. Som zvedavy s cim pridu zase.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Oni celkovo neradi vidia "výživové doplnky" z priestoru mimo EU, lebo vieš, ľudia takto nakupujú viagru, steroidy a rôzne fejkové lieky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Je to svetoznamy Us megavyrobca a aj zasielka ide z Us a su tam uplne neskodne latky typu Ginkgo biloba. Prave mi odpisali nech im poslem cestne vyhlasenie pritom vcera som im ho poslal dokonca 3x s roznymi formatmi aby nemohli povedat ze ho nevedia otvorit.. Je toto mozne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som prave vcera skusil novu sluzbu od Slovenskej posty - zastupovanie v colnom konani. Stoji to 9 € a mali by vybavit vsetko za mna:
https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-konanie
Doklady som poslal elektronicky, tak som sam zvedavy ako dlho to bude trvat.
Napísať odpoveď