Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Kimber Kable PBJ je hanba káblového priemyslu, ukážka absolútneho amaterizmu ich "inžinierov" a dutosti ich zákazníkov. Ten kábel nerobí nič, čo sa má robiť pre káble určené pre dané použitie (symetrické a nesymetrické prepojovacie káble), doslova vyhodili von oknom logiku (t.j. vhodný kábel pre nesymetrický prepojovák, tienenie a vnútornú konštrukciu kábla (starquad a zaistenie, že sú vodiče perfektne rovno zatočené) pre symetrické prepojenie).
Aká je to kvalitná...záležitosť? To súdiš podľa trademark symbolu ich VariStrand™ "Hyper-pure copper"? Uaaaaau, veru, je to hyper čistá meď, to musí byť kvalitné.
Wladas, čo sa s tým káblom stalo? Zlomil sa alebo ti prekáža dĺžka? Ak dĺžka, tak mohol by si spraviť to, čo robí Superlux s HD-668B/669, teda napájkovať samicu čo najbližšie k mušli a potom by ti stačilo mať jeden-dva "aux" káble podľa toho, akú dĺžku práve potrebuješ.
Aká je to kvalitná...záležitosť? To súdiš podľa trademark symbolu ich VariStrand™ "Hyper-pure copper"? Uaaaaau, veru, je to hyper čistá meď, to musí byť kvalitné.
Wladas, čo sa s tým káblom stalo? Zlomil sa alebo ti prekáža dĺžka? Ak dĺžka, tak mohol by si spraviť to, čo robí Superlux s HD-668B/669, teda napájkovať samicu čo najbližšie k mušli a potom by ti stačilo mať jeden-dva "aux" káble podľa toho, akú dĺžku práve potrebuješ.
Ahoj Ryan, pred nedávnom si mi poradil KZ ZSN. Zvuk mi vyhovuje, ale tlačia ma. Je niečo zvukovo podobné v tej cene, ale s konštrukciou ako na obrázku? Dik
- Prílohy
-
- image.jpg (6.87 KiB) 1786 zobrazení
-
Ryan Giggs
VIP
Treba skusit ine nastavce, nielen dodavane. U takychto s klasickym usadenim tiez nemas istotu, ze ti pridu s nastavcami co ti budu sediet. V tomto sa to nijako nelisi.
Napr. Trn M10, Memt X5
Napr. Trn M10, Memt X5
Mám už plnú krabičku nadstavcov, ktoré mi s inými slúchadlami pekne sedeli. Ale tieto ma tlačia, lebo sú celkom hlboko v uchu. A tlačia ma aj zvonka, sú veľké a nemôžem si ich zasadiť takto. No keď si ich dám len tak, aby ma netlačili, vypadávajú z uší. Mám proste malé uši, tak potrebujem malé slúchadlá 
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Na toto co vravite? https://www.muziker.sk/beyerdynamic-soul-byrd . Neviem co ine v tejto kategorii sa da u nas zohnat lepsie. (Aspon teda v testoch si ich pochvaluju dost)
-
Ryan Giggs
VIP
Ma to katastrofalny kabel. Pomerne dost ludi sa stazuje na komfort, aj s nastavcami z inych sluchadiel. Ale to je prudko individualne. Mne napr. sadli. Zvuk je fajn, ale urcite nie top do 100€ ako sa niekde pise. A to ani v ramci nasho trhu.
Napr. iBasso IT00 za 80€ su v kazdom ohlade lepsie. Tych 15€ naviac stoji za kazdy cent.
Pripadne Fiio FH1s (65€). Ak mas radsej detailny, svetly zvuk, tak Fiio FA1 (83€) ci Tinhifi T3 (85€).
Zvonku mas potom napr. CCA C12. Za polovicu lepsi zvuk ako vsetky menovane.
Napr. iBasso IT00 za 80€ su v kazdom ohlade lepsie. Tych 15€ naviac stoji za kazdy cent.
Pripadne Fiio FH1s (65€). Ak mas radsej detailny, svetly zvuk, tak Fiio FA1 (83€) ci Tinhifi T3 (85€).
Zvonku mas potom napr. CCA C12. Za polovicu lepsi zvuk ako vsetky menovane.
Nejaké nahlavne slúchadlá na doma do 150€? Chcem ich vymeniť za Fostex TH-7, lebo po hodine a pol ma neznesiteľné bolia uši. Budú pripojené k PC a používané na 70% hudba a zvyšok YouTube a hry. Potrebujem aby to dobre tlmilo okolité zvuky a aby ne tlačili (aj keď to je asi dosť subjektívne).
-
Ryan Giggs
VIP
Audio-Technica ATH-A550Z, Beyerdynamic DT 770 Pro, Shure SRH840.
Sluchadla tejto kategorie uz ale velmi ocenia nieco lepsie (ak nahodou nemas) ako je integrovana zvukovka.
Sluchadla tejto kategorie uz ale velmi ocenia nieco lepsie (ak nahodou nemas) ako je integrovana zvukovka.
Vážne? Ja som si myslel že nejaká lepšia externá zvuková sa kupuje až pri drahších slúchadlach 400+. Vieš mi aj niečo konkrétne odporučiť?
-
Ryan Giggs
VIP
Lepšia zvukovka sa kupuje vždy keď chceš lepši zvuk. Pokiaľ nemaš nejaku drahšiu hračsku dosku, kde je nejaky Sabre DAC, tak tie bežne Realteky nestoja za nič.
To aku kupiť zaleži samozrejme od rozpočtu, ale taky "nutny" zaklad začina niekde na 50€, napr. FX Audio X6 (resp. Mk II)
To aku kupiť zaleži samozrejme od rozpočtu, ale taky "nutny" zaklad začina niekde na 50€, napr. FX Audio X6 (resp. Mk II)
Ak vezmem Beyerdynamic DT 770 Pro za 115€, tak čosi ušetrím na slúchadlach, keďže limit som mal cca 150€. Tak dajme tomu že ak ešte niečo málo doplatím, tak som ochotný dať za zvukovku cca. 100€.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak to musi byť kupiteľne u nas, tak maš v podstate jedinu možnosť a to je Fiio K3.
//autoeditácia príspevku (01 Aug 2020, 15:18)

Ak zoberies AKG K 271,tak mozes do zvukovky investovat este viaclukas9206 napísal:Ak vezmem Beyerdynamic DT 770 Pro za 115€, tak čosi ušetrím na slúchadlach, keďže limit som mal cca 150€. Tak dajme tomu že ak ešte niečo málo doplatím, tak som ochotný dať za zvukovku cca. 100€.
Nemusí, žijem v Nemecku, takže zo Slovenska nebudem nakupovať tak či tak.
-
Ryan Giggs
VIP
Jo, vlastne zabudol som že si v Deutchlande.
Ak si ochotny akceptovať svojsky dizajn, tak za stovku je veľmi dobry (možno naj) LOXJIE D10. Da sa v pohode na nemeckom amazone. Z lacnejšich potom napr. ten spominany FX audio X6 Mk II.
Ak si ochotny akceptovať svojsky dizajn, tak za stovku je veľmi dobry (možno naj) LOXJIE D10. Da sa v pohode na nemeckom amazone. Z lacnejšich potom napr. ten spominany FX audio X6 Mk II.
Zaujímavý dizajn, ale prežijem to.
Čo má ešte zaujíma je, aké konkrétne Beyerdynamic vybrať. Sú rozdelené do kategórií podľa Ohmov https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... namic.html.
Čo má ešte zaujíma je, aké konkrétne Beyerdynamic vybrať. Sú rozdelené do kategórií podľa Ohmov https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... namic.html.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak to budes pouzivat len k tomuto, tak 250.
Super, diky za pomoc.
Ryan, máš nejaké zdroje pre nejaké porovnávačky rôznych TWS IEMiek? Narazil som akurát na Crinacle a ich "guide"
https://crinacle.com/guide/tws/
a keďže hľadám niečo do +- 30€, tak zaujali QCY T5
https://www.aliexpress.com/item/1005001338288896.html
ale aj tak sa čudujem, že čo sa dá z toho rozpočtu vyžmýkať. Pri tom rozpočte to ale nebude asi na IEM + BT kábel, keďže čisto káblik stojí okolo 17€, takže asi TWS.
Nájde sa niečo, čo nie je prevýškované, niečo, čo je niekde bližšie k niečomu vyváženejšiemu? Čo mi tak napadá, tak z tých cien:
- Tin T2 - celkovo super, ale s ich charakterom si žiadali silnejší bas, inak pri pridaní hlasitosti sa ukázali problémy s výškami
- KZ ZS10 - divné, zastrené stredy, inak fajn
- TRN V80 - lacné véčko s britvami namiesto výšok
- IT01 - sykavky, inak fajn
- Basic - dokonalosť
- Noble X - 90% ako Basic, ešte dospelejší prejav, o trošku menej basov, ako by som chcel
(viem, že tie posledné tri sú z inej cenovej kategórie ale teraz už veru človek nejde, akú kvalitu nájde aj za pár šupiek).
Tie T5 vyzerajú, že by mohli byť dobré, len ma zaujímalo, či nemáš v rukáve nejaký tip. ZS2 tam nevyšli najlepšie a ja si viem predstaviť, že tie výšky sú asi priveľa, ja mám pocit, že to je nepríjemný trend na trhu. A po Z3 sa nejako zľahla zem.
No zase také Oriveti Basic, ktoré si mi poradil, mi zmenili život (i keď sa tie nešťastní drobci rozpadli pri oboch kusoch kvôli ich debilným konektorom, ktoré veru raz pripojíš a už nikdy neodpojíš...a ak sa o to pokúsiš, tak s veľkou pravdepodobnosťou nevydrží lepidlo a rozpadnú sa).
a keďže hľadám niečo do +- 30€, tak zaujali QCY T5
https://www.aliexpress.com/item/1005001338288896.html
ale aj tak sa čudujem, že čo sa dá z toho rozpočtu vyžmýkať. Pri tom rozpočte to ale nebude asi na IEM + BT kábel, keďže čisto káblik stojí okolo 17€, takže asi TWS.
Nájde sa niečo, čo nie je prevýškované, niečo, čo je niekde bližšie k niečomu vyváženejšiemu? Čo mi tak napadá, tak z tých cien:
- Tin T2 - celkovo super, ale s ich charakterom si žiadali silnejší bas, inak pri pridaní hlasitosti sa ukázali problémy s výškami
- KZ ZS10 - divné, zastrené stredy, inak fajn
- TRN V80 - lacné véčko s britvami namiesto výšok
- IT01 - sykavky, inak fajn
- Basic - dokonalosť
- Noble X - 90% ako Basic, ešte dospelejší prejav, o trošku menej basov, ako by som chcel
(viem, že tie posledné tri sú z inej cenovej kategórie ale teraz už veru človek nejde, akú kvalitu nájde aj za pár šupiek).
Tie T5 vyzerajú, že by mohli byť dobré, len ma zaujímalo, či nemáš v rukáve nejaký tip. ZS2 tam nevyšli najlepšie a ja si viem predstaviť, že tie výšky sú asi priveľa, ja mám pocit, že to je nepríjemný trend na trhu. A po Z3 sa nejako zľahla zem.
No zase také Oriveti Basic, ktoré si mi poradil, mi zmenili život (i keď sa tie nešťastní drobci rozpadli pri oboch kusoch kvôli ich debilným konektorom, ktoré veru raz pripojíš a už nikdy neodpojíš...a ak sa o to pokúsiš, tak s veľkou pravdepodobnosťou nevydrží lepidlo a rozpadnú sa).
-
Ryan Giggs
VIP
Ja by som to nenazyval prevyskovanim. Proste drviva vacsina spuntov tak 3+ rokov dozadu mala prave vysky zastrete, ak clovek nemal nejake drahe, fakt dobre sluchadla. Preto je clovek dlhodobo zvyknuty na taky "nevyskovy" zvuk.
Az nastup hybridov, resp. viacmenicov do nizkych relacii umoznil to hore otvorit tak ako by to zniet malo. Preto ten pocit prevyskovania. Je to zvyk. Samozrejme extremy sa najdu ale je ich malo.
KZ E10 su aktualne top TWS na trhu bezohladu na cenu. Ale pravda, nie su do 30 €. Ale maju haky na usi kde je baterka. Lebo kvoli menicom sa nevosla do tela. Tak to ma atypicky tvar.
Ked sa bavime o nonTWS, tak najneutralnejsi zvuk v ramci KZ su CCA C12. Ale s BT kablom to je tiez dost nad limit.
QCY su komplexne za dane prachy fajn, len nejaky zvuk sa tam neda cakat. Nie je to sice pruser, ale v ramci TWS nijako v ramci cenovky nevybocuje. Z toho co je u nas, su fajn Intezze. To pozri tiez.
Taky web co by sa venoval vylucne TWS, o takom neviem. Resp. aj taky co by mal vyselektovane recky v zvlast kategorii tiez tazko.
Lacnej cine sa venuje napr. thephonograph.
Az nastup hybridov, resp. viacmenicov do nizkych relacii umoznil to hore otvorit tak ako by to zniet malo. Preto ten pocit prevyskovania. Je to zvyk. Samozrejme extremy sa najdu ale je ich malo.
KZ E10 su aktualne top TWS na trhu bezohladu na cenu. Ale pravda, nie su do 30 €. Ale maju haky na usi kde je baterka. Lebo kvoli menicom sa nevosla do tela. Tak to ma atypicky tvar.
Ked sa bavime o nonTWS, tak najneutralnejsi zvuk v ramci KZ su CCA C12. Ale s BT kablom to je tiez dost nad limit.
QCY su komplexne za dane prachy fajn, len nejaky zvuk sa tam neda cakat. Nie je to sice pruser, ale v ramci TWS nijako v ramci cenovky nevybocuje. Z toho co je u nas, su fajn Intezze. To pozri tiez.
Taky web co by sa venoval vylucne TWS, o takom neviem. Resp. aj taky co by mal vyselektovane recky v zvlast kategorii tiez tazko.
Lacnej cine sa venuje napr. thephonograph.