PlayStation 5

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
mato55002
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: PlayStation 5

Príspevok od používateľa mato55002 »

S tou kompatibilitou ma fakt sklamú až nepridajú, v tomto fakt nemám rád SONY. Plánoval som vymeniť PS4 za ONE a kúpiť PS5 kde budem môcť hrať aj ps4. Presne pre toto mám radšej Microsoft s ich otvoreným cross platform hraním, game passom a spätnou kompatibilitou už od Xbox one. Ale aj napriek tomu vlastním PS4 a nie Xbox, lebo Microsoft zas nevie pochopiť že treba robiť exkluzívne AAA tituly. Síce nakúpili desiatky štúdií ale všetko menšie firmy vydávajúce menšie hry a nič veľké neoznámili preto u mňa znova vyhráva PS5.

Inak dúfam že verzia bez mechaniky bude mať pod 40 % podielu predaných lebo nerád by som bol, keby sa pri ďalšej generácií rozhodli úplne zrušiť mechaniku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Konzola bez mechaniky je oje*, lebo sa nedajú s kamošmi požičiavať dvdčka s hrami. :lol: Ale pravdepodobne to tam smeruje. Na PC klesli predaje pevných nosičov na minimum, koronakríza to ešte zhoršila a firmy uvažujú, že hry budú predávať len digitálne.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Nielenze sa daju tie hry potom predat, ale fyzicke kopie su skoro vzdy aj lacnejsie. Co je paradoxne kedze naklady na digitalnu distribuciu su ovela nizsie (pokial to nevydavaju na predrazenych platformach ktore si beru 30% proviziu ako napr. steam) a o zbytocnej uhlikovej stope ani nehovorim. Keby sa preslo na full digital ditribuciu tak si myslim ze by tie hry mohli zlacniet lebo by si vydavatelia nemuseli kompenzovat nizsie zisky z fizyckych predajov.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Potom nech ponúkajú ale aj predaj "digitálne zakúpených kópií".
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ropman napísal:fyzicke kopie su skoro vzdy aj lacnejsie.
Netvrdim ze sa nenajde vynimka ale pises blbost. Opak je pravda.
DOOM Eternal krabicova od 40€ hore https://hry-na-pc.heureka.sk/doom-eternal/
digitalna od 25€ https://www.allkeyshop.com/blog/buy-doo ... re-prices/
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Na tom allkeyshope su vacsinou naskenovane cd keye z krabic atd, to nie je oficialna digitalna distribucia. Na steame sa ten doom predava za 60€.
wladas
Redeemer
Redeemer

To ci je to oficialna distribucia ma ako zakaznika nezaujima. Tak isto je to aj pri elektronike vacsinou. Kazdopadne si to trosku prestrelil ze vacsinou. Su tam aj seriozny predajcovia. Vsak z nejakej tutovky sa tam preda kludne niekolko desiatok tisic klucov. Neviem odkial by mali tolko krabic.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na druhej strane kamenné obchody predávajúce pevné nosiče nemajú každých pár týždňov akcie na hry so zľavami 50% a viac.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Pevné nosiče majú pre mňa zásadnú nevýhodu, a to že ich treba vybrať z obalu a vložiť do konzoly a pre zmenu hry treba nosič vymeniť.
Toto je pre mňa extrémne nepohodlné, rád zapnem konzolu a hrám.

Na starý Xbox mám kúpených možno 20 hier na nosičoch, ale aj tak som skončil iba na Kinect hre.

Na PS4 som kúpil snáď jedinú hru tuším doom v nejakej veľkej zľave za pár eur. Všetky ostatné hry mám kúpené cez market. Hry nepredávam ani nepožičiavam, takže nosiče ma netrápia a kľudne si kúpim konzolu bez mechaniky.
Na ps4 som myslel že využijem mechaniku ako BR prehrávač, ale opäť sa nič nekoná....
ropman
Medium Professional
Medium Professional

wladas napísal:To ci je to oficialna distribucia ma ako zakaznika nezaujima. Tak isto je to aj pri elektronike vacsinou. Kazdopadne si to trosku prestrelil ze vacsinou. Su tam aj seriozny predajcovia. Vsak z nejakej tutovky sa tam preda kludne niekolko desiatok tisic klucov. Neviem odkial by mali tolko krabic.
Ako vies kolko sa tam toho preda a preco by nemohli mat tolko krabic? Ved tam je vela predajcov a este ti predajcovia tam maju dalsich svojich predajcov/dodavatelov ako napriklad g2a. Ja ked som kupoval cd key tak skoro vzdy bol naskenovany z krabice.
wladas
Redeemer
Redeemer

ropman napísal:Ako vies kolko sa tam toho preda a preco by nemohli mat tolko krabic?
Napr kinguin to uvadza.
ropman napísal:Ja ked som kupoval cd key tak skoro vzdy bol naskenovany z krabice.
odkial si mal tuto info?

kazdopadne aj keby...ako som uz pisal mna to nezaujima...kupim za lacno a hrajem
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Lebo mi poslali naskenovany obrazok s kodom ? A niekedy su tie kody kradnute teda nakupene cez kradnute karty a potom predavane dalej. Napr. naposledy ked som kupoval cez g2a tak mi po niekolkych mesiacoch kvoli tomu na steame hra zmizla. Ale platil som cez paypal takze som otvoril dispute a peniaze mi vratili.
wladas
Redeemer
Redeemer

No mne nikto nikdy neposlal nejaký scan.
Ale hej, už som viackrát počul zle praktiky na G2A preto sa im konkrétne vyhybam
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ak výjde nová 5, budú hry vychádzať aj na 4?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja som sa rozhodol, ze pojdem do ps5, opustam xbox, tu si kupim neskor ako nejaku slim reviziu alebo dalsiu pro verziu, mam teraz aj ps4 aj xbox one a na ps4 hram ovela viac
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Naopak, posledne udalosti u mna len potvrdili rozhodnutie switchnúť od Sony na Xbox.
Tu sa to pochopenia asi nedočká, ale za mňa ukázali paradny katalog exkluzivnych titulov, samozrejme niektorých len časových (postrehol niekto, že daleko viac ako Sony: "xbox nema hry"), čo je však najdolezitejsie je oznámanie, že všetko bude Day 1 v Gamepasse. Keďže Sony nič podobne neponuka a rad skusam vela novych hier, pre mna je to jasna volba.

Rozumiem ak je niekto nekonečny fanusik FPS a 3rd person akcnych hier, že Sony je pre neho lepšia volba (GoW, TLOU, Uncharted, Horizon su v principe rovnake hry), ale Xbox na konci tejto generacie bude dominovať. 9,9€ za 200+ katalog hier s day 1 exkluzivitami ... ak niečo podobne rychlo neurobi aj Sony, masový trh sa posunie od 69€ cenovky do gamepassu.

Myslieť si, že herny priemysel je niečo iné ako hudobny (Spotify) alebo filmovy (Netflix atd.) a necaka ho tato zmena je naivne. Otazka je vzdy kto to prvy urobi dobre a tu vyhral MS.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Nepoznam ta begbeee ale pride mi ze nie si typ cloveka ktory ma cas hrat sa tak casto ze by nieco taketo potreboval. Vobec to nemyslim zle ci nebodaj utocne. Len z toho ako si to napisal mi pride ze si na nieco taketo cakal.
Ja osobne uz mam tolko malo casu na ps4 ze ma uz ani nemrzi ze nehram. Mam uz teraz asi 5 hier ktore som si chcel kupit hned ako vysli a hrat ale nemal som a nemam sa nijak do toho. Uplne, obrovskym oblukom sa vyhybam kazdej informacii o tych hrach aby som si z nich nepokazil zazitok ako sa mi niekolko krat pri hrach stalo (napriklad spider-mana som pozeral par gameplay videii a trosku mi to pokazilo zazitok z hrania, ale nic zasadne).

Kazdy ma nazor na tieto dve platformy aky chce. Mna osobne potesila nedavna informacia ze sa giganti chcu nejakym sposobom spojit, ale potom sa to vraj pochovalo.
Ja som uz proste vyrastol z tej rivality. Ale PS mi prislo k srdcu viac takze ak budem niekedy v buducnosti kupovat nejaku konzolu, asi to tak ci tak bude sony.
Ale ked uz budem ozaj velky a mat svoj dom tak si kupim poriadny pocitac more :D

//a one. sak mam uz tolko hier v kniznici z ps+ ze au :D
Mna viac mrzi ze sa vyraba tolko strasne vela hier. Kto to ma kedy hrat. Hovorim o velkych hrach.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Veď práve ten čas/peniaze. Kedykoľvek si tam sadnem, viem, že budem mať dostupnú najnovšiu športovú hru, najnovšie závody, iste tam bude kopa hier, kde práve fičí multiplayer a pod. Určite objavím hry, ktoré budem s odstupum času považovať za úplne topky, ale v živote by som si ich nekúpil na veľkej konzle (Enter the gungeon, Into the breach, Hollow Knight, Sky rogue alebo Bomber Crew).

Mne to proste vyhovuje a fakt si myslím, že masám to dojde, že je to fajn. Pred 3-4 rokmi u nás netflix riesila len hrstka ludí, dnes to je hodne trendy. Pocúva este niekto hudbu inak ako cez Spotify alebo Deezer?

Na zaciatku tejto generacie som tvrdil, že fyzicke kopie sú minulosť. Tiež som si väčšinou vypočul len vlnu hejtu. Dnes na konci generácie kopa rieši zvačša iba digital.

Ked prisiel Switch tvrdil som, že to je úplná bomba a super zariadanie pre dnesny svet- Nintendo pcvina, detske hry... Dnes prides na psmaniu, na sector a kopa ludi to má, pretože je to proste fajn.

Som presvedčený, že Game pass je rovnaky krok dopredu a fakt nema zmysel sa tomu branit a vymyslať si dovody, ked jednoducho... je to lacne a pohodlne.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Ja by som skor uz uvital komplet streaming bez nutnosti kupovat nejaky hw... Kupim si dajme tomu ps5 ale fakt nechcem hned tu prvu verziu kvoli hlucnosti/chladeniu atd tak si pockam na nejaku slim, kupim slim, o par mesiacov na to vydaju pro verziu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však na to máš Stadiu, ktorá podľa väčšiny reálnych užívateľov funguje super.
Stačí si zaplati Stadia VPN 8,99€ mesiac, Stadia službu: tuším 1€ za mesiac a na mobile môžeš skúšať. Ak nemáš Stadia ovládač a Chromecast Ultra na TV si nezahráš.

Ale áno, aj Spencer povedal, že konkurenciou Xboxu (rozumej Gamepassu) je Google Stadia, nie Sony PS.
Napísať odpoveď