Slovenská pošta
Re: Slovenská pošta
Zastupovanie v colom konaní robili aj predtým, akurát za menej peňazí. 
Aha
Ja som tam len videl ze to robia od 1.jula a bol som rad ze mi to takto vyslo. No nevadi, pri mojej polozke budem platit DPH+Clo okolo 60 € takze sa to strati.
To hej, horšie to bude keď si kúpiš obal na mobil za 2€.
od janura 2021 myslim ze vsetko bude podliehat DPHčke ale bude sa to dat obist tak, ze aliexpress bude posielat vela veci uz nie z Ciny ale priamo zo skladov ktore su na uzemi EU
Jednoduchšie bude keď sa zaregistrujú ako platcovia dane v niektorej z EU krajín a ty si už kúpiš výrobok na Ali už s danou a tebe to príde rovno domov bez zastavenia na colnici a bude to jednoduchšie a rýchlejšie ako teraz.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
mikioko: Jednoduchsie pre koho, pre predavajuceho??? Nevyznam sa do colnych zakonov a podmienok co by museli splnit, ale predpokladam, ze by museli platit clo pri dodani do EU, taktiez DPH a kto vie co dalsie. Tym, ze to posielaju priamo z Ciny, tak sa tomu vyhybaju a teda je cena nizsia o clo a DPH. Ak by to dodavali v EU a boli tu registrovani, tak predsa sa o to navysi cena kazdeho dovaru a doplati na to najma kupujuci. A to sa este bavime o dani z prijmu pravnickych osob (firiem), ktory je zrejme vyssi ako niekde v Cine, Singapure alebo kto vie kde koncia tie peniaze (a ci vobec platia z toho dan). Vynimkou je sice Malta, Monako...
Hojko bude to jednoduchšie pre kupujúceho ale hlavne lacnejšie pre kupujúceho. Keďže pošta si teraz pýta za zastupovanie 9€.
"Podobného strašáka se ale u většiny velkých zahraničních e-shopů nakonec nebudeme muset obávat, novela evropských daňových pravidel na to totiž myslí. Velký obchodník typu AliExpressu a dalších se skrze speciální webový portál zaregistruje k platbě DPH v některé ze zemí EU (nemusí to být přímo ČR) a veškeré formality vyřeší za vás.
V praxi se tedy zvýší cena o DPH už na samotném e-shopu a nebudete ji doplácet dodatečně v rámci celního řízení. Bude se to ale opět týkat jen zboží, jehož cena nepřesahuje 150 eur. V opačném případě už vám tuzemští celníci vyměří poplatek stejně jako doposud."
Zdroj:
https://www.zive.cz/je-to-dobre-cetky-z ... 1/a-203855
"Podobného strašáka se ale u většiny velkých zahraničních e-shopů nakonec nebudeme muset obávat, novela evropských daňových pravidel na to totiž myslí. Velký obchodník typu AliExpressu a dalších se skrze speciální webový portál zaregistruje k platbě DPH v některé ze zemí EU (nemusí to být přímo ČR) a veškeré formality vyřeší za vás.
V praxi se tedy zvýší cena o DPH už na samotném e-shopu a nebudete ji doplácet dodatečně v rámci celního řízení. Bude se to ale opět týkat jen zboží, jehož cena nepřesahuje 150 eur. V opačném případě už vám tuzemští celníci vyměří poplatek stejně jako doposud."
Zdroj:
https://www.zive.cz/je-to-dobre-cetky-z ... 1/a-203855
Tak mam nastastie pozitivny update k sluzbe zastupovania postou na colnici:
Vsetky doklady som poslal mailom hned v prvy den ako mi prisla informacia o zadrzani tovaru a po 8 pracovnych dnoch mi poslali balik domov. Doruceny bol na dalsi den na dobierku. DPH im vysla nizsia vdaka tomu, ze to pocitali podla aktualneho kurzu dolara a nie podla toho kolko som za to zaplatil v case objednania.
Z pohladu uzivatela to hodnotim velmi dobre, mne osobne tych 9 € stoji za to ze nemusim nikam chodit a vsetko vybavim elektronicky.
Vsetky doklady som poslal mailom hned v prvy den ako mi prisla informacia o zadrzani tovaru a po 8 pracovnych dnoch mi poslali balik domov. Doruceny bol na dalsi den na dobierku. DPH im vysla nizsia vdaka tomu, ze to pocitali podla aktualneho kurzu dolara a nie podla toho kolko som za to zaplatil v case objednania.
Z pohladu uzivatela to hodnotim velmi dobre, mne osobne tych 9 € stoji za to ze nemusim nikam chodit a vsetko vybavim elektronicky.
nechápem, veď aj bez tejto služby si všetko vybavíš elektronicky
A ako to potom prebieha? Ja som z tych papierov pochopil ze bud to mozem riesit cez postu alebo musim ist osobne s papiermi. Tiez si pamatam historky o tom ako bolo treba vyplnat nejaky dlhy formular pre colnikov.
Preto som radsej volil na prvy pohlad jednoduchsi sposob.
Preto som radsej volil na prvy pohlad jednoduchsi sposob.
ak mi niečo zadržali, z colnice prišiel doporučený list, bla bla bla a že im mám poslať faktúru a potvrdenie platby na mail [email protected] odoslaných príloh následne vyrátali DPH + tuším 5€ si pýtala pošta za zastupovanie v colnom konaní a prišlo to potom na dobierku
Ved to iste som teraz urobil ja, ale uz to stoji 9 € 
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak tak. Predtym stalo 4, teraz 9, tiez mam taku skusenost. Zaujimave, ze posta taketo zdrazenie dokaze odprezentovat ako "zlepsovanie sluzieb".
Mne sa zdá, že predtým si k tým 4€ prirátali ešte poštovné podľa tarify. Takže reálne to bolo spolu tak okolo 8€ (záleží od veľkosti a hmotnosti zásielky). Lebo slovenská pošta sa tvárila, že poštovné ktoré si si zaplatil (alebo ti ho zaplatila čínska vláda) sa vzťahuje len z Číny po colnicu v SR a odtiaľ ti to akože musia znovu poslať až domov. Za to si zvykli naučtovať tarifu balík na dobierku. Pošta potom prakticky dostala za ten istý balík poštovné 2krát.
Gothar, tých 9€ za skvelé nové služby je už finálna cena, alebo ti k tomu narátali ešte aj poštovné (vrátane poplatku za dobierku)?
Ja som takto doplácal našťastie zatiaľ len raz. V ostatných prípadoch sa mi to vždy poradilo vyhádať na colnici a neplatil som nič. Ale chápem, že keď niekto býva ďalej od colnice, tak radšej zaplatí pošte výpalné, ako keby mal cestovať 200km a hádať sa.
Gothar, tých 9€ za skvelé nové služby je už finálna cena, alebo ti k tomu narátali ešte aj poštovné (vrátane poplatku za dobierku)?
Ja som takto doplácal našťastie zatiaľ len raz. V ostatných prípadoch sa mi to vždy poradilo vyhádať na colnici a neplatil som nič. Ale chápem, že keď niekto býva ďalej od colnice, tak radšej zaplatí pošte výpalné, ako keby mal cestovať 200km a hádať sa.
9 € bola finalna cena za sluzbu aj s dorucenim domov. DPH+Clo som mal 35 € a postarke som zaplatil 44 €.
Tym zdrazenim asi obisli prave ten argument ze postovne si zaplatil za celu trasu balika a nie len po colnicu.
Tym zdrazenim asi obisli prave ten argument ze postovne si zaplatil za celu trasu balika a nie len po colnicu.
Ako je to v pripade ak zastavia nieco, co nestalo viac ako tych cca 22€? Stale si zauctuju zastupovanie, ale nevyrubia colny dlh? Alebo si neuctuju ani zastupovanie v colnom konani?
pošlú ti to bez colného konania, nič nedoplácaš
takže oni sa prezentujú službou ktorá zdražie o 100%, funguje už roky a ešte sa tým chváliaMek napísal:Tak tak. Predtym stalo 4, teraz 9, tiez mam taku skusenost. Zaujimave, ze posta taketo zdrazenie dokaze odprezentovat ako "zlepsovanie sluzieb".
No a hlavne tú službu budeš musieť využiť aj keď kúpiš obal na mobil za 2€. Doteraz ti to prešlo cez colnicu bez doplatkov (zásielky do 22€), čo sa eú samozrejme nepáčilo, tak prišli s tým že sa bude platiť DPH zo všetkých zásielok.
Čiže si kúpiš obal za 2€, eú chce k tomu DPH a pošta si za skvelú službu zoberie 9€.
Takže číňan bude teraz vo väčšej miere využívať medzisklady v eú.
Čiže si kúpiš obal za 2€, eú chce k tomu DPH a pošta si za skvelú službu zoberie 9€.
Takže číňan bude teraz vo väčšej miere využívať medzisklady v eú.
O toto presne EÚ išlo, aby si tu Číňania platili sklady alebo sa zaregistrovali ako platci dph. Ak tak urobia, tak nebudeš musieť platiť pošte 9€ za colné konanie, lebo žiadne nebude. A či Číňania zvýšia ceny a o koľko, je dosť otázne a záleží to od niekoľkých faktorov. Podľa mňa to pri veciach do 22€ nepôjde vôbec hore, pretože si vyberú krajinu, kde je minimálna dph, vykrijú to z marže a dostanú ešte nejaké príspevky od vlády (rovnako ako im teraz financuje vláda poštovné).baldorex napísal:Takže číňan bude teraz vo väčšej miere využívať medzisklady v eú.