Bicyklovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Bicyklovanie

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

To čo sú za otázky :-D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mne pocas bicyklovania odpadli predne 2 prevody :D bol som v servise na jarnej generalke, menili mi retaz a viditelne zabudli prevody dotiahnut. najprv len obcasne retaz preskakovala, potom raz uplne padla (z dvojky), tak som ju dal na trojku a kym som stihol prist domov tak sa sroby uvolnili tak ze padla aj jednotka aj dvojka :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

K-u-b-i-a-k napísal:To čo sú za otázky :-D
Posledné mesiace má asi nejaký problém, aj v iných témach má podobné príspevky...

Ale táto otázka by mohla súvisieť so staršou otázkou, že či sa dá bicyklovaním zarábať :)
Možno sa bojí že mu počas jazdy odpadne wolt ruksak :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa taki7 nakódil nejakú AI, čo číta témy a potom sa na základe obsahu pýta prvoplánové otázky. Zatiaľ by turingovym testom neprešiel no. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

baldorex napísal:Ale táto otázka by mohla súvisieť so staršou otázkou, že či sa dá bicyklovaním zarábať
To som nezachytil, ale viem, že sa pýtal, či sa dá zarábať chodením, lebo našiel takú appku.

Na skupinovej terapii som mal jedného klienta, ktorý mal poruchu autistického spektra a ten tiež riešil stále takéto pre bežného človeka nepodstatné veci. Napr. že prečo zmenili trasu nejakej linky MHD a že teraz to autobusu trvá o 17 sekúnd dlhšie a aké to je hrozné. Naprv mali ostatní klienti snahu to riešiť a zapájať sa, ale potom veľmi rýchlo pochopili, že je to pasca a majú ho ignorovať. Namiesto toho, aby ten človek povzbudený záujmom skupiny nabral odvahu a začal hovoriť o problémoch, kvôli ktorým vyhľadal terapiu, tak záujem skupiny len ešte viac prehĺbil jeho "otázky" o rôznych banalitách a také stretnutia boli vyslovene premárnený čas.

Ale na druhej strane, mali sme tam pár klientov, ktorí mali problémy so sebahodnotou a asertivitou, tak aspoň mali hneď možnosť si v skupine nacvičiť, ako riešiť človeka, ktorý vám lezie na nervy a "kradne" vám čas na terapii (ktorý je limitovaný).
:wink:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nuž, len je to na zamyslenie, ak sa spýtaš otázku o bicyklovaní, ktorá sa hodí skôr do témy "Banálne a triviálne otázky", a nie do témy "Bicyklovanie", tak je na mieste otázka, či ju vôbec položiť. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Aspoň nevytvoril novú tému.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zarabat sa da, ako bolo napisane, pre donaskove sluzby. v Skotsku na to brali aj ludmi so skutrami a tie mi bzucali pod oknom dlho do noci. nevyhoda byvania v strede mesta. ked robim z kancelarie chodim tam na bicykli a ked pri jazde dole kopcom a podskakovani na brzdiacich prahoch nieco vytrusim zo zle zatvorenych vreciek vetrovky, vecer to najdem tam kde to vypadlo.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

ephramko napísal: To som nezachytil, ale viem, že sa pýtal, či sa dá zarábať chodením, lebo našiel takú appku.

20.6. v tejto téme :)
taki7 napísal:Zdravím, dá sa nejak zarábať bicyklovaním ?
Dúfajme že sa nedal na triatlon :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To by bolo moc, keďže už trénuje rýchlu chôdzu na 50km a zarába chodením. :lol:
erik88
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa erik88 »

rozvaza tu niekto bolt food prosim ?
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ma niekto skusenosti s nejakym viacdennym bike tripom po sk? pripadne aj cz, rakusko, madarsko .. chcel by som nieco take spachat, ale neviem ako s prespanim. je nejaky zoznam bike friendly hotelov? resp maju vo vseobecnosti hotely problem na noc schovat bike? alebo radsej ina forma ubytovania?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zijem v meste, kde cyklisti jazdia aj po krajnici ale nemajú problém ist aj na chodník ak po ňom nikto nejde.Može sa jazdiť aj po chodníku?
Nedávajú za to policajti pokutu? Neviem či sa odvtedy niečo zmenilo, dlho som nejazdil na bajku,ale plánujem si ho kúpiť.Dopredu díky.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Oficiálne nie, ale toleruje sa to, lebo máme málo ciest pre cyklistov. Po chodníku je to bezpečnejšie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 13 júl 2022, 13:45 Zijem v meste, kde cyklisti jazdia aj po krajnici ale nemajú problém ist aj na chodník ak po ňom nikto nejde.Može sa jazdiť aj po chodníku?
Nedávajú za to policajti pokutu? Neviem či sa odvtedy niečo zmenilo, dlho som nejazdil na bajku,ale plánujem si ho kúpiť.Dopredu díky.
po chodniku by si jazdit nemal, pokutu za to dostat mozes.
na druhej strane, aspon v BA, clovek musi byt tak trochu psycho aby jazdil po ceste. neviem ci to tak pocitujem iba ja ale akonahle vojdem bicyklom na rusnejsiu cestu tak mam pocit ze ide o zivot. strasne si uvedomujem ze staci jednoducha kombinacia jamy na ceste (ktorych je tam neurekom) a debila za volantom (ktorych je tam este viac nez tych dier) a som mrtvy alebo tazko zraneny.
a ked sa okolo mna preruti SUV ktore na 100% nedodrzovalo rychlost ani odstup tak mi vajca zalezu az do zaludka.

preto jazdim po chodniku, mozno je to nezakonne ale podstatne bezpecnejsie. samozrejme som ohladuplny ku chodcom a uvedomujem si ze by som na chodniku byt nemal. ale riadim sa pravidlom "na ceste neovplivnim ci je niekto debil za volantom, na chodniku viem ovplivnit ze ja nebudem ten debil na bicykli".
samozrejme raz za cas sa nejaka tetuska zlakne ked sa zrazu otoci a uvidi bicykel a zacne nadavat (napriek tomu ze som isiel za nou, jej rychlostou uz nejaky cas lebo som ju nechcel bezohladne predbehnut), ale tak to moje svedomie nejak prezije.

cyklista v bratislave (inde neviem posudit) ma velmi tazky zivot, pretoze na ceste ho nechcu vodici a na chodniku ho nechcu chodci. osobne by som sa velmi rad dopravoval iba po cyklocestach ale tie su v bratislave velmi zriedkave a nahodne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Díky za komplexný rozbor. " samozrejme som ohladuplny ku chodcom a uvedomujem si ze by som na chodniku byt nemal. ale riadim sa pravidlom "na ceste neovplivnim ci je niekto debil za volantom, na chodniku viem ovplivnit ze ja nebudem ten debil na bicykli ". - takto nejako to beriem aj ja. Niekto kombinuje jazdenie na bajku po ceste kde je širšia ale kde sa zužuje a je chodník kde nie su skupiny ludí tak ide na chodník. Inak cyklista by mal zosadnut z bajku pred priechodom pre chodcov, ale čo si všímam väčšina prefrčí cez priechod na bajku, či tam sú či nie su chodci.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme aj ja idem po ceste ked nie je velmi frekventovana.
k tomu prechodu, tam som vinny tiez, ked je ozaj vela ludi na prechode tak zostupim ale vacsinou sa proste postavim dalej od ludi a prejdem prechod tak aby som nezavadzal ani neohrozoval.
pokial sa blizim k prechodu (bez semaforu) a vidim ze mam dost casu aby som presiel tak idem, mozno si to len nahovaram ale pride win win pre mna aj pre vodica, ja prejdem cez prechod a on nemusi zastavovat, pretoze keby zastavim ja, zosadnem a prejdem tak to trva podstatne dlhsie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

" pride win win pre mna aj pre vodica," - súhlasím, pokial sa nejedná o policajné auto na obchôdzke alebo s vozidlami právom prednostnej jazdy so zapnutými majákmi, že sa ťažšie odhaduje ich rýchlosť.
Napísať odpoveď