Chyby na novom fore - phpBB 3.3

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chyby na novom fore - phpBB 3.3

Príspevok od používateľa cinges »

ako, nepoznam jedinu stranku, ktora by bola vyslovene tmava.. (ked nepocitam tie, ktore boli tmave davno predtym, nez boli moznosti switchnut dark/light theme)
Vzdy je vsade moznost switchnut tmavu/svetlu temu.. alebo sa to robi automaticky. Ale ako, fakt nie kazdemu moze sadnut tmava tema.. Niekto si zvykne a niekto nie.. ale nik nemoze tiez popriet, ze cierna na bielom je ovela prirodzenejsia, nez biela na tmavom..
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Nemohlo by byť napr. také niečo, že téma, ktorú mám prečítanú, tak ten riadok by bol celý svetlejší? Proste nejak to oddeliť. Viem, že naľavo je buď bublinka svetlá alebo tmavá, ale to je trochu málo prehľadné, keď inak všetko je rovnako tmavé.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Prihováram sa za možnosť prepnutia na svetlú tému.
Takto je to hodne neprehľadné...
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

mne je normálne ľúto za starým dizajn,veľká nostalgia :( :(
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Uvedomujete si ale, že ak vám vadí "neprehľadnosť" (nerozumiem aká síce), tak to svetlý dizajn nevyrieši? Myslím si, že nahodiť svetlú tému a odladiť ju v princípe až taký veľký problém nebude, je to len niekoľko hodín roboty a ladenia. Lenže fórum teraz (konečne) beží na novom phpbb, je responzívne, prehľadnejšie, je tu kopa nových dobrých funkcií (napr. upozornenia), aj keď niektoré zmizli (napr. karma). Prehľadnosť ako argument je podľa mňa fakt len o zvyku. Ak máte konkrétne pripomienky typu: "Toto bolo pred tým tam, teraz je to tu, a tam sa mi to zdalo lepšie", tak sem s tým. Hojko s ostatnými tie umiestnenia oproti čistému phpBB už ladili, v princípe nebude problém niektoré veci upraviť. Ale fakt nepomôže, keď napíšete "To je neprehľadné". Stále ale treba rátať s tým, že existujú ľudia, čo používajú Windows XP, lebo "nové je zlé", čiže prosím, konštruktívne nápady.

K svetlému dizajnu - ja som pred X mesiacmi na margo tejto zmeny písal do Pripomienok za aktualizáciu phpBB a responzívny dizajn - čo sa KONEČNE splnilo, a fórum je teraz niekde úplne inde (myslím, že to bude vidno aj na návštevnosti). Netrval som vyslovene na tmavom režime. Ak sa bude nahadzovať aj svetlý ekvivalent, zase rád pomôžem - aj keď osobne si nechám tmavý, lebo nie je o čom.

Ale prosím, konštruktívne nápady. Ak vám predsa na starom režime (okrem farieb) niečo prišlo lepšie, tak píšte konkrétne, lebo dovtedy je to len volanie do vetra. Zatiaľ tu tuším na margo prehľadnosti ani jeden nepadol.

// wladas: spomínané ab-forum je katastrofa, čo sa týka čitateľnosti. Toto sa mi číta úplne v pohode, oveľa lepšie ako biele pozadie, a to to pozerám na lacnom LCD notebooku, lepšom IPS notebooku, lepšom IPS monitore, lacnom smartfóne a drahom AMOLED smartfóne. Schválne ten text nie je biely, a tie interaktívne prvky nie sú sýtou modrou. Ešte raz ale, ja chápem, že niekomu tmavý režim nevyhovuje, s tým problém nemám. Len ma skôr zaujímali tie pripomienky mimo dizajnu, lebo teraz sú všetky prvky rozmiestnené X krát logickejšie, rozumnejšie, lepšie. Toto konkrétne je iba o zvyku.

Autoeditácia príspevku po 9 min 15 sek:
Dopĺňam ale chybu, niekedy mi (na viacerých zariadeniach) nenačíta ikonky na celom webe (sú použíté prakticky všade) a miestno nich zobrazí len štvorčeky. Niekedy pomôže refresh, niekedy nie. Nejaká chyba s font awesome, prikladám výpis konzoly.
Prílohy
fontawesome.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nejdem sice pisat nic konstruktivne ale neda mi to:

chvalim upgrade, tmava tema mi vyhovuje, aj ked chapem ze to asi nebude vyhovovat kazdemu, teraz je to ale celkom trend, tmave temy (ale samozrejme viac tem je v tom pripade uplny standart).
neprehladnost... no neviem, ano, niektore veci su inde ako boli, ale to nie je neprehladnost, to je zmena. treba tomu dat trochu casu. o 2-3 tyzdne bude potom mozne realne posudit neprehladnost.
karma mi nechyba a pokial je pravda co tu pisu ostatni ze nove forum je pouzitelne na mobile konecne tak 3x hura, lebo to bolo fakt smutne.

ale celkom lutujem "realizacny tim", forum je tak trochu uz zastarala forma komunikacie (este k tomu phpbb) a preto treba ocakavat ze aj uzivatelia budu trochu skostnatelejsi a trosku tahsie si bude zvykat na zmeny :D :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zastarala forma ako sa to vezme. Reddit stale rastie na popularite cuduj sa svete.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

light vs. dark mode neni len o pocitoch... sú na to štúdie
In people with normal vision (or corrected-to-normal vision), visual performance tends to be better with light mode, whereas some people with cataract and related disorders may perform better with dark mode.
Dark Mode vs. Light Mode: Which Is Better?
tyler91
King
King

Áno stránka je konečne prispôsobená pre mobily, ale na druhej strane zmizla podpora pre Tapatalk
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Moje postrehy:
- responzivny dizajn je super, prave dnes som potreboval nieco rychlo najst na fore cez mobil a fungovalo to vyborne
- tmava tema mi nesedi, radsej by som bol ak by sa dala vybrat aj svetla, ale urcite sa na to da zvyknut
- chybajuca podpora pre tapatalk mi nevadi, osobne mi tapatalk nikdy "nesadol" a pouzival som ho len z nutnosti kvoli tomu ze stara verzia nebola optimalizovana pre mobily. Mame statistiku o tom kolko ludi pravidelne vyuzivalo tapatalk?
- chybajuca karma mi tiez nevadi, mala zmysel v casoch ked bolo na fore vela aktivnych uzivatelov, teraz v case ked ludia skor odchadzaju to mohlo odradit novych uzivatelov s netradicnymi nazormi (podobne ako na reddite)
tl;dr: som spokojny ale uvital by som svetlu temu
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ja som to na test verzii skusal hlavne cez mobil/tablet, tam mi to pride v pohode, ale co sa PC tyka, tak teraz som si vsimol, ze sa tu stranka neroztahuje na 100% monitora, co by mne vyhovovalo viac. na QHD je asi polovica monitora nevyuzita. ale to je asi zvyk z predosleho dizajnu, vacsina straniek ma fixnu maximalnu sirku a nejak to neregistrujem ..

inak tmava tema mi vyhovuje, ja by som tu ciernu daval defaultne vsade. ale je fakt, ze sa mohlo spravit najprv nejake hlasovanie. mozno by nebolo az tak velmi narocne povolit aj defaultnu phpbb temu, nech sa da na nu prepnut?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vzhladom na velkost monitora, ktory mam ako primarny som tou sirkou oponoval a hojko odpovedal, ze toto sa dohodlo a mal pravdu, je to ako citat si noviny a dlhe posty sa citaju pohodlnejsie ako ked je treba ocami behat po celuckom monitore.
osobne mi je to prijemnejsie, abo aj Facebook to ma takto a pracu cez Chrome Remote Desktop nemozem dostat na celu sirku aj tak, takze pre celkovy pocit za mna fajn. nie som si ale isty, ci je pismo biele, ale snad by byt mohlo a citalo by sa o kusok lepsie.
Tapatalk by som privital naspat, lebo som si na neho za tie roky zvykol, ale naucim sa na prehliadac.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne nefunguje tapatalk
tyler91
King
King

Mne táto tmavá téma pripomína warez fórum :D
Z diskusných fór som zvyknutý na svetlú tému...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

To sa mi len zda, alebo je hojko logo low res?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Hensym napísal: 16 aug 2020, 20:21 Dopĺňam ale chybu, niekedy mi (na viacerých zariadeniach) nenačíta ikonky na celom webe (sú použíté prakticky všade) a miestno nich zobrazí len štvorčeky. Niekedy pomôže refresh, niekedy nie. Nejaká chyba s font awesome, prikladám výpis konzoly.
Opravene
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Este taka drobnost: chyba mi ikonka ktora sa zobrazuje v zahlavi okna prehliadaca.
Prílohy
Capture.JPG
Capture.JPG (9.06 KiB) 1621 zobrazení
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Tie hodnotenia v bazári sa vrátia, alebo im je koniec?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja som spokojny s tmavou temou, som rad, ze Tapatalk mozem odinstalovat, kedze je to pekne responzivne.
mozno by to chcelo trochu lepsi kontrast na modrej farbe na odkazoch
karma mi chybat nebude, stejne sa mi za poslednych niekolko rokov skoro vobec nepohla.
tyler91
King
King

https://pretaktovanie.zoznam.sk/viewforum.php?f=1
Svetlú tému by som si predstavoval nejak takto ako má toto fórum
Napísať odpoveď