Ahojte,
ak firma neplatí za zamestnancov sociálnu a zdravotnú poistku, na zozname dlžníkov sa nachádzajú aj zamestnanci, alebo len samotná firma?
Čo to pre zamestnanca znamená, keď za neho neplatí zamestnávateľ poistky?
Ako to má s danou poisťovňou riešiť, ak so zamestnávateľom nie je reč?
Ďakujem
Dlh v poisťovniach
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dlh v poisťovniach
Len firma. Zamestnanec je v tomto uplne v pohode a moze kludne spavat. Pokial ma zmluvu, je evidovany, tak zamestnanec nemusi s poistovnami nic riesit.
Ďakujem
Čiže ak chcú zistiť, či za nich platí, tak sa musia ísť spýtať do poisťovne, že?
A ak neplatí, ako sa tento dlh vyrovnáva? Je to vymáhané od firmy, alebo musí aj zamestnanec niečo prispieť, aj keď za to nemôže?
Čiže ak chcú zistiť, či za nich platí, tak sa musia ísť spýtať do poisťovne, že?
A ak neplatí, ako sa tento dlh vyrovnáva? Je to vymáhané od firmy, alebo musí aj zamestnanec niečo prispieť, aj keď za to nemôže?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kto ma online ucet do zdravotky (dnes to vybavis online asi u kazdej poistovne zadanim udajov ako meno, rocne cislo a identifikacne cislo poistenca z karticky poistenca), tak si to vies pozriet sam. To iste Socialna poistovna, aj ked asi malokto ma online ucet, kto nepodnikal, takze zrejme len osobna navsteva socialky, nakolko po telefone kvoli GDPR nemozu tieto udaje poskytnut.
Dlh sa vymaha od firmy, zamestnanec s tym nema nic.
Dlh sa vymaha od firmy, zamestnanec s tym nema nic.
ďakujem pekne za odpoveď