Prosím o pomoc s poškodeným bootom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Prosím o pomoc s poškodeným bootom

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím, dnes som trochu experimentoval s biosom a skúšal som cez utilitu v biose pretaktovať procesor a pamäte som prepol do XMP profilu. Samozrejme modrá obrazovka a naspäť do biosu. Pochopil som, že to nemám skúšať a tak som dal default bios a tu nastal problém. Po každom reštarte mi už nenabehne windows ale môžem iba stlačiť F1 a dostať sa znova do biosu. V biose mám nastavený Windows Boot Manager na disku Samsung Evo, ale po klasickom reštarte mi proste ponúkne iba možnosť F1 do biosu. Do windowsu sa viem dostať iba tak, že v biose otvorím boot manager a tam kliknem na Windows Boot Manager na disku Samsung Evo a potom mi nabehne PC do windowsu. Už som preflasoval bios, vybral baterku na doske ale nič. Viem, že som urobil chybu, ale keďže už neviem čo s tým, tak prosím o radu a vopred ďakujem.....

Moja zostava: CPU IntelCore i7-8700K 3,7GHz, RAM G Skill 2 x 8GB DDR4, 3600MHz, MB Asus Rog Strix Z370-F Gaming, GPU Asus Geforce GTX 1080 8 GB, HDD Samsung NVMe SSD 960 EVO M.2 500GB
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prosím o pomoc s poškodeným bootom

Príspevok od používateľa hojko »

Pozri tam nastavenie bootovania, moze tam byt UEFI alebo Legacy, skus to prehodit, ak tak.
pavucek
Medium Star
Medium Star

Skúšal som ale nič....
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ked pises ze mozes stlacit iba F1, tak tipujem ze tam ma na obrazovke nejaku hlasku, na zakladej ktorej ti dava moznost stlacit F1. Aka je to presne hlaska, co tam pise? Vies tu hodit screenshot toho, kde mas tu moznost F1?
pavucek
Medium Star
Medium Star

No nakoniec som zistil v čom je problém. Ani nie tak problém ako jednoduchá zmena nastavenia. Na procesore mám vodné chladenie a bios mi pri bootovaní vypisuje, že CPU Fan je error. A kvôli tomu mi bootovanie nepokračuje, ale chce aby som cez F1 vošiel do biosu. Stačilo mi iba vypnúť v Biose túto položku a hotovo. Mrzí ma, že som si to nevšimol a ďakujem za pomoc.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Tak ako pises, pri tej F1 moznosti bola nejaka hlaska co sa deje v tomto pripade CPU Fan error. A v biose si to spravne pozmenil, takze uz ti bootuje pocitac ok.
Napísať odpoveď