1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla ma na vacsine pozicii kde sa pracuje aj v nedelu ide vzdy o dohodu v ramci kolektivu,takze urcite sa da dohodnut ze niekto kto nechce v nedelu robit nebude, urcite sa najde dost ludi ktori to zoberu zanho kvoli tomu ze vtedy je menej prace a vysoke priplatky.

Matovic musel povedat co hovori, pretoze pre urcitu cast jeho konzervativnejsich poslancov je to dost podstatny bod a on to nemoze ignorovat, to by sa vypomstilo.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Podľa mňa ten nedeľný zákaz naozaj presadiť chce a nie je to len pretvárka pre voličov.
Pretvárka je skôr predstierať, že sú za tým akékoľvek iné dôvody, než tie náboženské (veď preto sa jedná práve aj o nedeľu).
Vláda zatiaľ v dôležitých veciach zásadne zlyháva (pomoc pre krachujúce podniky, využitie pomoci od EÚ), ale na veci typu nedeľa a interupcie si čas a priestor nájde. No tom tolerovaní Kollára a Krištufkovej, ale aj na dosadzovaní prednostov okresných úradov je vidno, že až tak ďaleko táto vláda od starej neodskočí (aspoň teda nie Matovičovci a Kollárovci).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

https://dennikn.sk/blog/1938975/zakon-o ... dzuje-zeny

Vraj pomoc zenam :(

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2020, 16:50)
No som zvedavi ci bude Boris chlap a odstupy, tak ako to ziadal od Danka.
https://dennikn.sk/1942222/boris-kollar ... podvadzal/
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ale kdeze. Pred chvilou bolo v spravach, ze vsetko dementoval, ved ako by to vyzeralo, keby sa priznal? V tomto sa nelisi od Danka alebo Fica.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Kristufkova ta ista “vysoka” skola
https://slovensko.hnonline.sk/2168389-k ... di-beblavy
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mek napísal:Ale kdeze. Pred chvilou bolo v spravach, ze vsetko dementoval, ved ako by to vyzeralo, keby sa priznal? V tomto sa nelisi od Danka alebo Fica.

ono ciastocne sa priznal, ale jeho argument o tom ze mal zhodu 24% s databazou je uplne irelevantny, pretoze to je porovnanie s ostatnymi pracami studentov
gogo956
Redeemer
Redeemer

to snad nie je pravda, fakt si zacinam mysliet, ze Slovensko nie je doteraz natolko vyspele, aby si same vladlo ale mali by sme patrit pod nejaky pokrocilejsi statny celok. Ved co od 1993 kazda vlada, to z 80percent zberba nejakych pochybnych individui alebo diletantov alebo kombinacia oboch, sudnictvo uplne nefunkcne, v rukach mafii atd.
Keby sme mali odvahu tak normalne sa vsetci postavime a povieme nech tento trapny cirkus "zrušia".
Ved doteraz sme neboli schopni ani postavit dialnicu z hlavneho mesta do Kosic, na tomto prtavom Slovensku,nehovoriac o tom, ze aj to co sa postavilo bolo tak drahe, ze sa na tom nepochybne zahojilo peknykopec ludi.. To ze do roku 1993 nemali Slovaci vlastny stat, malo svoje dovody ktore stale pretrvavaju. /obdovie 39-45 pochopitelne neratam, islo o nemecky satelit/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako keby niekto normalny cakal od Kollara a jeho zberby nieco ine
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mňa ako psychológa na tom fascinuje to, že aj najvyššiu politiku dokážu ovplyvniť osobné subjektívne antipatie jedného človeka. Kollár je v pohodičke, aj keď je to pedofilný mafoš, hlavne že pritakáva Matovičovi. Ale Matovič Sulíka nenávidí, aj keď počas koronakrízy navrhoval racionálne opatrenia a Matovič všetky Sulíkove body zaviedol do praxe po patričnom trucovaní ako škôlkar.

Proste by som od najvyšších ústavných činiteľov čakal viac profesionality...ale to už hovorím, ako keby som 30 rokov nežil v tomto bananistane. Asi som rojko. :smt033
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko

to ze Matovic si obchadza Kollara je ucelove, ma totiz viacej poslancov ako Sulik, to je cely dovod.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vo vecernych spravach na STV1 uz bol kusok jeho tlacovky, kde sa ciastocne aj priznal (predtym som pocuval iba radio a tam bolo ze obvinenia odmieta). Ale aj tak, hovoril ze "kazdy student si nejako pomohol, tak ja som si pomohol takto" - dovolim si oponovat. Ja som si pri tvorbe zaverecnych prac "nepomohol", vsetko som urobil poctivo sam a zhodu som mal 0%. V tomto kontexte mi pride zvlastne, ze on tvrdi, ze mal "iba" 24% zhodu. Ved to je brutalne velke cislo, s tym by nemal ani prejst.
Inac Matovic vykrikoval, ze plagiator Danko, ale plagiator Kollar a plagiatorka Kristufkova mu nevadia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ved je to byvaly vekslak a partak mafošov, tomu pravda nic nehovori, cele je to fraška. Som sa tak tesil ze sme zbavili Hranola s jeho partou a nakoniec sme ziskali nieco co teda nie je velka vyhra a to od zaciatku novej vlady ubehlo iba malo casu.. Tu mozu dopadnut volby asi iba zle alebo este horsie.
DEVZYO1G
Addict
Addict

pozna svoj elektorat - staci utok na Spolu, na Beblaveho, spomenie Harvardsky styl referencovania a v ociach jeho volicov je to vybavene, naco vobec novinari otravuju :roll:

Odrbať a vybaviť, to je čo z nich robí smotánku, to je aj čo imponuje ich voličom a voličkám. Je to modus operandi ich mentalneho sveta v ktorom funguju.

inak netreba zabudnut aj na velmi absurdne okolnosti Matovicovej zaverecnej praci a jeho este absurdnejsie vysvetlovanie

„Diplomovka bola mojím autorským dielom, ale ani jedno jediné písmeno som na nej nenapísal,“ vysvetlil Matovič. Diplomovku podľa neho do počítača prepísala z jeho rukou písaných poznámok sestra jeho najlepšieho kamaráta z vysokej školy počas spoločnej dvojtýždňovej dovolenky v Chorvátsku. Kamarát aj jeho sestra si podľa Matoviča dovolenku platili sami.

https://dennik.hnonline.sk/413841-diplo ... fXeKmuIr8g

alebo taky Klus https://dennikn.sk/1633293/napriek-slub ... gDm3Q4y4eg
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tá tlačovka Matoviča, ktorý sa, ako inak, zastal Boriska a radšej osočil školy a študentov je učebnicové pokrytectvo :D Plus citácia "Chcem, aby nám Sme rodina pomohla vyčistiť Slovensko od mafie." No to je gól :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Haha to uz ani neni smiesne ako otocil. Najprv sa Kollar chvali papierom, ze len 24 percent skopcil. Co uz je moc. A to tam neni net. A dalsi den ho brani matovic. On si mysli, ze ludia mu to zeru, alebo vyhraj volby a mozes vsetko. Cisty hnus, odkedy je vo vlade. nespravil nic dobre. Kollar je chranena osoba. Sulik sa len zobudi a uz dostane vynadane. To je fraska. Pelle to uz ma iste. Ach jaj. Diky matovic.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Veru, to je na tom najhorsie, ze ti, co volili Matovica, to v dalsich volbach hodia Pellemu, alebo rovno Kotlebovi. Moze si za to Matovic sam, ale akosi mu stupla moc do hlavy a tak nema ziadnu sebareflexiu...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

No ci budu volby o rok alebo o 10 to ma teraz vazne netrapi, Matovic bol jasny od zaciatku, ze nema ziadny plan a on ani ziadny nema, necha to na osud, alebo ako to príde, podla mna to ze odisiel Hlina do KDH bol od zaciatku plan ako tuto stranu uplne potopit.

Sulik mal dnes nejaku tlacovku s matovicom a priznam sa posledne tyzdne to uz ani nesledujem lebo sa v tom clovek stráca, kazdu chvilu nieco ohlasuju, podpisuju rôzne memoradna o buducej spolupraci a dalsie prkotiny, hospodarstvo enchavaju vo volnom pade a cakaju co pride. Sulik hlasal nieco o opatreniach pre podnikatelov, neviem co vlastne takeho prevratneho to prinesie, ale plus minus asi nic.

A k tej Kolarovej praci, vie niekto kedy ju pisal, lebo tento system hodnotenia originality funguje asi hadam iba plus minus 10 rokov, ci to sa da nahodit do systemu aj spätne? Taketo tituly pre tituly, skoda reci... sa stavim, že tu pracu ani nerobil, ale mu to niekto napisal.
DEVZYO1G
Addict
Addict

ziskal titul v 2015 ale ono to je uplne jedno co ten system vyhodnotil - porovnava to len voci inym zaverecnym pracam, logicky tam nebola praca jeho supervisora ktory aj napriek tomu, ze mu muselo byt jasne ze kollar nadrzovku skopcil jeho pracu aj s referenciami, ho pustil dalej

este vacsi absurdistan je kristufkova, ktora titul ziskala len minuly rok - pocas toho ako sa neriesilo skoro nic ine, len dankov plagiat :lol:

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2020, 23:14)
podla mna dobre vystihol uplne minimum co sa malo stat v tejto situaci Jakub Goda na fb:
Ach, veď vieme, že nerozložia koalíciu kvôli tomu, ani nebudú žiadne tvrdé ultimáta dávať, keď sa tam bude Kollár držať jak kliešť.

Ale toto je dokonalá šanca mu jednu vytnúť, pričom zaslúži si už dávno. Nevidím nič, čo by malo brániť tomu, aby ho zbytok koalície do nohy aspoň vyzval na odstúpenie, verbálne spucoval, urobil z neho hňupa a aspoň na nejaký čas koaličného vydedenca, ktorý sa tam drží, lebo nemá hanby.

A dostať ho tak do pozície, v ktorej mal byť od začiatku, do pozície prihlúpleho mafiánskeho prílepku, s ktorým sa pragmaticky vystužuje koalícia v rámci politického kalkulu. A skoncovať s tým jeho politickým rozletom, s bratríčkovaním, vychvaľovaním, aký je to dobrý partner atď.

To, že sa miestami zdalo, že najhnilejší článok koalície vyskakuje politicky najvyššie, bol pre mňa jeden z najhorších signálov z tejto vlády. Toto je ideálna príležitosť pristrihnúť mu krídielka - to by bolo treba kvôli ešte oveľa vážnejším veciam, ako je ten jeho titul.

Naopak, všetky tieto reči, že "rovný človek" a podobne, to je veľmi trápna nadpráca, za ktorú si na seba časť hanby dobrovoľne berú na ich autori.
v idealnom svete by clovek celiacej takejto kauze (vo vlade ktora slubuje zmenu!) jednoducho odstupil ... teda nie, oprava, v idealnom svete by sa takyto clovek nikdy nesmel dostat na svoju sucasnu poziciu
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mek napísal:Veru, to je na tom najhorsie, ze ti, co volili Matovica, to v dalsich volbach hodia Pellemu, alebo rovno Kotlebovi. Moze si za to Matovic sam, ale akosi mu stupla moc do hlavy a tak nema ziadnu sebareflexiu...
Ano, to je najhorsie, sice ludia hovoria, ze chcu zmenu, no budu volit stale to iste.
A Matovic, nestupla mu moc do hlavy, on bol takyto vzdy, len som osobne dufal, ze po tolkych sluboch o zastaveni korupcie, zmene politiky sa k vladnutiu postavi zodpovedne.

Kolar bol jasny tiez. Taktiez nechapem tu Matovicovu posadnutost ustavnou vetsinou, mohli kludne zlozit koaliciu bez Sme rodina.
Celkovo mi pride, ze Matovic sa chce viest len na vlne populizmu dalej, Sme rodina si bude robit co chce, rovnako ako katoliban, a zli budu Za ludi a SaS. A clovek si len bucha hlavu pri tom co sa deje so zdravotnictvom, alebo pri "kauze" odpocuvania Govnetu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ono, ludia to mali pri poslednych volbach dost tazke, v podstate nebolo si z koho vybrať, tak si ludia vybrali na zaklade emocii.

najlepsie by teraz spravili keby sa vratili k pôvodným plánom, lebo co teraz stvara premier a minister hospodarstva je uplny opak toho co by mali robit, matovic by sa mal zamerat na vecne a kratke tlacovky, naozaj zacat nieco robit a sulika by mal nahradit niekto kto tej ekonomike naozaj rozumie, nejaky dobry krizovy menezer, tu na severe napr stoji dialnica od marca minuleho roku a ani som nepocul, ze uz prebehla nejaka sutaz a vybrali by vytaza, pocul som ze mala byt po preruseni hotova v 2023, ak nezacnu so stavbou ani v roku 2021 tak neviem ako chcu dodrzat vôbec nejaky termin.

Za dalsie mali by nekompetentnu Remišovú odvolať a nech to vedie niekto iný, lebo zjavne jej tie infirmácie, čo dostáva nestačia aby si urobila obraz o celej problematike, odídenci z olano to proste serú kde sa dá.

Co sa Kolara týka, vedeli s kým idú do vlády, kto ich momentálne podkopáva je Beblavý, ved tieto veci o nich vedeli aj pred tým, tak preco to vyplávalo az teraz a co je horsie, ze dá niekto spravit niekomu diplomovú prácu, alebo ze sa stýka s mafiánmi, prípadne je zapojený do miliónových káuz z nejasným pozadím. Vedeli s kým sa stýkal a co je to zac a isli s ním, no isiel s ním hlavne Matovic, lebo vedel, ze ten jeho pokus este nikdy nevydrzal pohromade celé volebné obdobie.

Politici sa nezmenia a budú na seba stále kidať špinu, v podstate to je ich hlavná náplň práce, nie čo by mali v skutočnosti robiť, a všetko zase vyznie do stratena.
Napísať odpoveď