Banka Revolut
Re: Banka Revolut
ano ale pre banku bez pobociek je vklad HOTOVOSTI mozný len na poste alebo vlozit na iny ucet a poslat si to tam natom nemas co ine diskutovat 
Ano a s tou druhou moznostou som prisiel ja, nic viac nic menej. Neviem preco s tym mate taky problem? To ako je take tazke na vase ego, ked niekto okrem vas pride aj s inym riesinim, alebo nechapem.
ahojte dava prosim revolut visa alebo mastercard?
Dakujem pekne vopred za odpoveď
Dakujem pekne vopred za odpoveď
fuuu bo sused ma visu tak velmi tomu nerozumiem sa to menilo?
Ja mam tiez visu. Je v tom nejaky rozdiel?
Prečo sa vlastne pýtaš? V drvivej väčšine obchodov to bude fungovať bez ohľadu na vydavateľa
Najprv vydávali pre Slovensko oboje, potom len Mastercard a teraz len Visu. Reálne ti to môže byť jedno.
Ja som si ju objednal v júni 2019, vtedy bol pre SK ešte MasterCard.
takze teraz davaju VISA?ArAsHiD napísal:Najprv vydávali pre Slovensko oboje, potom len Mastercard a teraz len Visu. Reálne ti to môže byť jedno.
ano ale mam len MC karty tak by som rad uz mal aj VISUbeardie napísal:Prečo sa vlastne pýtaš? V drvivej väčšine obchodov to bude fungovať bez ohľadu na vydavateľa
//autoeditácia príspevku (07 Júl 2020, 17:16)
no zalozil som zatial spokojnost VISA karta objednana a mam prijemnu skusenost poslal mi kamos do revolutu peniaze ja som si ich poslal o 14:49 do N26 a 17:35 boli tam to som este nenazil
Hej, Revolut posiela do TARGET2 tieto prevody v režime D až do 15:00 čo je napr. vo VÚB urgentná platba za poplatok 50€.
Mna zase minule milo prekvapila mBank. Prevod do N26 zadaný cca o 11:00 a 15:30 som to mal v N26.
Mna zase minule milo prekvapila mBank. Prevod do N26 zadaný cca o 11:00 a 15:30 som to mal v N26.
co raz viac som presvedceny ze slovenske banky sa dnes uz naozaj neoplatia.
Chlapci, take otazky na vas od kamarata, ktore by ste mohli vediet odopovedat. Nieco sa tu uz v teme spomenulo, nieco v inej, ale opytam sa v jeho mene. Skusim poporiadku, aby v tom nebol bordel:
1. Stale plati, ze v banke Revolut je vyber zadarmo len do sumy 200 eur, potom poplatok 2 percenta z vyberanej sumy?
2. Z ktorych bankomatov je do sumy 200 eur bezplatny vyber v ramci Slovenska?
3. Kolko vyberov v ramci Slovenska je zadarmo?
4. Ucet ma stale predponu GB co oznacuje ucet v anglickej banke?
5. Je tento ucet vedeny v librach, eurach alebo sa to da zvolit pri zakladani uctu?
6. Ochrana proti exekucii je stale rovnaka? Teda ucet je vedeny v Anglicku a trebalo by europsky exekucny titul, ktory exekutor kvoli par tisocom robit nebude?
7. Su tam dake ine poplatky, pripadne vyhody ci nevyhody, ktore sa oplati vediet?
8. Ake su poplatky pri plateni uctov do slovenskych bank? Napriklad idem platit 50 eur elektriku, 100 eur plyn, 30 eur vodu a 40 eur telefon.
A co vyhody ci nevyhody oproti B365 alebo N26? Precital som si par clankov, aj diskusie tu na fore, len su to starsie a neaktualne informacie. Preto ak by niekto vedel odpisat aktualne informacie, tak budem rad. Alebo ina alternativna banka, kludne z Karibiku ci niekde od Afriky, ktora ponuka bezplatny osobny ucet? Dakujem vam :*
PS: Nemam zaujem o uver, nemam zaujem o hypoteku, nejdem prat spinave peniaze. Na ucte budem mat par stoviek ci par tisicok, kartu budem pouzivat pri plateni v obchode, pri platbe na internete, na PayPal, cize na take bezne veci. Ale chcem mat ochranu a klud od slovenskych bank a exekutorov (clovek nikdy nevie).
1. Stale plati, ze v banke Revolut je vyber zadarmo len do sumy 200 eur, potom poplatok 2 percenta z vyberanej sumy?
5. Je tento ucet vedeny v librach, eurach alebo sa to da zvolit pri zakladani uctu?
6. Ochrana proti exekucii je stale rovnaka? Teda ucet je vedeny v Anglicku a trebalo by europsky exekucny titul, ktory exekutor kvoli par tisocom robit nebude?
7. Su tam dake ine poplatky, pripadne vyhody ci nevyhody, ktore sa oplati vediet?
8. Ake su poplatky pri plateni uctov do slovenskych bank? Napriklad idem platit 50 eur elektriku, 100 eur plyn, 30 eur vodu a 40 eur telefon.
A co vyhody ci nevyhody oproti B365 alebo N26? Precital som si par clankov, aj diskusie tu na fore, len su to starsie a neaktualne informacie. Preto ak by niekto vedel odpisat aktualne informacie, tak budem rad. Alebo ina alternativna banka, kludne z Karibiku ci niekde od Afriky, ktora ponuka bezplatny osobny ucet? Dakujem vam :*
PS: Nemam zaujem o uver, nemam zaujem o hypoteku, nejdem prat spinave peniaze. Na ucte budem mat par stoviek ci par tisicok, kartu budem pouzivat pri plateni v obchode, pri platbe na internete, na PayPal, cize na take bezne veci. Ale chcem mat ochranu a klud od slovenskych bank a exekutorov (clovek nikdy nevie).
Na reddite je dost vela postov o tom ako ludom revolut blokuje ucty a nevedia sa dostat k peniazom. Takze nejake extra velka sumy by som tam radsej nedaval.
test napísal:Chlapci, take otazky na vas od kamarata, ktore by ste mohli vediet odopovedat. Nieco sa tu uz v teme spomenulo, nieco v inej, ale opytam sa v jeho mene. Skusim poporiadku, aby v tom nebol bordel:
Ja mam rozhodne viac skusenosti z N26 a tu mozem kamaratovi ako hlavny ucet z kludom odporucit
má tam zadarmo vedenie uctu 3 vybery mesacne z hociktoreho bankomatu na svete ked urobi mesacne obrat tusim 1000-1200e tak je to 5 vyberou zadarmo. platby zadarmo. Co sa tyka tych exekucii realita je taka ze ziaden exekutor si neda tú namahu zistovat v ktorej krajine mas ty ucet a je to tak ci tak dost pracne sa k nemu dostat aspon tak mi to vysvetlil jeden známy pár mesiacov dozadu takze toho by som sa nebal....
aby som ti odpovedal aj na revolut vsetko co si rozpisal plati az nato ze vybery zadarmo su az do 600e mesacne ci ako to je
ale este by som bol opatrny z hodnoteniami N26 pouzivam uz viac ako 3 roky pomaly takze uz mam skusenosti. pomerne rychle prevody su v N26 doobeda posles a poobede to kludne je na SK ucte.
ono ja som dost zvedavy ako sa k tomu rokmi postavia nase domace banky ked budu pribudat ludia zo zahranicnym uctom bude to naozaj zauijimave sledovať. pretoze co viem taka VUB furt nabera slusne na poplatkoch hlavne za tie rychle prevody ked tu je aha moznost to mat zadarmo alebo im zaplatit 50e to si clovek podla mna rozmysli
1 ) anotest napísal:Chlapci, take otazky na vas od kamarata, ktore by ste mohli vediet odopovedat. Nieco sa tu uz v teme spomenulo, nieco v inej, ale opytam sa v jeho mene. Skusim poporiadku, aby v tom nebol bordel:
2 ) riesilo sa to v inej teme, tusim okrem SLSP (poplatok) robila problem, inak ostatne bez poplatku. Ak je poplatok, bankomat ta upozorni pred uskutocnenim vyberu. SLSP robila problem kvoli karte vydanej inou krajinou, skusal som to 2x, 2x sa to snazilo nauctovat poplatok, a dalej som to neskusal.
3 ) neobmedzene, do sumy 200e/mesiac (cize kludne aj 10x 20€).
4 ) ano
5 ) da sa zvolit, mozes mat viacero uctov
6 ) to neviem
7 ) ziadne skryte poplatky. Vyhody/nevyhody - no ak pozadujes napr. kamennu pobocku, tak urcite toto bude ako nevyhoda
8 ) poplatok tam nebude ziaden. Akurat zabudni na nejake inkasa, trvale prikazy, atd. A pri moznosti poslat peniaze nevidim ani moznost zadat variabilny, specificky symbol. Cize s tymto by som narabal opatrnejsie.
Osobne to pouzivam na platby v zahranici, dalej tam obcas drzim par eur, platby cez net virtualnou visa kartou, na rychle poslanie penazi znamym (dobijem, poslem, osoba to ma za par sekund - bezne ucty nemame v tych istych bankach), obcasny vyber ak prave nie som pri ATM mojej banky. Tiez som tam zacal investovat do akcii.
Ako primarny ucet by som to ale urcite nepouzival. Tam je 365ka a N26 na tom lepsie - lebo su to "klasicke" banky s klasickou paletou funkcii (spominane inkasa, trvale prikazy, atd.)
Podobne zastávam názor, že Revolut je len doplnok, tiež mi už 1x zablokovali účet asi na 24h (musel som doložiť zdroj príjmu).
Zahraničnú banku odporúčam N26, mnoho kamarátov čo pracuje v AT si tam necháva posielať príjem. Na SK IBAN tam veľmi nechcú posielať, na DE nemajú problém
Čo sa týka exekúcii, tak si v zahraničnej banke safe pokiaľ ide o pár 100€, no ak ide o viac, tak ani exekútori nie sú blbí...
Zahraničnú banku odporúčam N26, mnoho kamarátov čo pracuje v AT si tam necháva posielať príjem. Na SK IBAN tam veľmi nechcú posielať, na DE nemajú problém
Čo sa týka exekúcii, tak si v zahraničnej banke safe pokiaľ ide o pár 100€, no ak ide o viac, tak ani exekútori nie sú blbí...
dobre jedna vec ci su alebo niesu blby ale exekutor aspon podla toho co viem musi vediet presne krajinu dost mozne ze aj banku komplikovane si vybavit na zahranicnom sude titul nieje to tak jednoduche a nakoniec zisti ze ani na zahranicnom ucte dlznik nic nema 
Kolko si vkladal ked od teba pytali zdroj prijmu?