1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa heker »

Mek, citim z tvojho prispevku rasisticky podton. Nech sa na to pozeram ako sa pozeram, je mi jasne, ze narazas na dake cigancata na Luniku alebo kto vie kde. To co vsak pises, tak podla mna nejde nastavit len tak, aby sa to tykalo deti len pracujucich rodicov. A to z uplne jednoducheho dovodu. Vo svete plati Dohovor o pravach dietata, ktory bol prijaty na Valnom zhromadzeni OSN a podpisali ho takmer vsetky staty sveta. Ten dohovor obsahuje "provides for rights", teda v preklade nieco ako ochranu prav dietata. Ustava SR zakazuje diskriminaciu dietata a to bez ohladu na narodnost, farbu pleti, socialny povod..., ale aj postavenie rodicov dietata. Preto nie je mozne filtrovat a selektovat, ze ktore deti dostanu vlaky a autobusy zadarmo, zdravotnu starostlivost alebo vzdelanie, a ktore nie.

Vsade vo svete je trend, aby sa podporovala chudoba, aby aj deti z chudobnych rodin mali pristup k bezplatnemu vzdelaniu. V takej Keni to nie je ani 20 rokov co zaviedli bezplatne sklostvo pre deti. Aj tak maju problemy s detmi zijucich v slumoch alebo na ulici, pretoze skolska siet a doprava nie je taka rozsirena, aby sa mohli deti dostat do skol. Rozne mimovladne organizacie a nadacie sa to pokusaju zmenit. To nie je len Afrika, India alebo Haiti. Deti su tie, ktore nemozu za to kde ziju, ako ziju, akych maju rodicov a v akych socialnych pomeroch ziju. Deti su v tomto smere bezmocne a odkazane na rodicov a stat. Preto vlady a krajiny vo svete chapu, ze nemozno robit rozdiely medzi detmi, mozno to raz pochopis aj ty. A je jedno ci ide o vzdelanie, cestovanie alebo obedy zadarmo.

Na zaver este jedna pesnicka od Jacksona, mozno v nej najdes nieco zaujimave, ci je to samotny videoklip alebo aj text piesne.
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

presne tak, heker.

Okrem toho, aj keď človek nie je úplne súcitný, má zmysel efektívne podporovať chudobné rodiny, pretože, čuduj sa svete, je to spôsob ako ich zbaviť chudoby, čo je v konečnom dôsledku pre štát veľmi výhodné.

Edukácia a možnosť sa za edukáciou (alebo prácou) rychlo a lacno dostať, je jedna z najefektívnejších spôsobov dlhodobého boja proti chudobe.

Chudobní sú beztak dlhodobo diskriminovaní, (napr. musia často pracovať popri škole alebo pomáhať domácemu biznisu, zatiaľ čo ich majetní rovesníci majú všetok čas na štúdium a socializáciu, nehovoriac o tom, na aké školy sa maju šancu majetní vs nemajetní dostať), treba pracovať na odstránení týchto bariér, nie ešte ich prehlbovať.

Ty a ja a veľká časť fóra pochádza z pozície, kde nám veľa pečených holubov napadalo do huby. Ale tak to nefunguje všade (napriek tomu, čo sa ťa Kotleba snaží presvedčiť).

Drvivá väčšina ľudí čo je úspešných, pochádza z relatívne lepších pomerov ako väčšina sveta a na to je ešte kopec talentu a práce. Ak chceme umožniť viac a rýchlejšieho technologického, ekonomického progresu, tak chceme aj viac a lepšie podporovať ľudí so slabšou východiskovou pozíciou.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hlavne treba potrestat deti za ciny rodicov...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

heker napísal:Mek, citim z tvojho prispevku rasisticky podton. Nech sa na to pozeram ako sa pozeram, je mi jasne, ze narazas na dake cigancata na Luniku alebo kto vie kde. To co vsak pises, tak podla mna nejde nastavit len tak, aby sa to tykalo deti len pracujucich rodicov. A to z uplne jednoducheho dovodu. Vo svete plati Dohovor o pravach dietata, ktory bol prijaty na Valnom zhromadzeni OSN a podpisali ho takmer vsetky staty sveta. Ten dohovor obsahuje "provides for rights", teda v preklade nieco ako ochranu prav dietata. Ustava SR zakazuje diskriminaciu dietata a to bez ohladu na narodnost, farbu pleti, socialny povod..., ale aj postavenie rodicov dietata. Preto nie je mozne filtrovat a selektovat, ze ktore deti dostanu vlaky a autobusy zadarmo, zdravotnu starostlivost alebo vzdelanie, a ktore nie.
Nie, mylis sa, vobec som to nemyslel rasisticky, ale vseobecne. Napadlo mi to v suvislosti s tym, ze v MHD ZA som si myslel, ze to tak zaviedli (bezplatna doprava len pre deti rodicov, ktori nemaju podlznosti voci mestu) a prislo mi to spravodlive. Ale teraz neviem najst na nete, ako to je, pravdepodobne sa po vlne odporu rozhodli zaviest to pre vsetkych. Nepripadalo mi to ako trestanie deti za chyby rodicov, lebo to cestovne si aj tak neplatia deti, ale rodicia.
Len tolko, ze uz by v tomto state mohlo byt namiesto "zadarmo" nieco aj "za zasluhy". Len na tom si politici u volicov nesplhnu. Naco studovat, naco si vylepsovat kvalifikaciu a zamestnanie, naco sa snazit, ked staci povedat "stat daj" a stat da?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dnes som pocul, ze OLANO uz dvakrat porusilo koalicnu zmluvu:
1. pri prekladanie navrhu o interupciach (nemali sa riesit najmenej dva roky),
2. OLANO hlasovalo za navrh kotlebovcov

Viete o tom nieco? nejake detaily co z toho vyplyvaju?

A este:
https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/0 ... ho-zakona/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mas 2 deti, spoluziakov, jeden moze ist mhd zadarmo, druhy nie lebo rodicia nezarabaju, takze si musi ten listok kupit. ale z coho ked nezarabaju rodicia?
potom budu vznikat situacie ze trieda ide do kina, ci muzea ci na koncert a ferka nezoberu lebo nema listok na mhd.

nemas pocit ze cely trhovy system funguje "za zasluhy"? ked si sikovny zarobis si. ked si lenivy, bude zit zo socialky. furt niekto vyplakava ako ti "prizivnici" dostavaju vsetko zadarmo, ale nemyslim si ze to bude az take ruzove. keby to bolo take super, preco to nerobi kazdy? preco ty nedas vypoved, nenarobis si 20 deti a nezijes si ako pan zo socialnych davok?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Neviem ako to je s cestovaním studentov zadarmo v mhd, asi maju zrejme nejaké zlavy ked majú napr isic, pripadne su urciteho veku, spravne mi to prislo prave ako to zaviedli v zilinskej mhd, ziaci zakladnych skôl maju cestovanie zadarmo od 6-16 rokov a potom dôchodci od 62 rokov, u študentov stredných a vysokých škôl 16-26 rokov je cestovanie so zlavou, zrušilo sa im cestovanie zadarmo, čo je podla mna správne, jediné čo mi však príde diskriminačné je, že ak som žiak a mám 15 rokov a nemám trvalý pobyt v žiline, tak nemám nárok na cestovanie zadramo ako moji 15 roční rovesníci, ktorí rovnako využívajú mhd a majú ju zadarmo až do dovŕšenia 16 roku ak majú trvalý pobyt v ziline.
https://www.zilinak.sk/prispevky/13159/ ... luzby-dpmz
a
https://www.zilinak.sk/prispevky/13488/ ... -studentov
Teda cestovanie zadarmo pre študentov stredných a vysokých škôl sa od 1.1.2020 zrušilo, odvtedy môžu cestovať so študentskou zľavou.
Takýto model by som si vedel predstavit aj v rámci celej sr.

Čo sa týkalo tej podmienky nemať voči mestu žiadne podlžnosti, tak tá mi prišla diskriminačná, veď predsa dieťa nemá voči mestu žiadne podlžnosti, ak je raz niečo zadarmo pre jednu vekovú skupinu, tak to má byť zadarmo pre všetkých v danej skupine bez výnimky. Ak si to chceli riešiť s rodičmi neplatičmi, tak si to mali riešiť s nimi a nie to prenášať na ich deti.

Včera alebo pred včerom bola na markize reportaž o zavedeni vody(davkovač na vodu s priloženim žetonu) do romske osady, bol to smutny pohlad, prave preto, že sa to u nás vníma ako zlepšenie ich situácie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid
[quote=
nemas pocit ze cely trhovy system funguje "za zasluhy"? ked si sikovny zarobis si. ked si lenivy, bude zit zo socialky. furt niekto vyplakava ako ti "prizivnici" dostavaju vsetko zadarmo, ale nemyslim si ze to bude az take ruzove. keby to bolo take super, preco to nerobi kazdy? preco ty nedas vypoved, nenarobis si 20 deti a nezijes si ako pan zo socialnych davok?[/quote]

-uz som nad tym rozmyslal, ale zatial som nenasiel partnerku, ktora by bola ochotna odrodit a nasledne sa starat o tych 20deti. JJ

Majorita chape, ze je velmi tazke zodpovedne vychovat a starat sa aj o menej deti. Zatial co minorite je jedno ze ich deti su nevychovane, nevzdelane, nezamestnatelne. Pre nich je podstatne iba aby ich bolo co najviac, lebo cim viacej ich maju, tym su z hladiska legislativy vacsi "socialny pripad" a maju narok na viacej roznych davok.
Dalsia vec su invalidne dochodky- mam pocit ze kazdy druhy z minority ho ma/na zaklade coho?to su vacsinou vsetko fiktivne diagnozy/ a videl som nie raz tie sumy a poviem ti, ze su iba o trochu nizsie ako dochodok mojej mami ktora pracovala cely zivot.

Takze majorita pracuje jak sibnuta a minorita z dani majority nerobi nic len odpociva a robi deti.
Mozes si tipnut ako dopadne slovenska ekonomika, ked tu bude stale vacsia kopa nemakacenkov a stale menej tych co dane odvadzaju. Politikom je jedno co bude v buducnosti, pretoze oni a ich rodiny uz maju nakradnute na generacie dopredu ale beznym pracujucim ludom to jedno nebude.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mek napísal:Nepripadalo mi to ako trestanie deti za chyby rodicov, lebo to cestovne si aj tak neplatia deti, ale rodicia.
Ak ti rodicia nepracuju, tak to cestovne neplatia rodicia, ale stat, takze je to jedno.

Lenze ak to dieta nebude chodit do skoly, lebo nema na listok, bude nevzdelane a zase bude na davkach a jeho dieta tiez...

Okrem toho, ak by mali narok na bus/vlak/obed zadarmo len deti pracujucich, co taka slobodna matka, ktora je na materskej s druhym dietatom, alebo ju teraz prepustia kvoli kvoli koronakrize, jej dieta tiez nema mat narok na vzdelanie? Alebo zivnostnik s rodinnou firmou skrachuje, doteraz pracoval a daval pracu aj inym, platil dane a odvody, aj za svojich zamestnancov, ale jeho deti maju byt teraz tiez diskriminovane?

//autoeditácia príspevku (20 Júl 2020, 18:18)
harrison314 napísal:Dnes som pocul, ze OLANO uz dvakrat porusilo koalicnu zmluvu
Oni sa vyhovaraju, ze v tomto mohli hlasovat, lebo ide o ochranu zivota, myslim ze aj to je v koalicnej zmluve, tu je viac:

Poslanci OĽaNO a Sme rodina hlasovaním s ĽSNS porušili koaličnú dohodu, tvrdia SaS a Za ľudí | Aktuality.sk
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To je ale ten paradox. Ochrana zivota ktory este nieje zivotom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:Oni sa vyhovaraju, ze v tomto mohli hlasovat, lebo ide o ochranu zivota, myslim ze aj to je v koalicnej zmluve, tu je viac:

Poslanci OĽaNO a Sme rodina hlasovaním s ĽSNS porušili koaličnú dohodu, tvrdia SaS a Za ľudí | Aktuality.sk
Myslim, ze nie len Kolar bude draha nevesta, ale aj tito. Uz chapem, preco sa matovic tvari, ze nema v rukach ziadnu moc... lebo ju fakt nema.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dneska zas riadne daval. On vlastne neodpisal tu diplomovku, to sa same. On just vlastne ani nevidel. Hlavne sa zase hral na chudatko, ktoremu vsetci ublizuju. Je jak 15 rocna pubertacka aj stymi jeho postami na fb.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Som si včera pustil tu frašku a v skratke: mojou rukou=vlastnou hlavou.

Zhrnul, že za svoj titul sa hanbí, nikomu ho neukzuje, "iba" posledné dva roky školy flákal, nechodil na prednášky, na cvikách bol duchom inde pri jeho 2000 zamestnancoch. Bol dobrý kamoš s dekanom aj jeho synom. Jediný čas kedy mal pevnú pôdu pod nohami bolo pri štátniciach, pri práci, ktorú do jej vytlačenia pravdepodobne ani nevidel. S názvom praće zhodným s názvom knihy, ktorej state doslovne citoval, ale až po 22 rokoch vďaka novinárke z denníka N si uvedomil, že sa stala chyba v citácii, ale inak zvyšné 3 strany diplomovky sú čisto jeho práca.
Meno toho kto mu tú prácu *napísal(čítaj prepísal) nepovie, lebo by ju tým vystavil mediálnemu lynču, prípadne by mohla povedať aj pravdu.

Prácu nezverejní, lebo naňho zvýšil hlas jeden z novinárov :) ale inak by to urobil.

A dnes to všetko zavŕši v grandióznom finále svojim odvolaním/neodvolaním. Hlavne, že v štýle jemu vlastnom vládnym kolegom včera odkázal, že majú slobodnú ruku a ak by ho odvolali, tak namieste spácha politické harakiri a odíde do zaslúženého dôchodku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Už mu tam chýbala len OLANO verzia Blahu a dielo je dokonané.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dnes bola na nku ukazana ta praca. Je vidiet, ze Dekan je matovicov kamarat, ked pri praci, kde len uvod a zaver je vlastna tvorba povie, ze to je OK. A este sa aj hada s vedenim UK, ktore hovori, ze nie. Pekna kvalita skoly. A matovic len potvrdil, ze rodinkarstvo atd. je ok, ak sa jedna o nich a ich ludi.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Fakulta manazmentu UK je strasne slaba. Tam ma vobec taketo vyjadrenia od dekana neprekvapuju.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

https://dennikn.sk/1982730/agendu-rodov ... -biskupov/
Agendu rodovej rovnosti na ministerstve po Pietruchovej prevezme právnička biskupov
Ach odbornici na svojich miestach.

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2020, 17:34)
A dalsi https://www.aktuality.sk/clanok/807090/ ... larovcami/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

My sme krajina zázrakov, keď všade máme toľko odborníkov, že ešte aj KBS má expertku na rodovú rovnosť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No vsak moze byt expertka. Aj muz aj zena maju pravo napartnertvo. Aky druh je vedlajsie :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Srandičky, srandičky...ale pozri si jej názory na postoji. Ona je ako homofóbny náckovský gej. Zostáva nám dúfať, že vyštudovala rovnako ako Kollár a Krištúfková. Inak 20 ročná snaha expertov posunúť nás aspoň trochu k hodnotám západnej Európy a vyspelého sveta, pôjde veľmi rýchlo do hája...
_________
_________
Kyselica rezignoval na post štátneho tajomníka potom, čo sa prevalilo, že do parlamentu kandidoval ako aktívny agent vojenského spravodajstva. Jednak je u nás protizákonné, aby príslušníci bezpečnostných zložiek zastávali verejné funkcie a za druhé vojenskému spravodajstvu šéfuje Balciar, to je ten smerácky zlodej, čo vlastní desiatky nehnuteľností a nevie vysvetliť, odkiaľ na to zobral (vraj dostal prachy od rodičov a babičky). Keď na to upozornil poslanec Naď, Balciar ho chcel trestne stíhať za údajné vyzradenie tajných informácii. Urobte si na to svoj názor. Na ČT išiel pred 2 dňami dokument "Ukradnutý štát", ktorý bol práve o tom, ako naše tajné služby nepracujú v záujme štátu a občanov, ale sú zneužívané na politický boj.
https://www.aktuality.sk/clanok/810203/ ... ve-vnutra/
Napísať odpoveď