Pekny den neviem ci je to mozne ale skusim napisat co by som potreboval.
mame web stranku ktora ma vela drobne satelity a obcas treba mi zmenit obrazok / banner / hromadne na kazdej stranke kde mam nastavene odkaz na obrazok ale obcas nepasuje rozmer a tak musim v kazdej stranke prepisovat aj rozmer co je casovo narocne.
Existuje nieco take ako prikaz kde by som na kazdu stranku vlozil ten prikaz. A vytvoril jednu drobnu podstranku kde by som stale zmenil co potrebujem a nasledne by sa na kazdej stranke zmenilo lebo by si to pomocou toho KODU ... prikazu ... dotahalo.
Ak by trebalo nejake este vysvetlenie prosim napiste skusim to inak vysvetlit.
Dakujem velmi pekne za pomoc.
rada HTML
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: rada HTML
nieco ako prikaz existuje, ale moc tomu nerozumiem, skus to este inak vysvetlit
nemozes ten rozmer nastavit globalne cez CSS?
nemozes ten rozmer nastavit globalne cez CSS?
-
richard88888
Expert
Skúsim to ešte raz napísať a viac príkladov používam Wordpress a plugin kde do určitej stránky zadá banner tam klasicky som vkladal príkaz na zobrazenie obrázka s rozmerom. Tam je klasické miesto html editora pre vkladanie príkazu.
Ale mam viac satelitov drobné stránky kde opätovne pri zmene bannera alebo rozmeru musím meniť príkaz.
Preto som chcel niečo vytvoriť ako možno data.html alebo data.txt a tam kde by som prepísal by v satelitoch cez nejaký príkaz čo by tam bolo zadane aby ťahalo všetko čo je v data.html alebo data.txt
Tak by som len ten súbor prepísal upravil a všade by nastala požadovaná zmena.
Ale mam viac satelitov drobné stránky kde opätovne pri zmene bannera alebo rozmeru musím meniť príkaz.
Preto som chcel niečo vytvoriť ako možno data.html alebo data.txt a tam kde by som prepísal by v satelitoch cez nejaký príkaz čo by tam bolo zadane aby ťahalo všetko čo je v data.html alebo data.txt
Tak by som len ten súbor prepísal upravil a všade by nastala požadovaná zmena.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no a s tym CSS suborom by to neslo? vytvoril by si si ho na hlavnej stranke alebo na akomkolvek verejnom zdroji a nacitaval by si ho zo vsetkyhch satelitov. v nom by si nastavil velkosti tych banerov
-
richard88888
Expert
no to by slo prosim viete mi tie zdrojaky napisat aby to vedelo tahat ? prosim
-
*****HERO*****
Guru wannabe
musel by som vidiet tie stranky