Repro do stropu s BT

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Repro do stropu s BT

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte,
chcel by som do kupelne nahodit audio, cize reprak, na ktory sa da pripojit cez mobil (bluetooth).

Idealne nieco taketo - https://audioinstallations.co.uk/produc ... 100w-5-25/
Proste 1 repro na strope, netreba nic ine (displej alebo dalsie repro).
Strop je sadrokartonovy, takze spravit dieru nebude problem.
  • ma niekto skusenost? odporucili by ste mi dake kvalitne repro?
  • keby som chcel len repro + receiver, ako najdem v eshope takyto receiver?
  • je mozne napojit to na kabel od stropneho svetla? proste cely system by sa zapol spolu s osvetlenim
vopred velmi pekne dakujem!
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Repro do stropu s BT

Príspevok od používateľa beardie »

Vyber si nejaký, ktorý je vode odolný
Lebo i keď sa to nezdá, v kúpeľni je vysoká vlhkosť, hlavne po sprchovaní
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

beardie napísal:Vyber si nejaký, ktorý je vode odolný
Lebo i keď sa to nezdá, v kúpeľni je vysoká vlhkosť, hlavne po sprchovaní
aj ked nebude nad vanou / umyvadlom? aku certifikaciu by mal mat?
dakujem za radu
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kvalitne repro je zbytocne, pretoze aj tak zvuk bude na hudbu nekvalitny, prave z dovodu umiestnenia.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nebude práveže umiestnenie takéhoto repráku v zníženom strope celkom fajn, čo sa zvuku týka?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ani nie, usi su prisposobene skor na pocuvanie zvukov spredu, nie z hora. Ale ako vacsi problem vidim to, ze v kupelni sa bude zvuk velmi odrazat od stien. Potom zalezi uz len od rozmerov kupelne a zariadenia v nej ci bude ozvena prijatelna.
Hensym
VIP
VIP

Bude mať skoro "Dolby Atmos". :D Ozvena môže byť problém. Záleží, koľko tam má harampádí... Ale všeobecne, ak tam nechce robiť koncerty, tak na tak malý priestor bude úplne stačiť nižšia hlasitosť a podľa mňa to bude príjemný zvuk... Ja by som tiež uvažoval, keby mám vaňu a som vaňový typ, ale v sprche by som h... počul. :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Ja osobne nevidim jediny rozumny dovod, preco by si niekto mal instalovat na stabilne do kupelne BT reprak. Ked chcem mat v kupelni hudbu, tak si donesiem BT reprak, polozim hocikde a hraje. A ked tam skoncim, tak ho vezmem prec. Nehovoriac o tom, ze v kupelni sa neda ocakavat dobry zvuk. Ci to iba ja som prilis pragmaticky?
Hensym
VIP
VIP

Pohodlnosť. Nezaberá miesto, nemusíš ho nabíjať (lebo rátam, že v strope bude napájaný), nemusíš ho uskladňovať a denne prenášať.
Ja mám doma už 3 Xiaomi Yeelight svetlá, a postupne plánujem vymeniť všetky, vrátane bodoviek, neviem si to vynachváliť. A keď zisťujem zmysel kadejakých smart vecí, zvažujem napr. aj smart bezpečnostnú vložku do dverí (odtlačok, pin, alarm, notifikácie, rôzne nastavenia, ktoré ti vedia zachrániť byt...) a iné veci.

Na všetko si vieš odpovedať "Načo je toto, keď sa to dá spraviť takto?". Ale jednoducho na to, že si to zase o niečo zlepšíš a zjednodušíš.
A isto tam nebude mať zvuk ako z reprákov v obývačke za liter, ale zjavne tam chce počúvať hudbu alebo pozerať film, kým je vo vani, a isto bude ten reprák za kilo o 10 tried lepší ako zvuk z notebooku :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Viem si predstavit, ze smart svetla, zasuvky a ine smart srandy mozu zlepsit a zjednodusit zivot. Ale toto mi nepride ako zjednodusenie, skor vyhodene peniaze a zbytocna robota, ktora ti usetri co? Prenasanie repraku, co nema ani 20cm na dlzku a vazi menej ako kilo a ze nemusis stlacit gombik na zapnutie, lebo sa zapne automaticky so svetlom? A ked ho ani nechce prenasat, tak ho kludne vie nechat v kupelni. Uplne kludne aj zapojeny v sieti, ked sa boji o vybitie. A furt ho vie z tej kupelne zobrat a pouzit aj inde.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ten zvuk bude dobry akurat tak na počúvanie správ,o kvalite na hudbu sa neda hovorit. Kupelna to su kachlicky to znamena samu ozvenu a zvukove odrazy. Ale su ludia ktorym to nevadi, hlavne ze je to hlasné..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hensym napísal:Pohodlnosť. Nezaberá miesto, nemusíš ho nabíjať (lebo rátam, že v strope bude napájaný), nemusíš ho uskladňovať a denne prenášať.
Ja mám doma už 3 Xiaomi Yeelight svetlá, a postupne plánujem vymeniť všetky, vrátane bodoviek, neviem si to vynachváliť. A keď zisťujem zmysel kadejakých smart vecí, zvažujem napr. aj smart bezpečnostnú vložku do dverí (odtlačok, pin, alarm, notifikácie, rôzne nastavenia, ktoré ti vedia zachrániť byt...) a iné veci.

Na všetko si vieš odpovedať "Načo je toto, keď sa to dá spraviť takto?". Ale jednoducho na to, že si to zase o niečo zlepšíš a zjednodušíš.
A isto tam nebude mať zvuk ako z reprákov v obývačke za liter, ale zjavne tam chce počúvať hudbu alebo pozerať film, kým je vo vani, a isto bude ten reprák za kilo o 10 tried lepší ako zvuk z notebooku :)
Offtopic, mozeme pokracovat v inej teme ak chces:
Nad smart zamkom ani nerozmyslaj, ulahcis pristup aj zlodejom. Problem je v tom ze momentalne vyrabaju smart zamky iba neskusene firmy a stale maju vela nedokonalosti vdaka ktorym sa daju lahko prekonat. To je dobre mozno do domu kde je vela slabsich miest ale do bytu jedine poctive bezpecnostne dvere s poriadnym klucom. A aj tie dokaze sikovny zamocnik otvorit behom niekolkych minut.
Pozri si par videi z tohto odkazu:
https://www.youtube.com/results?search_ ... ronic+lock
Hensym
VIP
VIP

Gothar, nevravím, že som rozhodnutý, že je to hotová vec. Tiež mám trošku predsudky a paranoje, možno to vidím reálne za 5 a viac rokov, ak bude tá technológia niekde inde. Ale v princípe, chcel by som mať (pri dostupnosti dnešnej technológie) bezkľúčové otváranie bytu (samozrejme aj s možnosťou otvorenia kľúčom). Bezpečnosť sa vyriešiť určite dá, skôr je to o tom, že zatiaľ na to nie je relevantná konkurencia a teda to prudko ešte technologicky nenapreduje.

Inak, čo sa týka zámočníka. Ja mám bezpečáky Sherlock a mám práveže informácie, že pokiaľ sa iba zabuchneš, ich zámočník (a asi aj rôzny iný) to bude vedieť otvoriť. Avšak ak sa zamkneš, tak tie dvere musia vypíliť a tým pádom úplne znehodnotiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hensym

nic nemusia vypilit, ani ked su zamknute, videl som to zblizka, zamocnik take otvoril za necelych 15minut , proste iba odvrta vlozku a chvilu sa hral s nejakym tenkym nastrojom. Pozeral som sa na to cez kukatko ked to robil hned u vedlajsich dveri. Hocijake dvere sa daju otvorit ak mas viacej casu a nastroje a vies co robis. Aj velke trezory sa daju otvorit a to je uz ina liga.
To len predajcovia siria take vymysli ze ich dvere sa nedaju otvorit alebo ze to trva velmi dlho. Nezmysel.
Hensym
VIP
VIP

Tak to som úprimne rád, lebo som mal trošku fóbiu, že ak sa vymknem, tak liter zarobený. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

za pajcku to otvoria rychlo. Ono to ani nemoze byt prilis "bezpecne" kvoli hasicom, kuklacom a pod. Su to rozpravky ako VSETKO.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Gothar napísal: Nad smart zamkom ani nerozmyslaj, ulahcis pristup aj zlodejom. Problem je v tom ze momentalne vyrabaju smart zamky iba neskusene firmy a stale maju vela nedokonalosti vdaka ktorym sa daju lahko prekonat.
Trochu by si si mohol rozšíriť obzory.
Napríklad také xiaomi Sherlock m1 je smart zámok, ktorý využíva pôvodný zámok/vložku.

Čiže mám doma bezpečnostné dvere s bezpečnostnou vložkou podľa vlastného výberu, z vnútornej strany namontujem xiaomi. Z vonkajšej strany zlodej nevie že niečo vnútri mám, ani nie je ovplyvnená bezpečnosť vložky.

Iné riešenie je zase výmena vložky za viomi smart lock, zvonku to vypadá ako normálny zámok, zvnútra to má "olivu" s elektronikou.

Ale uznávam že to čo si dal link na YouTube sú sračky na úrovni trezorov v hotelových izbách.

Proti hrubej sile nepomôže nič.
Hensym
VIP
VIP

Ak ale dobre čítam, napr. spomínaný Sherlock M1 je čisto na zvýšenie bezpečnosti. Ja som si predstavoval skôr také "scifi", že prídem pred byt, chytím sa kľúčky (palec automaticky ergonomicky príde na skener) a zámka sa odomkne. :) Čisto taká frajerinka, ktorá by potešila. Robí to konkrétne aj Xiaomi. Resp. neviem či ten M1 podporuje niečo ako bezkľúčové otvorenie auta - že ak si v dosahu pár metrov, odomkne. Len tam by som sa už bál odchýliek a bezpečnostných dier. Asi je to už naozaj na vlastnú tému.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Xiaomi Sherlock m1 využíva pôvodnú vložku aj kľúč, zvnútra, je využiteľný na smart veci, nemá nič spoločné s bezpečnosťou, keďže v podstate nič neovplyvňuje.
Proste si tam akurát nastavím "hlúposti" že keď odomknem byt, zapne sa mi svetlo v chodbe a pustia napríklad čističky vzduchu.
Pri odchode keď zamknem viem zase vypnúť všetky svetlá, a spustiť povedzme vysávač atď...

Viomi funguje zase naopak, to je elektronická vložka, ktorá do seba nepustí iný kľúč ako ten povolený. Pri pokuse vložiť iný kľúč sa spustí alarm.

Obe riešenia prekonáš hrubou silou.

Na tie "sci-fi" som pozeral, ale nemám osobnú skúsenosť lebo je to zložitejšie na montáž do dverí a už sa mi do toho nechcelo investovať keď mám xiaomi aj viomi :).
Hensym
VIP
VIP

Chápem, tak toto konkrétne asi zatiaľ nevyužijem. Ale dík za rozšírenie obzorov.
Napísať odpoveď