1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
Trussardi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa Trussardi »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tyler91 napísal:dnes Kičuru pustia von
To veštenie ti nejde
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zaujala ma taka uvaha ze co mal vlastne Matovic spravit ohladom Kollara aby to bolo viac koser.
Lebo jeho ciel je jasny - udrzat si ustavnu vacsinu. Neobhajujem ho, len take zamyslenie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

wladas napísal:Zaujala ma taka uvaha ze co mal vlastne Matovic spravit ohladom Kollara aby to bolo viac koser.
Lebo jeho ciel je jasny - udrzat si ustavnu vacsinu. Neobhajujem ho, len take zamyslenie.
Uplne by stacilo, keby sa kolar vzda mandatu. Sme rodina by nadalej zostala v koalicii a slo by sa dalej.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

odstupenie kollara z pozicie predsedu a udrzanie ustavnej vacsiny sa predsa nevylucuje

co sa vsak vylucuje je plagiator, teda zlodej ako jeden z najvyssich ustavnych cinitelov a vlada ktora si za ciel davala prinos novej politickej kultury,koniec doby nasich ludi, koniec mafie a zlodejom. Akosi sa im ani jedno nedarí.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Podľa mňa sa Matovič nebojí toho, že by Kollár spojil hlasovanie o jeho odvolaní s hlasovaním o dôvere vlády. Pochybujem, že by Kollár sám chcel odísť od verejných zdrojov a eurofondov len po pár mesiacoch. Ak by to aj predsa z ješitnosti spravil, tak by riskoval rozpad vlastnej strany. Už sa mu raz stalo, že pár jeho ku*iev (ženských aj mužských) odišlo k Ficovi, keď Fico potreboval hlasy. Stalo by sa to znova. Koalícia môže fungovať aj bez Kollára a 3 a pol roka do ďalších riadnych volieb je dlhý čas.

Podľa mňa si skôr týmto Matovič zabezpečuje podporu Kollára pri tých katolibanských návrhoch a ktovie pri čom ešte. Ruka ruku myje. Nič nové v slovenskej politike. Uvidíme ďalej, ktorý pes je silnejší a bude je*ať. Navyše Matovičovi evidentne vôbec nevyhovuje prítomnosť SaS a Za ľudí v koalícii, pretože tieto strany sa dosť razantne postavili voči celej ten katolibaskej agende veľkej časti poslancov z OLANO a samotného Matoviča.

Mám taký dojem, že Matovič sa asi drží hesla "účel svätí prostriedky". Je schopný hlasovať aj s pedofilným mafošom s fejkovým titulom, hlavne že presadí návrhy, ktoré sú podľa neho to najpotrebnejšie pre Slovensko.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

DEVZYO1G napísal:co sa vsak vylucuje je plagiator, teda zlodej ako jeden z najvyssich ustavnych cinitelov a vlada ktora si za ciel davala prinos novej politickej kultury,koniec doby nasich ludi, koniec mafie a zlodejom. Akosi sa im ani jedno nedarí.
To zlodej bolo myslené, na jeho opísanú prácu, alebo na nejakú jeho minulosť, lebo evidentne dnes majú velkú váhu tituly zo skalice a vsetkým ide o princíp a nechcú byt pokrytcami, lebo vsak ako.

Lebo pokial viem, tak o co hlavne Beblavemu a spol islo bolo, ze neuviedol zdroj zo stati co opisal od svojho skolitela, hej spominaju sa tam aj referaty a nejake oficialne stranky nejakych kysuckých bedekerov, ale nemyslím si ze to by bol ten najvecisi prehresok, skôr ide o tu stat skolitela a pokial viem, tak skolitel prácu pred zviazaním zvycajne kontroluje, tak musel vediet co tam uvadza, v tomto pripade skôr islo o nezistnu pomoc skolitela a nie o kradez.

Igor
"... uvidíme, na čom sa pán minister školstva a pani ministerka spravodlivosti zhodnú = či dovolia preverovať tituly aj dozadu, alebo si konečne upraceme, hoci len dopredu.

ps. Jasné, že v strachu nie sú všetci, viem ... a veľká česť všetkým im, že nikdy nič od nikoho neodpísali, hoci stokrát mohli."
Tipické igorovské, píše ako malý študent, ktorého práve načapali ale vie, že mu to prejde.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic napísal:Lebo pokial viem, tak o co hlavne Beblavemu a spol islo bolo, ze neuviedol zdroj zo stati co opisal od svojho skolitela, hej spominaju sa tam aj referaty a nejake oficialne stranky nejakych kysuckých bedekerov, ale nemyslím si ze to by bol ten najvecisi prehresok, skôr ide o tu stat skolitela a pokial viem, tak skolitel prácu pred zviazaním zvycajne kontroluje, tak musel vediet co tam uvadza, v tomto pripade skôr islo o nezistnu pomoc skolitela a nie o kradez.
Nie, slo o akademisky podvod. Je to nieco za co by mal byt Kolar okamzite vyrazeny zo skoly a jeho skolitel taktiez.
Je to rovnake ako ked ti zametnanec sukromnej firmy preda technologiu, co patri firme a ty potom vyhlasis, ze je tvoja.
Nechapem, preco by sa mal podvod zlahcovat alebo bagatelizovat? Navyse tym Kolar poriadne uskodil nasemu skolstvu.
retkvic
Addict
Addict

Nechcem nic bagatelizovat a zlahcovat, slovenske skolstvo si v prvom rade musi upratat vo svojich radoch, pokial sa nic nestane, tak takých kolárov a Dankov tu po slovensku bude behať stovky, ak nie tisíce, ak uz nebehajú o com si nerobím ilúzie.
Bolo to s tou technologiou firmy dobry priklad? Koho vlastnictvo je bakalárska, diplomová, dizertacná práca po absolvovaní, je vlastníctvom skoly? Myslím jej autorský obsah, nie výtlacok.

Kolar pokial viem skolu externe podla jeho slov absolvoval, pred skusobnou komisiou si asi aj obhajil pracu aj svoje vedomosti, vysledkom coho bolo udelenie titulu. Takze vyrazeny zo skoly nemôze byt, môzu mu maximalne odobrat jeho titul, co vsak za sucasnej legislativy nie je mozne, vraj... Kto vsak vyrazeny môze byt je jeho skolitel, no mozno ani to nie, nakolko bez akcie skoly neexistuje ziadna paka ako by ho z tadial dostali.
Môze odist maximalne sam z vlastnej inicitivy, pripadne ze by si skola priznala ze pochybila, no defakto by tým priznala svoju chybu.

Problém by sa vsak skôr vyriesil zrusením akreditácie pre celú skolu, nie len jednotlivého skolitela, lebo takto je to u nas so vsetkym, problem sa neriesi, len sa zaplacne.

//Edit
Som sa pozrel na stránky tej vysokej skoly a páni, to sú teda študíjné programy čo tam ponúkajú, to už by sa skôr mohli zaoberať agentúrnou cinnosťou sprostredkovania štúdia na iných vysokých školách, čo aj robia! sila.
http://www.sevs.sk/sk/prijimacie-konani ... o-programu
Štúdium spoločného študijného programu, ang. Joint Degree

Spoločný študijný program /ang. JointDegree/ zabezpečuje vysoká škola v spolupráci s inou/inými vysokými školami, ktoré pôsobia doma alebo v zahraničí. Študenti prijatí na študijný program zabezpečovaný viacerými vysokými školami absolvujú na jednotlivých vysokých školách vymedzené časti štúdia. Počas štúdia sú študentmi všetkých spolupracujúcich vysokých škôl. Podrobnosti realizácie spoločného študijného programu určuje dohoda spolupracujúcich vysokých škôl. Po úspešnom absolvovaní spoločného študijného programu získava jeho absolvent akademický titul, na ktorého udeľovanie vzniklo spolupracujúcim vysokým školám právo procesom akreditácie spoločného študijného programu, príp. obdobným procesom.
no a kto iný to má pod palcom ako Mindás.

A este taká pikoska na záver, niet divu, ze je trochu problém odvolat skolitela, ked ten je zároven aj rektorom na tejto prestížnej inštitúcii :D
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Klasifikacne prace su dusevnym vlastnictvom autorov. To co urobil Kollar je kradez dusevneho vlastnictva, lebo si prisvojil texty niekoho ineho. Na druhu stranu ale suhlasim, ze tato tema sa pouziva prevazne na politicky boj. Teraz novinari nemaju radi Kollara, tak okolo toho robia humbuk daleko nad ramec realneho dopadu tejto kauzy. Ja tomu politickemu rozmeru rozumiem, ale radsej by som privital keby sa s takouto vervou zaoberali skolstvom aj inokedy, nie len ked treba nahadzat hnoj na Danka alebo Kollara.

A presne ako vravi retkvic, v prvom rade by sme mali systematicky riesit, co dalej. Ako sa zbavit takychto skol, resp. ako nastavit system kvality tak, aby taketo skoly nemohli dlhodobo fungovat a znevazovat vysokoskolske vzdelanie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic napísal:Bolo to s tou technologiou firmy dobry priklad? Koho vlastnictvo je bakalárska, diplomová, dizertacná práca po absolvovaní, je vlastníctvom skoly? Myslím jej autorský obsah, nie výtlacok.
Defaultne je zavrecna praca autorskym dielom cloveka co ju pisal, ale napriklad ja som k nej podpisoval zmluvu, kde to dusevne vlastnictvo som presunul na skolu a zadefinovali sa tam aj podmienky zvrejenenia prace. myslim, ze na inach skolach to je podobne.

A ano suhlasim s tym, ze by sa to malo riesit komplexne a systematicky a ze je to dost spolitizovane. No na druhej strane je pre mna plagiatorstvo moralne nepripustne, sam som pisal zaverecne prace a dokonca sa zivim vytvaranim "dusevneho diela".

Ale tento pripad je moralnam testom novej vlady, Matovica a Kolara. Preto tolko ludi vyskakuje, ked vidi ako sa spravaju a hlavne, ked je to v jasnom rozpore s tym, co tvrdili este pred par mesiacmi.
retkvic
Addict
Addict

@harrisson314, to s tym podpisom zmluvy a prevodom dusevneho vlastnictva na skolu si nie som isty ci je to bezne, no v tvojom prípade to tak je.

No moralne bremeno nesie tato vlada vdaka Matovicovemu vyhlaseniu, ten vo vsojich aktualnych krokch uviedol, ze moralnu zodpovednost prenesie na tych co skoncia skolu po zacati platnosti ich noveho zakona, de fakto sa z toho chce vyvliect.
No de fakto kolarova praca bola pisana v 2015 roku a on sa teraz zaviazal bojovat proti plagiatorstvu niekedy od roku 2020 nieco, nakolko on upravuje svoje vyhlasenia ako sa vyvyja situacia.

A ak by si si precital moj post vyssie, tak cela tato skola je jedna velka fraska, dufam, ze takych skol na slovensku nie je viac, lebo dovi dopo. Tu uz by mal naozaj zakrocit niekto kompetentny.
beardie
Redeemer
Redeemer

Nechápeš princíp a význam joint degree štúdií
retkvic
Addict
Addict

@beardie z popisu som vydedukoval, že je to štúdium, kde si na škole v skalici vyberieš študijný program, ktorého časti sa študujú na viacerých vysokých školách, nejakú bezvýznamnú časť štúdia absolvuješ v skalici a zvyšok na iných vysokých školách, zle som to pochopil?

Gröhling to aj prave potvrdil, žiadne odoberanie titulov, iba od datumu platnosti zakona.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mimochodom včera súd oslobodil pre nedostatok dôkazov toho Kollárovho školitela z pod obžaloby ohľadom spôsobenej škody za stovkytisíc eur. Ten rektor bol riaditeľom štátnych lesov a kradlo sa tam.
beardie
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal:@beardie z popisu som vydedukoval, že je to štúdium, kde si na škole v skalici vyberieš študijný program, ktorého časti sa študujú na viacerých vysokých školách, nejakú bezvýznamnú časť štúdia absolvuješ v skalici a zvyšok na iných vysokých školách, zle som to pochopil?
snazis sa to podat negativne, ale joint degree je sice menej obvykla, ale predsa len standardna moznost studia na mnohych univerzitach

podsuvat, ze skola v Skalici je zla kvoli vyuzivaniu joint degree, nie je spravne

priklad z Brna: https://www.fbm.vutbr.cz/cs/pro-uchazece/mba-studium
retkvic
Addict
Addict

@beardie musel si dlho hladať? a nakoniec si nasiel studium manažmentu.

Ja sa to snažim podať objektivne, na zaklade prečitaneho, daná akože vysoka skola ponuka na studium všeho všudy dva študijné programy a to medzinárodné vzťahy a enviromentalne manažerstvo, plus tú formu spoločneho študijneho programu na inej 1,2,3 vysokej škole, nikto nevie, ktoru nemaju ani uvedenu a ani jeho dĺžku, asi si môžem vybrať ktorú chcem, napr. nejakú v plzni, alebo kde.

Samozrejme aby som nezabudol ešte študium ruskeho jazyka pre novopečenych diplomatov, zaujimave, prečo prave rusky jazyk, žeby nejake partnerstvo s ruskou federaciou?
podsuvat, ze skola v Skalici je zla kvoli vyuzivaniu joint degree, nie je spravne
Ano je to super skola, akurat naposledy aktualizovali svoje materialy na prelome roka 2014/2015. Možno už ani nefunguje a ja by som chcel niečo rušiť.

@ephramko niečo ako bola chranena zver Kočner,je možno teraz chraneny ten kollarov školitel aka rektor/prorektor a bohvie čo ešte všetko.
beardie
Redeemer
Redeemer

nemusel, je to moja alma mater a je mozne, ze hento MBA budem sam studovat :)

este raz teda: podsuvat, ze skola v Skalici je zla kvoli vyuzivaniu joint degree, nie je spravne

pri inych dovodoch sa asi zhodneme, ale pri tomto konkretnom nie
lebo je to podobne, ako keby si napisal, ze skola je zla, lebo ponuka kombinovane studium
snad sam uznas, ze hodnotit kvalitu skoly podla typu ponukanych studii je blbost
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Niekto, kto prekúsne to, že som ignorant, posledné týždne to vôbec nesledujem a som lenivý čítať posledné stránky témy, či googliť? :D

Niekde na FB som čítal, že Kollárovych 24% zhody je v rámci tolerancie jeho fakulty. Čo je na tom pravdy? Ak je to pravda, prečo také haló?
Napísať odpoveď