Problém s PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jero666
Amateur
Amateur

Problém s PC

Príspevok od používateľa jero666 »

Dobrý deň.. Dnes som mal zapnutý PC, keď som robil na ňom bežné veci, tak zrazu na skočila zamrznutá zelená obrazovka, hudba ďalej hrala ale nedalo sa s PC nič robiť, tak som ho vypol a odvtedy, keď zapnem PC naskočí ventilátory, pipne a tým to skončí myšku ani klávesnicu ani reproduktory nezapne iba vrci ani na monitor nič svieti oranžové svetielko namiesto zelenej na monitore, pravdepodobne asi žiadny signál.. Čo sa mohlo stať s PC pripadne ako by som to mohol opraviť
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Re: Problém s PC

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

tipujem HDD/SSD.

Trufas si robit diagnostiku sam? Alebo to chces niekam odniest? :D

Ak si trufas sam, odpojil by som disk, a skusil live linux z USB. Pripadne s pripojenym diskom a spravil SMART.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Vyber grafiku.Ak máš grafiku na doske ,tak zapoj monitor tam.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Podla popisu by som to tipol na pokazenu zakladnu dosku alebo grafiku, pri pokazenom HDD obraz na monitore by mal byt viditelny a dioda monitora sa zmenit na zelenu.
Ak si doteraz pouzival internu grafiku na procerose, tak by si trebalo pozicat externu graficku kartu a tu nainstalovat do PC a potom z tejto zapojit datovy kabel do monitora ci naskoci obraz ked zapnes pc. Ak ano, tak sa pokazila interna graficka na procesore. Ak si doteraz pouzival externu graficku kartu a mas v CPU vstavanu grafiku, tak zapojit datovy kabel z monitora na tuto vstavanu grafiku a zapnut pc ci ti nabehne obraz. Ak ano, tak sa pokazila externa graficka karta. Ak po tychto testoch internej/externej grafike obraz nenabehne na monitore, tak pravdepodne sa pokazila zakladna doska.
Napísať odpoveď