poskodeny PCIe slot?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
poskodeny PCIe slot?
caute, mam starsi PC a blbne v nom grafika (NVidia N770 TF OC). podla mna nejaky mechanicky problem - bud poskodeny PCie port na maticnej alebo konektor na karte. pri velmi jemnych otrasoch s bednou sekne nenavratne obraz, pomoze len restart. alebo aj bez otrasov uplne random. problem uz mam dlhsie, ale kedysi mi pomahalo, ze som taktu trochu podtaktoval a vtedy vydrzala bez problemov. no problem sa asi zhorsil a uz je s nou problem sa dostat aj do windowsu a ak sa nahodou dostanem, vydrzi to par minut.
na integrovanej grafike je to OK. v druhom pcie slote to nerobi, ale to je pcie2 - grafika tam ide asi na 50% vykone, takze neviem ci by sa ten problem prejavil aj tak. nemam teraz moznost to vyskusat na druhom pc.
len som sa chcel spytat ci nahodou za to nemoze ta useknuta prva tupinka na pcie konektore na GPU (vid priloha) ... neviem ci je to tak normal alebo sa to stalo casom .. podla obrazku na https://www.czc.cz/msi-n770-tf-2gd5-oc/130128/produkt je prva normal a az druha od konca je useknuta .. ja mam useknutu len tu prvu
grafika moc dobre nesadla do dosky(mATX)/bedne a bola tam vselijako paskami pripevnovana, takze asi trochu isty cas visela aj celou vahou na tom pcie slote ..
na integrovanej grafike je to OK. v druhom pcie slote to nerobi, ale to je pcie2 - grafika tam ide asi na 50% vykone, takze neviem ci by sa ten problem prejavil aj tak. nemam teraz moznost to vyskusat na druhom pc.
len som sa chcel spytat ci nahodou za to nemoze ta useknuta prva tupinka na pcie konektore na GPU (vid priloha) ... neviem ci je to tak normal alebo sa to stalo casom .. podla obrazku na https://www.czc.cz/msi-n770-tf-2gd5-oc/130128/produkt je prva normal a az druha od konca je useknuta .. ja mam useknutu len tu prvu
grafika moc dobre nesadla do dosky(mATX)/bedne a bola tam vselijako paskami pripevnovana, takze asi trochu isty cas visela aj celou vahou na tom pcie slote ..
Re: poskodeny PCIe slot?
Ako to nemohlo sadnut? Dosky, karty a aj skrinky sa robia v standardoch a ked to zlozis, tak to zakazdym sadne.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ten pin tak ma vyzerat, nie je zlomeny
Suhlasim, ten posledny pin na grafike vyzera ok na fotke, v nom by som problem nevidel.
Najprv by som uistil, ze sa grafika neprehrieva. Potom by som skusil update ovladacov grafiky a chipsetu dosky na posledne dostupne, ci to pomoze.
Vyzera to, ze tato karta uz ma svoje odzite, t.j. ma uz viac rokov. Ak update ovladacov nepomoze, tak potom to vidim aj podla opisu spravania sa karty, ze pomaly doziva prave tato grafika. Idealne by bolo ak by si mal moznost si zapozicat inu graficku kartu a otestovat ju v tomto pocitaci. Ak problemy prestanu, je to grafikou, ak by to pokracovalo, potom to vyzera na problem s doskou. Ale tipujem to na tu grafiku, ze doziva.
Najprv by som uistil, ze sa grafika neprehrieva. Potom by som skusil update ovladacov grafiky a chipsetu dosky na posledne dostupne, ci to pomoze.
Vyzera to, ze tato karta uz ma svoje odzite, t.j. ma uz viac rokov. Ak update ovladacov nepomoze, tak potom to vidim aj podla opisu spravania sa karty, ze pomaly doziva prave tato grafika. Idealne by bolo ak by si mal moznost si zapozicat inu graficku kartu a otestovat ju v tomto pocitaci. Ak problemy prestanu, je to grafikou, ak by to pokracovalo, potom to vyzera na problem s doskou. Ale tipujem to na tu grafiku, ze doziva.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tak som asi nieco robil zle, proste som ju tam klasickym sposobom nevedel pripevnit lebo tam nieco nesedeloheker napísal:Ako to nemohlo sadnut? Dosky, karty a aj skrinky sa robia v standardoch a ked to zlozis, tak to zakazdym sadne.
inak ano, grafika ma uz par rokov odsluzenych, aj pretaktovanych (kym to este slo) ... len som dufal ze je to fakt nejaka mechanicka zalezitost kvoli tomu, ze sami zda, ze tie narazy/otrasy s tym nejak suvisia ... ale moze to byt nahoda, pripadne dalsi problem vzhladom na to, ze momentalne ani ked tu grafiku drzim a pritlacam rukou, tak to nepomaha ..
prehrievat sa neprehrieva, to som skusal uz v case cez GPU-Z, ked ta grafika este ako-tak fungovala. nezalezalo ci bola v zatazi alebo len wo vindowse na ploche, proste po istom case to seklo. ovladace grafiky mam vzdy aktualizovane, stara sa tam o tom nejaky ten GForce Experience. s chipsetom dosky som nikdy nic od kupy nerobil, tak teoreticky mozem skusit este to.
este ma napada, ze by to mohlo byt aj zdrojom? ten tiez zvykne po case nejak odchadzat? (cez 6 rokov ma ta zostavicka)
o tyzden budem mat moznost tu kartu preniest a vyskusat v druhom PC, tak uvidime
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Odskusanie v inom PC urcite pomoze zistit, na com si. Na BGA cipoch sa stava, ze po case teplom stratia kontakt s plosnym spojom, a treba spravit reflow/rework. Stava sa to hlavne v notebookoch, ale aj graficke karty pre stolne PC s tym mavali problem, no neviem ako je to v sucasnosti, ale velmi by som neveril, ze sa situacia zlepsila (predsa len je to dobre "kazitko"). Prejavuje sa to presne tak, ze bud sa rozpadava obraz, alebo to rovno sekne, ako v tvojom pripade - a je to citlive na poklep/pohyb.
Este nez budes mat moznost kartu odskusat v inom PC - mozes skusit nejaky live linux (boot z usb) a poskusat, ci to nesekne aj tam - vylucis tak problem s windowsom alebo drivermi.
Este nez budes mat moznost kartu odskusat v inom PC - mozes skusit nejaky live linux (boot z usb) a poskusat, ci to nesekne aj tam - vylucis tak problem s windowsom alebo drivermi.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ta sa mi az teraz podarilo presunut tu kartu do druheho PC .... mal som tam predtym GTX 1080ti, tu som nahradil za tu (asi) vadnu GTX 770 do primarneho PCIe slotu ... no bohuzial vobec sa mi nedari nainstalovat driver .. NVIDIacke instalatory (napr. 398.36-desktop-win10-64bit-international-whql.exe) mi hlasia, ze to nie je kompatibilne s mojim Windowsom .. nejde ani cez GeForce experience, aj ked mi tu kartu detekuje a ponuka novy driver ... skusal som rozne srandy na odinstalaciu starych driverov (napr. Guru3D DDU), no tiez nic ..
v device manageri mi pre tu kartu hlasi chybovy kod 43 ... co je v podstate genericky kod pri chybnom driveri/hardwari
... takze som sa nikam neposunul ..
neskusal to nahodou niekto? strcit starsiu GPU do funkcnej zostavy miesto novej? factory reset sa mi velmi zatial robit nechce ..
v device manageri mi pre tu kartu hlasi chybovy kod 43 ... co je v podstate genericky kod pri chybnom driveri/hardwari
neskusal to nahodou niekto? strcit starsiu GPU do funkcnej zostavy miesto novej? factory reset sa mi velmi zatial robit nechce ..
-
starysomar
Hardcore addict
Nepíšeš, aký presne máš Windows 7/8/10...?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Win10 64bit. updatovany na max.
-
starysomar
Hardcore addict
Google - "Problems with GTX 770 on Windows 10"
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no je to trochu specificky problem,na druhom pc mam ten isty windows a driver tam nainstalovat ide. skor to tipujem na bordel v driveroch v tomto konkretnom pc kvoli tym zmenam gpu. asi sa tomu factory resetu nevyhnem.
-
starysomar
Hardcore addict
-
*****HERO*****
Guru wannabe
aj ten som uz skusal