+ tie percenta su viacmenej nepodstatne, ono to hlavne porovnava voci pracam ostatnych studentov ... v tej databaze sa takisto nenechadza ani kniha jeho skolitela, ktora tvori gro akoze Kollarovej prace.DEVZYO1G napísal:problem je aj to ze su v tom spolu s jeho skolitelom ktory ho nechal pouzit cele casti z jeho knihy, ktoru nasledne kollar vobec necitoval, ale vydaval text aj s referenciami za svoj .. to by ziadny sudny akademik nepripustil
1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
nemam rad taketo slovickarenie, zaspendlit sa pri niecom a branit poziciu zubami nechtami, ako keby nič ine neexistovalo, ja som spomenul viac argumentov, a v inom sa vraj zhodneme, tak to necham tam. Tieto pravnicke taktiky mi nie su po srsti.beardie napísal:nemusel, je to moja alma mater a je mozne, ze hento MBA budem sam studovat
este raz teda: podsuvat, ze skola v Skalici je zla kvoli vyuzivaniu joint degree, nie je spravne
pri inych dovodoch sa asi zhodneme, ale pri tomto konkretnom nie
lebo je to podobne, ako keby si napisal, ze skola je zla, lebo ponuka kombinovane studium
snad sam uznas, ze hodnotit kvalitu skoly podla typu ponukanych studii je blbost
Inac teda vlada skoncila s reformami, koalicia sa rozpada a reformy nebudu, ci ako si to mame vysvetlit?
vobec by som sa necudoval keby polovica parlamentu mala diplomovkunakolene... vsetci papalasi nech ukazu na cele so susulikom
Tak zrovna o Sulíkovi by som nepochyboval, pokiaľ viem na jeho záverečnej práci bola dokonca postavená ekonomická reforma slovenska niekedy okolo 2005. Pri väčšine ale asi hej... Ani ja by som nezabíjal čas písaním nejakej diplomovky, ak by som mal prachy, keď viem ako to na týchto teoreticky zameraných školách funguje.
Ostatným dík za zhrnutie, v tom prípade je to samozrejme na facku.
Ostatným dík za zhrnutie, v tom prípade je to samozrejme na facku.
je celkom vtipne, ze si si do svojho postu vybral prave Sulikovu diplomku, hovori to dost o tom, ze nemas tusenia k comu sluzila a ako sa vlastne Sulik dostal do politiky
//Hensym predbehol
//Hensym predbehol
nic na tom nemeni fakt ze sa hraje na majstra sveta
-
yoggy
Niekto sa hra a niekto nim je. U Sulika plati to druhe.
Niekto tu písal, že veď môže ostať na čele strany, len nech sa vzdá postu predsedu parlamentu...
"Ja nemám inú možnosť, len odísť z vlády, ja nemôžem odísť len z postu predsedu parlamentu. Ja nikoho nevydieram, všetko je v poriadku, idem sa porozprávať s kolegami,“ doplnil.
jedine co mu v tom brani je ego 
Neviem co na to jeho kolegovia, ze kvoli jeho egu odidu z vlady a peknych postov. Dufam ze Kollarovi nebudu velmi verni a strana sa rozpadne. Inak tento rok som pisal bakalarku, mal som teoreticku cast kde som opisoval ako funguje nejaky detektor, cerpal som len z oficialneho dokumentu experimentu (iny nebol) a tak som sabal ze bude zhoda, kedze nie vzdy sa dari sformulovatveta typu e"detektor meria rychlost castice" inak. Zhodu som mal 5% a to len v prednej strane bakalarky a v zdrojoch + nejake blbosti sposobene templateom. Tak nech Kollar nehovori xe tych jeho 27% ci kolko je v pohode. To sa clovek musi fakt snazit aby v tom univerzitnom systeme.dosiahol tuto zhodu...
No krasne sa nam to cele rozbieha, a ja som v kutiku veril, ze to ma sancu vydraz tie 4 roky.
Vlada padla na moralnych hodnotách, kto by to bol od politikov cakal, ze
druhu bez chrbtovej kosti.
Takze Kollar + fico + pellegriny + kotleba to by uz slo, tam nieco ako moralku moc neriesia.
Inac z Gröhlinga naposledy vypadlo, ze pri tom zakone o odobraní titulu pracuju s viacerimi variantami a napr. tam nacrtol ze by sa titul mohol odobrat spätne napr. 10 rokov, teda absolventovi z r. 2020 by teoreticky mohli odobrat titul v roku 2030, no v roku 2031 je za vodou.
Keby sme si to preniesli do realneho zivota, tak absolvent v 23-25 rokoch by v tých 33-36 rokoch bol už nepostihnutelný, a odoberanie titulov by sa zrejme aj tak týkalo iba ludí verejne cinných, prípadne, ak by vo svojej práci výrazne pochybili, takze pokým to nezdvyhnú aspon na 20 rokov, tak to nebude mat skoro ziadny úcinok, lebo vecsina ludí v tomto veku este nezastáva významné miesta v státe a státnej správe.
Ak by Kollar z vlady aj odišiel, tak nepredpokladám, že by sa vzdal svojho titulu, kedže mu ho nikto nemôže odobrať.
Vlada padla na moralnych hodnotách, kto by to bol od politikov cakal, ze
Takze Kollar + fico + pellegriny + kotleba to by uz slo, tam nieco ako moralku moc neriesia.
Inac z Gröhlinga naposledy vypadlo, ze pri tom zakone o odobraní titulu pracuju s viacerimi variantami a napr. tam nacrtol ze by sa titul mohol odobrat spätne napr. 10 rokov, teda absolventovi z r. 2020 by teoreticky mohli odobrat titul v roku 2030, no v roku 2031 je za vodou.
Keby sme si to preniesli do realneho zivota, tak absolvent v 23-25 rokoch by v tých 33-36 rokoch bol už nepostihnutelný, a odoberanie titulov by sa zrejme aj tak týkalo iba ludí verejne cinných, prípadne, ak by vo svojej práci výrazne pochybili, takze pokým to nezdvyhnú aspon na 20 rokov, tak to nebude mat skoro ziadny úcinok, lebo vecsina ludí v tomto veku este nezastáva významné miesta v státe a státnej správe.
Ak by Kollar z vlady aj odišiel, tak nepredpokladám, že by sa vzdal svojho titulu, kedže mu ho nikto nemôže odobrať.
Uvediem tu niekoľko vecí na pravú mieru:
1. Systém CRZP nekontroluje len záverečné práce, ktorú sú odovzdané. Kontroluje aj rôzne internetové stránky. (dokonca najväčšie Kollárové zhody 9,27% sú práve z internetu (všimnite si zdroj: internet / internet). Takže asi takto.
2. V bakalárskej a diplomovej práci sa žiadny výskum nevedie. Riešia sa nejaké problémy, návrhy, inovácie, metodiky... Ale výskum určite nie.
3. Väčšina záverečných prác sú kompiláty. Prečo ? Pretože bod číslo 2. žiadny výskum sa nevedie a tým pádom nič nové študent nevymyslel. Objavovať znova koleso, aj keď možno s menším odporom je stále len koleso.
4. Písať o tom, že u nás vyhadzovali nad 3% zhody a bla bla sú jednoducho hlúposti
A neverím nikomu čo niečo také tvrdí. Videl niekto tabuľku hodnotenia podľa ktorej školiteľ danú prácu hodnotí ? To % zhody sa v práci ani nehodnotí. Je to len nejaké uľahčenie pre školiteľa / oponenta / komisiu. Ako študent pracoval so zdrojmi. A v konečnom dôsledku je úplne jedno či zhoda vyjde 0 alebo 30%. Pretože sa pozerá v čom daná zhoda bola. Kamarát mal 8% zhodu len preto, lebo si dovolil spraviť zoznam použitej literatúry presne podľa normy. A väčšina zdrojov bola už použitá a tak celý zoznam bol zhodný
Mal by preto nespraviť, lebo ma viac ako 3% ?
Dokonca aj zhoda v texte je nepodstatná, ak si to študent vie obhájiť. Ak má študent okolo 30% je ešte veľká šanca, že v pohode spraví... Takže reči, že Kollara mal vyhodiť školiteľ, alebo oponent sú hlúposti.
5. 25% zhody je veľa. Ja som mal 1,36% a 0,79% Takže kľudne sa dá aj v dnešnej dobe mať nízku zhodu. No nemení to nič na fakte, že si tu prácu podľa zákona obhájil a titul mu jednoducho patrí. Taktiež bol legitímne zvolený. Takže neviem prečo by mal odstúpiť. Ľudia ho nevolili kvôli titulu. Osobne som nebol zato ani aby odstúpil Danko, pretože titul nemá žiadny vplyv na jeho prácu. Ak sa dokáže, že to skopíroval a budú sa brať tituly, tak nech o titul príde, ale prečo by mal odstúpiť ? Neviem.
6. Cca 5 strana v každej diplomovke je čestné prehlásenie v ktorom stojí: "Čestne prehlasujem, že som prácu vypracoval samostatne". Nie som právnik, ale aké sú následky za porušenie čestného prehlásenia ? Myslíte, že môže reálne obstáť odpoveď, že ti prácu napísal niekto iný, keď podpisuješ vyhlásenie, že si písal sám ? Pochybujem. A osobne si myslím, že Matovičova práca je väčší problém ako Kolárova. Pretože Matovič tu svoju vôbec nenapísal. A teda sám by žiadny titul mať nemal. No on si však myslí, že ak sa prizná sám a skôr, tak to je ok
A tie trápne reči ako on nevie rýchlo písať na počítači mi pripomínajú ĽSNS a statusy na FB
To sme už dopadli, keď premiér nevie písať na počítači. Jediný kto vie je ďoďo z Fekišoviec, alebo ako ? Ak brať tituly, tak pán Matovič by mal byť na prvom mieste.
7. Som zato aby sa pozreli práce všetkých politikov. Sulík prácu tiež nebude mať v poriadku ak čerpal iba z cca 10 zdrojov
Remišová to už nejdem ani komentovať. Písať o dajakom filme, alebo čo ? Trápne za aké práce sa tu dávajú tituly.
Takže zhruba toľko k tým prácam a pod. Reálne nemajú na Kollára nič prečo by mal odstúpiť. Chyba v školstve je, pretože sa tu rozdávajú tituly ako na bežiacom páse. To ale nie je Kollarova vina. (a to sa ho nezastávam a ani nemám rád). Čo sa týka koalície - kľudne nech odíde
Ak sa vláda skoro rozpadne na trápnej diplomovke, nebude mať dlhé trvanie už celkovo a nevydrží ani do konca roka. Čo sa ale čudujem sú preto žaludi a SaS, pretože tí sa už znovu do parlamentu pravdepodobne nedostanú a tým by odpísali len samí seba.
1. Systém CRZP nekontroluje len záverečné práce, ktorú sú odovzdané. Kontroluje aj rôzne internetové stránky. (dokonca najväčšie Kollárové zhody 9,27% sú práve z internetu (všimnite si zdroj: internet / internet). Takže asi takto.
2. V bakalárskej a diplomovej práci sa žiadny výskum nevedie. Riešia sa nejaké problémy, návrhy, inovácie, metodiky... Ale výskum určite nie.
3. Väčšina záverečných prác sú kompiláty. Prečo ? Pretože bod číslo 2. žiadny výskum sa nevedie a tým pádom nič nové študent nevymyslel. Objavovať znova koleso, aj keď možno s menším odporom je stále len koleso.
4. Písať o tom, že u nás vyhadzovali nad 3% zhody a bla bla sú jednoducho hlúposti
5. 25% zhody je veľa. Ja som mal 1,36% a 0,79% Takže kľudne sa dá aj v dnešnej dobe mať nízku zhodu. No nemení to nič na fakte, že si tu prácu podľa zákona obhájil a titul mu jednoducho patrí. Taktiež bol legitímne zvolený. Takže neviem prečo by mal odstúpiť. Ľudia ho nevolili kvôli titulu. Osobne som nebol zato ani aby odstúpil Danko, pretože titul nemá žiadny vplyv na jeho prácu. Ak sa dokáže, že to skopíroval a budú sa brať tituly, tak nech o titul príde, ale prečo by mal odstúpiť ? Neviem.
6. Cca 5 strana v každej diplomovke je čestné prehlásenie v ktorom stojí: "Čestne prehlasujem, že som prácu vypracoval samostatne". Nie som právnik, ale aké sú následky za porušenie čestného prehlásenia ? Myslíte, že môže reálne obstáť odpoveď, že ti prácu napísal niekto iný, keď podpisuješ vyhlásenie, že si písal sám ? Pochybujem. A osobne si myslím, že Matovičova práca je väčší problém ako Kolárova. Pretože Matovič tu svoju vôbec nenapísal. A teda sám by žiadny titul mať nemal. No on si však myslí, že ak sa prizná sám a skôr, tak to je ok
7. Som zato aby sa pozreli práce všetkých politikov. Sulík prácu tiež nebude mať v poriadku ak čerpal iba z cca 10 zdrojov
Takže zhruba toľko k tým prácam a pod. Reálne nemajú na Kollára nič prečo by mal odstúpiť. Chyba v školstve je, pretože sa tu rozdávajú tituly ako na bežiacom páse. To ale nie je Kollarova vina. (a to sa ho nezastávam a ani nemám rád). Čo sa týka koalície - kľudne nech odíde
NHISPVM - pekne zhrnute. Akurat neviem z ktorej vesteckej gule si zobral ze by sa SAS nedostala do parlamentu. Vsak su na tom teraz vyrazne lepsie oproti vysledkov volieb, atakuju 10%
Podvod je podvod. Kollár sa dohodol so svojim školiteľom, aby ten svoju publikáciu (ktorú Kollár vykrádal bez uvedenia zdrojov) zverejnil až potom, čo Kollár odovzdá svoju diplomovku. Cieľ? Znížiť mieru zhody. A aj tak mu to vyšlo na 25%. Inak by mal možno aj cez 50%...
Tvoj názor len potvrdzuje, ako hlboko je korupčné správanie zažraté v Slovenskej spoločnosti. Rozhodne nie si jediný, kto dokáže tolerovať podvody v školstve. A potom sa niekto čuduje, ako sme sa dostali do štádia, kedy má štátny úradník v trezore zlaté tehly a jeho 19 ročný syn má 2 byty v centre BA. Malá korupcia vedie vždy k tej veľkej. Sú to spojené nádoby.
Navyše niektorí z nás majú tušáka, že keď Kollár a Matovič takto dokážu ohýbať pravdu, tak to pri plagiáte neskončí. O chvíľu budeme zase počúvať o rozkradnutých eurodotáciách a podobne. A môžeme sa staviť, že to bude na jednom z ministerstiev, ktoré má pod palcom Kollár.
Tiež tu ide aj o princíp. Matovič a Kollár boli tí, ktorí sa najviac ozývali proti Dankovi. A teraz si pekne nakakali do úst. Keď ide o Kollára, tak zrazu sa nič nestalo, všetko je v súlade so zákonom. Ten ľudomil, čo akože strašne pomáha ľuďom, mal pred voľbami sľubov ako koza bobkov a teraz sa pár mesiacov po voľbách vyhráža, že odíde z vlády kvôli jeho ego...namiesto toho, aby konečne začal makať a plniť svoje sľuby.
To "v súlade so zákonom" sme tu počúvali 12 rokov pri Kočnerovi, Bodorovi, Bašnernákovi, Jankovskej... Ľudia volili zmenu. Nie pokračovanie mafie.
A nakoniec keď si myslíš, že podvody s titulmi sú v pohode, tak keď budeš mať právny problém, najmi si Judr. Danka. Keď budeš chorý, daj sa zoperovať lekárovi, ktorý získal titul ako Kollár.

Tvoj názor len potvrdzuje, ako hlboko je korupčné správanie zažraté v Slovenskej spoločnosti. Rozhodne nie si jediný, kto dokáže tolerovať podvody v školstve. A potom sa niekto čuduje, ako sme sa dostali do štádia, kedy má štátny úradník v trezore zlaté tehly a jeho 19 ročný syn má 2 byty v centre BA. Malá korupcia vedie vždy k tej veľkej. Sú to spojené nádoby.
Navyše niektorí z nás majú tušáka, že keď Kollár a Matovič takto dokážu ohýbať pravdu, tak to pri plagiáte neskončí. O chvíľu budeme zase počúvať o rozkradnutých eurodotáciách a podobne. A môžeme sa staviť, že to bude na jednom z ministerstiev, ktoré má pod palcom Kollár.
Tiež tu ide aj o princíp. Matovič a Kollár boli tí, ktorí sa najviac ozývali proti Dankovi. A teraz si pekne nakakali do úst. Keď ide o Kollára, tak zrazu sa nič nestalo, všetko je v súlade so zákonom. Ten ľudomil, čo akože strašne pomáha ľuďom, mal pred voľbami sľubov ako koza bobkov a teraz sa pár mesiacov po voľbách vyhráža, že odíde z vlády kvôli jeho ego...namiesto toho, aby konečne začal makať a plniť svoje sľuby.
To "v súlade so zákonom" sme tu počúvali 12 rokov pri Kočnerovi, Bodorovi, Bašnernákovi, Jankovskej... Ľudia volili zmenu. Nie pokračovanie mafie.
A nakoniec keď si myslíš, že podvody s titulmi sú v pohode, tak keď budeš mať právny problém, najmi si Judr. Danka. Keď budeš chorý, daj sa zoperovať lekárovi, ktorý získal titul ako Kollár.
Wladas - No žaludi sa tam nedostanú určite. Väčšina ľudí ich volilo práve kvôli Kiskovi a ten keď pochopil, že žiadny priemer nebude a že dosť možno bude sedieť s Ficom a Kotlebami v opozícií, tak zobral tu poslednú hrdosť čo mu ostala a vyhovoril sa na problémy so srdcom. Čiže jeho strana, ak za tieto 4 roky nespraví nič z čoho by ľudia spadli na riť (o čom pochybujem), tak skončili.
Čo sa týka SaS, tak v tomto si nie som taký istý a je aj šanca, že s nejakými 6% prelezú... No je to nejaké Pyrrhovo víťazstvo pre nich. Tým prieskumom a ich 10% moc neverím. Je fakt, že Sulíka volí hlavne Bratislava a jeho návrhom o tom ,že minimálna má byť podľa lokalít by z chudobných krajov spravila zasa len väčšiu priepasť a ešte väčšiu migráciu do BA. Tam by robili zasa východniari radšej za 3 eura. Takže je otázne aj ako by sa k tomu postavili Bratislavčania keby sa im napr. toto stalo.. Celkovo sa jeho strana vždy pohybovala na hranici zvoliteľnosti a za ten čas čo je vo vládne nespravil nič také, čím by si % zvýšil. Ak by nepodržal kollára a zasa by vláda padla (znovu aj kvôli nemu) - nemyslím si, žeby to mal také ľahké... 2x potopiť vládu sa zasa nepodarí len tak niekomu
Empharko - Neviem či len ja som iný, alebo sú iní ostatní. Ale ak sa s niekým na niečom dohodneš a on ti to dovolí a ty to použiješ, tak to je krádež ? Lebo podľa mňa ak som ti niečo dal a ty si to použil, tak si to neukradol. Takže čoho sa Kollar po tejto dohode jedine dopustil je, že neuviedol zdroj. Nato stačí povedať, že zabudol, alebo nejakú inú trápnu výhovorku. Za daný zdroj sa ospravedlniť a hotovo. O krádež sa tým pádom nejedná. Takže treba tu krotiť svoje emócie a prestať robiť z komára somára. Ja ak si dnes otvorím tvoju prácu a napíšem z nej niečo. A o rok si porovnajú môj článok a tvoju prácu (zistia, že tam je zhoda) budeš zato zodpovedný ? Asi ťažko
To čo sa udialo po Kolarovom odovzdaní práce je už pre neho absolútne nepodstatné. Platia jednoduché pravidla, ktoré sú dané a Kollar ich splnil. To, že sú zlé nastavené ? Áno sú, ale to nie je jeho problém.
Môj názor potvrdzuje len fakty také ako sú. Každý kto logicky aspoň trochu rozmýšľa vie, že väčšina bakalárok a diplomoviek sú frašky. Na medicíne niečo také nemajú (a prečo by aj, keď to je hlúposť) Písať o nejakom rímskom práve, ktoré je 2000 rokov staré, alebo citovať zákony, ktoré sú v zbierkach (ktoré sa aj tak každý rok menia) nemá absolútne žiadny zmysel. Celkovo zaverečné práce by mali byť len nejakou "čerešničkou na torte" v ktorých študent ukáže čo vie. Ale odoberať na základe toho titul ? Akoby celá výška bola len o tej jednej práci... Pritom podstatné sú skúšky, štátnice... Jednoducho sú s tým problémy, a preto podľa mňa by tieto záverečné dristy mali byť zrušené. Ostali by iba dizertačné práce, ktoré reálne aj nejaký vedecký výskum majú. Podvody sú všade a diskutovať o tom, že niekto ma zlaté tehly kvôli tomu, že sú podvody na výške je miešanie hrušiek s jablkami. Áno je to problém, ale hrotiť takto situáciu a neviem čo všetko je trápne.
To, kto aké mal sľuby, a kto ako vykrikoval riešiť nejdem. Je to o ich svedomí a o tom ako si serú do úst... Len som tu napísal veci ako reálne sú. Pretože tu ľudia písali ako sa hodnotia len práce v databáze. Ako sa za 3% zhody vyhadzuje. A ako ich práce obsahujú výskum... Pritom všetko sú to úplne hlúposti. Veľmi rád by som si pozrel tvoju alebo harrisonovu záverečnú prácu aký výskum ste tam riešili.
Tvoje prirovnanie o lekárovi ako kollár je úplne zlé. Pretože lekári žiadne hatlaniny textu na konci štúdia písať nemusia. Taktiež človek ako napr. Judr. Pisak, ktorý skopíroval Dankovu prácu nemusí byť kvôli tomu zlý právnik... Áno naše vysokoškolské vzdelanie je na zlej úrovni. Ale NIE kvôli záverečným prácam. O tom sa nehovorí, ale naše školstvo je na hovno preto, lebo je nízka pôrodnosť. Školy majú nastavené hranice za čias socíka kde boli skoro 4 deti na rodinu a kde mohlo končiť 80 vysokoškolákov a hlásilo sa tam 300. Takže si mohli vyberať. Koľko myslíš, že môžu ľudí s 20% zhodami vyraziť, ak potrebujú 160 ľudí na inžinierske štúdium a končiacich bakalárov je 90 ? Prijímačky sú skoro na každú univerzitu zrušené a vezmú všetko čo má nohy, len aby mali dostatok študentov. Stačí sa ísť pozrieť na Prešovskú univerzitu, kde je 50% ukrajincov, ktorí nevedia ani po slovensky. MAIS už je dokonca aj do ruštiny preložený
Strojarina v BA detto, všade po FB a v rádiách vyhadzuje reklamy na štúdium len aby získali nejakých študentov. Potom sa netreba čudovať, že skončí každý blbec.
Čo sa týka SaS, tak v tomto si nie som taký istý a je aj šanca, že s nejakými 6% prelezú... No je to nejaké Pyrrhovo víťazstvo pre nich. Tým prieskumom a ich 10% moc neverím. Je fakt, že Sulíka volí hlavne Bratislava a jeho návrhom o tom ,že minimálna má byť podľa lokalít by z chudobných krajov spravila zasa len väčšiu priepasť a ešte väčšiu migráciu do BA. Tam by robili zasa východniari radšej za 3 eura. Takže je otázne aj ako by sa k tomu postavili Bratislavčania keby sa im napr. toto stalo.. Celkovo sa jeho strana vždy pohybovala na hranici zvoliteľnosti a za ten čas čo je vo vládne nespravil nič také, čím by si % zvýšil. Ak by nepodržal kollára a zasa by vláda padla (znovu aj kvôli nemu) - nemyslím si, žeby to mal také ľahké... 2x potopiť vládu sa zasa nepodarí len tak niekomu
Empharko - Neviem či len ja som iný, alebo sú iní ostatní. Ale ak sa s niekým na niečom dohodneš a on ti to dovolí a ty to použiješ, tak to je krádež ? Lebo podľa mňa ak som ti niečo dal a ty si to použil, tak si to neukradol. Takže čoho sa Kollar po tejto dohode jedine dopustil je, že neuviedol zdroj. Nato stačí povedať, že zabudol, alebo nejakú inú trápnu výhovorku. Za daný zdroj sa ospravedlniť a hotovo. O krádež sa tým pádom nejedná. Takže treba tu krotiť svoje emócie a prestať robiť z komára somára. Ja ak si dnes otvorím tvoju prácu a napíšem z nej niečo. A o rok si porovnajú môj článok a tvoju prácu (zistia, že tam je zhoda) budeš zato zodpovedný ? Asi ťažko
Môj názor potvrdzuje len fakty také ako sú. Každý kto logicky aspoň trochu rozmýšľa vie, že väčšina bakalárok a diplomoviek sú frašky. Na medicíne niečo také nemajú (a prečo by aj, keď to je hlúposť) Písať o nejakom rímskom práve, ktoré je 2000 rokov staré, alebo citovať zákony, ktoré sú v zbierkach (ktoré sa aj tak každý rok menia) nemá absolútne žiadny zmysel. Celkovo zaverečné práce by mali byť len nejakou "čerešničkou na torte" v ktorých študent ukáže čo vie. Ale odoberať na základe toho titul ? Akoby celá výška bola len o tej jednej práci... Pritom podstatné sú skúšky, štátnice... Jednoducho sú s tým problémy, a preto podľa mňa by tieto záverečné dristy mali byť zrušené. Ostali by iba dizertačné práce, ktoré reálne aj nejaký vedecký výskum majú. Podvody sú všade a diskutovať o tom, že niekto ma zlaté tehly kvôli tomu, že sú podvody na výške je miešanie hrušiek s jablkami. Áno je to problém, ale hrotiť takto situáciu a neviem čo všetko je trápne.
To, kto aké mal sľuby, a kto ako vykrikoval riešiť nejdem. Je to o ich svedomí a o tom ako si serú do úst... Len som tu napísal veci ako reálne sú. Pretože tu ľudia písali ako sa hodnotia len práce v databáze. Ako sa za 3% zhody vyhadzuje. A ako ich práce obsahujú výskum... Pritom všetko sú to úplne hlúposti. Veľmi rád by som si pozrel tvoju alebo harrisonovu záverečnú prácu aký výskum ste tam riešili.
Tvoje prirovnanie o lekárovi ako kollár je úplne zlé. Pretože lekári žiadne hatlaniny textu na konci štúdia písať nemusia. Taktiež človek ako napr. Judr. Pisak, ktorý skopíroval Dankovu prácu nemusí byť kvôli tomu zlý právnik... Áno naše vysokoškolské vzdelanie je na zlej úrovni. Ale NIE kvôli záverečným prácam. O tom sa nehovorí, ale naše školstvo je na hovno preto, lebo je nízka pôrodnosť. Školy majú nastavené hranice za čias socíka kde boli skoro 4 deti na rodinu a kde mohlo končiť 80 vysokoškolákov a hlásilo sa tam 300. Takže si mohli vyberať. Koľko myslíš, že môžu ľudí s 20% zhodami vyraziť, ak potrebujú 160 ľudí na inžinierske štúdium a končiacich bakalárov je 90 ? Prijímačky sú skoro na každú univerzitu zrušené a vezmú všetko čo má nohy, len aby mali dostatok študentov. Stačí sa ísť pozrieť na Prešovskú univerzitu, kde je 50% ukrajincov, ktorí nevedia ani po slovensky. MAIS už je dokonca aj do ruštiny preložený
Si myslíš, že rektor dal Kollárovi titul zadarmo, lebo má dobré srdiečko? Rektor je verejná funkcia, nemá čo zneužívať svoje postavenie na svoje obohacovanie sa. Taká "dohoda", ako si to nazval, je presne rovnaká, ako keď si Bodor "dohodol" s Ficom a Kaliňákom, že získa eurodotácie a štátne zákazky. Tiež to Fico nerobil preto, lebo má dobré srdiečko a chudáka Bodora mu prišlo ľúto.
Takáto "dohoda" je nedokázateľná. A teda úplne nepodstatná. Je mi tým pádom jasné, že absolútne nevieš ako to reálne chodí na výške... Možno ťa to prekvapí ale práce, ktoré si nevymyslia študenti sami, ale im ich zadá (či už doktorand, alebo profesor) sú potom použité na vedecké články. Takže učitelia bežne dávajú vypracovať dielčie časti v diplomovkách alebo bakalárkach a potom ich použijú na svoje účely. (doktorand do dizertačky, profesor ako časť /teória/ do vedeckých prác). Samozrejme uvádzajú sa zdroje a text sa nekopíruje ale parafrázuje... Pointa je ale tá, že to či boli dohodnutý pred tým, potom, alebo či vôbec boli je úplne nepodstatné a nedokázateľné. Lebo vieš, kľudne to mohol aj školiteľ skopírovať z jeho práce
Tak či onak Kollar aspoň tu prácu napísal sám a prešiel podľa platných pravidiel. Áno odstúpiť mohol, to už je len o jeho charaktere, ale je to jeho dobrá vôľa... Zato ty si tu taký bojovník za spravodlivosť... A to, že Matovič je na tom EŠTE HORŠIE ti už nevadí ? Matovič prácu vôbec nepísal (preto by ma zaujímala veľmi aj jeho zhoda
či tiež nie je copy - paste) a tým pádom je to oveľa horšie. Takže ak ideme riešiť 25% zhodu, tak fajn... Ale poďme riešiť aj ďalších politikov o ktorých vieme, že podvádzali.
// Mimochodom to, že sa na tom dohodli, si napísal ty
kľudne to môže byť len tvoje zbožné prianie... Jediná vec čo platí je tá, že Kollár neuviedol prácu svojho školiteľa do zoznamu použitej literatúry aj napriek tomu, že z nej čerpal. To je všetko. Ostatné veci sú len fabulácie
Taktiež tu stále riešiš dookola tu istú vec... Na ďalšie veci, na ktoré som poukázal a ktoré sú reálne problém si sa absolútne nevyjadril. Pritom opísané záverečné práce sú tak 1% problémov na univerzite. Ty si sa jednoducho nechal opiť rožkom a myslíš si, že keď sa nejakému kollarovi zoberie titul a náhodne sa prejdú všetky záverečné práce od 2015, že zrazu všetky roblémy v školstve zmiznú a svet bude krásny ružový.
// Mimochodom to, že sa na tom dohodli, si napísal ty
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
NHISPVM - rozhodne nesuhlasim, ze bakalarska a diplomova praca ma byt len kompilat, je to blbost. Ja aj vsetci moji spoluziaci mali vyskumne bakalarki aj diplomovky. A na kazdej rozumnej skole by to tak malo byt.
Este raz opakujem: citat a pisat sa uci na zakladnej skole.
Este raz opakujem: citat a pisat sa uci na zakladnej skole.
Je verejne dostupna a tyka sa plagiatosrtva a parafrazovania.Veľmi rád by som si pozrel tvoju alebo harrisonovu záverečnú prácu aký výskum ste tam riešili.
A teraz si predstav, ze rovnako ako k zaverecnym pracam tito absolventi budu pristupovat aj k skuskam a seminarkam.Áno naše vysokoškolské vzdelanie je na zlej úrovni. Ale NIE kvôli záverečným prácam.
Hej hej, "skutok sa nestal" sme tu tiež počúvali dosť dlho...NHISPVM napísal:Takáto "dohoda" je nedokázateľná. A teda úplne nepodstatná.
Na čo ďalšie som mal reagovať? Že diplomovky sú podľa teba fraška? Že Kollár napísal tak úžasnú diplomovku, že od neho bude kopírovať školiteľ a písať na základe Kollárovej práce vedecké články? Že Kollárov školiteľ údajne nemal ani tušenia, že Kollár vykrádal jeho ešte nevydanú publikáciu a preto je v tom určite nevinne? Že 25% zhoda je podľa teba úplne v pohode, lebo však to je určite len bibliografiou (mimochodom, tá sa do zhody neráta, rovnako ako čestné prehlásenie, alebo obsah)? Že sa snažíš bagatelizovať Kollárov podvod tvrdením, že aj iní podvádzajú tak je to vlastne v pohode (ale zároveň si písal, že Dankovi by si titul nechal)?
Pre mňa za mňa, nech si mafiánska chodiaca spermobanka ten titul kľudne nechá. Aj tak má jeho diplom hodnotu toaleťáku. Ale na poste jedného z troch najvyšších ústavných činiteľov nemá čo podvodník hľadať. Aj keď titul cez úplatok bude Kollárov najmenší problém, korupcia je korupcia. Ak je podľa teba kúpený titul v pohode, dokonca u človeka ktorý sám vykrikoval že taký podvodník(Danko) nemá čo byť predsedom parlamentu, tak to potom môžeme rovno VŠ tituly dávať v LIDL každému.
_____
Mimochodom SME RODINA odvolali Silviu Porubänovú z postu riaditeľky Inštitútu pre výskum práce a rodiny. Inštitút skúma najmä domácie násilie, spravuje linku dôvery pre týrané ženy a poskytuje adresnú pomoc takýmto ženám. Kollár na post riaditeľa tohto inštitútu nominoval človeka, ktorého najznámejší výrok je, že ak žena nemá aspoň 2 deti, tak nemá mať volebné právo.
Po tej mafiánskej kurtizáne Krištúfkovej zjavne ďalší "odborník" zo strany SME RODINA.
Nie, on takto na sedláka kopíroval z viacerých zdrojov a je to dosť na to, aby Kollár nie že neprešiel, ale bol nepodmienečne dočasne zo školy vyhodený a musel opakovať aspoň posledný rok, ak nie celé štúdium. Tak to totiž na normálnych vysokých školách chodí. Vlastne nie, normálne je to ešte prísnejšie. Môj spolužiak raz urobil chybu ze skopíroval časti zadania (čiže žiadna zaverečná práca, ani nič čo sa publikuje) na jeden predmet od druhého spolužiaka a riešil to rektor a nakoniec chlapík dostal vyhazov na rok s tým, že ak sa vráti, musí zopakovať celý ročník.NHISPVM napísal:Jediná vec čo platí je tá, že Kollár neuviedol prácu svojho školiteľa do zoznamu použitej literatúry aj napriek tomu, že z nej čerpal. To je všetko.
Lebo, ako hovoríš, nezáleží na tom aké vysoké percento ti vybehne v systéme, ale či reálne dodržiavaš pravidlá. Ak máš zhodu 10 % ale je to len glitchom v systéme, je to v pohode.
Ak máš zhodu 10% lebo neparafrázuješ ale hodíš tam skopírovaný text na sedláka a ešte ho aj zabudneš správne ozdrojovať (náročky či nie, to je jedno, ty si máš dať na to proste pozor), tak je úplne v poriadku ak si z toho v p**I a máš problémy.
Kollárov je očividne druhý prípad, hocikde inde by sa ľudia vzdali titulu aj miesta, ospravedlnili sa, stiahli sa do úzadia.
Ale Kollár je hulvát a Matovič pokrytec a ľudia ich ešte budú obraňovať. Som rád, že som z tejto diery preč.