1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Takto Kolar mal oficialne 24% co je brutalne vela. Koncil som v roku 2014 (u nas vyhadzovali ludi, co mali zhodu viac ako 10%), k praci prisiel protokol podobnosti a z neho potom skolitel a oponent vypustili casti, ktore boli citovane alebo spolocne pre ine prace a az to cislo je vysledna podobnost.
Navyse niekde som zachitil, ze Kolar tam mal okopirovane pasaze z referaty.sk (ano tie referaty.sk, ktore pouzivaju deti na zakladnej a mozno strednej skole).
Ak si niekto mysli, ze zaverecna praca ma byt len kompilat z literaturi, tak si zasluzi maximalne maturitu, nie diplom. Zaverecne prace sa skladaju z uvodu, analizy problemu (tu budu citacie a parafrazovanie z inej literatury - max. 20%), vlastna praca (vyskum, navrh, atd... - cca. 70%), zaver.
Titul by sa mal dostavat, za vlastnu vyskumnu pracu a nie, za to, ze clovek vie citat a pisat, to sa uci na zakladnej skole.
Navyse niekde som zachitil, ze Kolar tam mal okopirovane pasaze z referaty.sk (ano tie referaty.sk, ktore pouzivaju deti na zakladnej a mozno strednej skole).
Ak si niekto mysli, ze zaverecna praca ma byt len kompilat z literaturi, tak si zasluzi maximalne maturitu, nie diplom. Zaverecne prace sa skladaju z uvodu, analizy problemu (tu budu citacie a parafrazovanie z inej literatury - max. 20%), vlastna praca (vyskum, navrh, atd... - cca. 70%), zaver.
Titul by sa mal dostavat, za vlastnu vyskumnu pracu a nie, za to, ze clovek vie citat a pisat, to sa uci na zakladnej skole.
-
Thrash/Death
Star
Načo mám formulovať myšlienky na niečo čo už bolo raz zadefinované? Ani mi to neprináleží. Dokonca aj parafrázovanie definícií z učebníc len aby nebola alebo bola menšia zhoda, je chu****. To nikoho nezaujíma. Dôležité je spraviť výskum/prieskum, vyhodnotenie a následne zrhnúť prínos tej práce v tomto prípade, vlastnými slovami.eMPiko napísal: Take reci, ze teoriu novu nevymyslis su bludy. Takto to v akademii nefunguje, resp. tak to nema fungovat. Ak student nevie sformulovat vlastne myslienky a nazory na problematiku, nezasluzi si titul. Co na tej skole potom 5 rokov robil? Ak to tam teda uz aj nakopiruje, musi to byt jasne oznacene, ze toto nie je jeho praca, ale je to iba kus textu ktory niekde nasiel a pacil sa mu. Ak to nie je oznacene, tak tym student klamlivo vytvara dojem, ze toto su jeho myslienky a jeho praca.
Ked nemas co povedat, nevies sformulovat vlastny nazor, vlastne myslienky, naco to vobec davas do prace? Aby to malo viac stran? Bakalar by uz mal byt clovek, ktory je schopny povedat nieco nove alebo minimalne vykonat syntezu myslienok z viacerych dostupnych zdrojov a dat ju na papier v zrozumitelnej podobe. Bohuzial k tomuto nase skoly nevedu a pre mnohych studentov je bakalarska praca prvy pokus dat na papier nieco co ma hlavu a patu. Na Zapade a napr. uz aj v Cechach su studenti systematicky vedeni k tomu, ze vedia vyjadrit svoj nazor a kvalifikovane analyzovat rozlicne problemove oblasti. U nas fungujeme stale ako egyptski pisari, kde dokolecka budeme opisovat mudre texty predkov a dokonca podla teba vyjadrit svoj nazor bakalarovi neprinalezi. Vsak z vysokych skol maju vychadzat ludia, ktori nasu spolocnost vedia niekam posuvat, nie mechanicki pracovnici, co zlepia dokopy X stran textu. Toto co hovoris je zasadne nepochopenie toho, k comu maju vysoke skoly viest. Ale teda neber to ako osobny utok, je to presne produkt toho, ako u nas bohuzial tie skoly funguju a teda nemas ani preco mat iny nazor.
Ja to už dosť OT debata, ale poviem ti prečo sa dáva tá do bakalárok tá teoretická výplň. Lebo to tam školitelia a komisia chce mať a dopĺňa to prácu. Ja som v mojej záverečnej práci analyzoval vzorky energetickej štiepky z rôznych lokalít, tešil som sa, že urobím kadejaké porovnania, grafy, tabuľky, narátam nejakú štatistiku, zohľadním vplyv počasia a z toho vyhodnotím závery a budem mať prácu hotovú v podstate bez babrania sa s knihami a školiteľ mi túto predstavu hneď zotrel. Hento vyššie opísané som musel okresať na polovičný rozsah a zvyšok práce som mal doplniť relevantnou teóriou a uviesť dostatočný počet citovaných zdrojov. Potom bol spokojný aj školiteľ, aj komisia.
Opakujem, že do teoretickej časti prác sa často krát nedá nič nové vymyslieť, proste mnohé pojmy sú dávno definované uznávanými vedcami a adeptovi na bakalára či iný titul fakt neprislúcha, aby prichádzal v práci s vlastnými definíciami a snažil sa o čosi prevratné, pokiaľ teda nemá v rukáve nejaké fakt prelomové výsledky výskumu. Je možné, aby každý z desať tisícov študentov mal prelomové výsledky výskumu?
eMPiko - to, čo opisuješ je skôr už práca na úrovni dizertačky. Ono v našom systéme školstva potom bakalár v real life tak či tak skoro nič neznamená a zamestnávatelia tomu neprikladajú ktovieaký význam, tak je aj dosť odveci očakávať, že bakalárska práca bude mať úroveň vedeckých prác hodných skutočných vedcov.
Opakujem, že do teoretickej časti prác sa často krát nedá nič nové vymyslieť, proste mnohé pojmy sú dávno definované uznávanými vedcami a adeptovi na bakalára či iný titul fakt neprislúcha, aby prichádzal v práci s vlastnými definíciami a snažil sa o čosi prevratné, pokiaľ teda nemá v rukáve nejaké fakt prelomové výsledky výskumu. Je možné, aby každý z desať tisícov študentov mal prelomové výsledky výskumu?
eMPiko - to, čo opisuješ je skôr už práca na úrovni dizertačky. Ono v našom systéme školstva potom bakalár v real life tak či tak skoro nič neznamená a zamestnávatelia tomu neprikladajú ktovieaký význam, tak je aj dosť odveci očakávať, že bakalárska práca bude mať úroveň vedeckých prác hodných skutočných vedcov.
-
mirak2
Hardcore addict
toto je prave kamen urazu. diplomova praca je vedecka praca, ktora ma mat nejaky, hoci maly, vedecky prinos. resers nie je vedecky prinos, to vie urobit hocikto a nepotrebuje na to ani vysoku skolu. ked sme si vyberali temy na bakalarky na seminari, kde nam ostatni akademici z ustavu/katedry/fakulty prezentovali, co robia a v podstate ponukali svoje temy a na konci semestra sme my prezentovali, tak spoluziak prezentoval svoju vybranu temu, s tym ze to bude resers, tak ho veduci seminara poslal tak rychlo do riti, ze mi bolo trapne aj za spoluziaka. a to pri bakalárkach je latka vedeckeho prinosu nastavena hoooodne nizko.Muffi napísal:Ono ak si vezmeš, že napr. bakalárka a neraz aj diplomovka sú z veľkej časti len rešerš dostupnej literatúry, tak aký je reálny rozdiel v práci, ktorá má zhodu 0 % a parafrázované pasáže autorov, oproti práci so zhodou 20% a rovnaké pasáže tých istých autorov správne citované?
kym si ludia budu mysliet, ze resers je adekvatny vedecky prinos, tak sa nikam neposunieme. a predtym ako sa ma niekto spyta, aky vedecky prinos maju priniest zaverecne prace pravnikov, sociologov, filozofov a podobnych akademikov... neviem, ale ked sa da robit tak malo noveho vo vedeckom smere tych odborov, tak vyvstava otazka, ci potrebujeme tolko absolventov s mgr./ing., ktori koniec koncov len prepisali obsah inych knih?
moja bakalarka aj diplomovka mali nulovu zhodu. som na ne hrdy? vobec nie, radsej ich nikomu neukazujem. ale ani jeden nie je plagiat a napisal som ich vlastnou hlavou[emoji769]
Muffi, ja rozumiem, ze sa to tam dava kvoli komisii. Preto kritizujem, ze je takto ten system nastaveny. Ja si dokonca aj myslim, ze analyticka cast logicky do klasifikacnych prac patri. Bakalar napr. na technickom odbore by mal byt niekto, kto vie preskumat existujuce prace, na zaklade tohto skumania napisat analyzu oblasti a potom na zaklade tejto analyzy navrhnut vlastne riesenie. Pisanie analyzy je teda urcite zrucnost, ktoru by som od vysokoskolsky vzdelaneho cloveka ocakaval. Na Slovensku sa ale z tejto "discipliny" ale casto vykluje uplna karikatura, t.j. kopirovanie celych stran z textu. Ak cielom klasifikacnych prach je demonstrovat, ze ten student sa nieco naucil, tak taketo metody nic take predsa nedemonstruju. Dat do googlu par klucovych slov a zlepit dokopy texty co to vypluje nie je nic, kvoli comu by sme mali ako spolocnost investovat do vysokeho skolstva.
Ja teraz nehovorim, ze napr. ten bakalar ma prist s nejakymi novymi prevratnymi myslienkami, definiciami alebo co. Uplne ale staci, ked z X dostupnych zdrojov dokaze vybrat tie informacie, kore su relevantne pre jeho temu (ktora je teda spravidla viac specificka ako ucebnice s ktorymi taky student pracuje) a tieto uz existujuce informacie logicky pospajat do nejakeho suvisleho celku, na zaklade ktoreho potom moze dalej v praci pokracovat. Za samozrejme povazujem tiez to, ze k takejto synteze este dokaze spisat nejake vlastne postrehy a identifikovat nedostatky, otvorene vyzvy a podobne. Toto su tie skilly, ktore by sa na VS mali pestovat a ktore sa na Slovensku absolutne nepestuju, skratka preto, ze to tu nema v akadamickom svete tradiciu a nema to teda kto tych studentov ani naucit.
Ja teraz nehovorim, ze napr. ten bakalar ma prist s nejakymi novymi prevratnymi myslienkami, definiciami alebo co. Uplne ale staci, ked z X dostupnych zdrojov dokaze vybrat tie informacie, kore su relevantne pre jeho temu (ktora je teda spravidla viac specificka ako ucebnice s ktorymi taky student pracuje) a tieto uz existujuce informacie logicky pospajat do nejakeho suvisleho celku, na zaklade ktoreho potom moze dalej v praci pokracovat. Za samozrejme povazujem tiez to, ze k takejto synteze este dokaze spisat nejake vlastne postrehy a identifikovat nedostatky, otvorene vyzvy a podobne. Toto su tie skilly, ktore by sa na VS mali pestovat a ktore sa na Slovensku absolutne nepestuju, skratka preto, ze to tu nema v akadamickom svete tradiciu a nema to teda kto tych studentov ani naucit.
-
harrison314
Hardcore addict
https://slovensko.hnonline.sk/2170397-c ... -oponentov
Uz aj prezidentka ziada aby Matovic dodrziava to co cely cas krical.
Zaujimalo by ma co jeho volici, ked za posledne dva mesiace pochoval vsteko, za co cele roky bojoval.
Uz aj prezidentka ziada aby Matovic dodrziava to co cely cas krical.
Zaujimalo by ma co jeho volici, ked za posledne dva mesiace pochoval vsteko, za co cele roky bojoval.
Ja som ho nevolil, no pri zostavovani vlady hovoril ze chce ustavnu vacsinu kvoli reforme justicie. Dal by som im este pol roka aby tu reformu predlozili a schvalili. Potom by som zacal uvazovat o tom ze ustupky voci Sme rodina stali za to.
-
harrison314
Hardcore addict
To je uz naozaj nahavu:
https://domov.sme.sk/c/22435273/matovic ... -ludi.html
1. Kolar odpise polku svojej prace.
2. Premier, co pred rokom vyskakoval meter pedesiat v pripade Dankovej prace, tvrdi, ze za to moze zly system kontroly (to je ako tvrdit, ze za to, ze niekto kradol moze nedostatocny kamerovy system).
3. Strana Za ludi su zli, lebo sa im nepaci, ze Kolar je podvodnik.
4. Sme rodina stupli preferencie.
5. Líder OĽaNO zároveň chce, aby Kollár pripravil návrh zákona, ktorý by do budúcnosti zabránil podobnému plagiátorstvu.
Je to argumentacny klam, ale neplanuje Matovic nahodou zverit reformu sudnictva Kocnerovi?
https://domov.sme.sk/c/22435273/matovic ... -ludi.html
1. Kolar odpise polku svojej prace.
2. Premier, co pred rokom vyskakoval meter pedesiat v pripade Dankovej prace, tvrdi, ze za to moze zly system kontroly (to je ako tvrdit, ze za to, ze niekto kradol moze nedostatocny kamerovy system).
3. Strana Za ludi su zli, lebo sa im nepaci, ze Kolar je podvodnik.
4. Sme rodina stupli preferencie.
5. Líder OĽaNO zároveň chce, aby Kollár pripravil návrh zákona, ktorý by do budúcnosti zabránil podobnému plagiátorstvu.
Je to argumentacny klam, ale neplanuje Matovic nahodou zverit reformu sudnictva Kocnerovi?
Dobre zhrnutie, az tak podrobne tu kauzu nesledujem, no vidim ze je to riadny bizar 
Dnes som zachytil ze SAS by podporila zvolanie schodze na odvolanie Kollara...pri pade radicovej vlady som ich chapal, no toto je zahravanie sa s ohnom a stranu to moze definitivne pochovat.
Dnes som zachytil ze SAS by podporila zvolanie schodze na odvolanie Kollara...pri pade radicovej vlady som ich chapal, no toto je zahravanie sa s ohnom a stranu to moze definitivne pochovat.
pisu, ze ten prieskum este nezohladnoval kauzu s jeho pracou. ale viem si predstavit, ze sa ho to nijako vyraznejsie nedotkne.harrison314 napísal: 4. Sme rodina stupli preferencie.
Však jasné, že sa ho to nedotkne. Voličská základňa Kollára nie sú ľudia s vysokoškolským vzdelaním, tí majú nejaké záverečné práce hlboko v zadkoch. To je akoby sa očakávalo, že absencia akejkoľvek školy Mazureka, mu uberie voličov 
Ja by som toto fopá s Kollárom videl skôr ako hodenú rukavicu na reformu vysokého školstva. Už sa o tom rozpráva pomali 10 rokov a smerácke vlády s tým nepohli ani o mm.
Dobrých vysokých škôl je na slovensku možno na prstoch jednej ruky a zvyšok je šedý priemer, kde sa kvalita rapídne mení v závislosti od fakulty a oboru a potom tu máme podobné inštitúcie ako tú v Skalici,kde stačí vystaviť peňaženku, prípadne mať k tomu známosti.
Niečo na spôsob stratifikácie nemocníc, rok alebo dva sa robí prieskum uplatnenia absloventov na trhu práce a sú z neho dosť žalostné výsledky. Napr. moja osobná skúsenosť so školou v žiline, stavebná fakulta, prišiel som z gymnázia a pripadal som si ako by som prišiel naspäť na základnú školu, bola to fajn zmena, ktroú som tedfa nečakal, do reality ma potom vrátil neskorší presun do Brna. Napr. obory, ktoré sa nedajú vyštudovať v druhom stupni na danej škole by tam ani nemali existovať. Spoplatnenie štúdia je tiež cesta. Skuska by sa nemala dať spraviť na viac ako 2-3 pokus, ziadne letne terminy. Priebezne studium by malo byt samozrejmosťou, nie že existuje niečo ako započtovy mesiac.
Dobrých vysokých škôl je na slovensku možno na prstoch jednej ruky a zvyšok je šedý priemer, kde sa kvalita rapídne mení v závislosti od fakulty a oboru a potom tu máme podobné inštitúcie ako tú v Skalici,kde stačí vystaviť peňaženku, prípadne mať k tomu známosti.
Niečo na spôsob stratifikácie nemocníc, rok alebo dva sa robí prieskum uplatnenia absloventov na trhu práce a sú z neho dosť žalostné výsledky. Napr. moja osobná skúsenosť so školou v žiline, stavebná fakulta, prišiel som z gymnázia a pripadal som si ako by som prišiel naspäť na základnú školu, bola to fajn zmena, ktroú som tedfa nečakal, do reality ma potom vrátil neskorší presun do Brna. Napr. obory, ktoré sa nedajú vyštudovať v druhom stupni na danej škole by tam ani nemali existovať. Spoplatnenie štúdia je tiež cesta. Skuska by sa nemala dať spraviť na viac ako 2-3 pokus, ziadne letne terminy. Priebezne studium by malo byt samozrejmosťou, nie že existuje niečo ako započtovy mesiac.
lol ta dnesna tlacovka matovica. Samozrejme nezabudol zatiahnut potraty, ze idu moralizovat o diplomovke ale on pozna cloveka co zplatil zene za potrat a ten by si zasluzil trest smrti. Lol. Potom povedal, ze kollar odide len ak sa z,eni zakon. Neskor ale povedal, ze titul nepotrebuje, cize by odist nemusel lol. Potom ze, nech sa preveria vsetky prace. Hlavne sa nechytajte jeho milacika Kollara.
Uplny hnus. Neviem, ci mu uplne uslo, ze tu nejde o zakon ale o moralku. POvedat, ze vsak nevadi ze Kollar kradol, kradnu aj iny, je ten papalasizmus, ktory tu bol doteraz.
Nj skoly treba preriedit. Ked pocujem, ze maju 3 terminy, alebo ze na sukromnej sa da za 50e dalsi termin. No pekne, my sme mali na skole iba 2. Ziadny predtermin, len cisto 2 pokusy.
Uplny hnus. Neviem, ci mu uplne uslo, ze tu nejde o zakon ale o moralku. POvedat, ze vsak nevadi ze Kollar kradol, kradnu aj iny, je ten papalasizmus, ktory tu bol doteraz.
Nj skoly treba preriedit. Ked pocujem, ze maju 3 terminy, alebo ze na sukromnej sa da za 50e dalsi termin. No pekne, my sme mali na skole iba 2. Ziadny predtermin, len cisto 2 pokusy.
Som si to pustil na ta3 ku koncu a ten jeho zaver bol dojimavy, uplne nam vsetkym prehovoril do duse
, tak mu ho nechajme kollara, nech to všetko zreformuje
, sam to nejako zhrnul, že ak by Kollarova strana odišla z vlady, tak by do par mesiacov skončili a ma pravdu. Vraj by sa Kollar citil ludsky ponizeny a nemalo by to preňho zmysel tam ostavať.
Niečo ako deja vu so Sulikom, kedy si išiel za svojim presvedčením a neustupil ani o mm, že by nový rekord
Všetko stojí a padá na matovičových nedomyslených sľuboch a prehláseniach, niečo trepne do vetra, že politici budú oddnes transparentní a čistí a potom sa začne zamýšlať nad tým čo to vlastne povedal, to už aj v smere s tými ich fajkami vedia čo znamená sila dodržaného sľubu.
Jj my sme mali v žiline 3 terminy a kto nebodaj nedal matiku na 3x, tak este mal letne pokusy a skuškove trvalo skoro 2 mesiace, v Brne 4 tyždne a žiadny opravny termin, max 1 alebo druhy ak sa nan clovek dostal a potom arivederci a tiez tam zacinal skolsky rok nejako 14 septembra, u nas niekedy az ku koncu septembra.
Niečo ako deja vu so Sulikom, kedy si išiel za svojim presvedčením a neustupil ani o mm, že by nový rekord
Všetko stojí a padá na matovičových nedomyslených sľuboch a prehláseniach, niečo trepne do vetra, že politici budú oddnes transparentní a čistí a potom sa začne zamýšlať nad tým čo to vlastne povedal, to už aj v smere s tými ich fajkami vedia čo znamená sila dodržaného sľubu.
Jj my sme mali v žiline 3 terminy a kto nebodaj nedal matiku na 3x, tak este mal letne pokusy a skuškove trvalo skoro 2 mesiace, v Brne 4 tyždne a žiadny opravny termin, max 1 alebo druhy ak sa nan clovek dostal a potom arivederci a tiez tam zacinal skolsky rok nejako 14 septembra, u nas niekedy az ku koncu septembra.
Bože to sú tragédi títo nackovia a dezinformátori. Jeden nevie zapnúť počítač, ďalší nie je historik, ďalší ma sakra šťastie na čísla 88 a 14 a tento pre zmenu nevie, kde je...Poslanec Sme rodina bol na Kulturblogu, kde sa popiera holokaust. Vraj nevedel, kde je.
https://www.aktuality.sk/clanok/800395/ ... el-kde-je/
Sme top demokracia sveta, keď poslanecký mandát môžu u nás vykonávať aj analfabeti a nesvojprávne osoby.
Igor glosuje
"V týchto pohnutých časoch je evidentne najbezpečnejšie byť v politike bez akéhokoľvek diplomu"
-
Mek
Addict
A Kollarovci nam tu idu kazat o moralke, krestania, pokrytci... "Nepokradnes" (cudziu pracu ani ine co jeho jest) im asi nic nehovori. Podstatne je riesit nedele, potraty a LGBTI.
-
harrison314
Hardcore addict
Preco mame v padalemnte ludi co nevedia ani citat?ephramko napísal:Citácia:
Poslanec Sme rodina bol na Kulturblogu, kde sa popiera holokaust. Vraj nevedel, kde je.
https://www.aktuality.sk/clanok/800395/ ... el-kde-je/
Bože to sú tragédi títo nackovia a dezinformátori. Jeden nevie zapnúť počítač, ďalší nie je historik, ďalší ma sakra šťastie na čísla 88 a 14 a tento pre zmenu nevie, kde je...
Sme top demokracia sveta, keď poslanecký mandát môžu u nás vykonávať aj analfabeti a nesvojprávne osoby.
Zelam mu vela stastia, pri najblizsej operacii, bude najbezpecnejsie, ked lekar nebude mat ziaden diplom.retkvic napísal:Igor glosuje
Nezabudaj na to, ze od zaciatku riesia "tradicnu" rodinuMek napísal:A Kollarovci nam tu idu kazat o moralke, krestania, pokrytci... "Nepokradnes" (cudziu pracu ani ine co jeho jest) im asi nic nehovori. Podstatne je riesit nedele, potraty a LGBTI.
Ono to uz nie je ani na smiech.
dnes Kičuru pustia von