Záleží ale od karty. Ja mám staršiu Visu čo má UK BIN (prvých 6 čísel) a je vedená v £ a tam si SLSP účtuje surcharge, potom mám novšiu Mastercard s SK BINom vedenú v €, kde už žiaden surcharge SLSP neúčtuje.
Neriesil niekto u N26 problem, ze ked chcem posielat peniaze, tak tam nie je moznost nadania variabilneho symbolu? Co s tym? Aplikacia variabilny symbol neponuka a webovu aplikaciu nemaju.
VS, KS a ŠS je prežitok z čias SKK a používa sa len tu a v CZ. V skutočnosti sa do clearingu dostane aj tak ako referencia platiteľa v potrebnom formáte.
V zahraničnom platobnom styku sa používa referencia platiteľa.
heker napísal: 28 aug 2020, 15:22
Lenze ani referencia tam nie je. Je tam akurat tak poznamka pre prijemcu. Cize ak ides platit ucty, tak to moze byt problem.
To tak majú nazvané. V SEPA platobnom styku existuje len 1 takéto pole a to je ta referencia.
Všetky tieto špeci znaky (VS, poznámka pre príjemcu...) sa do clearingu prenášajú v referencii v požadovanom formáte aby to prijímajúca banka vedela rozlíšiť.
Poznam referenciu, je to napriklad ked platis v zahranicnej mene, napriklad v dolaroch do USA,tak vyplnas referenciu, ktora sa berie na identifikaciu platby. Avsak N26 ma v kolonke len "Message", cize spravupre prijemcu. To mi zrovna ako referencia nepride, skor mi to pride ako nasa "sprava pre prijmatela". Alebo sa mylim?